keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Jumaat, 29 Julai 2011

Dayung sampan .. dayung ...

harini lawatan kami ke kampung aru /kampung Aru Sundar lawas .... tapi harini kami naik sampan .. tak payah dayung la .. sbb pakcik tu pakai motobot... hehehe seronok gak ... situ banyak udang ... kalo sungai ada udang biasanya adaaaa........ heheheh takmo sebut .. takut makkk ... dah la tak reti nak berenang ...



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 28 Julai 2011

@ LAWAS

 pernah sekali aku sampai thn lepas di Lawas ni ... masa penyampaian sijil... alhamdulillah ...sekali lagi aku sampai sini .. nampaknye semua dah berubah ... kalo dulu aku letak gambar sungai tu takde ape ape ... hari ni .. nah kooo dah jadi macam tempat bersiar-siar ... aku ambik gambar dari bilik hotel je ... aku sensorang kat sini ... malas lak nak kuar ..


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 27 Julai 2011

semalam di Ranau

 masa di kampung Karagasan ... 60km jalan grable ... nah kooo abis semua gegar ... terantuk kat cermin kete takyah cakap aah bape kali .... nak menuju ke kampung ni pun .. kami dok mengira jambatan ... sejauh 60KM tu ...12 jambatan yg kami perlu lalui .. dan jambatan yang ke 13 ialah... hehehe jambatan gantung .. hiksss .. gayat pun ada .. tapi banyak syiokkk wooo ... layannn....




~ It'S OnLy Me ~

weeee

Selasa, 26 Julai 2011

gambar je



 wah .. nak citer kat korang ... arini ... perjalanan ke kampung Lahanas di Kota Belud ... sangat la mencabar ... dari town KB 20km masuk ke dalam hutan .. udah macam camel trophy lak aku rasa ... kalo takat goyang kerusi urut tu .. takde ape laaa sangat .. yg ni lagi dasatt ... kiri kanan..kiri kanan ... huuu ..di lambung jalan berbatu batu kerikil .. sama macam jaman  masa aku kekecik dulu bila balik kampung ... bukan batu kekecik tu ... batu besoo macam ketul batu bata tu haaa... yg bosa macam tembikai pun adaa...
tapi kannn ... on the way ke Lohan, Ranau ... lalu laa kawasan bukit bukau tu ha .. sampai la satu tempat tu .. view diaa .. subhanallah cantik giler .. breath taking ... layan je la gambar ekk...







~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 25 Julai 2011

Jijah@KK

Salam ... selamat pagi .....Olaaa... good morning ... wahhh banyak bonaaa...
pagi ni aku di KK ...( Mickey ... jangan jeles okeh ... raya nanti boleh balik ..hehehe.)
semalam dah rehat secukupnya .. hari ni akan menuju ke RANAU ..wahhhhhhhh... tak sabo ..
oo yerr .. bukan makan angin .. tapi nak menyiapkan survey ... Outcome tu la ..ape lagik ... terpaksa la meredah lautan (naik kapal terbang) .... meredah hutan (naik pajero) ... jalan kaki ?? no no no... jangan jauh jauh sangat ... mak letih okeh ....
okeh .. nak gerak dah .... layan gambo pemandangan yg takl berapa ni ..dari tingkap otell jer .. testin camera yg paklah pinjamkan ...... mekacih pak lahh ... nanti aku adiahkan butang baju melayu ekk ....
(tak dapat nak masukkan gambo lak ... malam karang ler .. tu pun kalo ada line ) stop sini dulu ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 22 Julai 2011

Khamis, 21 Julai 2011

ceramah kesihatan

 Memacam input yang aku terima semalam ... semua yang baik baik belaka ... sempat gak aku kena tembak sekali .... tetiba penceramah tanya ...
APA YANG SEDANG AWAK FIKIRKAN?? terus aku jawab pasal kerja ... masa semakin suntuk rasanya ... aku dok fikir sampai jam berapa laaa aku nak stay kat opis ni ... mana satu aku nak mula dulu ....


agaknye sbb aku stress n kurang rest yg buat darah aku naik kot ?? ye ke ?? entah ...

 ape pun semalam rezeki aku murah .. sembang ngan staff dari klinik kesihatan tu ... dia kasik aku pen sebatang ..  then ada soalan quiz .. aku dapat jawab ..dapat mug ... then dapat la bunga bungaan segar yg dorang hias depan pentas tu ... suweeett sangat ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 20 Julai 2011

tinggi melangit

 arini ada ceramah kesihatan ....
ada check kesihatan ...
aku pun check jugak .... hasilnya ...
semuanya tinggi ....
darah ..tekanan tinggi ....
gula ... tinggi jugak ....
apakah ?? ...........  :(


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 19 Julai 2011

laju ... laju ...

 Nyaris tau arini aku lambat ... mana tak nya.... jalan dah la sempit .. boleh lah ahkak tu bawak 40kmsj jerr ... arghhhhh ... jam bape nak sampai ni kak oii ... dah tau sangat lambat (tahap kekura) bawak kete tu ... kuar la awal pagi atau kuar lepas orang semua masuk keje dah okeh ??? haduu .. macam jenjalan tepi tantai gituuu ... hampess ...
sib baik lerr sampai petronas tu jalan dah beso ... orang depan aku tu leh selamba gak join pompuan tu lila lila bawak kete slow ... hisss dorang ni keje sendiri ke ape ?? .... senang je hati ... yg aku lak .. kekejap nengok jam .. kekejap nengok jam ... tah ape citer kat radio pun aku tak pahsan ... hehehe ...
sib baik leerrr sempat .....

cakap pasal keje .. ramai gak yg akan tukar time keje ke jam 7.30 ... soo dapat balik awal tuk berbuka ... hmm .. ok gak tu .. tapi .. kalo dah keje 7.30 tu .. wat keje kena jam 7.30 la .. bukan jam 8.30 ... biasa aku nengok dorang dok lepaks kat sudut bacaan tu ... lila lila sembang bagai nak rak n baca magazine n paper la ... jam 4 karang semua dah tak konsentret keje dah .. dah mula bersiap nak balik ... lom campur yg pegi paso ramadan tuu ... hmmm ... sendiri mau ingat la okeh ....  Selamat la semuanya ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 18 Julai 2011

Bengang sehh ....



 Bengang je rasa semalam .... ada sorang lecturer yg mengajar subjek IT .... dah la dia post mesej lepas waktu maghrib ari sabtu .. esok tu kami dah ada kelas ... mana laa orang nak perasan sehh ... dah tu nak buat exam 3 chapter ... bayangkan berapa banyak nak kena baca ... ??
dah tu ... satu ape pun lagi dia tak ajar kami ...
1st class masuk lambat .. then nak sesi suai kenal ... then abis gitu jer ...
2nd class ... kami tunggu bagai nak rak ... 1 jam lebih ... call dia ... rupanya tengah sedap makan kenduri ...
3 rd class ... wat dajal lak kat kami dengan quiz ... then tahan lak kami dalam kelas sampai jam 7 petang semata mata nak ganti balik kelas yg dia pi makan kenduri tu ha ...
skang tinggal 2 kelas je lagi ... tah ape dia nak ajar ... sempat ke tidak kami nak buat ...

kekadang dorang ni buat suka suki jer ... treat orang macam bebudak tadika yg tak tau ape ape ... kalau kami ni semua kaya .. tak kesah la dia nak buat kami cenggitu .... tapi kebanyakan kami semua bersusah payah mengumpul dan mengeluarkan duit utk mendapatkan ilmu ... at least bagi la kami ilmu yg sepatutnya kami dapat.

ada juga yg suka suki treat kami macam bebudak student full time ... siap nak suh belajar sendiri ..kena cari semua maklumat sendiri ... wahhh .. abis ... satu jam rm100 yg kami bayar tu utk dia datang lenggang mak limah ke kelas ke ?? kalo cenggitu .. baik la buat exam jer .. yg lain kami baca buku sendiri jer ... takyah sesusah nak abiskan rm utk dia melawa datang ke kelas ...

ada gak sorang tu ... masuk kelas .. dok sebok layan dia nye HP canggih tu ... sembang sembang ... sms .. then marah marah lak ... hiii sengal tol pompuan tu ... tak cukup akal ... paling aku takleh lupa ... dia masuk kelas je .. terus kata kami BUSUK!!... Do you smell something ??  .. helloooooooo ... macam la dia tu wangi sangat .. buat memacam kat kami ... ko tunggu la nasib ko nanti bila sambung belajar ... harap ko kena lagi teruk dari yg ko buat kat orang ... 

benda macam ni semua spoilkan mood n semangat kami nak belajar je ... anyway ... dah nak abis pun .. sabar sikit masa je lagi ... then akhir tahun nanti .. tunggu je la kami nilai korang .... kaw kaw punyaaaa ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 15 Julai 2011

Morning Rain

 time bangun pagi la pulak hujan turun mencurah curah .... waduhhhhhhh ... dan dan tu rasa macam malass nak bangun ... hehehe ...

on the way tadi ada la kes eksident kat simpang 3 tu ... ada dua lelaki .. sorang polis ngan nyonya .... tak tau aaa sape salah .. sbb nye tak sempat nak nengok ... yg pasti .. polis tu tengah cakap ngan nyonya tu n nampak nyonya tu membebel ... kuwang asam la pulak rasanya ... mementang ko naik kete beso .. 

tapi simpang tu memang laa aku rasa macam serabut sikit .. kekadang kete dari belah kiri .. main masuk jer .. then lagi teruk .. nak masuk lane kanan yg menuju ke sekolah tu haa ... dah jadi huruf X jadinya .... bersimpang siur ... memang kalo kat situ aku extra carefull sikit ...

(aku rasa sebelum ni aku citer yg polis tu MEMBEBEL kat satu kereta yg mencelah masuk kat simpang jalan tu) ...

lebat betul hujan tadi .. mencurah curah ... tapi tadi memang nasib baik laa ... sbbnye tadi batu beso gabak melayang kena hood depan kete aku .. (aku rasa beso penumbuk Syatrah kot)  ... kalo di buatnye kena cermin?? ....

udah jadi 3 kali hujan mencurah-curah ler ... satu hujan kat luar ... satu hujan masuk lak lam kete ... then aku pun sekali hujannn mencurah curah sbb cermin pecah ..  (kopak le poket kalo dah pecah cermin tu kooo) hahahah tapi takde la macam budak kecik sebelah ni ... nangis siap ada belon ..heheheh
... syukur alhamdulillah .... tadi tak sempat nak ngintai sejauh mana kecederaan berlaku .. sbbnye aku kuar kete je tadi .. hujan turun lebat giler ... lariiiikkkkk ... nanti petang aaa ngintai ... mesti dah ada lekuk kot .. sbb memang kuat tadi .. n batu tu pun melantun . hissssss ... sabo je ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 13 Julai 2011

kena CAMPAK...

 hmm agaknye skang ni memang musim ekk ?? memula pengasuh nye family kena .. memula anak lelaki .. then ayahnye .. then anak pompuannye ...

. Now .. Syatrah lak kena ..kesian lak aku nengok dia ... tergaru garu ... aku masa kena tu dah beso panjang .. still nangis sbb sakit ... bayangkan la kalo bebudak ... semalam masa maknye sapu ubat .. meraung-raung takmo .. air mata takyah citer aaa..
kalo kumpul lam acuan kuih kasui yg kecik comel tu .. mesti dah bertakung kot ... (ops ... over lakkk) ... heheheh

 dak syatrah ni ... bukan leh duduk satu tempat dediam  ... ada je laa dia buat ... tapi kali ni .. duduk senyap je .. orang buat lawak pun dia tak kasik respond ... makan tak lalu ... tido pun tak dapat ... kata maknye tidur sambil duduk .. tu pun TERTIDUR!! sbb dah penat sangat .. hmmm .. moga dia cepat sembuh .... n jgn laaa jangkit kat adik ... kalo dak ... tak tau la ape jadi ...






~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 11 Julai 2011

Thai ...

 hmm ... udah ke Thai pulak ni dah kali ke 3 kot ... ingatkan balik dari Nigeria dapat aah date banyak kali ... hampes .... sekali je jumpe .. tu pun utk lunch dalam masa 1 jam ... tak lama lagi ke laut la pulak dah ... udahnye takde la jumpe-jumpe agik... makin kronik je aku rasa nih.. dulu banyak kali gak jumpe ... gamaknye thn ni cuma jumpe 1 jam je lah kot??
hehehe sabo jer aku ... hantam sajalah labuuuu ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sabtu, 9 Julai 2011

pasal apo??

sepanjang hari ni dok dengar n tengok pasal BERSIH je ... banyak nye cerita pasal bersih yang tak lagi bersih laaa ....
 pas ni kite nengok lak bape banyak sampah yg kena di bersihkan ...
ape pun .. duk umah lagi best ... takde jem ... takde serabut otak ... kaki pun tak sakit ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 8 Julai 2011

Seminar la pulak ...

Hadu laaa ... nak suh pegi seminar la pulak ... dah la hari SABTU .... baju kuning lak tu .. siap nasihat aku suh pegi awal ....owh tidakkkkkkkkkk .... keje yg ada ni pun dah buat aku tak jadi pergi kursus stress tu ... lagikan pulak nak suh pegi seminar ni ... TERIMA KASIH ajelahhh ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 7 Julai 2011

Pilihan untukku ...

cemana nak buat lagi ni ??? apa pilihan yang aku ada sekarang?

sebenarnya ...esok aku kena gi kursus Pengurusan STress 7 - 9 Julai @ PD

 
 tapiiiiiiii ...... ada kerja yang mendesak sekarang ni ....

1. Soalan soalan utk projek Outcome ... planning ... next week dah kena terbang kesana
2. laporan pemantauan Kelantan ... bos nak report n presentation lak ... Isnin depan meeting ... haduu

kalo aku pergi kursus ... siang malam ada kelas .. kalo dah malam .. sure aku pun dah letisss ... takde maknanya aku nak buat memalam sampai ke pagi buta .. tapi esok dalam kelas .. aku mengangguk ngangguk macam burung belatuk ...

satu hari ..di hari ahad utk aku pulun semua ?? mustahil ...

abis meeting tadi petang ... x bos lak nak discuss pasal program Outreach tu ... alaaaaaaa .... dah aku cakap aku ada kusus ... dia kata ....

ALAAAAAAAAHHH .. TAK PAYAH LAHH .. AWAK TAU TAK ?? BALIK PADA KURSUS PENGURUSAN STRESS TU ... MESTI LAGI STRESS ...

hehe ..ada benar gak kata dia ... sure aku nye keje tak siap ... timbalan KP lak dok tunggu report ... huh .. elok sangat aaaa tuu ... sure tak lama lepas tu aku terima surat pindah ...SERTA MERTA ... hah .. hambikkk ...

sooo takyah le pegi cik Jijah wehhh .... lagipun .. aku lom stress lagik .. heheheh

~ It'S OnLy Me ~
weeee

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky