keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 22 Jun 2011

Prince Charming ...



 Melayan jeruk pala yang diberi oleh Mickey ... sambil nengok citer  Red Dragon ... hmm penuh misteri ... mental tak stabil ... tapi bijak betul jalan citer tu .... tadi aku dah baring ... alih alih dengar anak buah aku si faris tu dok nangis ... lama gak ... soo aku jenguk laaa ... sumbat idong ... selsema upenye ... ciannye .... tapi bila di layan .. kemain lagi sengihnye .. walau mata terpisat pisat ngantuk ... masa aku balik tadi .. dua dua anak buah aku dah masuk bilik n tido .... senyap sunyi umah ...

soo masa nengok tv tadi ... teringat la pasal prince charming ... kalo sebut prince charming ni .. tak semestinya anak raja ... tapi lebih kurang macam lelaki poojaan hati laa ...sbb tu di anggap prince ... special sikit ye dak ...

sebok skang ni kat opis aku ... bebudak baru ni semua dah nak kawen .. ada yg dah kawen ... ada yg baru tunang ... ada lak hujung tahun ni nak kawen ... wahhh ... makan nasik minyak sesaja laaa..

tapi ada laa sorang di opis aku ... comel budaknya ... kabar angin ... dia dengan mamat sweet di opis aku jugak ... tapi upenye ... tak jadi .... ngan orang lain lak ... tak la hensem sangat macam budak kat opis ni ... walau ape pun .. dah jodoh dia ... tak gitu ....terbaikkk ... kekadang orang ni .. bukan nak sbb rupa je .... tapi dalam pun orang nengok jugak tauu ... takat muka cukup tepung ... tapi hati busuk macam longkang ... sape boleh tahan maaa....

soo apa agaknye kriteria prince charming masa dulu n sekarang ekk ??

jamang dedoluu .... jaman mak bapak tentukan
terima je ... dah orang kata baik ... time kawen baru kenal ...
soo buruk baik baru tahu lepas kawen ..
keje ... kalo keje gomen lagi baik ... lagi lagi kalo polis ke ... tentera .. cikgu ke .. wahh ...
mak aku pun terbabit sama gak la ... nak kena jodohkan ngan DO mana tah ... tapii mak aku takmo sbb sedara ..cewahhh .. banyak lak aku korek rahsia ni ... kira tangkap muat je ni ... kalo salah sori yer ... sila betulkan nanti dalam komen .. hiks ....
anyway apak aku lak macam citer P ramlee tu haa ... artis ... heheh ... bukan nyanyi ... tapi pelukis okeh ,,, berjiwa seni gitu .... anak dia ?? kerazzz ....

then ada lak yg pilih sendiri ... soo macam mak aku gak la ... senang je dia cakap .. kalo rasa nak kawen ... carik sendiri ... sbbnye takmo kena salahkan nanti kalo ada problem ... soo mak aku pun kawen atas pilihan sendiri gak ... tapi dia tak tersalah pilih ok .. apak terbaikkk .... heee bab bercinto ... time skolah jgn harap dapat bercinta ok .. kalo nak rasa pedang jepun di tengkuk mu ... (serius) .. aku kawan ngan lelaki ramai la ... tapi takde la rasa jiwang karat ke ape ... sekadar kawan je ...

skang ni lak ... sama je macam dedolu .. cumanya orang orang nye la ... ada yg pilih sendiri .. ada yg mak bapak atau kawan aturkan ... well ... kalo bahagia ... why not .... anyway sama juga seperti survival kan ? (tanya kat orang dah kawen aaa ... ) hehehe ....

soo tadi aku terfikir menda ni je sebenarnya .... teringat kat prince charming aku dulu aaa ... ada satu masa tu aku minat nengok sorang mamat ni ... kengkawan rapat aku tau aa ... aku suka nengok jer .. bukan CINTA okeh ... dia ni pelik sikit .... kalo buat lawak pun ... muka tetap menten serius ... cakap tak pernahnye terang jelas n nyata .. tapi sbb nama dia macam jawa sikit ... kami panggil dia ...PRINCE CHEMENG..hahah .. ada bunyi jawa sikit kann ?? sori ye .. bukan nak kutuk orang jawa ... tapi nak pinjam jer ... hehehe ... tah ape jadi ngan mamat jawa tu ... akak akak n kengkawan  skandal aku pun semua dah pindah ....

hmmmm ... tido malam nak mimpi dewa dewa ahh ... aminn ... heheh layan la korang ngan jijah yg kuat berangan ni haa ... tido wehhh dah kul 1..esok nak bangun awal .... aku sudah dulu .... nite ...


~ It'S OnLy Me ~

weeee

2 ulasan:

♥Mrs.Eady♥ berkata...

hehee..ku dh jumpe my prince :)

Jijahh @ f.k berkata...

Doaku : semoga berbahagia hingga ke akhir hayat ... dimurahkan rezeki dan anak anak yg bijak ...

p/s : tunggu prince charming naik kuda ...

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky