keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Selasa, 23 Ogos 2011

Kes kuih raya pun boleh gaduh ???

 heeeeee .... hari ni semua orang tak pakai baju keje ... semua pakai baju biasa biasa jerr ... Kes?? ... nak packing barang masuk kotak laaaa .... elok la jugak ... memasing dah takde mood nak keje ...dok sembang storey morey ... heheh aku ada gak mencelah sesekali semalam ... walaupun bz tahap dewa-dewa ...

semalam dah angkut kuih raya sikit .. tapi di sebalik tu .. rupanya ada kes terjadi ... aku tak pahsan pun .... masa ambik order .. dia cakap kuih tu sebalang ada 100 keping ... (tapi memang kuih tu sedap laaaa) ... soo ramai dah orang beli .... mahal tauuu ... sebalang RM37 ...

semalam ... ada la sorang ni share 2 orang .. kiranya sorang 50 keping laa ... sooo .. masa proses pecah balang ... sebekas tu dah cukup 50 keping ... tapi heran lerr .. apasal sorang punya lagi sikit jer ?? kira punya kira ... ada 30 keping jerr ???? sooooooo ... kepoh arrrrrrrrr ....
memasing tak puas hati ler sbb cakap tak serupa bikin .... janji sebalang ada 100 ... tinggal 80.... cuba korang buat kira kira .... tak ke sekeping jadik 0.46 sen ? memasing bengang ... dorang suh kurangkan harga ... tapi si anu ni .... dengan belagaknye cakap .......

alahhhhhhhh .. aku malas nak cakap banyak ... korang kalau tak mau .. pulangkan balik ... ramai lagi nak ... tuuuu ... si A tu .. nak beli 4 balang lagi ... ramai lagi nakkk .........

wah wahhhhhh ... tambah bengang lagik bila dorang dapat tau ... si anu ni ... ambik RM2 sebalang ... bayangkan kalo dia jual 100 balang ... dah RM200 ... jual air liur je .... hmmmm .... kalo yer punn ...at least tanya laa taukey besar tu .. boleh ke idak kurang sikit harga ...

menyedari betapa mahalnya kuih kuih raya sekarang ... sooo ... jangan lupa ye puan puan .. setiap balang tu ... kira berapa harga sekeping ... tulis kat penutup tu ... macam kat kedai runcit tuuu ... RM0.20 sekeping .... hehehe ... dak pun .. kalo dah time kuih tu mahal bebenoo ... kita beli je biskut 4 segi ..3 segi ... biskut jagung ... nahhh ... cicah teh ... "sodap bahh ituuuu " ... idak pun ... kite buat sendiri laa .. sedap pun sedap ... jimat belanja ...

tadi pagi dalam radio ... citer pasal biskut raya ... alih alih ada sorang ni citer pasal biskut belacann ... cemana ropenye tuuu ??? ada sesape penah makan ke ??? acu citer sikit .....



~ It'S OnLy Me ~
weeee

4 ulasan:

sue-ab berkata...

harus back hand yang org tengah tu..aku baca pun hangin..boleh lak bagi jawapan tak de sivik gitu..

Jijahh @ f.k berkata...

sue .. itu la pasal ... tapi jijah ambik la jugak .. serbasalah lak kalo nak pulangkan ... takot gaduh besar pulak nanti ...

Treat and Trick berkata...

Kena berhati2 kalau nak beli kuih raya ni, harga cukup murah tapi isinya cuma 25 keping. Kak dah kena dah...Yeast Banana Cake tu kalau nak tau rasanya, kenala cuba. Salam lebaran utk Jijahh sekeluarga ya..

Jijahh @ f.k berkata...

Treat ... mak aiii ... mahal nye .. abistu .. biskut tu sedap ke tak ??

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky