keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Selasa, 31 Mei 2011

Rombongan Cik Kiah

 Semalam aku terbabit sama dalam rombongan cik kiah .... melawat Kompleks Kraf .. sempena pameran yang perkahwinan tu ... tangkap muat je ... aku di maklumkan lawatan sampai jam 2. tapi sudahnye jam 4 ... bengang sehhh .. dah la banyak kerja nak buat .... tapi sbb nak jaga hati kengkawan .. aku pegi gak la sbb dia kata abis tengahari ...sudahnye ... jam 5 sampai opis ... muahahaha ... ngelatttttttt..... soo smlm stayback sampai jam 7!!


ni la hasil tangkapan yg tak seberapa .... camera aku dah mula meragam ni .. atau setting dia ke ..entah laa .. fed-up aku .... semuanya blurrrrrrrr ....
ok .. gambar kat atas atas ni aku snap area muzeum dan tapak pameran yg disediakan oleh Kompleks Kraf ..hiks .. terlebih suda ... kat muzium mana boleh ambik gambooo ... itu pun nak kena cakap kaaa cik jijah ??



 ni konsep dalam taman .... kali ni aku pahsan banyak kaler yg kontras ... cth macam kat gambo tu ... PINK + Hijau ... wahhhhh ... meletop gak ... ceria je rasanya ..
belah kanan ni macam hantaran la ... main snap jerr ... yg berkemban tu perkahwinan masyarakat asli Temiar .. kalau tak silap aku ler ... tapi rasanya skang dorang pun dah moden kot ... maybe dia nak tonjolkan keaslian dedolu ... dengan hiasan n so on. hmmm yg hiasan tu aku rasa maybe ada lagi ... cumanya kalau dorang buat penerangan sikit ... lagik bagus ... sekurangnya dapat gak tau cemana acara perkahwinan depa tu ... baru la tau keunikan majlis perkahwinan masyarakat tu ... ye dak ??

 nahh .. kan aku dah bilang ... camera aku buat hal ... kejap blur .. kejap okeh ... nyampah ahh .. sungguh frust semalam ....

ni adat perkahwinan masyarakat cocos .. Sabah .. gheeee kalo salah .. sori ekk ... tapi rasanya yg ini aku penah tengok rencananya di TV1 ... unik gak ...






 ini di galeri ... cantik katil dia ... baju tu pun cantik .. sbbnye macam batik jerr ... cekci ahhh ...

macam lari konsep pun ada kot ... kejap dia guna songket ... tetiba ada lak batik terjongos kat situ... tak caya ?? nengok hiasan atas katil ... kat bahan hantaran tu ... aku rasa semua songket ... hheheh... banyak lak komenn ... macam baguss sehhhh ........

 another nice deco ... kaler dia cantik kannn?? ... hijo .. pink .. silver n putih ... kerusi besar ada dua bijik ... di kedua hujung meja ... nice ...

hantaran  PINK n BLACK !!! nice ...

background siap ada pokok ... cantik gak ...
ala ala dalam taman la kann .... dalam dewan A tu .. banyak lagi pelamin n hiasan yg cantik cantik .. soo sape nak kawen .. leh survey okeh ... leh dapat banyak idea ...




 haaaaaa .. ni muka rombongan cik kiah 4 orang ... tengah tunggu chef masak rendang minang ... ayam masak merah ngan pajeri nenas ... yummy ... sodap rendang dia ... yg dua lagi ... tak sampai rasa (kata chef tu laaa) ...







~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 30 Mei 2011

Pasar Serikin ke pasar Satok

 Hmm ... balik dari kelas praktikal ... rombongan kami yang terdiri daripada 4 buah van dan 1 pajero singgah di pasar Serikin ... aku jalan tak sampai 5 minit .... sbbnye masa tu badan aku dah mula berpeluh .. seram sejuk ... udahnye aku pegi balik kat deret kedai (tempat pajero parking) n beli air 100 plus & telan panadol ... tak larat ..
rugi jer rasa .. dah la 1st time pegi ... takpe la .. ada rezeki lain kali aku dapat jalan lagik ... ni gambar gambar yg sempat aku cilok dari kengkawan ...


kada dorang ... selalunya hari Sabtu dan Ahad ramai orang ... tapi masa aku pegi tu .. orang takde sangat ... maybe sbb dah tengahari dan juga ... belum gaji ... aku sendiri pun masa pegi sana bawak RM100 jerr .. hahaha naseb ler ... tapi aku rasa harganya tak jauh sangat dari kedai kedai di water front tu ... leh tawar menawar lagi.. tapi tengok nasib la kann ... sekali ni aku tak beli ape pun .. just buah tangan utk kengkawan ..


then masa sebelum nak ke airport .. kami singgah pulak ke pasar satok .. beli ikan terubok masin ... beli 2-3 eko ... jadi lerr .. nak bawak balik kampung nanti ... kek lapis tak tau aaa sempat ke tidak ... anyway .. sekarang banyak dah kedai yg offer untuk buat penghantaran pos ... nak dengan tidak jer .. tambah lak penghantaran barang sekarang dah cepat .. sehari dah sampai .. soo sempat la kann ... kalo dah pegi kedai tu .. rambang mata lak nak pilih ..udahnye aku pilih kek lapis keju n masam manis jerr ... senang citer ... (heee gambo terubok n kek lapis tu pinjam dari mrGoo jer )... tak sempat nak snap gambar sangat masa nak balik tu ...tak teringat pun .. hahaha otak dok teringat airport jer ... hiks ... 

heee harini ada orang ajak pegi ke komplek kraf lak .. best nyerrr ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 27 Mei 2011

sleepy

 syuhhh syuhhh ...cetan ...
lepak laa tempat lain ...
kelopak mata dah berat macam satu tan ...
rasa macam tak boleh nak buat keje lain ...

kalo dapat tikar bantal ...
aku tak peduli lelain hal ...
tunggang tebalik .. ko punye pasal ...
kasik chance otak aku berkhayal ...



sungguh sungguh aku mengantuk ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 26 Mei 2011

Back to normal

 well ... aku dah mula bertugas semula kat office ni .... tak la terasa penat sangat ... flight semalam jam 3. delay jadi 3.30 ... tapi yg tak bestnye ... bengang ngan sorang staff pompuan pendek ni ... apahal tah dia semalam .. carik pasal ngan aku .....

lepas kami check in n masukkan barang barang .. kami lepak minum minum kat airport tu ha ... then bila dah nak timing tu .. kami pun masuk laa ke dalam ... alih alih sorang ni ha tak puas ati ... dia cakap aku dah bawak beg sandang kat belakang .... then kat tangan ada satu beg (dalam tu ada kotak kek lapis) n satu agi kotak kecik (terubok Masin) .. dia tak kasik aku masuk .... ok fine .... aku blah n pegi kat troley banyak banyak n sort barang dalam beg .. sooo muat la kotak ikan masin aku yg kecik comel tu haa ... sooo sorang lagik urusetia aku pun kena macam tu gak ... dia pun buat macam aku buat gak ... satu beg kat tangan .. satu beg sandang ... soo lepas siap .. kami gerak balik ke kaunter depan tu .....


aku tengok minah tu atas bawah .. dia lak mata separuh juling tengok beg kat tangan aku tu ... dia nampak kotak tadi dalam beg aku tu .... soo dia punya tak puas hati ..siap suh aku timbang .... dalam hati aku ... betina ni kalo carik pasal lagik ngan aku .. memang makan penampo free arini .... dah tu muka tak puas ati nengok beg aku .. bawah 7 kilo ... banyak cakap lakkkkkkkkk ..... rugi lak aku tak ambik gambo dia ekk .. kalo idak leh masuk blog aku free free ...

memang melampau ahhh .... kalo servis tip top takpe gak .... ini .. bila aku sampai dalam jer ... DELAY ... sib baik 30 minit ... kalo sampai berjam jam .. ada gak aku kuar sekali lagik carik pasal ngan pompuan tadik tu .... semua dah mahal ... barang sekilo dah RM30 .. sebijik beg mau 300... ape kes laaa jabatan kerajaan skang ni kena ambik air asia .. aku rasa harga dia tak jauh beza dari MAS ... soo baik lagik ambik MAS ... nak tukar tarikh senang ... serba serbi ok ... barang pun leh buat waran .. takde la kuar duit poket dulu ... next time ... akan di sarankan ...

soo aku masuk kapal semalam .. alih alih ada lebih penumpang lak .... cari punya cari ... terlepas 3 orang salah naik flight... sblm tu ada 2 lelaki jalan lelaju nak naik kapal aku tu ... upenye salah masuk pintu ... haik ... tak pernah lak jadi kes cenggini ... punya nak jaga barang ... sampai lepas lak orang lain naik flight lain ... cemana kesss

 memacam aaa dorang ni .... dah perasan bagusss sangat aaa tu .... menten je la ... bagi aku dorang belum cukup ok lagi  ....

pernah satu hari aku naik flight dari KL - KK ... ada orang pesan megi ... masa dia bukak perencah tu ... abis semua terabur .... aku nengok dia sapu je ngan tangan dia .. masuk dalam cup n letak air panas ... trus hantar kat orang tu .... aku nengok jer dia buat tu ... cuak dia bila perasan aku tengok dia .... hish .. ape nak jadik laaa ... pengotorrrrrrrr....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 23 Mei 2011

bila dah biasa...

 komen komen di facebook ... alih alih teringat pasal motor ....
masa kerja di IKBN Bachok... aku memang naik motor Yamaha Virago ... kalo dah naik motor berkuasa besar ..sah sah berat dan lajuu... haha time tu leh nyanyi lagu kak pah ... KUDAKU LARIII GAGAH BERANIIII.............

soo lepas dah setahun dua ... satu hari kuda aku tu sakit ..sooo kena laaa tinggalkan kat bengkel untuk di serbis .. dah le kawasan kampung ..soo barang takdak .. pakcik pomen tu memang kaki moto besar gak ... soo dia kata kebetulan lak dia memang nak kena cari barang ..sooo memang lama masa tu aku kena tinggalkan kuda...

huuu masalah besarrrr.... nak masuk ke tempat kerja aku tu .. nauzubillah .. kalo di jalan beso memang la ok sbb naik teksi .. tapi nak masuk kedalam tu .. bukan semua teksi nak pegi ... dah tu sampai 10 ringgit dia mintak .. padahal tambang ke Bachok tu baru 3 ringgit. hampess
soo sehari dua ok laa .. kalo dah 2 minggu ?? .. botak ... soo sebagai alternative .. kawan aku ni pun kasik la aku pinjam moto dia yg cute mute tu ... NITRO ... Alhamdulillahhhh... syukurrrrr...
hari pertama aku naik ... mak aiii ...perasaan aku ....

 perasaan yang pertama .....
comel jer aku rasa .. macam gegerl jek ...sungguh bersopan dan seloww seloww (slow)... memang takleh laju pun moto tu ..sbb ia lebih sesuai digunakan utk jarak dekat ... heheh macam vespa pun ada gak aku rasa ... cumanya kaler dia biru ..cute jerr...sangat sesuwaiii... tapi dengan akak tu la ..bukan aku!! ....


perasaan kedua ....
aku ni kan beso ... bila naik moto cute cenggitu .. dah rasa macam aku naik beskal anak buah aku jerr... ye ah ..ibaratnya macam gajah pijak bola... hmmm cemana rope??... hahah masa memula prektis naik tu ..siap tergelak gelak depa .. ngan aku aku sekalik gelak ... rasa kelako bila aku yg nampak BRUTAL tetiba jadik GE-GIRL@GEGEL


perasaan ketiga....
disebabkan kelajuannya yang agak slow berbanding kuda aku ... aku rasa macam lama giler nak sampai ... tiap tiap perjalanan tu siap leh "menghayati keindahan pantai lakkk" ...cewahhhh..hahah kalo dalam parade tu ..aku rasa aku macam orang yg lambai lambai tangan dari kenderaan berhias tu laaa .. asal nampak orang je aku sengih ... (sib baik jerung tak kejar masa tu)

hmmm walau ape pun ... aku sangat berterima kasih kerana dia kasik aku pinjam motor dia .... mekacih kak .....




~ It'S OnLy Me ~
weeee

Hari berikutnya ...

 huu dugaan harini .. dah beberapa hari aku kurang makan ... bukan takmo makan .. tapi tak selera walau taime tu hidangan tengahari makan AYAM PENYET ... sarapan pagi ... LAKSA SARAWAK .. tapi tu lah ..selera takde ...
isk ... harini agak sihat sikit .... alhamdulillah ... tadi petang rasa lapar sangat .. aku ambik sesenduk nasik je .. takut tak abis .. lagipun dah 2-3 hari perut aku kosong n tak makan tengahari langsung ...
agak korang la ... lauk ni menyelerakan tak ?? hmmm buah dia sedapnye laaa ... tapi tu laaa ..asam ... dah la tonsil aku bengkak gilerr ... balun laa ... lagipun lapar sangat arini ... berkeriuk keriuk sementara nak tunggu jam 7 nih ....


alaaa tak dapat nak upload gambar lak ... esok keh .. nite
~ It'S OnLy Me ~

weeee

Sabtu, 21 Mei 2011

1st Class...

 Hari ni badan masih demam ... tapi harini student akan keluar praktikal .. group satu ...

semalam sebelah petang aku skip kelas.. malam pun aku skip ... serius tak larat nak bangun ..badan aku rasa ketar dan lemah longlai takde kederat ..abis semua sendi aku sakit sakit...telan ubat dan aku tido tak sedarkan diri .. dah nak abis sepapan aku telan panadol tu....

 Panadol active fast yg staff aku beli .. tinggal 3 bijik.. punya la aku telan bagai nak rak ... bila baca belakang dia ... untuk pening kepala.. migrain ..sakit sendi ... cesss

then aku mintak driver Swak belikan sepapan ... nahh dia belikan uphamol 650 .. aku baca.. untuk pening kepala.. telan gak la sebijik ..mana tau leh baik demam...

udahnye tadi masa dekat pekan BAU .. aku turun kat kedai dia n beli sepapan panadol .. dalam kereta lagi aku telan dua bijik .. balik dari praktikal tu .. aku telan lagik dua.. dengan perut kosongnye .. cumanya aku minum susu buah je .. jadi la alas perut...
now aku dalam kelas .. dah kurang sikit panas badan ... cumanya sejuk aircond ni ..shiver .. tak tahan sehh...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 20 Mei 2011

demam lagik


uhhh dugaan lagik ... Jumaat lepas aku demam, batuk, selsema n tosil bengkak ...sib baik sempat baik sebelum aku gi Sarawak ... nampaknye tak bertahan lama ..... semalam suhu aku naik melampau ... jam 1 tgh aku dah telan sebijik panadol n terus tido sampai la jam 2.15 ptg ... sedang elok kelas mula 2.30 ptg ... kalau ikut hati .. mau je aku mentenuk dalam bilik je ... biar bebetul sihat dulu .. tapi .. ape pulak kata dorang nanti ... urusetia yang tak setia ....
semalam jam 7 makan malam ... aku telan sebijik lagi ... sblm tido jam 12 aku telan lagik ... tak dapat tido ... bila tak selimut ... rasa sejuk giler ... bila selimut lak ... rasa panas ... heee aku memang tak suka selimut ... last tadi pagi jam 4 ..aku gagahkan diri bangun n telan lagi sebijik panadol ... alhamdulillah pagi tadi badan aku dah kurang panas ... berpeluh peluh basah baju ... dah telan ubat tu baru aku leh lelap mata ....

Jumaat  pagi .... badan aku masih lemah ... sakit segala urat saraf aku .... jalan ke kantin n kelas pun dah macam orang tak dak kederat .. arini semua dah ada ... soo harapnya takde la teruk m makin melarat ... esok dah nak ke lapangan ... Sabtu n Ahad ... sepanjang hari lak tu ... kalo makin teruk ... gamaknye petang ni aku nak kena excuse la .... hmmm buat kali kedua aku demam masa dalam kursus ... hehehe tanda-tanda awal aku dah lemah antibodi .. udah tua ... hehehe...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 19 Mei 2011

Hari pertama ...

 harini aktiviti dalam kelas je .. belajar dulu taktik yg boleh di adaptasi dalam kelas ... semua dah pandai .. cumanya nak gilap lagi kasik shining n ajar menda baru






~ It'S OnLy Me ~

weeee

Kg. Telaga air ..

 adui yaiii seronok sehh kalo aku dok sini .... hari hari leh mancing ... cantik noo kawasan dia ... actually tempat ni tak jauh dari tempat aku berbengkel .. soo sblm jejak kaki masuk kawasan .. kite cuci mata tepi laut .... cantik kan ... geram je rasa nak tangguk je ikan kat bawah bot tuu...

 gambar 1st kat jeti lama .. n tempat aku ambik gambar tu macam pelantar batu bina laa
 gambar bawah ni ada latar belakang gunung Santubong ... nampak dekat dahh.. sini orang selalu datang memancing ... best nyeee
 hehehe sebagai kenangan dah sampai sini ... hambik la satu gambo .. ingat nak nampak gunung tu .. tapi upenye gunung kat pipi aku ni ha lagik beso nampak nyerr ... sabo jerrr ...
sape ada tangguk ... nak pinjam ... penapis santan pun jadi lerrr ... nak tangguk ikan ni haaa.. gerammm ... ada gak ikan bebeso .. tapi tak sempat nak tangkap .. maklum le ..camera terlebih sanggih ...

hmmph ... layannn ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky