keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Khamis, 7 April 2011

Sahamm ...

 fuhhh .. ramai giler orang kat bank rakyat presint 8 nih ... dorang pun sama macam aku le ... semua berebut nak beli saham tu ... hmmm .. kalo tak ambik peluang cenggini .. bila lagi .. ye dak ??
tapi yang aku tak paham nye .. kat kaunter depan kata leh letak banyak mana pun kita nak ... bila aku sampai kaunter .. dia kata 500 je boleh ... ahh ... cemano kes ni ?? alaa .. kalo beli pun takde la sampai sejuta ... takat dua tapak tangan tu ada la ... time ada duit boleh le ... kalo time takde duit .. wat derk je la ...

last week aku ngan geng skandle gi maybank tuk survey ASB tu ... menarik gak ... tapi skang tengah nak kurangkan expenses ... bukan aper .. takot nanti tak mampu lak nak bayar yuran kelas ... dua dua penting tuu ... setakat thn ni n thn depan ok lagi sekadar nak abiskan studi yg ni ... kalo aku nak sambung nanti dah jadi lagi mahal ... : ( ... satu jam 100 kalo satu sem 12 jam ... dah berapa? tu lom campur yg anak pinak dia tuuu ...

hisssss patut la arwah apak selalu cakap .. waktu sekolah adalah paling best .. tak perlu fikir ape selain belajar ... skang baru aku tau ape maksud dia ...

 sooo ... korang takmo beli saham ke ? pi cecepat kat bank rakyat terdekat ... ambik borang ... nanti bawak sekali fotostat IC 2 keping ...  kalo dah ada buku ..leh terus beratur n beli saham ... kalo takde ... kena la buat buku dulu ... kalo nak buat buku ... kena bawak ... RM20 .. salinan ic satu keping .... dahhh ... beratur je la ...

akhir kata : SAYA MESTI PILIHHHHH.....................

~ It'S OnLy Me ~
weeee

3 ulasan:

Rozali berkata...

Assalamualaikum Jijah

kat pejabat saya pun semua bercerita pasal saham tu

Wassalam

cikmOt berkata...

arghh...kecik ati gini...nak beli tak bitau..

iDAN berkata...

mmg sejak dulu Bank Rakyat macam tu tak kasi melabur banyak; siapa ada pinjaman pun sebanyak itu sahaja boleh labur; tapi tiap tahun tak kurang sekitar RM80 ke R100 dia kasi keuntungan... siapa nak kasi duit terpijak banyak tu!... lebih tinggi keuntungannya banding ASB.

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky