keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Jumaat, 30 Disember 2011

bila cik jah xcident ...

dok sembang ngan seseorang ... tetiba keluar cerita pasal motor ... saja lah nak share ngan korang citer kelakar masa aku xcident motor virago dulu ... oo yeah .. ni dari blog 360 aku dulu ..

AUTHOR: flying_kisses_2000
TITLE: Hazard ......
DATE: 12/17/2006 02:39:38
STATUS: publish
BODY:


Arghh ... today aku kuar gi servis kete kat KB ... masa dah dekat ngan tempat aku servis tu (dekat ngan traffic light) tetiba aje bijik mata aku ni nampak laaa sebijik motor bersama sama ngan penunggangnye terbang tergolek golek. Si penunggang terus terlentang tak gegerak. motor hancuss ... tapi aku tak pahsan lak ngan ape dia eksiden ... maybe kena masa dia nak mencilok cilok kot. pulak tu ada kete lalu seblah kiri .. nak motong aa tu ... last last sangkut kat motor mamat tu... hemphhh .. rasa nak gugur jantung aku niii .. teringat masa aku jatuh motor ... sakit bebb .... Hemm tapi tu laa kann .. dalan kita berhati hati pun .. kalo dah nak kena ... kena jugak ... menda ni bukan nye leh sengaja kita buat buat ,,, kecuali kalo kita saja sakit ati nak main langgo langgo laa ...
Aku masih lagi fobia kalo ada motor depan aku ... masuk kali ni dah 3 kali aku kena disebabkan oleh orang lain n satu silap aku sendiri ... tapi yg teruk nye 2 kali yg terakhir ni laa ... masa tu aku masih naik motor Virago 535 @ kuda besi.. (seingat aku lee .. memula aku pakai moto tu aku sorang aje yg naik moto beso kat bachok .. tapi lepas lepas tu ramai dahh .... maksud aku pompuan nye aku sorang aaa ... ulang alik gi keje .. hujan panas aku redah ..heheheh .... laju ?? tak aa laju sangat ... lagipun jalan area sini bukan nye lengang macam hi-way ... tapi kalo 100 tu biasa laa ... tapi ada gak tak best nye ... kalo dah nak brek emegency tu ... siap aaa ... mesti tayar lari kalo tak kena gaya tambah lak kalo ujann ... siappp .... tapi aku pakai full safety ... pakai boots .. pakai suar fit baju tebal kat luar .. full face helmet .. semua lengkap aa ...
Nak dijadikan cerita... ada satu petang tu ,,, seperti biasa aku balik lewat ... hujan nye pasal la nii ... sbb dah lewat ... kete kurang motor pun kurang ... sedap aje jalan nyee ...dah tiba dekat ngan kampung aku ... aku nampak laa pakcik ni bawak moto kapcai dia ... dari jauh lagik ... nampak ada budak naik beskal depan moto tu ... aku ingat dia masuk ketengah jalan nak elak budak naik beskal ... rupanya dia nak cross jalan ... aduuuhhhh .... dengan signal takdak .. ape tak kasik pun .. main masuk .. kalo laju mungkin tak kena aa ... ni plak slow motion nak seberang nye haa .... ape lagik ... aku plak memang dah standby kat lorong satu agi .. sbb nak elak pakcik mengelak budak laa konon nyee (tekaan meleset)... last last brek pun tak jadik ape dahh ... langgo aje aaa ...hampehhh ....
masa jatuh tuu terseret gak aaa ... ada laa dekat 1 meter lebih aku terbang ..macam terbang supomen tapi bezanye terbang atas jalan tar laaa ..hehehehe .... siap leh tengok dari aku nye visor kalo kalo ada kete dari arah depan ... otak siap dah pikio .. haiii kalo ada kete ni mati aaa aku kali nii ... siap pikir .. abis aaa pn sri tunggu mana anak dia tak balik balik agiii .. abis aaa tak dapek jumpe buah ati new zealand akuu (buah ati ilang dahh ) 
okk .... jauh gak aku terseret .. sib baik panjang umo lagi masa tu ... geng geng llaki lepak kat kedai kopu tu berlari-lari menuju ke tempat nahas ... semua terkam kat moto aku jekk ... aku ??? bangun sendirik aaa ...
heheheh sampai ati dorang selamatkan moto aku ajek ... last last tak reti nak naturalkan gear .. aku jugak menolak ketepi (hampehhh)..... 

bangun bangun aje nak marah laaaa niiiiiii ... ape daaa menyusahkan orang aje pakcik ni ... dalam ati tu macam macam aku sumpah dah ... aku cekak pinggang carik pakcik tu ... ilang seiiiiiiiiiiii ... aku tanya mana pakcik tu ??? nengok nengok dia nyuruk belakang lori yg parking tepi .. heheheheh ape dia ingat aku ni polis gak nye .. nyuruk aa tu nak kaber kaber tuuu ...
Aku tanya ... pakcik ok ??? << src="http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/45.gif"> .. sib baik takde ape ape .. aku pun ok gak .. cuma kuda cedera banyak gak ... baju n suar koyak .. visor .. boots .. cincin kat jari kelingking aku semua tersagat .... sib baik aku xde ape ape ... alhamdulillah ... syukur ...

 sampai kat umah .. ibu kat dapo tengah makan ... aku cakap kat dia ... xcident tadi ... erkk sepatah pun x balas ... gaknye sbb dah lewat ..  agaknye kann ... bueknye orang kata kat ibu .. aku masuk sepital pun tak caya agaknye??...

perghhh .. esoknye ada lebam beso 2 tapak tangan kat abdomen aku ... agaknye kena kat hendle motor n seret kat jalan. aku pun pi bilik ibu pagi tu .. aku tunjuk kat dia lebam beso 2 tapak tangan tu ... then ibu leh cakap ... aku ingatkan ko memain ... adehhhhhhhhhhhh ....

lama jugak laa nak baik ... lepas pada tu memang aku fobia betol kalo ada motor depan aku ... lagipun memang orang kat sini macam ni .. ikut sedap dia aje laa .. kalo rasa nak kona .. main kona aje ...
Dorang ni memang tak serik serik kee atau tak sedo ?? banyak dah kes jadik depan mata ...tak sedar jugak ... hemmm ... moral of the story ... berhati-hati di jalan raya >>> amietz <<<



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky