keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 28 Februari 2011

SIKAP ..

yang lama yang baru ...
 tak jauh beza .. sama saja bagiku ..
satu yang pasti ...
dua dua suka main taichi ...

dapat keje ... pass sana sini ...
arahan kemain lagi ...
nak tunjuk bossy ...
agaknye kalo takde kami ...
tutup la unit ni ...

pembantu baru tambah la lagi  ..
ibarat isi dan kuku depa berdua ni ..
kakak buat itu .. adik buat ini ..
dua dua sepanjang hari ...
kerjanya mengadap PC ..
tah ape di buat .. aku tak pasti ..

sengaja aku nak menguji ..
sbb aku dah pesan berkali kali ..
dah ko buat pekak tuli ..
rasakanlah kali ni ...
hidup atau mati ...
malas aku nak peduli ..

bila dia main taichi ...
aku pun reti aikido ..
bila dia beri ..
aku buat bodo ... (hehehe beri je balik .. bukan ke dah beri semua maklumat tu ... berapa kali nak bagi daaaa.. be serious okehh )

bila berjalan .. semua nak ikut ..
bila tiba bab angkut mengangkut ..
semua cabut ..
tinggal laa sorang berdengkot dengkot ..
abis semua urat n sendi .. rasa nak tercabot

letih lak kekadang rasa ..
sikap korang .. memang tak guna ..
kalo cakap banyak .. kang ada lak terasa ..
tapi nasib lah kalo ko terbaca ...
bahasa aku memang berbisa ..
sebab ... benda yang nyata ..

kalo marah sampai mati pun aku tak peduli ..
sbb ko pun bukannye reti ..
sikap ko bikin gua sakit hati  ..
kalo pendam .. leh cepat mati ..
hari hari makan hati ..

cukup aa takat ni ..
saja nak ilangkan bengkak ni ..
nak penuhkan corat coret blog ni ..
juga untuk ambik inti pati ..
yang elok boleh di ikuti ..
yang tak elok .. boleh letak ke tepi ..

28022011/05.01PM
putrajaya

~ It'S OnLy Me ~
weeee

S.T.R.E.S.S ke??

 heee... jijah dah lama bercuti ... dah seminggu bangun lambat ... harini rasanya dah 2-3 kali Maher Zain menyanyi kat tepi bantal aku ... kali ke 3 baru aku sedar n off alarm henpon ... ahaks ...

soo harini takde la aku rasa macam malas .. penat atau ape ape yg tidak elok tu ... ok je mood harini ... walau meja dah penuh dengan kerja kerja tertangguh seminggu tu ... tarik napasss ..... relax jijahh ... relax .. coooll

soo ... harini saja nak share ngan korang cara nak elak atau tangani STRESS ... (rujukan majalah RAPI 01 Mac 2011)

8 tips .... 

1. tarik napas dalam dalam n hembus perlahan-lahan setiap kali anda berdepan dengan masalah .. kena cool atau bertenang dan berfikir dengan tenang .. (well .. memang laa tiap masalah ada penyelesaiaannya .. cumanya kena fikir leklok n bertenang ... jangan la cepat gabra katak ... kang tak pepasal hari biru hidup korang nanti)

2. Senaraikan beberapa cadangan @ jalan penyelesaian masalah anda ... selesaikan satu per-satu (heee .. great tips ... cuba la share sesekali problem korang dengan orang yg lebih berpengalaman .. atau rakan sekerja yang lebih otai atau ada pengalaman tentang problem tu .. anyway ... kerja yang susah akan jadi ringan kalo sesama selesaikan .. tak gitu ??)

3. Belajar berbicara tentang masalah yang anda hadapi dengan teman rapat atau orang yang anda percayai .. (Alamak .... this one letiss sikit bagi jijah  biasa memang aku tak suka citer pasal problem aku kat orang ... kecuali kalo antara hidup dan mati laahh ..)

4. Berikan masa untuk diri sendiri .. jadikan hari itu sebagai HADIAH untuk anda buat apa-apa saja untuk menghiburkan hati .. (isk .. yg ini aku rasa maksud dia .. kalo dah dapat selesaikan problem tu la kot?? .. takkan la problem lom selesai .. dah nak kuar hepi.. hepi lak ?? kann ??)

5. senyum n ketawalah ... jangan serius sangat kerana ianya akan buat anda bertambah stress .. (hahaha tapi awas ... ketawa biarlah berpada pada ... kang ada lak ingat korang dah mula kena penyakit angau lak .. sengih n ketawa sensorang ... hiks .. macam ada pengalaman je ni ..terutama kalo tengah bercito di awangan laaa :-" )

6. Mendengar muzik, membaca atau tontonlah filem jenaka supaya minda anda bersantai .. (hmmm ... yang ini aku setuju sangat la .. sbb aku pun buat cenggitu ... kalo macam terdesak sangat .. aku akan pasang lagu lagu yg kira sesuwai ngan jiwa kacau waktu tu la ... :D ... contohnya kalo jiwa tengah serabut .. takkan la nak dengar lagu rock kapak yang haru biru kann ?? time tu dengar la lagu 60's ke .. 70's ke .. yang relax sikit ..cool jerr ... (jangan lelap terus udahhh)

7. sesekali .. apa salahnya anda pergi bermain di pusat permainan yang terletak di pusat membeli belah .. pasti akan berasa puas dan tenang selepas itu ... (alamak ... main ape tu ?? kalo bowling atau snooker/billiard ok la kot ?? takkan nak main game arcade lak kann ?? hehehe koleksi game ada banyak aperrr ... layannn jerr .. lelagi game online skang banyak .... taram jerr ... jgn sampai juling mata korang dok main ... masalah tak selesai selesai ... hancurrrrr .... )

8. Bagi yang beragama Islam, banyakkan berzikir setiap kali anda dilanda kerisauan. Mohon supaya Allah permudahkan segala urusan anda. (actually ... this should be in the 1'st place ... anyway .. setiap kali solat memohonlah supaya di permudahkan segala urusan)

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sabtu, 26 Februari 2011

Trip 2 Putrajaya

well ... semalam adalah hari terakhir aku kat kampung ... sebelah pagi jam 10 aku sapu sampah n daun kering kat laman depan ... 5 minit kemudian .. abis semua daun jambu tu berguguran balik ... sigh ... musim luruhh .. tak bley buat ape dah ....

pusing keliling umah ... wahh .. rupanya pokok durian kat tepi umah tengah berbunga ... baru putiknya aje ... kata ibu ... KOT YE SEMPAT ... BELUM LAGI DENGAN CIK WOK (beruk) .. CIK PAI (tupai)...
harapnya ada laa rezeki nak merasa lagi buah durian ni ... seingat aku baru sekali je dapat rasa hasil sendiri .... tu pun separuh dah kena giget ngan tupai ... tak ngintai lak pokok yg lelain ... takut pacat ahh ... lagipun kelmarin hujan .. soo mesti pacat tu keluar kelaparan ..



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 25 Februari 2011

terlebih rajin ..



 wahhh .. penuh bersawang la pulak umah ni ... macam dah bertahun tak cuci sawang ... well memang biasa laa .. kalo dah nak musim hujan .. labah labah ni mula laa masuk kat dalam umah n buat sarang ... yang sedia ada pun dah banyak ... tambah lak yg pendatang asing .. huuu .. macam setinggan dia lakk ...

sooo .. dah settle hal saman n resit bayaran saman yg aku cari .. sooo .. mula laa projek membuang sawang ... lenguh gak rasa tengkuk ni ... sib baik laaa penyapu sawang ni ringan n berkesan ... sekali dua sapu je dah hilang terus ... hahaha ringan ringan pun .. terasa gak lenguh n sakit kat area lelemak sayap kelawar kat lengan aku ni ... (kira berkesan ahh tu ... lelemak terbakar ..muahahaha)

sekali sapu punya sapuu ... siap ambik tangga besi tu .. sbb nak cuci kat lampu minyak tanah kat depan ni ... tapi takat anak tangga ke 3 je la .. aku ngeri sikit bab panjat memanjat ni ... dah la sensorang jer .. kot jatuh sape dia nak angkat aku ?? hehehe alasann ...

soo memang sedang elok la aku naik paras ke 3 tu .. senjata yang digunakan ialah penyapu lidi mak aku ... haaa ape lagi .. macam orang lawan pedang aaa ..libas kanan kiri ... sekali .... tercabut satu section lampu tu ... jatuh berderai ... alamakkkkkkkkkkk ... dah la lampu antik .... kalo arwah ayah aku ada ni ... pasti dia membebel sakan ni .... haduuu tak sengaja buukkk ...

cecepat aku sapu n kumpulkan kaca tu ... careless ahh ... ni mana lak aku nak carik gam gajah ni ... gam uhu ni takmo lekat ni ... bawak balik kl la gamaknye ...

walau ape pun dah siap kemas dah .. layan aaa .. gambo tah ape ape aku ambik ni ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 24 Februari 2011

BOM PALING SEDAP!

 hari ni sarapan pulut kelapa .. yg buat lagi best ..sebab ada ikan rebus goreng n ikan masin .. huuu sodap beb... biasa kat kampung jer merasa .. kat kl susah lak nak cari kelapa parut yg segar..  (heh alasann) lagipun  ikan rebus ni memang sentiasa ada stock kat umah ni .. heheheh

sooo the way eating it with full of fun and enjoyment is ... make it small "bomb"... hahaha... the way it is when i was small until now .. n forever i guess..

kepal pulut dengan lauk sikit .... thenn... ngapppppppp.... hehehe skang aku rasa macam nak makan agi ahh .... adioss beb ... kang sambung

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Kuda Antik

 hmmm dah lama tak makan pulut pagi ... tak sangka lak ibu masak pulut pagi ni ... soo bagun pagi tadi ibu suruh aku kukur nyioq .. hehehe dah lama gila tak naik kuda ni ... kuda ni kuda antik tauu .. kata ibu dia beli sejak baru kawen lagi ... tahun 1973 .. korang pun belum ada lagi masa tuu (anak anak dia laa)... hehehe gambar sebelah kanan ni yang dah abis kukur... yg kiri tu cara nak kukur laa ... pegang kelapanya cenggitu ahhh ...

hahaha sempat agi posing sambil kukur nyior .. tapi kuda dah tenggelam ahh ... maklum lee .. kuda ni kecik comel macam tuan dia (mak aku la tu ... pinggang kerengge) tak macam anak dia .. terlebih baja .. hahah tu yg kuda pun tak nampak dahh... heee yg kiri ni dah abis kukur ... tinggal kulit ... takyah la kukur sampai botak .. kang itam lak kelapa parut tu.. meh kite tengok kuda pulak ...




 ini montot kuda ... siap ada ekor lagi ... kuda ni kira hensem gak laa .. sbb ada ukiran seluruh badan ... kreatif kan orang dedolu ... bila aku tanya .. kuda ni beli ke? atau apak aku yg buat ?? dia kata tak ingat lahh .. hmmm... kat bawah ni pulak badan kuda ... senang cakap satu badan laa dia ada ukiran ...

rasanya kuda zaman sekarang ni ada lagi ke ?? tapi mesti mahal ekk kalo kuda macam ni ... atauuu..
sekarang orang pakai santan kotak je .. tak pun beli timbang je kelapa parut ... senang ekk ..
welll ini adalah barang antik yg ada kat umah jijah ... just want to share ;)

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 23 Februari 2011

Trip to KB

 
Satu yang pasti … dah lama giler aku tak naik bas …last trip ...  masa aku gi kuantan .. then ini la dia .... lama giler aku tak balik kampong naik bas express … tadi petang .. masa beli tiket ,.. aku berangan nak  naik bas 3 seater .. jual mahal la konon takmo naik bas 2 tingkat …. Hahah lupakan laa jijah .. skang ni semua bas dua tingkat ...
Ok lahh … aku berangan pulak nak naik yang seat bawah … haduuu … dah abis katanya .. arghhh … terpasksalah aku memanjat tangga bas yang tinggi tu .. haha .. nahas ko jijah … sempit ahh tangga pulas dia tuu ... dah la aku pakai skirt jeans ... ala ala ge-girl gituuu ..ahaks..


Soo naik di putrajaya .. bas lengang giler …. Cehhh siap ambik sorang satu seat … sampai je tingkat atas … jumpe laaa x student aku masa di IKBN Bachok... wahhh ... tak sangka betol … patut aa mata aku ni gegerak jer …. Sembang baekk jer … dah mengajar pun dia ...

Sooo bas dah gerak ,… aku layan lagu lam henpon … dekat separuh memori dia aku sumbatkan dengan lagu lagu yang aku suka laaa …
sooo .. saja testing kalo intenet boleh guna dalam bas ni … haduuu macam sioput .. soo aku melepaskan gian bergo blog dengan type dulu laa entry ni dalam words... sampai esok di umah … aku update laa blog ekkk … jgn mare ….. 

aku rasa .. aku merantau keluar sejak aku umo 17 …. Aku rasa kl ni memang tak pernah lengan g dengan orang yang mintak sedekah … bukan aku nak kutuk … Cuma aku rasa kesian dengan depa … tak penat ke mintak simpati?? N satu agi … memacam poenyakit ahh dorang ni ….
Tadi di stesen putra … dua dua kakinya berbalut … sebelah kaler kuning … sebelah kaler putih …. Sakit ape ekk dia?? jalan pakai tongkat ... … kita ni kalo sakit cecepat ambik ubat .. usaha gak sampai sembuh … dan-dan tu aku rasa … kalo aku kaya .. aku kasik je ubat kat depa … rasa macam kesian gilerr …. Aku Nampak sebelah kaki dia tu dah kaler merah kehitaman macam gangrene tu ..sebelah lagi aku Nampak pembalyut dia penuh ngan darah ,…. Ouch … aku rasa macam sakit gilerrr …. 
aku nampak dia duduk di tangga ... dia macam berbaring bersandarkan beg .. then kira duit masuk beg .. then dia picit picit kaki dia kuat-kuat ... sampai nampak macam geggar gegar kaki dia tuu ... menahan sakit kot ?? hmmm tah laa ... nampak macam muda lagi ... itu je ke usaha dia ekk?/

Ok ahhh .. dah sampai di Gombak … jalan dah mula kona kanan kiri .. penin lak kepala aku ni … lagipun .. takmo ah orang kata aku ni belagak ke ape nak tunjuk ada lappy .. atau tunjuk rajin lak buat keje memalam buter dalam gelap … hahaha paling tak kurang pun …jejari  aku dok  menari kat keyboard ni … bising ahhh … orang nak tido ….. adios all …. Have a great day

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 22 Februari 2011

kena marah seposen ....

 aduhh ..kelangkabut life aku ni .. sib baik aku ni bukan jenis gabra katak .. cumanya haru biru je la kejap ... semalam .. aku ingat petang ni balik keje nak singgah ERL putrajaya n beli tiket balik kelantan on wed evening.. soo khamis aku dah sampai leh la carik pelan pelan resit saman tu ... tapiiiiiii .... last minute .. bebudak ni pulak nak buat bengkel Visual basic on saturday ... haduuuuuuu .... kacau plan aku ni .... takkan la hari jumaat aku kena balik kl dah >?? sehari jerr ... sooo PLAN B ....

sooo bila aku cakap ngan abg .. dia kata terus la balik malam ni ... kang dia jemput aku di KB .. adehhh .. masalahnye bukan dia jemput atau tidak ... tapi masa aku nak mencari barang tu ..sempat ke kalo sehari jerr?? ... kalo aku drive .. sure aku dah ting tong satu hari ... soo tak blehh pakai ... soal jawab ape semua .. aku decide nak balik malam ni .. tapi kalo petang baru beli .. sah sah tak sempat .. kalo balik keje hari biasa ... jam 7 lebih baru sampai umah .. no wayyyyy... nak beli tiket .. nak pack barang ... then dia kata .. abis takkan takde baju kat kampung ?? aku cakap takde .... muahahahaha ... tau ape dia cakap balik kat aku ???? PAKAI LA KAIN BATIK ..masalah .. masalahh...takkan lak aku nak gi kuar ngan dia nanti (kalo ada masa laaa) ... aku kena pakai kain batik ngan T-shirt lakk ?? huishhh .. baru 2-3 langkah .. mau terburai kain aku ...muehehehe .. sooo jawapan selamat .... BAJU KECIK N SUAR KECIK TAKDE STOCK KAT KAMPUNG NUN .... tross kasik seposen syarahan dia kat aku ,.... woarghhh ... sape yg ada masalah skang ni ??? aku ke dia ??

tu yg aku ngelat nih ... now aku tengah pack barang ... malam ni balik kampung ... esok pencarian bermula .... ape pun .. esok dia jemput .. yey ...



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 21 Februari 2011

aku jugakkk??

 di facebook tadi ... ramai lak yang komen pasal gambar aku memakan di "pasar ikan manhattan" ... soo yg sorang tu suggest aku tukar tajuk tu "Outing, dining n dating" ... hahaha kalo yer punnn ... sabo jerr ...

aku rasa dia pun tak berapa gemar makan makanan western yg macam tu ... sbbnye dia penah cakap kat aku dia suka makan selera kampung jerr ... hahaha .. teringat masa di terengganu ... dia bawak aku pi kat kedai makan sebelah sungai tu ... kat area kuala ... memang santai abes kedai tu ... paling best kalo dapat duduk kat bawah pokok tu ... redup jerr .. dah la tepi sungai .. ahhh ... bestt...

kami duk dalam kedai jer la .. sbb hari pun dah macam nak ujan masa tu .. dia suh aku tunggu di meja .. dia yg pilih semua ... ikut selera dia .. aku takde masalah ... tapi yg tak tahannye .. nasik 3 pinggan .. sepinggan pun dah penuh membukit .. takde hal la ...

masa dia tengah ambik ulam ... taukey datang nak order air n kira jumlah kerugian (kira jumlah nak bayar laaa)  sooo .. dia pun cakap kat aku ...." aik ... makan berdua .. nasik 3??"

 hahahah sabo jerr aku ...
aku pun cakap ... nasik tambah ...sambil sengihh seposen...
tros taukey cakap ... haa ye lah ... selera ....

bila aku cakap kat abg ... terus dia ketawa ... then bila dah mula makan ... aku dok terkial kial memutar ulam ... dia dah siap tambah nasik ... memang dua pinggan tu dia yg sebat sorang .... aku tukang perabis ikan singgang jer ... nasib ko la ikan ... kuah ko yg laju abis ... budu takyah cakap aaa ... siap dia cakap ... rugi lak ambik sikit....

hmmm ... sekali ni nak ajak dia pi makan kat KB ahh .. tu pun kalo dia free lah ... skang ni dia bz sket ... lagipun tengah tunggu job ..

aku lak kena balik semata nak cari resit bayar saman thn 2006 n 2008 .. haduuu mana aku nak korek ni??? ... tapi aku yakin ... menda alah tu memang aku ada simpan ... tak sampai hati lak nak biar mak aku punggah bilik aku yg berhabuk tu ... serabut rasa otak aku ni bila fikir pasal saman nih .. musykil gak sbb dah lama bayar ... sistem tak padam lakkk ... takkan la aku dapat renew roadtax kalo aku tak settlekan saman ?? ape daaa dorang nihhh ...

abg refo lak suh aku buat surat ... tapi .. for sure dia nak no resit gak kan ?? soo ape pun .. esok aku kena call n pastikan semua sblm aku balik kampung ... harapnya settle laaa ... takkan aku nak bayar lagi sekali saman saman tu wehhh ... rabakkkkkkkk ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

katak ohh katak ...

katak ohh katak ..
kenapa panggil hujan ..
aku panggil hujan kerana aku kepanasan...

hehe saja je ubah ayat sikit ...motif ?? sebabnye harini aku nak storey morey pasal katak ...bukan katak hijau .. bukan juga coklat.. bukan katak pisang .. bukan juga katak tomato ...

katak hijau .. katak pisang
katak melepak di pokok keladi ...
kaki ku ini dah rasa kejang ..
jenjalan di Gaya street sepanjang pagi ..

kehulu kehilir katak melompat
jatuh di lopak terus berenang
habis kami jelajah semua tempat ..
rasa geram nak rembat semua barang ..

katak pisang kaler hijau pelik ..
badan lembik.. warna menarik ..
tengah jenjalan tu ... tetiba ada sesuatu yang buat mata tertarik ..
whoaaaaaaa .. elok tergantung ... banyak baekkk...

banyak berudu .. katak puru ..
happy berenang dalam longkang ..
yang aku jumpe .. barang baru ..
tapi geli pulak aku nak pegang ..

elok bersusun bergantung gantung
katak coklat besar besar
rupanya depa buat beg kantung..
tapi tetiba rasa kelakar .. (tak dapat bayangkan kalo aku pakai beg ni)



taukey kata katak betol .. hehehe tak lalu rasa nak pegang wehh...soo layan je lah gamboo

heeee ada ke orang nak souvenir beg katak ni ?? oo yeah ... tu bukan jari jijah OK .. i tak pegang katak ni ... mata dia semua mata plastik la ... of coz semua isi perut dia dah kena buang .. heee ciannnye dia ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Ahad, 20 Februari 2011

ada klass ...

semalam ralit sembang ngan kengkawan ... sampai tak sedar dah jam 12 lebih ... soo tadi pagi ... bangun jam 6 ... terus masuk dapo ... cewah .. dah macam bulan posa lak .. siap masak ape bagai ... (hahah goreng telo mata 2 bijik je pun  .. hehehe ...

semalam outing ... aku terlupa lak nak rancang menu nak bawak g kelas ... udahnye .. balik dari bukit tinggi .. terus pi beli roti satu buku ... bawak je serunding .. .. pepagi kalo sempat .. boleh la beli nasik lemak dulu ... yg pasti ... 6.40 dah kena mula drive ... kali ni ok sikit .. sbb semalam dah isi tank .. pepagi rushing lah .. tambah skang dah makin jauh kelas aku ni ... ngam sampai puncak perdana jam 8.15 .. naik kelas .. makan nasik lemak n mula kelas ...

ok .. sampai sini dulu .. kelas dah mula .. daaa

~ It'S OnLy Me ~
 weeee

Faris yg comel ..

 Alalalaaaa geram jerr nengok si Faris nih ... tadi akaknye bawak balik belon .. soo ada la belon kecut ni haa .. dia kasik kat adiknye ...

faris sekarang ni memang laaa suka masuk benda ke dalam mulut je .. lidah tu asyik nak merasa jerrr .. soo tadi belon ni .. dia masuk laaa tempat yg ikat tu dalam mulut ... then dia gigit n tarik ... bila terlucut keluar belon tu ... mengekek ngekek dia ketawa geli hati ... then buat lagi ... gelak lagi ... lucu agaknye bagi dia ...

yang aku tak tahan tu .. air liur dia tu .. bersembur sembur bila tangkai belon tu terlepas dari gusi dia tu ... bila aku gelak .. dia lagi laa gelak kuat ... Fariss .. fariss ... acik Mie geram lahhh ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sabtu, 19 Februari 2011

Jijah @ Pasar Ikan Manhattan


Hari ini dalam sejarah weh .. tak pepenah aku makan sampai kenyang gitu sekali ... biasa memang aku ngan vicky keluar .. semua di share ... kalo makan kat dapur nyonya .. nasik lemak ... sorang ... satu setengah bungkus .. kuih lain citer la .. hehehe ... last time di Chillis satu plate gak share ... hari ni di Pasar Ikan Manhattan lak ...


macam biasa .. order satu .. share dua .. dah dalam menu pun dia kata 2 platter .. soo ok lah .. tapi oyster tu memang mengiurkan ... soo satu je dah la .. sbb ada garlic bread agi ... sekali dia datangg ... nah koooooooo ....

humang aiii .... konyang bulat kami berdua ... tapi .. mungkin jugak sbb pagi tadi miss sarapan .. soo ni kira Sarapan + LUnch + Dinner lahh ... "SLUD" ... hehehe angin dah banyak lam prot ... sampai penin gak la rasanya ...

soo harini tercapai gak cita cita aku nak tengok citer The Mechanic n Sanctum ... memang best .... tapi .. nasib baik si vicky tak sesak napas tadik ... maklum lah .. citer dalam gua ... kalo orang ada claustrophobic memang aaahh  sesak napas jadinya ... aku cakap ... relaxx ... cerita jer ... siap leh dengar dia macam takleh napas .. risau gak aku ... dah laaa lama dah aku nye lesen PBSM mati ... tambah lak tak buat CPR lama ... huuuuuuuu ... haruuu ...

ape pun .. sempat gak tangkap leles .. bila adegan bapak dia mintak tlg selesaikan .. huuu (2 titik je .. kiri kanan) .. hehehe ... nengok ahh .. walau ape pun ... citer tu memang cite betul yg di filemkan ... hmmm .. coming soon ada agi ... 210 hours ke ape ?? tak ingat ahhh ...

hari ni yang best ... masa aku nak beli tiket .. bagus aahhh budak kaunter tu ... siap kasik idea untuk penjimatan .. suppose aku nak nengok sanctum dulu baru mechanic .. then dia cakap .. awal lagi .. tiket mechanic murah ..kalo awal 9 hengget jer .. kalo tidak jadi RM14  ... soo jimat laa aku 5 hengget ... ok lah tuu kan ?? yang best lagi .. sbb tak ramai orang kat sini ... jalan straight terus ke kaunter depan beli tiket ..panggung pun tak ramai ... nak beli popcorn pun tak beratur lama ... hmmm ...

Tapi rasa macam tak puas lak nengok sanctum 3D tuu ... :(  ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky