keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Sabtu, 12 Februari 2011

bekal gi sekolah

semalam kelas kami membuat praktikal di 2 tempat ... 6 orang cikgu ... soo 3 di Tanjung Batu .. dan 3 orang di kampung Timbang Dayang ... Alhamdulillah semuanya ok ... makcik makcik tu dah pandai membaca ..



satu yang menarik hati .... masa di kampung Timbang Dayang .. makcik ni... masing-masing bawak bekal ke kelas .. bukan tupperware nasik macam bebudak sekolah .. tapi bakul rotan ... kekecik comel jer ... (geram lak rasa nak beli.. hehehe) ... dalam gambar tu agak besar .. tapi yg kebanyakannye dalam 15 cm jer .. cute kann ?/
sooo .. ngintai baekk punya .. rupanya memasing bawak sireh ... tapi takde la dorang menyireh dalam kelas .. maybe lepas kelas dorang lepak reramai n makan sireh la kot sebagai kudap-kudapan ... lengkap segalanya ... kapur, gambir, pinang ... ada gak bawak tembakau ... menyentel la jugak kot?


lain pulak di kampung tanjung batu ... makcik makcik kat sana suka menyentil .... ada lagi upenye orang menyentel ekk .. teringat dalam cerita dedolu ... pelakon yang tua tu macam nenek kebayan .. kan selalu nampak dorang menyentel ...

kata salah sorang staff sini ... kalo tak pandai .. boleh mabuk ... hehehe ... dah macam "mat pet" menggian jer ... tapi makcik makcik ni tak la kot .. takkan laa nak pegi kelas dalam keadaan ting tong?? hahah ... lalok semacam jerrr kang ... ABC kemana .. dia kemana ... kang ada gak yang tergolek terlentang lam kelas tuu ....
nanti jijah tunjuk gambar kelas di tanjung batu ... sangat cantik tempat dia ... tungguuu....



~ It'S OnLy Me ~
weeee

4 ulasan:

Huszaini berkata...

ada 2 sekolah baru buat kat sana iaitu sk tg batu keramat dan sk timbang dayang... dibawah jagaan saya tu.. hehehe... tapi tak pernah sampai sana lagi.. ehh.. sk tg batu keramat pernah sampai kot.. kat tawau kan?

Jijahh @ f.k berkata...

Timbang Dayang dan Tg. Batu ..dua dua di Kota Belud Bahhh .... di tawau tu jauh sangat ... heheh best duduk di Sabah ni ... jijah suka sangat

Mama Qist berkata...

Sk timbang dayang bekas sekolah saya tu.. Rindu pulak my sekulah rendah.. Hehehe

Mama Qist berkata...

Sk timbang dayang bekas sekolah saya tu.. Rindu pulak my sekulah rendah.. Hehehe

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky