keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Sabtu, 30 April 2011

Dinner paling gempak ...

 abis exam tadi ... kami terus lepak di sek. 15 .. ni gara gara si zura yg mengajak kami makan burger special nih ... serius memang nampak sedap gilak .... tapi disebabkan kedai beger tu jam 7 baru bukak ... soo aku ngan kengkawan makan Nasik Ujang ... sedapppp... pedas berapi ... tapi ...PERGHHHHHHHH... takbley nak cakap .... layan gambar ekkk ...

ni menu pertama nasik ujang ... podeh mak aiiihh.. tapi sodappp...
 ni pulak berger yg di tunggu tunggu selama seminggu ... fuhh tak sia sia ahhh..memang sedap




 
 ngan gerai beger ... sempat agi tu..sooo kalo korang jumpe gerai beger ni kat sek.15 ...jgn lupa rasa sendiri okeh .... sedapp ..


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 29 April 2011

date vs dateline ..

 hehe  tah ape ape tajuk .... dateline tu tarikh akhir persiapan .. sbb esok dah last paper ... huuuu .. tapi harapnya soalan tak susah la ...

harini aku rasa ngantuk sangat .. sbbnye .... tido lambat dah satu hal ... elok jam 4 aku tido semalam ... baru nak lelap .. sekali dia call da ... jam 4.30 pagi .. haduu.. sabo jer ... memula call ... aku tak gerak lagi .. tapi bila masuk mesej ... risau lak takut emegency ke ape ..sekali nengok .. nombor nigeria lak ... rugii ... terus sms reply suh dia call balik ...
dah la susah nak dapat sembang ... line kat sana kekadang tak ok sangat .. dia cakap .. maybe June boleh balik ... tapi August kena pegi sana semula ... atau .. ada juga kebarangkalian .... terus kena pegi site baru ... balik macam di jadualkan ... Ogos ...

hmmmm memana je lah ... ape pun asal selamat n ok je kat sana ....

 k .. nak sambung mentelah balik .... risauuu ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 27 April 2011

Topik Hangat pagi ni

 Sarapan pagi ni sungguh santai dan syahdu .. heheh ni akibat hujan lebat yang mencurah curah dari subuh tadi ... sembang punya sembang .. terbukak laa citer seseorang tu ....

katanya : saya ngan suami dah tak tau nak letak anak kat mana dah .. asyik keje luar je... penat la ... agaknye kat sini memang keje macam ni ek? 


No 2 : tak lah .. biasa jer .... sama je saya rasa ... 

hmmm .... terfikir lak (cakap dalam hati)  ... bila masa je dia keje luar ?? heh gebang besar ngan orang lain ekk ... keje tak seberapa .. cakap je beso gunung ... sabo je la ... dengan aku kemain lagi dia sembang ... silap orang larr ...bolayan dia ...

K'Pi : tu la ... anak aku masa dia kekecik tu ...siap dia cakap .... Mak .. rumah ni dah macam hotel pulak .. balik tukar baju je ...

well ... kalo dah nama berkhidmat untuk masyarakat ... cenggini la ... maybe kat HQ tak rasa sangat kalo nak di bandingkan dengan program di negeri ... mesti lagi hebat n kencang ....

bila K'pi cakap macam tu .. aku teringat anak jiran aku dedolu ... ayahnye memang tiap minggu keluar masuk hutan (renjer hutan) ... sooo dah keje dia ... anak dia ni masa tu baru 3 thn kot .. tengah banyak cakap n main ... satu hari abahnye baru bersiap nak masuk hutan .... terus si anak ni cakap :

anak : Ayah ni sesikit masuk hutan.... keluar hutan ... masuk hutan .. keluar hutan... ayah duduk je la dalam hutan tu ...

ayah : maknyerrrrrrrr ...... ni engko la ajar anak ni yerr ... (haduu .. tak pepasal gado lak laki bini pasal menda alah ni) ...

tapi aku ingat lagi .. dia selalu ajak aku pegi tido umah dia bila laki dia masuk utan ... hahah yg tak boleh lupa dia ajak aku bermalam n malam tu dia layan citer bobby ... hiks .. siap tangkap leles .... tapi tu time weekend je la .. hari sekolah tak boleh ...

tak pun masa bulan posa ... dia ajak aku buat kuih raya ... kuih siput ... semperit ... kuih goyang ...  paling best buat mini popia ... masa tu baru je femes kuih tu ... dia siap hantar kat kedai ah beng ... jual timbang kilo ... lakuu .... tapi letisnya nak menggulung ler ...

tapi paling best bila buat karipap ...aku rasa karipap paling sedap di abad itu ... inti kentang dan daging ...banyak bawang .. fuhhh terasa pedas pedas kari dia ... kulit dia rangup abis ... tambah lagi kalo makan panas panas .... sedapnyerr ...

agaknye kat mana dia tinggal skang ni ek ??

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 26 April 2011

must read this ....


ASPARTAME - THE SHOCKING STORY OF THE WORLD'S BESTSELLING SWEETENER

THE ECOLOGIST
By Pat Thomas

http://www.wnho.net/the_ecologist_aspartame_report.htm


bahaya wehhh ... patut laaa memacam penyakit ada skang ni ..... 

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Paper hari ni ....

 hiks .. ngeri nengok muka depan paper .... ada jari kena tetak ... herksss .... 2 -3 kali aku menggeliat kegelian@kengerian .. ngeri weh ... tapi nak nengok gak .. rasa macam tak puas lak ....

tapi gambar yg kat tepi ni,... aku cari kat intenet je ... ni mesti masuk lam mesen pengisar daging kot ... hancussssssssss ...

serius ... pisau dia tajam gilak .... aku penah terluka dek pisau tu .. kesnye .. aku jenjalan kat Hospitaliti masa keje di IKBN bachok dulu .. soo masa jalan tu .. kebetulan lalu kat kitchen ..(jalan short cut)  soo aku secara sepontan cakap n buat .... "kak .. mesen kat sini dah berabuk" .. sambil calit habuk dengan jari telunjuk kiri ..
serus aku tak pahsan pisau dia kat dalam moncong mesen pengisar tu ... ape lagik .... macam bawang besar kena hiris laaa ... menusuk ke dalam .... huuu .. time aku dok menaip ni pun aku leh rasa lagi hirisan dia ... arghhhhhh .... telunjuk kiri ku ... cacat sekejapp ... 

then satu agi ... kes makan kat kantin sekolah ... adoii ... siap aku ngen kengkawan kat sini dok argue ... n dok gegelak ... bio betul ... kalo makanan dah expired .. memang aa takleh makan .. ape lagi tuk jual ... isk ..


aku rasa jalan paling selamat .. buat macam makanan tambahan kat sekolah tu .. atau macam kat kantin asrama ... orang kantin masak ikut menu yg dah sedia ada n kasik bebudak makan ... cara macam ni .. makanan bebudak tu dapat di kawal .. n bebudak pun semua akan makan menda yang sama .... takde la yg makan jajan ke ape ... tak gitu ??

 haaaa ... beratur .... beratur ambik makanan ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

yey suka ... suka sangat

 hiks ... dah lama aku nak menda alah ni ... semalam dapat .. ada orang banjer .... sengih sampai ke telinga laaa .. ape lagik .... balik awal malam tadi .. terus rebus n ngap ...


cumanya ini yg dah jeruk ... tak kira lahh .... asal ada ...mekacihhhhhhhhhh ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 25 April 2011

Bila Syatrah mula mengeja ...

Sejak dia mula sekolah ... kat mulut dia tu memang laa selalu menyebut ABC .. nyanyi lagu tah ape ape ... kekejap buat keje sekolah ... siang malam macam tu la .... tapi yang kelakar tu bila dia mengeja ...



L-A ... la .... B-U ... bu = SATU
KA ..ka .... JU .. ju .... = IBU ...
LA ... la ... MA ..ma = BAPAK ... 
BA ...ba .... CI ... = CIKMIE ...


aduu ... kelakar lak rasa ... selambe dia je sebut ape dia ingat .... selalu memang aku ajar gak la dia mengeja .. yg simple simple ape yg dia sebut perkataan tu la ... ABC pun tak betoi lagik ... sabo je laa ...
 Syatrah ... Ohh ..Syatrah...




~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sabtu, 23 April 2011

mussels

 rindunye nak makan mussels ni ....




~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 22 April 2011

rabak ...

harini bangun lewat ... tutup alarm hp macam biasa 5.30 ... tapi aku bangun 6.30 hehehe kelamkabut ... rasa malazzz jer ... kalo boleh rasa macam nak ambik cuti je arini .. nak tidoooo puas puas kat umah ...

semalam aku sampai umah jam 12 lebih ... rehat sejuk badan kat bawah sambil makan malam ...then baru naik basah badan ... tidoooo ... tu pun dah jam 2.30 pagi .... kes tak cukup tido .... bawak kete pun dah macam orang mamai jer ... follow je lori tu ha ... harini cepat cerah ... biasa aku dengar motivasi pagi tu .. masih gelap .. tapi arini dah macam jam 7 lebih ... soo lagi la buat aku cuak ... serius ... drive dalam keadaan mengantuk giler ..

 harini nak menyiapkan paperwork ... lagi la buat aku sleepy .. otak penat .... tengahari karang aku nak tidooo ... tak kira ahhh ...
sekarang : BERTAHAN JIJAH .... BERTAHANNNN .... kalo kronik sangat nanti aku pasang je lagu tamil ... hahahah layan VIJAY  ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 21 April 2011

dah keje ... - entry negatif -

 arini keje dah .. tapi mood tak ok .... geram ...
time dorang banyak keje .. aku tolong ..
time aku ada banyak keje ... melolong sensorang :)) .....
keje yg sikit tu pun nak tunggu aku gak buat ....
agaknye kalo aku cuti setahun ...
mesti keje aku dah berguni guni atas meja ni gak nye ?? ...

belagak bagus sangat tu .. takde la pulak nak buat ... takat gebang seposen tu .. simpan je lahhh ... pi sembang ngan orang lain je dah .... bolayan ... B.O.N.G.O.K! ...

hahahaha aku tengah geram ni weiiiiiiiiiiiiii ... panasssssssssssss ati ... muahahahahahahahah

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 20 April 2011

Hari Penentuan

 Ok ... ini lah harinya utk keluarkan semua data data yang telah di proses semalam ... jam 2.30 pagi baru nak tido .. tapi yg tak best nye ... baru je aku nak lelap .. ada lak manusia ni SMS ... argh ... dah tu panjang berjela ... bila aku tak balas .. siap hantar lagik sms .. tanya dah tido ke ape .... aduuuu ..orang ke kayu????..kang kalo aku balas cakap main bola pepagi buta ni ... ada lak kena sawan kang ...

pagi ni ... jam 6 lagi dia dah sms lagik ... ahhh musnah harapan nak bangun lewat ... bila aku jawab .. mula laaa sms bertalu talu .... dah macam polis lakk .... ni salah satu sebab aku cepat boring.... siap cakap lagi .. i guess my sms is disturbing u rite? sure u want to continue your sleeping ... abehhhhhh....cemano nak tido kalo sms ko macam peluru menerjah HP aku ni ... satu aku balas .. 2 masuk ... ahhhh boring gilak ....

yg ok nye pulak .. geng opis semua tak cari .. takde langsung SMS tanya itu ini atau cari aku .. hehehe menjadi gak strategi aku tampal notis kat monitor tu ... lagipun keje semua aku dah siapkan.. hmmm carik la orang lain lak ... ramai lagi unit aku tu ha... bukan atas tengkorak aku je nak pikir semua ..

lapo la pulak ... rasa dah berdangdut dah usus ni ... tapi malas nak kuar ....sangat sangat malas ... okeh .. nak pegi isi tank dulu ....wat nasik goreng sempoi je dah la .. kenyang gak ...kan?


cau cin cauu ... wish me luck okehhh....



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 19 April 2011

keje vs cuti??

antara keje dan cuti ... mana lagi best ??
tentu laa cuti kann...
tapi bila dah cuti ... means duduk umah laa ye dakk?
kalo dah kat umah ...
mesti nak pegang penyapu ... sapu ape yg patut
pegang hos air ..siram pokok ..
mesti pegang remote ... bukak tv ..
lupe pulakkk... baju banyak nak basuh ...
soo kena laaa pegang mesen basuh ... sidai baju ..dll
kalo dah masuk area dapo ... mula laaa
basuh pinggan mangkuk periuk belanga n so on ...
dan dan tu lak rasa lapo laa .. haus laaa ...
mesti la kena masak ye dakk? paling kurang pun buat air ke ape ...
tapi bab masak memasak takde laa risau sangat ...
order je .. cepat sikit ... lagipun dua usus je nak makan tengahari ni ... aku n adik aku ...
heh ... sempoi lagi kalo order .... SIAPPP!

SOOO ... apasal cuti???
hmmm ... sebenonye ... cuti ganti ni ... kekonon nak baca buku ...
semalam dah jam 11 mula mata naik julin ... soo otak letis .. mata ngantuk ....
buku pun naik nyampah nengok aku (ecehhh kekononnn)
... soo ape tunggu agi .... TIDOOOOO ...
ni tadi pagi bangun jam 8 ... ikut timing punchkad ...




dah mandi siap ape semua .... berbalik laa citer kat atas tu haa ... sampai laaa skang ni ...
mana ada aku BACA buku lagi ??? ni baru sudah sidai baju satu bakul ...
jap agi satu bakul agi ... hmmm ... hari lak panass terik ni .. rugi woo tak basuhh ...
prot lak dah rasa lapo ... tadi pagi aku makan roti jalan basi gak nye ... lidas lidah aku ni ... tapi semua dah simpan lam peti ahh ... huuu jgn carik nahas woo ... maunyer esok aku sensorang jawab soklan peksa lam tandas ... TAK MAUUUUUUU!! ...

ok ok ... singgah sini nak post entry je ... lagipun aku takde entry SEJUK BEKU DI SINI ...
semua fresh BAKE ajerr .. hakssss ...TERBAIK DARI LADANG beb .... ssoo takde citer menarik arini ... cumanya nak buat korang jelessss .... AKU CUTI YEY ... AKU CUTII ... haksssss ...

wish me Good Luck okehh ... esok peksaaaa ....
sekarang aku berjanji pada diri sendiri .... BACA BUKUUUUUUUU noktah!!!

sambung sikit agi ..... to all my friends ... SELAMAT STUDI DAN SELAMAT MENJAWAB PEPERIKSAAN ESOK .... CHAIYOOO CHAIYOOOKK....





~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 18 April 2011

Bday 16 April 2011

ok ... minggu ni memang tak dapat duk umah kecuali Ahad ... itu pun 1/2 hari aku ting tong ...

Sabtu lepas aku pegi Putrajaya ... kenduri kawen bos kat opis aku .... then singgah umah geng aku .. upenye depa buat suprise bday lak .... hehehe ...

soo tetiba je keluar idea nak pegi i-city .. soo ok lah ... sbb semua tak pernah pegi lagi ... lepas maghrib .. terus ke sana ... RM10 per entry ... tapi dalam tu semua nak kena bayar la pulak .. kecuali pokok pokok yang terpacak kat depan tu .... yg tu .. boleh aje kalo korang nak bergambar sampai pitamm ...

masuk ke tempat reptile (yang terbanyak kekonon) ...punye xcited .. sekali ... koleksi dia 2-3 jenis je .. ular .. turtle ... spider .... biawak / lizard ... frog .. ... banyak jenis .. tapi terhad specis tu je la ...

then umah salji ... RM25 per entry ... huuuu ... masakk .. tak masuk pun ....

ape yg best ek ?? aku pun tak pasti lak .. aku rasa biasa je ... ye lah .. maybe baru lagi ... n in future pasti lagi gempak kot .... kawasan dia pun tak luas sangat .... lagi menarik kalo pelbagai jenis hiasan ke ... more colourfull .. hahah banyak lak komennn .... atau dia buat persembahan lampu tu ke ... kan ??
anyway ... takde camera yg canggih manggih .. soo gambar blurrr je banyak ... hantam sajalah ...

suppose aku keluar ngan Vicky that day .. tapi semua plan batal ... bermula dengan kenduri .. then vicky lak ada sedara nak datang rumah ... then sakit perut ... ape pun ... moga dia cepat sembuh n next time darling ... never plan what we going to do ... just do it ;) .... hiks ... kalo plan memang tak pernah menjadi ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sabtu, 16 April 2011

Bday Wish ...

Semalam aku terima sms dari Nigeria ... terkejut gak ... biasa dia memang tak ambik port pasal tarikh tarikh ni .. n aku pun dah terbiasa dengan situasi itu. tahun pertama dan kedua memang aku remind dia ....siapo yang tak kecik hati kalo keno situasi macam ni ......

1st year : Hari ni bday amie .....

dia : silence of the lambz ..senyap sunyi sampai sudahh...
(hahah ...kocik hati den .. dio buek tak tau yoo... takpoo..takpoo..)

2nd. year : ape abg nak kasik hadiah kat amie?
dia : (bunyi cengkerik jugak ... takdo jawapan laie... tapi dalam hati ni ... apo jo lahh... hp boli mahal mahal leh pakai .. tapi top up 10 hengget tak mampu ... apo barangg..... hmmmm sodihh jugak la ... tapi sekojap joo..)

3rd year (tahun lopeh) : Abg takmo wish ape ape ke??
dia : kenapa??? Bday amie ke ??? (haduuuuuuuuuuuuuuuuuu saboooo yo lahh jawapan tak masuk dek akal ... sib baik ekau jauh ... kalo tidak dah lamo den jadi pontianak ... den gigit gigit ekau ..)

4th year : den tak cakap apo apo laie dahh kek dio n ... sebagai balasan yg lopeh-lopeh tu ... Bday dio pun den tak wish apo apo ..senyap sunyi macam bunyi cengkerik tu haa.... tapi den doakan yoo moga dio selamat sihat selalu ....hehehe doa tu lobih ponting .. yo tak ??

tapi malam tadi ..dalam sms pulak .. dio tanyo lak mano den nak poie hari ni ??... tak keluar ko? dongan sapo den nak kelua?

sonang yo jawapan den ... esok keluar... ado kenduri anak bos kek putrajaya ... then potang ... poie jumpo vicky..dio nak belanjo makan kek hotel PJ Hilton ...

tau pulak dio cakap ... 'iyo lah ... harini kan bday Amie' .... aku sonyap jo tak jawab dah sms tu .... bukan merajuk ... tapi aku tetidooo!!! .. muehehehe .. ponat laaa ...

hahaha ado aku kesahh kalo ekau wish ko tidak ?? bak kato oghang tuo-tuo alah biso tegal biaso ... den pun tak kisah dahhh ... gaknyo mesti dio teraso kann.. kenapo lah den tak wish dio macam tahun tahun lopeh ?? hahaha mau botak kepalo dia memikirkan persoalan itu ... serius ... sampai sudah den tak cakap apo apo pasal tu ... rasokan...

iyo lah .. den fikir yg +ve joo... kalo dah dio tak suko bab-bab macam ni ... buek apo kito nak buat jugak??.... yo tak?? buang maso dan kredit jo ... hidup den ni simple je ... jgn nak susahkan kepalo otak memikirkan bondo yg kocik kocik besar kuman tu ha ... baik lagi den fikir pasal kojo .. pasal belajar... memacam bondo laie nak kono fikir .... soo simple ...

tahun dopan pun den takmo wish dio ... hahahahah .... kojam tak den??? ... alang alang menyeluk pekasam .. biar sampai ke pangkal lengan ....

tapi takdo la kojam bona ... ado jugak den boli hadiah tiap kali den keluar out stesenn .. wlaau dah lopeh bday dioo .. den kasik jugak ... tapi tulah .. dah selero dio tinggi melangit ... selero orang miskin macam aku ni ..yg biaso biaso jo lah .. tak tau la dio guno ko tidak .. ahh lantak laa ... janji tu ikhlas dari hati den ... ekau nak kasik orang lain ke .. nak buang ke .. nak buek kain lap ko apo den tak herann ...

hahahah ... kalo dio baco entri nih .. mesti marah sampai kiamat dio kek aku ... hehehehehe ... ya ampunn.. terlebih sudaaaaaaah...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky