keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 21 Februari 2011

aku jugakkk??

 di facebook tadi ... ramai lak yang komen pasal gambar aku memakan di "pasar ikan manhattan" ... soo yg sorang tu suggest aku tukar tajuk tu "Outing, dining n dating" ... hahaha kalo yer punnn ... sabo jerr ...

aku rasa dia pun tak berapa gemar makan makanan western yg macam tu ... sbbnye dia penah cakap kat aku dia suka makan selera kampung jerr ... hahaha .. teringat masa di terengganu ... dia bawak aku pi kat kedai makan sebelah sungai tu ... kat area kuala ... memang santai abes kedai tu ... paling best kalo dapat duduk kat bawah pokok tu ... redup jerr .. dah la tepi sungai .. ahhh ... bestt...

kami duk dalam kedai jer la .. sbb hari pun dah macam nak ujan masa tu .. dia suh aku tunggu di meja .. dia yg pilih semua ... ikut selera dia .. aku takde masalah ... tapi yg tak tahannye .. nasik 3 pinggan .. sepinggan pun dah penuh membukit .. takde hal la ...

masa dia tengah ambik ulam ... taukey datang nak order air n kira jumlah kerugian (kira jumlah nak bayar laaa)  sooo .. dia pun cakap kat aku ...." aik ... makan berdua .. nasik 3??"

 hahahah sabo jerr aku ...
aku pun cakap ... nasik tambah ...sambil sengihh seposen...
tros taukey cakap ... haa ye lah ... selera ....

bila aku cakap kat abg ... terus dia ketawa ... then bila dah mula makan ... aku dok terkial kial memutar ulam ... dia dah siap tambah nasik ... memang dua pinggan tu dia yg sebat sorang .... aku tukang perabis ikan singgang jer ... nasib ko la ikan ... kuah ko yg laju abis ... budu takyah cakap aaa ... siap dia cakap ... rugi lak ambik sikit....

hmmm ... sekali ni nak ajak dia pi makan kat KB ahh .. tu pun kalo dia free lah ... skang ni dia bz sket ... lagipun tengah tunggu job ..

aku lak kena balik semata nak cari resit bayar saman thn 2006 n 2008 .. haduuu mana aku nak korek ni??? ... tapi aku yakin ... menda alah tu memang aku ada simpan ... tak sampai hati lak nak biar mak aku punggah bilik aku yg berhabuk tu ... serabut rasa otak aku ni bila fikir pasal saman nih .. musykil gak sbb dah lama bayar ... sistem tak padam lakkk ... takkan la aku dapat renew roadtax kalo aku tak settlekan saman ?? ape daaa dorang nihhh ...

abg refo lak suh aku buat surat ... tapi .. for sure dia nak no resit gak kan ?? soo ape pun .. esok aku kena call n pastikan semua sblm aku balik kampung ... harapnya settle laaa ... takkan aku nak bayar lagi sekali saman saman tu wehhh ... rabakkkkkkkk ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

4 ulasan:

Panglima Muda berkata...

dah lama tak melawat jijah... apa kabar

alfa juliet berkata...

bab resit sy pun ada masalah..susah nak simpan

Jijahh @ f.k berkata...

Panglima : Jijah sihat alhamdulillah ..

Jijahh @ f.k berkata...

alfa ... jijah rasa macam ada lagi .. cumanya nak cari balik tu ler .. heheh .. yg tu semua khazanah dari opis lama ... soo semua dalam kotak, kotak, kotak yg pindah dulu ... hehehe terpaksa laa menyelongkar ni ..

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky