keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 31 Januari 2011

hari ini ...

 suasana sunyi ....bukan malam ... tapi ramai yang cuti ...bukan cina atau india ... melayu je .kat sini..
 maklumlah .. sesekali dapat peluang cuti panjang ...balik kampung ..yey ....

aku masih selsema dari Jumaat lagi ... malasnye rasa nak makan ubat ... yg sebulan aku demam dulu pun agaknye masih bersisa dadahnye dalam badan ni kot ... tak kuasa ... ohh kuman dalam badan ... teruskan berlawan dengan kuman itu .... segar lah semula ... minggu ke dua dan tiga bulan Februari aku dah mula terbang ke sana kemari ... sabah sarawak la jugak ...

Sabtu n Ahad lepas aku habiskan dengan mentelaah n menyiapkan assignment jer ... banyak lagi nak kena buat ni ... aku dah mula menggelabah n tak senang duduk .... kalo waktu kursus .. jgn harap laa aku dapat pegang buku tu .. walau di waktu terluang ... siang malam kelas ... balik bilik kekadang dah jam 11 atau 12 ... otak dah letih ... bantal dah memanggil manggil ... selamatt ...
sooo sekarang masanya nak pulun abis ....  hehehe cahiyoooo ... chaiyoookkkk Amie

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Ahad, 30 Januari 2011

Kakak n adik

 hikss... kakak n adik ... sama je pesen tidonyer .... agaknye tak selesa bernafas .. hidung sumbat ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sabtu, 29 Januari 2011

friend & 6th sence

 Kalo korang ingat aku penah cerita yg aku ada kawan rapat yg ada 6th sence ngan aku tu ... dulu dia studi di UK and now dia dah balik Malaysia ...
suddently lepas dia balik ke Malaysia .. memang dia senyap sepi ... kekadang aku kasik sms pun dia tak balas ... and ym pun jarang dah bukak ... i wonder why ...

 tapi takpe la .. kite jgn sangka buruk ... maybe dia kelamkabut nak sesuaikan diri semula dengan rutin seharian macam dulu ... atau ape ape je la alasan dia kan ...
sooo semalam masa aku dok study lah konon ... ternampak la ID dia di YM ... n tetiba teringat lak dedolu .. selalu sms ngan dia ... siang malam pagi petang ... dok sembang kat YM siang malam .. rindu lak tetiba waktu waktu itu ... bukan ape pun .. sekadar bersembang ... ada juga kawan nak mengadu and bergelak ketawa ... boleh cerita ape saja yg terlintas di kepala ... and boleh juga berkongsi kedukaan atau kerisauan yang bersarang di otak ...

well ... pagi ni .. dekat nak jam 8 aku sedar macam biasa ... n kebetulan lak .. masuk sms dia ... huh ?? pelik ... setelah berbulan bulan yang melangkau tahun aku tidak sms n borak ngan dia .. alih alih pagi ni dia sms ..
hehehe .. ape dia dapat rasa ke yg aku teringat kat dia semalam ... bila aku cerita .. dia gelak je ...

agaknye la kan ?? atau kebetulan je ... tapi most of the time .. memang berlaku macam ni ... bila aku ingat je .. dia ada la sampai jap lagi dia nye sms atau call atau YM .... and satu agi ..kalo instinct tu rasa semacam jer ... betul seperti apa yg di rasa ... tak kira laa dia atau aku ... biasanya orang kata 6th sence ni utk orang yg rapat aje kan ??/ macam ibu n anak ... adik beradik ... couple @ husband n wife ... soo boleh tambah satu lagi ... best friend ;) ... heheh ape pun ... aku happy sebab dia sihat wal afiat and happy dengan keluarga tercinta ....

hahah yg tak best nye .. aku je la ... still the same old amie ... or mungkin ada berubah sikit ahh .. hehehe tipu kalo takdak perubahan ye dakk ?? ada ... cumanya ... lambat sikit perjalanannya ... hiks ...

korang ada ke kes 6th sence macam ni?

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 28 Januari 2011

butir nangka ..

Hari ni tak lalu makan .... soo makan something yg panas n berkuah ... Laksa penang jer ... tapi tadi pagi .. lupe lak jijah dah beli Butir Nangka .... heheh sedap seh .. lama tak makan ...

kalo masa kekecik dulu selalu sebok laaa kacau ibu kat dapo ... sebok gak nak gentel butir nangka nih ... memula time rajin tu .. elok je sama besar .. kekecik .comel jer ... bila dah puas ... hehehe ... beso la jadinya ... tapi takde la beso macam seulas nangka tu ... melampau ler namanya tu ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

musim ke musim



 aku pernah datang ke sini ...
 menjejakkan kaki ku sepanjang gigi air di pantai ini ..
berjalan dari hujung sana ke hujung sini ...
penat .... aku duduk ....
sejuk ... aku balik ke chalet semula ...
nyamukk ... banyak kat tepi pantai tu ...
 aku pernah snap gambar kat sana sini ...
gambar laut ...
gambar orang tengah berdating juga ...
gambar orang memancing di tepi laut ...
hehehe ... aku juga memancing di sini ....
kata dia ...
kenapa amie biar je tali pancing tu??
nak biar ikan telan umpan sampai ke perut??
cess .... terkena aku sekali ini ...




hasil tangkapan yang telah mengeras ...
yang akhirnya jadi santapan pakcik guard sekeluarga
memancing hanya suka suka ...
tiada kelengkapan di chalet ini ...




 aku juga mengutip cengkerang di pantai ini ..
mmm ... tapi tak banyak ... satu dua shj ..
itupun aku tinggalkan semula di tepian pantai ...
terlupa mengambilnya semula ...
ahhh .. silap aku ...







 aku pernah kemari ...
waktu angin bersepoi sepoi ...
juga waktu laut bergelora ...
waktu panas dan hujan ... ..
aku pernah berada di sini ...
nyaman sekali ....
sunyi ... sejuk ...
banyak nyamuk ... heheh





waktu ini ... cuaca masih pagi ...
udara masih segar ....
aku belum mandi ...
sejuk ... semalam hujan lebat ....
cuak juga di buatnya ...
dah la keseorangan ...
bilik sebelah khabarnya ada kes kematian ...
herkk ... sib baik ko tidak cakap masa aku check in ..
sabar je lah .... rasa seram aku nak kemari lagi ...
heheh tengok la cemana nanti ...
kalau otak serabut pasti aku datang lagi ...



 Ni pulak waktu banjir ...
hahah apa yg aku buat di sini ??
 skodeng budak bermain air ...
cuaca sedikit panas ..
tapi berangin ... kuat sekali ...
sejuk dan nyaman ...
bau laut ...
 emak ayah budak ni tengah duduk di bangku tepi tu .. anaknya berdua tengah seronok berendam ..
aku ??
semalam masa meredah banjir tuk ke chalet ni ...
kaki ku dah gatal gatal kemerahan ...
chalet ini juga kesukaan aku ...
yg lain tak cantik pemandangannya ....

kereta ? aku parkingkan di luar kawasan chalet ...
mujur tak ada apa apa berlaku ...
menyesal juga datang waktu ini ...
musim hujan menggila ...
sudahnya aku tidur seharian ...
ibarat panda berhibernasi ...
cukup dua hari ... aku keluar dari gua persembunyian ..
drive sensorang menuju KL ...
sleepy ... slow ...
tah bila nak datang lagi ...


12.04am28012011
Amietz@Jijah.fk
Banting

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 27 Januari 2011

aku & dia

 Kerinduan melanda ini hari ...
rasanya lepas jumpe dia haritu ... terus tak berhubung ... time dia ym aku .. aku takde ... n for sure .. offline mesej kat dia ... call .. jarang jarang sekali ... tu pun jika perlu ...
makin kronik ni ... berbual bila perlu jer ... sms bila teringat jer ...
bukan tak ingat ... cumanya ini cara yg kami berdua suka ... (ye ker??)
hmm kekadang ada juga masa yg aku perlukan dia ... dia takde .. jauh ...
n akhirnya perkara tu berlalu jer ...
tak pasti lak ape kes dengan yg lain ... malas nak tau dah ... hal masing masing lah ...
sendiri mau ingat lah

tapi lately aku perasan .... cara kami berbeza ...
aku sederhana .. dia ... segalanya branded n expensive ..
aku mahu yg simple ... dia masih jaga imej n tatacara yg di benarkan ...
n dia banyak cakap .... aku ... membisu macam biasa ..dengar je ape dia cerita ..
tah la ek ... apasal bila dengan dia aku mati akal .... aku bukan macam tu ... banyak juga cerita aku ..
cuma bila dengan dia .. aku jadi tak tau nak cakap ape ... aku lebih suka dengar dia bercakap jer ..
kekadang dia pun sedar n tanya kenapa aku tak banyak cakap ... entah ??

paling best bila tengok telatah dia ... saja je kekadang dia biar aku gelakkan dia ...
mmm ... apa yg menarik pasal dia ???
entah ... cuma .. aku rasa selesa bila aku dengan dia ....


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 26 Januari 2011

yey .. i'm free



now aku rasa ngantuk sikit ... agaknye sebab dah 2 malam aku tido jam 2 pagi ... sesekali ok la ... rasanya macam nak take nap jap tengahari sblm drive balik ... dah la tengahari ... hahah bahaya loo drive n tido ... mau ke longkang jadinya ....

semalam aku saja bawak kengkawan gi kat chow ket .. dia nak beli beg RM10. aku lak nak mencucuk dinding ...maklum la dah gaji ... heheh kering gilak aku .. sib baik gak adik aku ada ... leh la pow sebelah .. dua belah tangan sesekali ...

sooo malam tadi supper nasik lemak bibik .... pergh bau dia .... haruuummmm .... tangkap leles aku ni ... layan jer la ...

hari ni dah abes ... yahuuu ....




~ It'S OnLy Me ~
 weeee

Selasa, 25 Januari 2011

cerita ceritu ...1

rindu gilak dengan sesawang ni..
tapi apakan daya takdak masa lagi..
berkejar kesana kemari ..
meeting dari pagi ke petang hari..
keje berlambak kat sana sini ...
tak tau mana nak kejar dah ni...

yg utama itu hakiki..
kena siapkan jugak hidup atau mati (mati boleh ke)..
dah nama punca rezeki ...
keberkatan yang kita cari.

bila dah malam hari ..
otak penat .. takleh pikir dah lagi ..
mata mengantuk tak boleh tahan lagi ...
terasa bantal memanggil-manggil ...
mariii .... mariii ....
ting : Aku di alam mimpi ...

esok pagi rutin sama lagi ...
bangun pagi pagi ...
merempit nak cepat .. takmo lewat lagi ...
lepas punchkad ..pegi sarapan pagi ...
buat kojo tak ingat diri
sesedo ...opis dah senyap sunyi..
rupenye semua dah cabut lari ..
balik rumah ler .. ape lagi ...

skang ni aku kat KL lagi ..
dari semalam tengahari ..
dok berkampung kat sini ...
sampai esok tengahari ...
lepas penutup leh cabut lari ...
balik umah ... merelaxkan diri...
leganya rasa dah abis program satu siri ...



3.46 pm 25012011
Jijah@Batu
~ It'S OnLy Me ~
 weeee

Ahad, 23 Januari 2011

In Class

hmmm mana lecturer aku ni ... yg tadi ada emegency .. yg ni tak muncul muncul nih ... kalo dari tadi dia kata takdak kelas ... sedap gak balik tidoooooo ..... hmmmm sadisssss

~ It'S OnLy Me ~
 weeee

Jumaat, 21 Januari 2011

Jiwa Kacau

Tetiba rasa Jiwa Kacau lak arini ....


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 20 Januari 2011

Char Kwey Teow

Tetiba teringat Char Kwey teow pulak  ...




~ It'S OnLy Me ~

weeee

CUTI DAY

cuti adalah hari yang di nantikan selalu ....
macam macam ada dalam kepala ni ..
ada yang nak g shopping lagi..
atau lepak nengok tivi...
best juga kalo memanjakan diri ...
biasalah kalo huha-huha sana sini..
berkebun juga satu aktiviti ...
keluar peluh ...
dapat rezeki free ..

kalo pompuan dah berfamily ...
kebanyakannye macam ni ...
aku nak kemas itu ini...
bio lawo sikit umah ni ...
nampak kemas lagi berseri  ...
sebijik seroper macam dalam anjung serii ..

tak kurang juga nak masak sesedap tuk family
2 - 3 lauk ... bio penuh meja ni ..
makan ... tambah nasik lagi ..
biar kenyang boolat hari ni ...
maklum lerr ... isteri misali ...
tanda i Love My Family ..

atau ....
pergi saloon n spa ... memanja diri
biar laa nampak cantik lagi ...
heheh untung-untung kena puji...
rasa hepi ...
(moh gi honeymoong malam ni ...)

udoh cantik .. idok ler di katakan serupa potii ..
mengerbang berkelawar dari pagi ke malam hari ...
bedak sejuk bertempek kat dahi n pipi ..
itu pun dah retak .. 'tak dan' nak pi cuci ..
agaknye ... ada ke specis macam ni??? ...

belum kira yg macam bossy ..
bagi arahan dah serupa kawat kaki ...
cepat ....  buat itu .. buat ini ...
mujur takde tanduk je kuar kat dahi ...
ngeriii ... ngeriii ..
hehehe acah mak leboh ... lawak je ni ...

kalo yang bujang ...
still boleh happy go lucky ..
huha-huha sana sini ..
buat memacam aktiviti ...
paling best ...
dapat bangun lewat hari ni ...
mentenuk tido tak sedar diri ...
kot bantal pun basah ngan air liur basii ...

isk .. jgn tak bangun terus udah lerr ..

kalo pegi dating pun best jugak ni ...
dapat nengok wayang free..
makan makan ... jalan jalan lagi ..
dari siang sampai ke malam hari ...
alaa .. laju je i rasa hari ni ....
tak puas jumpe you lagi ..
hihihi

kalo lelaki .... agaknye ada ke macam ni ... 
plan nak basuh kete siap polish sekali ...
bior kilat .. fuhhhh ... pueh hatiii ...
kembang idong kalo kena puji ....
hensem gak kete aku ni ...
puji dalam ati ... sengih sendiri ...

atau bawak kuar family ..
ke pasaraya atau KLCC ...
kasik bebas anak isteri .. pi la layan diri ...
ikut laa mana nak pii ... 
abang tunggu dekat sini ..
sementara nak tunggu bayo nanti ...
(mampuih .. botak kalo selalu shopping macam dalam gambar ni)
duduk duduk ... nengok sana sini ...
cuci mata sesekali ... rezeki .. rezeki
heppp .. sekali pandang jerr ...
dosa nanti ...

nak jumpe awek ke tak arini??
bajet kurengg .. belom gaji ...
buat nye dia mintak itu ini ...
masak laaa aku lepas ni ...
ni pun sib baek lepass makan megi ...
tak jadiii .....

lepak ngan member best gak ni ...
kat warung mapley pun jadii ...
pekena kopi dengan roti ...
sembang memacam .. gelak sesekali ..
rokok sebatang .. bak sini ...

weh ... aku sesuka je wat entry gila ni ..
korang jangan marah pulak nanti ..
aku bukan nak memuji atau mengeji ..
sekadar mengisi ruang di pagi hari ...

plan aku nak bangun lewat .. tak menjadi ...
gara gara idong sumbat .. takleh napas ni ..
kepala ting tong dari semalam lagi ...
udahnye aku mengadap lappy ni  ..sepagi ...

heheh sekarang aku nak pi mandi ...
korang layan laa puisi gila aku ni ...
cover sikit kalo gelak nanti ...
takot kawan ko kata ... apasal minah/mamat ni ...
sengih n ketawa sendiri ...
ape dah jadi??

aku berenti cukup sampai sini ...
ada rezeki ..kita jumpe lagi ...
di lain siri ... didalam puisi ...
tata tutu titiiiii ....

Amietz @ Jijah_f.k
20012011.9.01am
Banting.Sgor


~ It'S OnLy Me ~
weeeesalam 

Selasa, 18 Januari 2011

windu ahh...

Kerinduan melanda ..
jampi apa yang dia baca ...
serasakan tidur tak berapa lena ..
hidangan pun tak berapa nak rasa ...
mandi 2-3 timba ... basah la juga...


yang pasti memang teringatkan dia ...
angau ke ape?
sengih sendiri tak hirau dunia ...
lantak la ape orang nak kata ...
hati rasa berbunga-bunga ...
hehehe ..rasa bahagia ...
asyik sengih sampai ke telinga...

baru semalam jenjalan ngan dia ...
bukan kat taman bunga ...
lepak kat mamak jer...
sembang suka suka ...
bertukar tukar cerita ...
maklum leer ..
sesekali jumpe ...

lama betul tak jumpe dia...
lebih 8 bulan rasanya ...
rindu separuh gila ...
tapi tak tunjuk ...
cover cover le..

kalo dah sah ...
rasa nak peluk peluk je dia ...
berkepit tak lepas sejam dua ...
sampai ilang rindu dendam lerrr ...
tapi tu berangan aje ler ...
hehehe ops sorii .. terover ...

ape leh buat ...
nasib aku sudah tersurat ..
bercinto timur & barat ...
tak dapek nak dekat dekat ,..
takpelah ... takde la buat maksiat ...
bercinto dalam internet pun ..OK Whatt?

entah bila dapat jumpe lagi ..
kitorang pun asyik kesana kemari ...
nak dating kena buat temu janji ...
itu pun belum pasti ...
dapat date sebulan sekali ...
kira ok lah lagi..

sesekali jumpe kekadang semacam tak puas hati
kekadang terdiam tak tau nak cakap ape lagi ...
dok toleh kanan kiri .. tengok sana sini ..
nak cover gabra lam ati..
curik pandang sesekali ..
huuu rasa nak pitam 14 kali ..
encem nye mamat ni ..
bahagia kalo jadi laki ... hihihihi
(ehhh sengalnye minah ni)

ape pun ... semua dah sedia dalam diari ...
turuti ape saja yang jadi ...
itu kan dah janji ilahi ...
kalau ada rezeki ..
tak kemana laa kami ...
hehehe merasa nasik minyak la nanti ...
kalau bukan kenduri aku ...
nasik briani pelita sudah pasti ...
tapi kena belanja diri sendiri ...
hihihi...

kuwang-kuwang kuwang
ape je laa aku merepek meraban ni ...
saja je nak ceriakan pepagi ni ...
mana laa tahu feeling bagus n ada ong lagi ...
takde ape yg rugi ...

tapi ni mimpi aku malam tadi ....
haduuu macam real citer ni ....
kalo boleh nak rewind sekali lagi ...
rasa tak puas hati ....
takde ending cerita ni ...
hero hensem .... rugiii .. rugii ...
alangkah bagus kalo real life macam ni ....


kesian korang ... terkena sekali
melayan .. citer dongeng aku ini ...
tapi korang pun tumpang sengih sekali ...
kira ok la lagi ...
sesama layan mimpi aku malam tadi ...

 11.29PM/18012011
~ It'S OnLy Me ~


weeee

flu again

argh .. antibodiku semakin lemah sekarang .. baru je baik selsema aritu ... udah jangkit lak selsema lagi ... jiran sebelah nye virus la ni ... wawawaaaa... sabo jerr


~ It'S OnLy Me ~
weeee

HarumSundalMalam


 well .. bunga ni memang wangi .. nama dia je agak menyeramkan ...
teringat masa 1st time aku beli pokok ni ... masa tu aku gi kursus di Jempol, N9 ... soo pagi lepas pendaftaran .. aku gi pasar pagi utk cari sarapan ... tah cemana masa jalan kat pasar tani tu .. nampak lak orang jual pokok-pokok ... hahah sedang elok laa ada pokok ni tengah harum subur ... ape lagi ... beli laa satu pasu ...

waktu siang memang takde ape ape feeling ... tapi bila malam ...
nak dijadikan cerita ... pokok tu aku letak lam bilik ... tempat tu memang baru je bukak ... kalo dah aku sorang je menghuni block yg kosong tu .. seramz la jugak wehh .... peserta lain lom datang lagi ... soo bila letak lam bilik .. bau dia memang semerbak waktu malam ... time time tu laaa mula otak ni terfikir memacam ...
Terfikir sendiri ....
kang kalo aku letak kat kaki ... buatnye menda alah tu datang ... di gigitnye pulak ibu jari aku ....

letak tang kepala ... buatnyer tetengah malam .. aku bukak mata dia terjongos depan muka aku .. cemana kes ?? hehehe udahnye aku letak tang bucu bilik ...  kasik selubung satu badan .. tak bukak-bukak mata dah sampai cerah ...
heheheh penakut jugak aku rupenye ekk ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky