keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Selasa, 10 Mei 2011

Kojo ... sebelum di kojo kan ...


 Lately ... semua dah kembali sebok ..n lebih kencang dari sebelumnya .. aritu semua tertangguh dek kerana pilihanraya .. sekarang semua kejar masa sebelum puasa ... huuu ... nak pindah lagi ...

bahagian aku lak .. especially aku n staff aku sorang tu la ... kami dok pulun packing barang n send out to our premis ... harapnya dapat clearkan sikit saki baki yang ada .. yg baru tu pun tak tau nak letak mana dah ... serabut juga otak memikirkannya ... barang barang banyak lagi nak kena pack ... kalau harapkan kontraktor yg packingkan masa nak pindah .. jawabnye .. haru biru aku masa unpack nanti ... biar susah sekarang .. jgn susah kemudian ... semua nak kena senaraikan ... at least selamat sikit harta benda kerajaan dibawah tanggungan aku ni .... aku takmo tinggalkan nama buruk kat sini .. sekurangnya sblm aku pindah tempat baru ... ada juga aku tinggalkan hasil penat lelah aku .. ada juga hasilnya utk jabatan ni ...

staff yg lelain tu aku tak tau la ape depa buat ... nak sound .. memasing ada otak maa .. takkan aku lak nak kasik arahan.. tak pun nak kena kasik invitation card >> ANDA DIJEMPUT UNTUK BERGOTONG ROYONG BERSAMA KAMI .. Hahaha cenggitu ??  ...

yang aku nampak ..sorang tu duduk je dalam sarang dia ... (sarang tu memang berhantu kot .. orang yg duduk situ memang tak akan jenjalan n buat kerja sama macam orang lain gaknye) ..well senang je kalo aku .. kalo tak tau nak buat ape .. tanya .. atau bila tengok orang dok sebok buat keje .. meh la tolong sama ... tapi bila orang dok sembang menda lain .. sebok la dia datang nyampuk .. boleh pulak ?? hehehe tak paham aku manusia ni ...

sorang lagi pulak ..asyik keluar je .. pantang ada keje luar .. semua dia ikut ... what the heck?? .. malas aku nak cakap ... aku dah pernah tegur dulu kan .. yg elok kita ikut .. yg keruh tu kita buang .... tak pun .. mendapkan je yg mengeruhkan tu .. tapii ape aku cakap .. macam mencurah air di daun keladi je la ... masuk telinga kanan .. kuar telinga kiri ... tak kuasa aku ...

soo aku buat keje aku je lah ... tak kuasa makk .... 

hoo yeah ... dah lama giler aku tak sembang lam telefon ngan kawan aku di UUm tu .. alih alih semalam dia call .. udah nye semalam .. lebih dari satu jam dok nyembang (heee ngan bf aku pun tak penah sembang lama cenggini lam telefon jarang gilak dia call aku punn).. sib baik le tak gagap bila speaking ngan dia .. hehehe .. aku rasa macam fluent sikit aa bila speaking london ngan dia .. kalo idak aduuhh .. macam kena cari lam dictionary la pulak satu satu perkataan tu ...soo ape yg lecturer aku penah cakap tu semua betul ... PRACTICE MAKE PERFECT ... and he did told me too .. the same thing ...
soo after so long ... akhirnya balik gak dia ke kampung halaman ..ngan keluarga dia la . katanya ayah dia tak sihat sangat ... negara mana aku tak ingat la ..hehehe sori .. aku memang macam tu .. kelupaan sihh ... specis masuk kanan kuar kiri jugak daaa ...

tapi terkujat gak aku bila dia citer .. upenye dia ada 2 mak tiri .. wahhh .. geng SY gak la ... IS-3 hehe baru betul ekk .. ado 3 bini .. mmm kalo mampu .. silakan .. upenye negara dia pun sama gak .. agaknye sama ke situasi macam kat Malaysia ni ek ?  atau semua dibawah payung emas jer ... isk ... no komen .. tapi aku penah cakap kat abg ... kalo dia nak kawen lagi lepas kawen ngan aku  .. dia kena lengkapkan 3 sekaligus ... supaya senang sekali je aku sakit ati ... (amboiiiiiiiiii hahah cakap sodap .. kena bebetulkang cik jijah .. SENTAPPP..sori .. i lom kawen lagik .. soo memang mulut main sedap je cakap .. ya ampunnn ... takmboo)..ok STOP ... aku dah mula merepek meraban macam tukang karut ... hikss ...

sambung sikit : esok gi Melaka ... minggu depan lepas Thaipusam gi Sarawak ... Hoyeahhhh ... tapi tak bestnye .. poket kering ... aduhhh .. haru sehhhhh ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

3 ulasan:

-fizA- berkata...

kak, nak pindah buiding baru dah ke?

Jijahh @ f.k berkata...

a ah dik non .. dekat ngan PICC tu ha .. huu tak tau laa cemana nanti ...

azmnor berkata...

Salam Jijah...,

wah selalu out station gak yer... best laa camtu....bujang OK...tak byk lagi komitment.... tp yer jugak poket tak loaded ..problem gak...ngeeeee..

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky