keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 30 November 2011

Sambal Heh Bee

 semalam aku cuba resepi baru ... asalnya nak buat hari isnin .. alih alih air lak takde ... haduhhh ... rosak program ....
soo semalam balik awal ... bahan bahan semua dah complete .. soo blend ... terus masuk kuali .... 2 jam selepasnya .... tadaaaaaaaaaaaa ......

 tapi malangnya ... pagi ni aku lupe nak bawak kat opis ... huuuuuuuuu .. sori kengkawan ... cik jah luperrr ... dah 2/3 perjalanan baru teringat ... tak dapek nak patah balik ...

anyway ... ni 1st try aku masak sambal ni ... resepi nyonya peranakan ... sambal Heh Bee atau lepas di translate >> sambal udang kering ... aku ambik resepi dari internet je ... tapi lepas compare 2-3 resepi yang ada ... ini hasilnya ...

esok aaa aku bawak kat opis .... sambal ni katanya leh tahan sampai 3 bulan ... agaknye kalo buat popia mini mesti best kan??? ... heeeeeeee tengok kerajinan lah ... sementara kelas belum bermula ...

pas ni nak try resepi lain lak ... hehehe

~ It'S OnLy Me ~
weeee

2 ulasan:

SURIA AMANDA berkata...

looks tempting la...share ler resepi..

Jijahh @ f.k berkata...

ok .. cik jah dah copy paste resepi ... siappppppppp ... nanti cuba la ..

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky