keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 15 Jun 2011

Lawak Turtle

 Masa memula Family Jijah pindah balik Kelantan ... rumah still banyak menda nak kena kemas n bersihkan... termasuk la halaman rumah ... penuh dengan lalang dan pokok semak samun .. soo untuk mengelakkan ular dan lain lain ... arwah Apak upah sorang makcik dekat rumah jijah untuk bersihkan halaman dan buang lalang tu sampai ke akar umbi ...




soo satu pagi .. masa makcik tu datang ... Jijah pun pegi laa bukak kan pagar rumah ... punya la terkejut sbb nampak ada seko kura kura yang besar gile dok cuba untuk melepasi pagar rumah .... Jijah pun cakap laa dengan adik ....

Jijah : isk ... heran betul .... ko agak dari mana kura-kura ni masuk?? 
 (heran lee .. sebabnye .. sekeliling rumah aku ni memang berpagar ... kalau kura-kura tu dari belah luar n nak masuk pagar rumah .. ada gak munasabahnya.
Adik : a ah ekk ... dari celah mana dia masuk .... (sambil dok pusing keliling rumah kalau kalau pagar ada lobang atau dah roboh ..)
 tetiba makcik tu bersuara .........
Makcik : hmmmmhh ... dio masuk ikut pagar lah kali ..sambil menyengih nampak gigi n gusi.. (translate : dia masuk ikut pagar la agaknye)

Jijah & Adik : dua dua tergelak besar ...

acik ni biar betul .... pagar tu kalo lebar lebar lubangnya .. leh di terima akal la jugak .. tapi ni dah la lobang kecik .. tinggi lak tu .. takkan laaa melompat lak kura-kura tu ..kalo anak kura-kura tuu ..lepas la jugak ..
... heheheh sabo je la mokcik tu .... wat muka innesen jerr ....

skang makcik tu keje kat kedai makan ... still jumpe dia sesekali ... dan tiap kali jumpe .. mesti dia sengih macam dedolu gak ... hahaha mokcik ... mokcik ... wat lawak lakkk ...

hmmm ... gambar last tu depan umah aku yang latest .. di ambil last week masa aku balik kampung ...  dah gonjeng takde rumput ... tu lepas dah tambak pasir berlori-lori ... umah pun dah takde pagar ... tinggal sebelah jer ... sebelah agi dah kena curi dek penjual besi ...hampehh ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

4 ulasan:

SURIA AMANDA berkata...

jijah...best ar kg ko...leh tumpang melawat tak?

hani@debumelukut berkata...

sekarang ni kura2 tu ada lagi tak?

Jijahh @ f.k berkata...

Suria ... datang time musim durian laa .. best ... tapi tak musim durian pun best gak ... hehehe

Jijahh @ f.k berkata...

Hani ... takde dah .. kami dah lepaskan dia dalam paya kat tepi rumah ..

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky