keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 27 April 2011

Topik Hangat pagi ni

 Sarapan pagi ni sungguh santai dan syahdu .. heheh ni akibat hujan lebat yang mencurah curah dari subuh tadi ... sembang punya sembang .. terbukak laa citer seseorang tu ....

katanya : saya ngan suami dah tak tau nak letak anak kat mana dah .. asyik keje luar je... penat la ... agaknye kat sini memang keje macam ni ek? 


No 2 : tak lah .. biasa jer .... sama je saya rasa ... 

hmmm .... terfikir lak (cakap dalam hati)  ... bila masa je dia keje luar ?? heh gebang besar ngan orang lain ekk ... keje tak seberapa .. cakap je beso gunung ... sabo je la ... dengan aku kemain lagi dia sembang ... silap orang larr ...bolayan dia ...

K'Pi : tu la ... anak aku masa dia kekecik tu ...siap dia cakap .... Mak .. rumah ni dah macam hotel pulak .. balik tukar baju je ...

well ... kalo dah nama berkhidmat untuk masyarakat ... cenggini la ... maybe kat HQ tak rasa sangat kalo nak di bandingkan dengan program di negeri ... mesti lagi hebat n kencang ....

bila K'pi cakap macam tu .. aku teringat anak jiran aku dedolu ... ayahnye memang tiap minggu keluar masuk hutan (renjer hutan) ... sooo dah keje dia ... anak dia ni masa tu baru 3 thn kot .. tengah banyak cakap n main ... satu hari abahnye baru bersiap nak masuk hutan .... terus si anak ni cakap :

anak : Ayah ni sesikit masuk hutan.... keluar hutan ... masuk hutan .. keluar hutan... ayah duduk je la dalam hutan tu ...

ayah : maknyerrrrrrrr ...... ni engko la ajar anak ni yerr ... (haduu .. tak pepasal gado lak laki bini pasal menda alah ni) ...

tapi aku ingat lagi .. dia selalu ajak aku pegi tido umah dia bila laki dia masuk utan ... hahah yg tak boleh lupa dia ajak aku bermalam n malam tu dia layan citer bobby ... hiks .. siap tangkap leles .... tapi tu time weekend je la .. hari sekolah tak boleh ...

tak pun masa bulan posa ... dia ajak aku buat kuih raya ... kuih siput ... semperit ... kuih goyang ...  paling best buat mini popia ... masa tu baru je femes kuih tu ... dia siap hantar kat kedai ah beng ... jual timbang kilo ... lakuu .... tapi letisnya nak menggulung ler ...

tapi paling best bila buat karipap ...aku rasa karipap paling sedap di abad itu ... inti kentang dan daging ...banyak bawang .. fuhhh terasa pedas pedas kari dia ... kulit dia rangup abis ... tambah lagi kalo makan panas panas .... sedapnyerr ...

agaknye kat mana dia tinggal skang ni ek ??

~ It'S OnLy Me ~
weeee

2 ulasan:

Azhariah Zuber berkata...

cam meleleh tgk karipap tu

Oasis berkata...

Saya pun suka kalau karipap yang ada bawang banyak. Pos kan la kalau berkesempatan ye.

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky