keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Khamis, 4 Ogos 2011

pisang ... pisang ....

Perjalanan balik dari kelas buta huruf di Kg Lahanas .. kami singgah di gerai yang menjual hasil keluaran di kampung tersebut.. boleh dikatakan semuanya bekas peserta kelas buta huruf .. nampaknya memasing dah ada kemajuan la ...
memacam hasil kampung ada ... sayur-sayuran .. buah buahan .. hasil kraftangan dan lain lain lagi ... yg lelain tu aku tak berminat sangat nak beli ... sbbnye masih lama lagi aku akan berada di Negeri Sabah ni

... soo disebabkan tadi pagi sarapan aku cuma dua ketul kuih dan secawan teh tarik .. lapo giler beb... bukan keroncong lagik ... dah pesta rock n roll dalam usus aku tu haaa ...mana tak nye .... dah jam 3 ... huuu... soo nampak lak pisang ni .. mak aiii sedap la pulak .. dah tu beso beso gemuk sebijik sebijik tu haaa .. aku pun ape lagi .. belek punya belek .. yg ni dah masak .. n boleh makan terus .. aku pun tanya ...

aku : satu sikat ni berapa ??
makcik : seringgit .... (antara dengar dengan tidak jer)
aku : haaa?? berapa ??? (terkujat ada ... macam pekak pun ada...)
makcik : 1 ringgit ...
aku : uish comfuse aku ... kalo kat kelantan ni ... sebijik 20 - 30 sen ... SEBIJIK ... dalam hati aku ... satu sikat seringgit ke ?? sebijik sengget ni ??? .... tak kesah leee .. aku pun kuarkan RM1 n hulur kat makcik tu..


halamak .. bahagiaaa dooo kalo kl macam ni harga ... aku nengok bunga kantan dia beso beso n segar ... bila tanya ,... seringgit gak ... heheheh paso seringgit ke ape ???

kalo dedolu nak barang murah ..gi pasar borong jer ... tak pun pasar malam ... satu pinggan seringgit ... nahhh pilih..hambik la banyak mana ko nak ... kalo jantung pisang bebesoo tu .. 3 bijik satu pinggan ... skang ni aku tak tau aah... maybe dah timbang kot semua ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

1 ulasan:

Panglima Muda berkata...

jah.........makan pisang je...

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky