keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Khamis, 24 Mac 2011

Tok Bali ...

 Tetiba pagi ni terasa macam nak sangat pegi area Tok Bali ....

nak kata dekat sangat dari umah aku di kampung tu .. tak jugak ... tapi perjalanan ke sana aku rasa agak mendamaikan perasaan ... rasa tenang je bila drive ... suasana kiri kanan jalan memang tenang jer..takde la banyak kereta sangat (skang lain laaa) ... rasa macam sunyi sepi ....

kalau musim menanam tembakau ... penuh menghijau jer kiri kanan jalan .penuh ngan pokok tembakau ...  teringat bebudak studen luar yg studi di IKBN bachok ...

siap cakap ..  
wahhhhh subur betul ye pokok sawi kiri kanan jalan ni ....
kami bantai gelak n balas balik :
ha ahh yerr .. kalo ko makan sawi tu ... boleh pening lalat ....


atau ... bila musim dorang tanam tembikai ... seronok sehhh .... singgah tempat orang yg baru kutip tu .. masih segar .... pernah jugak aku pergi petik sendiri ... kalo musim panas ... buah tembikai tu ... sure manis gilerr .. kalo hujan ... tawar sikit laa ... aku paling suka kalo beli tembikai kuning ... uhhh sedapnye ...RM10 3 bijik ... besoo lak tu ... murah la dari di bandar ni kann ...

then kalo cakap pasal ikan ... memang laa segar bugar ... lagi lagi kalo beli dari kapal yg baru balik tu ... ikan kembung dia bebesoooo ... gemuk gemuk la tu ... (tengok musim) ... heeeee kalo buat ikan bakar ... berminyak tuuuuu ..... cicah lak air asam ... superb ...

oooo ... ada satu gerai kat tepi belah kanan (menghala ke tok bali) ... gerai tu jual keropok kering & keropok losong ... iskk ... beli yg dia goreng kat situ siap-siap ... sedap sehh ... tambah lak pepanas ... cicah sos dia yg pekat menghitam tu ... (aduh makkkkkk ... rasa nak balik kampung je ni ..... ) .. tah la ekk .. aku rasa memang sedap giler kalo yg goreng terus daripada yang rebus dulu .. sbbnye rasa dia macam kenyal kenyal jer ... yg goreng terus tu isi dia lembut je .. lagi lagi kalo yg banyak ikan tu kan ... perghhhh ... tangkap leles ... hahahah


kat sana tu ... jambatan dia tinggi gilerrrrrrr ... sbbnye boat lalu bawah tu ... ramai gak orang memancing kat situ ...

paling tak lupa masa nak ambik abg  ... tunggu di jeti ... bila nampak dia melambai dari boat tu .. rasa macam .... dag dig dug ... heheheheh .... sengih macam kerang ... ingatkan dia berenti kat jeti beso tuu ... rupanya boat tu gerak lagik sampai ke jeti ape ke nama tah .. udah berputar ligat aku mencari kat sana ... haduuh .. kacau daun aahh ... tu je la pun aku ambik dia kat sana ... yg lelain tu dia naik chopper terus ke kuantan jer ... n aku pun dah keje di Putrajaya selepas tu  ... 

rindu la nak balik kampung  ( ~_~ )

.....gheeeeeeeee gambo semua gambo pinjam ........
 mekacihhh & harap maklum

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky