keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 16 Mei 2011

SELAMAT HARI GURU ..


 sELAMAT HARI GURU kepasa semua guru-guru di planet bumi ini ... segala jasa dan pengorbanan korang memang tidak dapat di balas ...

Selalunya kita panggil cikgu ...
Ada yang panggi guru ...
Ada yang panggil Laoshi (mandrin)
 Ramai juga yang panggil Teacher ..
tapi tak kurang juga Mdm dan Sir.
Itu semua panggilan untuk mereka  ..

Bermula pra sekolah ..
Masuk pulak tadika ...
Sekolah rendah ..sampai menengah ...
Habis sekolah ..masuk pulak U..
Kat mana-mana semua ada guru ... 

dari kecik ...sampai dewasa..
mendidik kita .. tak pernah berkira
dari siang .. ke malam hari ..
mengajar kita tanpa henti ...

bermacam perangai sorang sorang ...
semua di layan ... semua di perang ..
ada masa cikgu sangat garang ...
tapi selalunya .. tersenyum girang ..

Cikgu cikgi ... bermacam rupa ... 
Cikgu hensem ..bebudak pompuan suka .....
Cikgu lawa .. selalu di sapa ..
Semua cantik .. hensem bergaya ...
walau cemana juga rupanya ...
cikgu cikgi memang idola kita ...

Cikgu garang datang menyerang....
semua murid... lari lintang pukang ...
senyap sunyi kelas ... macam takde orang ...
tapi dah terlambat ... sudahnye kena denda .. jalan itik pulang petang ...

tak lupa juga ... (unit aku)


Cikgu Cikgi Unit Literasi .....
Selamat Hari Guru untuk semua ...
Jangan jemu menyemai bakti ...
mencurah ilmu pada anak bangsa ...

Dalam bangunan atau dimana saja ..
dalam bandar atau pedalaman...
Jasa anda tak pernah dilupa ...
Jadi ingatan sepanjang zaman ...

daun selasih buah celagi ...
dibawa budak ke rumah nyonya ..
Jasa kalian tak mampu di balas ganti ...
hanya Tuhan saja yang membalasnya ..

SELAMAT HARI GURU BUAT SEMUA  CIKGU CIKGI ..
tak lupa juga ... GURU-GURU UNIT LITERASI & BPM ;)
SEMOGA KALIAN BERBAHAGIA DAN SELAMAT SIHAT SELALU ....



~ It'S OnLy Me ~ weeee

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky