keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Jumaat, 18 Februari 2011

Allergic !!

Satu yang pasti ... memang aku allergic sangat dengan orkid ... heee bukan tak suka ... tapi sbb terlampau suka n kagum dengan bentuknya ... cantik sehh ... kalo boleh .. semua aku nak buat koleksi .. tapi tu ah .. tangan aku ni bisa gak kekadang ... hahah kerazzz ..
sooo kesempatan yang ada .. jenjalan di Gaya Street aritu .. banyak betul orang jual Orkid .. macam macam specis ada ... geram je tangan rasa nak beli semua bawak balik semenanjung .... tapiii ... kalo tak silap .. semua haiwan dan tumbuhan .. kena check dulu kann ?? tahh .. aku pun tak pasti ...
banyak juga gerai yang menjual pokok pokok n haiwan peliharaan ... macam macam adaa ... tetiba lak aku rasa macam bestnye kalo aku dapat kerja kat sana .... agaknye ada post kosong tak ahh ??? ..  layan ahh gambo yg aku snap dengan fofesional nih ... hahaha ...  orang sebok beli belah ... aku sebok nak ambik gambo .. tapi aku mintak izin tauuu ... cumanya dalam bebanyak kedai yang aku terjahh .. satu gerai ni jer yang jawab balik ... (yang lelain angguk atau senyum jerr) ... yg mamat ni lak siap cakap ... SATU GAMBAR 2 RINGGIT  ... hiks .. sabo jerr ... 

Satu agi yg aku teringin sangat ... nak makan telo penyu ... hahah ... tah apasal aku teringin sangat ... siap seloroh dengan kengkawan masa di KK ... nak beli telo penyu ... then kawan aku pun cakap ... Jangan mieee ... kang ada yang masuk paper ... SEORANG KAKITANGAN KERAJAAN DI TANGKAP DI LAPANGAN TERBANG KK KERANA MENYELUDUP TELUR PENYU ...  hahaha .. hampess jerrr ... the next day pulak ... penceramah jemputan kami ... dia cakap nak beli parang .. hahah .. aku pun pinjam ahh ayat semalam .... SEORANG KAKITANGAN KERAJAAN DI TANGKAP KERANA MEMBAWA SEBILAH PARANG PANJANG DI LAPANGAN TERBANG KK ... aheheh .. parang tu boleh bawak rasanya .. tapi kena declare kat kaunter .... if i'm not mistaken ahhh ... walau ape pun kena la ikut peraturan kann ??


 yg kaler oren ni bukan orkid okeh ... tapi aku suka bunga dia ... aku rasa kaler dia merah .. apasal lak jadik oren nih ??? comfuse aku ... yg aku jumpe dia cameron highland .. kaler dia merah pekat ... n satu agi bunga kekecik kaler BIRU!! ... huuuhhh lawa .... bila laa dapat beli ni ??

~ It'S OnLy Me ~
weeee

6 ulasan:

Cik SHiNJU berkata...

Jijah...sama ngn my mom..
'alergic' ngn orkid gak..huhuh

Mas berkata...

hai jijah... kalau nampak bunga orkid nie rasa geram nak beli je kan tp tulah akk pun tangan bisa gak hehehe...

kak Erna berkata...

assalam jijah..cantik background blog ni.
tumbuhan dan tanaman memang tak boleh bawak..walaupun dari sabah serawak..
dulu acik ni pernah kerja quarantine diklia tu..
kadang2 sampai ada yang menangis bila orchid yang cantik2 tu kena tahan untuk dimusnahkan..tapi nak buat cemanakan..dah tugas..9 tahun kerja kat sana..minta tukar ..

Jijahh @ f.k berkata...

shinju ... jijah penah belikan orkid untuk ibu jijah .. satu pokok RM50 .. sengih sampai ke telinga dia ... hehehe sib baik idoopp lagi sampai skang ni...

Jijahh @ f.k berkata...

Mas >> kite beli kat cameon highland je la .. tapi .. tu pun bukan semua specis ok ngan cuaca di bawah ... lagipun hasilnya takkan sama ... wana dia akan jadi cair sikit

Jijahh @ f.k berkata...

Kak Erna : alalala sayang nye .. kenapa musnahkan?? len kalik kasik jijah tauu ... huuu ... kalo kite sorok lam beg yg letak lam kargo pun dia leh trace ke >>??

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky