keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Ahad, 28 Ogos 2011

jem gilerr ...

memula aku kuar dari rumah ... memang dah dengar yg Gombak jem teruk .. soo dalam perkiraan .. jem tu akan surut bila aku sampai sana ... memang sangkaan aku betul ... tapiiiiiiiiii .. sampai di lipis .. nah kooo .. 10km/j je ... huaaa ... sabo jerrr...

 hambikkk ..sepanjang jalan jemmm ... sayuuuup mata memandang ... hikss..

tapi kannn ... sepanjang jalan .. aku ada nampak orang tak posaaa ... tak maluuuu hikssssss ... dah besar panjang ... tapi posa yang yuk ... ape nak jadi ni ?? muka dah cukup tepung ... tapi kurenggg ... dengan yg hisap rokok nye ... dengan teguk air nye .. mek dee nye ...  jajan .. cukup segala ... hahaha siap naikkan tingkap kete sikit .. macam laaa aku tak nampak dari belakang ... kemain agi dia teguk air kooo ... nak abis sekerat botol yg 2 liter tu .. dah macam unta padang pasir daaaaaaa.... tambah geram lagik .. dah sesedap makan .. buang sampah lak kat luar ... hampess tak ??



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sabtu, 27 Ogos 2011

Mood..

Dalam satu artikel yang aku baca ..golongan paling ramai stress adalah perempuan .. dan yg selalu stress adalah orang yang bekerja ...

Semalam aku stress ... Sebab?? pepagi aku datang keje dengan mood yang baik ... tapi ... tetiba ada call in .. upenye cari bos aku ... alamak ... apasal lak dia call aku ??

Bos : HELLO!! (Garang sehh) Assalamualaikum ...
aku : Waalaikumussalam.... (jawab full)
Bos : Bos awak ada ke tidak ???
Aku : Bos yang mana satu? (aku ada dua unit ..so mana satu dia nak cari?)
BOs : Dua dua lahhh .... saya nak jumpe sekarang !! ...
Aku : (ahhhhh sudahhhh ... mana aku nak carik dorang ni???) .... ok ... Siapa ni ek ?
Bos : MR.X (nama sebenar di rahsiakan atas sebab sebab keselamatan ... kuang 3x)
Aku : HERKKK .... Ok ..nanti saya maklumkan (mampus akuu)..
Bos : hmmmm kalau awak nak masuk sekali pun boleh jugak ...
Aku : Insyaallah (tak hingin akuuu nak masuk kalo bos dah masuk mengadap.. bukan ayat arahan tuu)

bos aku ada lam bilik dia .. kebetulan staff aku lalu .. aku suh dia info ... yg sorang lagik ..aku tak tau mana dia pegi ... dia ni pun pelik .. kejap ada ... lamaaaaaaaaa hilang ... dah tu tak info ...
Bos aku pun bersiap masuk mengadap dia ... sekali dia turun daaa ... dia kata orang tu nak jumpe ..3 orang terussss .... (HERKKKKKKKK) ..salah ke ape aku dengar tadi ?? alamakk mati akuuuuu ....

seko agi tak balik balik ... udahnye aku masuk aaa dalam bilik dia berdua ... aku cakap sorang agi ada urusan kat bank ... lantak ko laa .. sape suh ko tak cakap ... (dia g tabung aji ... len kali pegi time dekat nak rehat daa.. tak ingat ke pesan KP? apa daaaaa)

 pot pet pot pet ....... satu jammmmmm ... (sigh) penat otak aku ...
abis satu bulan punya perancangan kena reshuffle and revice balik ... dah la skang ni crucial time for ME ... mana nak exam .. pindah agi .. keje lagik ... program lagik .. haduuuuu ...

moral of the story ... len kali kalo aku cakap ..kena dengar ... jgn pepandai nak ubah  ... jgn suka suki kasik orang luar masuk campur .. tak kira la dia tu x bos ke ape ...

tapi yg aku heran ... yg bising kat kitorang tu ... bos bahagian lain ...bukan bos bahagian kami ..uikkk ... apasal lak tetiba dia masuk campur ni ???? bos operasi tak cakap ape ape pun .. dia pun setuju jerrr ... sooo apahal lu ni? tetiba meroyan nak marah marah kitorang ???

aku nengok bos aku dari mula lepas aku kata bos besau nak jumpe ... menggelisah kemain .. (upenye memang ada orang tu tuntut menda dari dia..choiiii..kerja kasik siap cepat lorrr) .. dalam bilik tu .. orang tengah serius dia leh ketawa ... arghhhhhhh tambah mentall aku ... lagik laaa bengang orang tua tuuu ... adehhh aku gak laaa yg kena.

sooo .. the rest of the day .... aku takde mood nak buat kerja n nak kemas ... udahnye aku koyak kertas utk hilangkan stress n musnahkan menda yg bersepah tarah tu  ... hampes dia ... ilang mood raya aku . kes orang lain .. aku pun terbabit sama ... 

aku turun bawah je ... lepas sorang sorang tanya ....
Mie ... apasal ko kena mengadap dia lak pepagi buta tu ?? ..pasai apaaa?? (org kedah)

yg sorang lagi lak ...

(lelaki) Woiiiiiiii ... sedap ke jumpe dia ???

hahahaha aku jawab ...sedaaaaaaaaaaaaaaaaapppppppp ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 26 Ogos 2011

Balik Raya ...

 Owh .. harini aku masih di office ... cadang nak balik raya hari ni .. tunda esok ... harapnya esok tak la sebok sangat jalan .. insyaallah .. kalau diberi kekuatan .. aku akan gerak lepas sahur .. sebabnye .. nak tunggu adik aku gerak gak ... semalam kereta dia buat hal lak .. nampaknye .. kereta dia nak kena service ah ... pandai la ejasss ... janji dapat balik kampung ...

beg macam biasa .. last minute baru aku pack ... semalam dah selesai laundry ... soo arini leh la kemas kemas apa apa yang patut ... Dugaan betul tadi pagi .. nak bangun sahur ... 5 minit lagi jam 5 aku dah sedar .. soo masa jam berbunyi tu .. aku masih duduk atas katil terpisat pisat sambil menggeliat ... rasa malas sangat .. letih .. tapiiiiii ... itu lah sebenarnya cabaran ... yg lelain takmo bangun macam biasa .. soo aku bangun sendiri .. masak sendiri .. makan pun sendiri .. wahh ... banyak senang ... wat nasik goreng jerrr .. cepat .. sedap .. kenyang ... hari hari pun nasik goreng ... tapi versi lain lain aaa ..

kuih muih ... diam tak diam .. banyak dah jugak .. ada yg aku dapat dari negeri .. ada juga yg aku beli ..hahaha banyak beli dari yg dapat nyer ... punya tak sabar nak raya ... dah ngap sesikit .. heheh kira QC la .. yg sedap .. leh la letak .. kalo tak sedap ?? tak sampai ati nak letak lam balang ... tak baik jugak nak membazir-bazir .. telan gak le ... (sbb tu aku kurengg sikit nak beli kuih kalo tak rasa dulu ... rupa cantik .. rasa hampes .. feeling down lerr .. ) ...

untuk mengelakkan kesulitan bershopping last minute untuk raya .. aku rasa macam nak shopping barang kat sini jer .. tapi nengok la cemana ... membayangkan jem jalan menuju ke KB .. buat aku serabut perut jerr .. tak suka jemm nih ... nengok aaa cemana ...
ok ah ... bagi yg balik kampung hari ni .... aku doakan moga perjalanan korang selamat ... semoga berbahagia bersama keluarga tersayang .... Selamat Hari Raya ... :)


~ It'S OnLy Me ~ weeee

Khamis, 25 Ogos 2011

Menu ape best di pagi raya ??

Dari semalam aku dok selak selak majalah n buku resepi .... banyak betul yang best ... tapi still tak tau nak masak ape .... korang cadang nak masak ape pagi raya ekk ??

aku call ibu semalam .. ibu kata nak buat ketupat ... best gak tu ... aku pun belum khatam bab membuat ketupat palas ni ... time bungkus yg aku fail tu .. selalu dorang kata aku buat ketupat jantan ... isk ... ada jantan betina lak ?? cemana nak tau jantan betina tu ekk ??? yg aku tau .. ketupat tu sedap untuk makan .. udah lerr ... hehehe tak kira laaa .. cicah manisan (gula kabung) atau cicah rendang (superb) ...atau serunding daging ... wallahhhh sodapp ..

biasa kat pantai timur atau utara memang la femes ketupat palas ni (ketupat pulut) hari hari biasa pun ada kalo korang cari kat pasar-pasar pagi tu ... tapi tak sama laa kalo makan ketupat hari raya .. takde feel lak .. hehehe ... ye ah ... sepanjang hari mengerjakan ketupat tu ...


1. malam hari cari batu n antah / benda asing dalam beras pulut tu ..then buat kerja yg sama jugak untuk kacang .. bezanya besar ngan kecik je ..... then rendam sket ...
2. pepagi dah mula mesen kelapa .. then masak pulak pulut tu sampai separuh masak ..
3. Lepas tu kasik bungkus pulakk ...daun ketupat tu dah siap bukak sehari dua sebelum tu ... tu pun lecey gak .. nak kena buka dan sapu bersih bersih ngan kain .. baru laa ketupat korang takde belang belang ... habuk kat daun tu ..
4. Lepas bungkus .. kena kerat tangkai dia (baru la cantik)  ..susun dalam periuk n rebus ngan air biasa sampai bebetul kering ... nahhh .. 3 hari tak basi lagi tuu .. biasanya malam time lepas berbuka tu baru masak laaa .. kira dah bebetul "sering" .. @ kering laa ...

huuu sedapnye ....biasanya mak aku suka buat ketupat kacang .. ada macam macam versi la ketupat ni ... ada isi jagung .. ada juga yg campur pulut hitam sikit ... atau kacang merah / atau kidney bean (ape nama melayu kacang tu??bukan kacang soya yerr..)... ada yg buat berintikan serunding .. atau versi ketupat manis (letak gula je) ... heheh biasa laaa kelate ... memang terkenal dengan makanan yang maniss manis ...semuanya  yg manis manisss juak ... 

kalo masa kekecik dulu ... wahh ... aku la mangsa tukang kukur kelapa ... KUKUR OKEHH!! ... bukan pakai mesen ...ehh..bukan sebijik dua Okehh .. berpuluh puluh bijik .. (untuk ketupat .. rendang lagik) .. penat wooo.. time dah siap tu .. rasa macam kengkang jerr .. maklum laa .. kuda kayuu ... penat koo .. kena perah lagi ...

Tukang masak rendang tu .. aku le .. sedap atau tidak ...lain cerita ... pastu masak pakai dapur arang ... paham paham je laa ... nak menghidupkan arang tu .. dah tu kan kuali tu jadi panas giler .. wahh ... bersilat la sekejap ... biasanya rendang daging .. bukan yg part daging lembut tu je semata ... tapi campur bahagian yg ada urat urat tu sikit ... wahhh superb .. lagipun .. rendang tu kan masak nye lama .. memang sedang elok lembut ... and satu agi ... aku nye rendang mesti ada kismis kuning ... untuk ganti gula .. sedap koo ... tambah lak bila kismis dia dah gemuk bulat bulat .. wahhh .. elok la sangat .. pedas pedas rendang .. makan kismis manis .. hilang pedas .. makan lagik .. heheheh ... (hahah mesti korang dah kecur air liur kann??) nanti cuba la .. tapi jgn letak banyak .. sikit je .. sbb nak suh balance rasanya..

 anyway ... bila dah jadi anak pompuan sorang .. memang kat dapo je la .. takde chance nak jenjalan umah kengkawan pun ... (lagipun aku raya di KL dulu) ... hmm bestnye .. tak sabo nak raya nih ... tapi kan .. aku teringin nak makan nasik dagang laaa.. dengan gulai darat ayam atau ikan tongkol @ Tuna .. wahhh ... letak lak cili solok tu ... mak aiii ... udah le ... aku pun dah telan air lir banyak kali dah ni ... hehehe ... Have a great day allz ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 24 Ogos 2011

balik kampung ....

 gheeee ... esok ... lusa ... tulat .... lagi bape hari je lagi semua orang akan berduyun duyun balik kampung kan ?? aku pun sama gak laa .. kete dah tukar tayar yang botak tu ... hari ni paklah akan service ...hmmm road tax dah sampai kat bank .. tinggal nak ambik je ... ape agik ?? .. ops ... smart tag lom reload ... huuu ..

harapnya tahun ni takde laaa jem macam tahun lepas ... sadis wooh ... berjam jam atas jalan .. aircond lak rosak masa tu ... tambah laa bengang je ... kalo aku yg drive .. of coz laa akan bersabar selagi terdaya ... heheh kalo adik ipar aku lak ... mesti dia dah cilok kiri kanan tuuu ...

ape pun ... kalo korang nak balik kampung nanti ... hati hati di jalan raya okeh .... drive safely .. kalo ngantuk .. berenti kejap ... SELAMAT HARI RAYA .. MAAF ZAHIR BATIN atas salah silap .. maklum laa ... kekadang tak perasan .. ada benda yg saya ucapkan yg saya merepek meraban ni akan mengguris hati sesiapa ..maaf dari lubuk hati saya yang paling dalam ... :-)  

gambar atas bot masa nak pegi Pulau Mantanani ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 23 Ogos 2011

Kes kuih raya pun boleh gaduh ???

 heeeeee .... hari ni semua orang tak pakai baju keje ... semua pakai baju biasa biasa jerr ... Kes?? ... nak packing barang masuk kotak laaaa .... elok la jugak ... memasing dah takde mood nak keje ...dok sembang storey morey ... heheh aku ada gak mencelah sesekali semalam ... walaupun bz tahap dewa-dewa ...

semalam dah angkut kuih raya sikit .. tapi di sebalik tu .. rupanya ada kes terjadi ... aku tak pahsan pun .... masa ambik order .. dia cakap kuih tu sebalang ada 100 keping ... (tapi memang kuih tu sedap laaaa) ... soo ramai dah orang beli .... mahal tauuu ... sebalang RM37 ...

semalam ... ada la sorang ni share 2 orang .. kiranya sorang 50 keping laa ... sooo .. masa proses pecah balang ... sebekas tu dah cukup 50 keping ... tapi heran lerr .. apasal sorang punya lagi sikit jer ?? kira punya kira ... ada 30 keping jerr ???? sooooooo ... kepoh arrrrrrrrr ....
memasing tak puas hati ler sbb cakap tak serupa bikin .... janji sebalang ada 100 ... tinggal 80.... cuba korang buat kira kira .... tak ke sekeping jadik 0.46 sen ? memasing bengang ... dorang suh kurangkan harga ... tapi si anu ni .... dengan belagaknye cakap .......

alahhhhhhhh .. aku malas nak cakap banyak ... korang kalau tak mau .. pulangkan balik ... ramai lagi nak ... tuuuu ... si A tu .. nak beli 4 balang lagi ... ramai lagi nakkk .........

wah wahhhhhh ... tambah bengang lagik bila dorang dapat tau ... si anu ni ... ambik RM2 sebalang ... bayangkan kalo dia jual 100 balang ... dah RM200 ... jual air liur je .... hmmmm .... kalo yer punn ...at least tanya laa taukey besar tu .. boleh ke idak kurang sikit harga ...

menyedari betapa mahalnya kuih kuih raya sekarang ... sooo ... jangan lupa ye puan puan .. setiap balang tu ... kira berapa harga sekeping ... tulis kat penutup tu ... macam kat kedai runcit tuuu ... RM0.20 sekeping .... hehehe ... dak pun .. kalo dah time kuih tu mahal bebenoo ... kita beli je biskut 4 segi ..3 segi ... biskut jagung ... nahhh ... cicah teh ... "sodap bahh ituuuu " ... idak pun ... kite buat sendiri laa .. sedap pun sedap ... jimat belanja ...

tadi pagi dalam radio ... citer pasal biskut raya ... alih alih ada sorang ni citer pasal biskut belacann ... cemana ropenye tuuu ??? ada sesape penah makan ke ??? acu citer sikit .....



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 22 Ogos 2011

Bz Tahap dewa ...

 Serabutnye harini .. tak tau nak kejar yg mana satu ... sumbat je otak ...

outcome nye borang nak kena process ...
barang barang nak pindah belum packing ....
kekejap orang cari ... kekejap sana .. kekejap sini ...
ni nak prepare untuk exam lagik ...
assignment ada lagi dua .. satu individu .. satu group ...hmmmm ...

bila dah catat kat calender ... nah koooooo ... bulan sembilan aku ... hantam sajalah ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Yg terbaik ...

 Salam Allz .... hehehe Jijah is Back .... alamak ... maksudnye masuk opis la ... balik dari Sabah dari hari Jumaat lagi ... tapi sebok .. Hari Sabtu membasuh baju sebeban ... Ahad ada kelas ... syukur dah abis kelas .. tinggal seminar je lagi untuk 2 kelas ... 2 minggu lepas raya ... mula la musim peperiksaan ... tapi seminggu je ..elok la jugak .. sebabnye aku ada program lagi kat sabah sarawak tu ... risau sehh ....

opis aku lak ... sekarang ni tunggang langgang ... maklum laaa .. semua dah nak pindah ni ... aku nye meja masih sama macam aritu .. lom gerak ape ape lagik ... keje pun banyak ... tak tau mana nak kejar nih ... Bertahannnnnnn ....Berusahaaaaaaaa .... Bersabarrr .....

another side of my life .... totally stop : patutnya Aku dah janji nak jumpe dia ... since dia balik dari nigeria lagik ... at last dia yang datang cari aku di Putrajaya ... jadi la walau satu jam dating masa lunch ... kalau ikut perancangan ... dia nak datang ke rumah raya ni ... tapi tak tau la ... sepanjang hampir 4 thn aku kenal dia .... ini kali pertama dia beraya di darat ... hmmm mesti banyak destinasi kan ?? soo takyah la harap sangat ... kalau dia datang ... ok jer ... tak datang pun .. aku ok gak (kononnnnnn) hehehe .... tak ikhlas langsung ayat tu ...



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 18 Ogos 2011

ape perasaan??

 aku dengan seseorang .... aku tak pasti adakah perasaan aku yg kacau bilau .. atau something wrong somewhere...

1st day ... petang kami pergi ke pasar ramadhan ... aku temankan je sbb aku nak keluar berbuka dengan kawan ... soo ....
aku dan dia beli buah ... mix fruits n jack fruit 2 pack ...
dia beli kuih n murtabak ...
dia beli mee goreng ...
then kami beli nasik putih 2 bungkus .. ikan bakar sekor agak besar  ... n minuman panas ...
balik hotel ... aku keluar berbuka dengan kawan ... tapi makan sikit je ...
soo balik hotel aku nak makan laa nasi putih tadi ...
soo aku tengok ....
 murtabak goreng dah tinggal kulit je .. bahagian isi kat tengah semua dah di makan ..
tinggal jack fruit je.. 1 pack tu semua dah selesai ...

ada dua bungkusan plastik yg telah di asingkan .. satu letak kat tempat beg aku ...satu dekat beg dia  ...
dekat beg aku ... aku buka ada nasi putih je ...
tempat dia .... satu bungkusan plastik lagi ada mee goreng dia ... ada nasi sebungkus .. n ada ikan yg tinggal separuh ....

sooo ... tetiba aku terfikir ... patut ke aku makan nasik kosong tu? .. patut ke aku ambik ikan tu sedangkan dia dah siap asingkan makanan untuk dia ... (mee goreng + nasi + ikan bakar ) ... n ..dah letak asing kat tempat dia ??

hmm ... maaf ye nasik .. aku tak dapat nak makan ko malam tu ... nasik kosong je ... kalau kedai masih buka .. boleh gak aku beli lauk utk aku makan dengan nasi tu ... tapi aku rasa kecik hati juga bila orang buat kat aku macam tu....  mujur juga aku beli air susu segar dan kurma ... dapat juga aku bersahur pagi tu .... Alhamdulillah

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 16 Ogos 2011

cian dak comel ni ...

ciannye dak kecit ni ... bekas chicken pox pun lom baik .. dah kena campak lakk ... semalam aku perasan ada ulcer kat bibir dia ... isk ... mesti badan dia panas ekk ... cemana orang buat ek kalo kena campak ?? tak ingat lakk .... yg aku ingat masa kena chicken pox jer ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Memacam hal la pulak

Sekali ni semua kelamkabut ... dah macam masa memula aku nak pegi ke Labuan dulu la pulak ....
1. Paper lambat aproove ...
2. lepas aproove baru leh book tiket ... Jumaat petang baru hantar ..pepagi buta isnin (semalam) remind orang book tiket n in the end  ... tiket flight petang semalam jam 4 baru terima  ...
3. finalize soalan

soalan tu ... aku dah siapkan awal lagi dari masa aku memula balik dari KK last 2 weeks ... then ... nak hantar lak ke bos besau ... kekonon nak aproove semua soalan laaa .... lama giler tunggu ... last semalam kelamkabut ... pagi aku meeting ... petang ada discussion ngan staff .. udahnye lupe ... yg dia lak ... aku tanya baru la dia gabra ... baru nak tanya PA bos ... dah aproove ke belum ...

isk ... memang gatal laaa ... udahnye .... semalam jam 4 lebih baru laa bos aproove balik (selepas di remind) .. baru nak print out ... nak buat salinan ... argh ... bos kecik biasa laaa .. awal lagi dah balik (ON TIME) .. yg gatal nak mintak aproove pun ... datang kat aku ... Amie .. saya ni tumpang orang ... nak kena balik dah ... mmmm bagusssssssssss ... aku jugak laaa .... padahal umah dia dekat je ... kalo jalan kaki ... ketiak pun tak berpeluh (hahah kalo aku jahat laa .. aku boleh cakap ... takpe laaa ..saya boleh hantarkan ..siapkan dulu soalan ye dakk??) hehehe bukan aku tuuu ...
... yg sorang agi tu .. nasib baik laaa kena tunggu soalan ... sbb dia destinasi lain dari kami ... sooo .. aku ngan dia laaa berhemas pulas semalam nak menyiapkan semua ....siap laa semua dalam jam 6.45 ... balik lewat ....
soo de3ngan kepakaran adik ipar aku ... yg membawa kereta wiranya sepantas ferrari .. siap hantar jiran sebelah balik umah .. siap berenti beli air tebu ... hahahah sempat koooo sampai umah sebelum orang berbuka .... HEBAT dooo ....
ape pun ... moral of the story .... susah senang biar bersama ... keje kasik siap awal ... jgn la buat kerja last minute ... menyusahkan orang !!!!

hmmm dok tercongok kat LCCT menanti penerbangan ke KK jam 9.30 ...
status : ngantuk .. haus ... tapi kenyang .. heheheh sahur nasik goreng ngan sambal hitam tadi ... licinnn ... selamat berpuasa utk korang semua .... bersiaran lagi di KK nanti (kalo ada line laaa)


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 15 Ogos 2011

bengkel kraf

 gheeeeeeeee ... dah boleh tambah satu lagi hobi .... Kraf Riben ... orang dah lama buat .. aku baru je belajar .. heheh .. seronok gak .. tapi kalo orang buat bunga rose ... bunga aku jadi entah ape ape ...
layannn je lah ... practice make perfect kan ;-)
 sooo hari ini .. tujuannya utk buat deco craft riben atas balang kuih .. wahhh tambah lak rose pink .. chun abess ... tapi bahan untuk kami hari ni kaler kuning ... hantam je laa .. 1st try ...
kudup dalamnye kaler kuning pekat .... gulung jgn tan gulung .. orang nye elok je kudup .. tapi aku nye kudup .. dah mula kembang ... utk kudup luar .. orang nye elok kudup straight jerr .. .. aku ?? kembang ... hahah dah macam morning glory daaa ....tengok tuan dia la pulak ... cukup baja maaaa ....


 ni dah mula step membuat daun ... bunga lak dah siap jahit atas kain ...

 yg ni lak buat french knot ... bebijik yg kecik kaler cream tu ....
buat perabis keliling bunga n daun tu .... hahah aku yg sedang tekunn
dah abis bengkel jam 3 petang .... aku sambung lak kat bawah... buat kat meja sendiri .. siap ajar orang lagik .... tapi tak sempat siap .. soo aku bawak balik rumah ... sambung lagik ... kebetulan lak ada riben hijau n pink ... hehehe ape lagi ..... sambung laaaaa ...
sooo ... "Santik tak??" (pinjam ayat syatrah)



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 12 Ogos 2011

Bila Syatrah ambik order ....

 hmmm .. lepas dia dah sekolah ni .. memacam feel budak sorang ni .... bila dia nampak orang duduk kat kosi depan tu ... datang angin dia nak ambik order .. siap koo ....

Syatrah : Acik Mie nak makan ape ??? 
Aku : mmmm .... saya nak nasik ayam ... 
Syatrah : Air ? ...
Aku : mmmm ... Fresh oren susu .... 
Syatrah : OK ... sambil dok tulis tulis kat buku dia n pergi kat tempat mainan  ...


tak lama selepas tu .....
Syatrah : Cik Mie ... nasik ayam takde laaa ... oren pun takde .... 
Aku : Alaaaaaaaaaaaa ... habis ape yg ada ??? 
Syatrah : Milo ais dengan mee goreng  jer yang ada ... nakkk tak??? nak ??? (Milo ais ngan mee goreng fav dia)
Aku : emmmmhhh takmo lahh ... (buat muka merajuk sikit) 
Syatrah : Alaaa .... nak laaaa .. nak laaa


hahahah .. ambik order ... kemain lagi dia tulis .. padahal mintaknye sikit jerr ... nahh .. macam surat cinta ... berjela jela panjang tuuu ....
 


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 11 Ogos 2011

Kisah pasar Ramadhan ..

  Semalam adalah hari pertama aku pegi pasar Ramadhan .. hajatnye nak membeli nasi kerabu n  ... tapi nampak macam tak best je ..sooo pilihan kedua ... popia sambal .... semua gerai aku terjah .. akhirnya jumpa kat satu gerai yg jual kuih ni... aku pun cakap ....

 aku : popia sambal 2 ringgit (5 ketul) sambil tunjuk kat kuih tu then  ... tauhu sumbat 2 ringgit ....

 serius aku tak tengok pun makcik tu tapau .. aku kuar duit ... ambik kuih .. terus blah ...sampai kat kereta .. aku terus letak kuih tu kat seat belakang (boleh tak perasan lagik..)

bila dah sampai umah ... aku bukak pintu belakang ... masa nak ambik kuih ... then baru aku perasan ... ape ke benda bulat bulat dalam plastik??? ... bila masa lak aku beli pau Malaysia ni ??? ..... mmmmhhh ... sabar je lahhh ... nak beli popia sambal .. di kasik nye pau sambal ... hmmm sudahh ... makan je leee ..

rezeki aku semalam  pau Malaysia ... Alhamdulillah ...ada gak benda nak makan ye dakk ??
 ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 10 Ogos 2011

tekaaa... bape harga?

hmmmm teka ... bape harga harga kasut kasut kasut ini ... ahaksss ....





 ok ok .. aku tau ... ngape kelabu je semua??? bukan aku ni rabun atau ape .. cumanya aritu .. dah 2 level pasaraya kat kelang tu aku terjah ... kat sini sale dia sampai 80% daaaaaa.. yg kelabu semua tu menggoda laaa .. dia macam memanggil manggil lakkk ... soo aku rembat la satu ... leh padankan dengan handbag baru (kelabu jugak) hehehehe .. tah ekk apasal lak musim ni aku pilih kelabu .. isk ... sabo je la ...

sooo ada sesape berani nak teka harga kasut ni ke?

~ It'S OnLy Me ~ weeee

Selasa, 9 Ogos 2011

alhamdulillah ..

 Alhamdulillah pertama ... kerana aku masih bernyawa utk teruskan hidup aku di muka bumi ini ...

Alhamdulillah ... kerana aku dah dapat cheque yg aku nantikan lebih sebulan ni .... n tetiba lak dapat satu lagi dari Yayasan Selangor .. terlebih bayar katanya .. hemm .. tak kesah la berapa .. tapi aku heran gak bila masa yg aku tersalah bayar tu? atau dia kasik aku less kot?? hehehe ini sudah baguss ... satu jari je pun .. hheheh


Alhamdulillah gak sbb katanya dapat bonus ekk?? (aku terlelap lak dalam kete tadi) tak pahsan berita lam radio tu .. yg aku sedar masa dia cakap pasal mayat yg kena kerat tu je ... alhamdulillah .. ada gak duit raya ..hmm ramai yg bersuara tadi masa masuk office ... bonus .. bonus gak ... tapi kerja .. kena la jalankan .. sesuwai gituu ... tapi tahun ni aku nampak banyak perubahan yg baik ... geng lepak dedolu dah takde .. dah tak sembang-sembang lagik .. kalo ada pun .. kekejap je ...

yg paling best ... dapat balik duit yg orang pinjam .. huik .. tak sangka lak aku dah kasik dia banyak ... sbbnye dia pinjam pun RM50 .. sikit-sikit .. tapi banyak kali gak la  ...aku pun tak rekod bape yg aku dah kasik .... hmm .. tak kesah la .. time aku kaya .. aku kasik la .. time aku sengkek ... tak dapek nak nolong ... selalunya yg aku perasan .. duit yg aku kasik pinjam kat orang .. akan datang balik bila masa-masa aku tengah sesak napas sesangat ... yg aku tau .. setiap masa yg kita kasik orang pinjam .. kita dapat pahala .. selagi kita tak riak/bongkak .. n sabar ... hehehe kira macam duit harta karun la ... diam diam simpan n tersembunyi ... dapat gak buat belanja di kemudian hari ... kalo simpan lam akaun .. kekejap korek .. swap tu takyah citer .. time nak isi minyak .. nasib baik belanja beli beli barang je aku tak penah buat agi ... cash in hand jer ... time nak kuar .. aku dah set belanja aku ... tak boleh cucuk cucuk dinding ... no .. no .. no ..

suppose hari ni aku dah ke JB ... tiket dah beli .. aku pun dah ok ... tapi last last tak jadi ... hmm Allah maha mengetahui ... syukur permintaan aku di kabulkan ... tak kesah la harga tiket tu .. yg penting .. apa yg aku tak mahu terjadi ..tapi salahnya bukan dari aku ... tapi DIA .. soo .. the blame is not on me anymore ....

betul la kan .. bulan puasa ni bulan yang penuh berkat ... bulan yg murah rezeki ... Alhamdulillah .... moga allah murahkan rezeki dan di berkati ... amin ..

cumanya lately aku rasa letih giler ... rasa macam nak bercuti sekejap ... tu je tujuan sebenar nak ke JB ... mmm takpe lah .. nak buat cemana ... nampak nyaman n best je anjung hotel ni ....

ni nak kena g sabah/swk lagi ni ... selagi outcome tak abis lagi ..selagi tu la penjelajahan akan berlaku .tapi yg tak best nye .. nak kena buat interview ngan makcik-makcik tu .. hausss woo ..aritu pun dah bergelen gelen aku minum time dalam sesi tu ..sabar separuh daripada iman kan..heheh sabar lah ye cik jijah  ... ..nanti nak pinjam camera paklah lagi la gamaknye ... tak cukup agi RM kalo nak beli baby baru ... hmmm ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky