keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 31 Oktober 2011

Cik Jah nak komen sikit ...

Semalam aku melayan nengok Chef Malaysia tu ...  tajuknye makanan yang membawa kenangan masa zaman kanak-kanak. hmmm ... macam macam masakan ada ... tapi aku tak suka dengan komen orang tu ...

1st : masa dia komen makanan orang dari Sabah tu ... Ketam ... well .. bagi aku ada gak betulnya ... orang sana kan kaya dengan makanan laut .. soo ok la kan ... tapi ayat dia tu macam tak caya jerr ... ape .. ingat orang biasa tak reti masak best best n unik ke ??? ...


2nd : part yg dia komen rubber tapper tu .... tak cukup kasih sayang dalam makanan .. wah wahh .. sesedap rasa jer .... kasik la komen yang membina .. at least orang tu ada semangat nak buat lebih baik .. dah la kawan tu tengah sedih ... masa masak pun siap dia perli (jgn nangis ke ape .. aku tak ingat) .. isk ... common lah ... lebih berperikemanusiaan laa ... tak sensitif langsung ...

3rd : telur puyuh ... well .. tajuk pun dah stated .n dia pun dah cakap ... dia suka makan makanan yg maniss dan masin sekaligus.. soo thats it ... .. org tu komen..kata jgn kasik orang makan ... isk .. tak paham aku part ni ... kalau dah itu kenangan dia ... biar lah .. ko rasa aje dah laaa .. atau komen tambah baik lagi hidangan ke ape . 

4th : yang menang semalam ... Megi goreng !! dah sah sah lari tajuk .. takkan lah satu makanan pun mak dia tak pernah buat untuk dia ??? tak logik langsung mehhh ... udah tu dia cakap dia nilai dari semua segi ... well ..kalau gitu .. kasik je la tajuk bebas .. makanan fav ke ape ... then cakap la korang nak nilai dari segi ape pada challenge tu ...

aduihhh ... ni tak paham konsep ke ?? atau dorang suka suki ubah konsep ...

anyway .. nanti lelaki megi tu je yg akan bertanding dengan chef jemputan kann ... suppose .. kasik je la chance sape yg dia panggil kedepan semalam utk sama sama bertanding ... who knows one of them is good enough to produce something great .. takat sorang je ada pengalaman .. yg lain tu .. takde peluang aaaa nak tunjuk skill ....

hehehe tu pendapat aku le ... kalo korang tak puas ati ... jgn lak marah aku ... bukan dorang ambik kira pun juri kepochi macam aku ni ... hahah ...  


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 28 Oktober 2011

Sembang pagi hal anak ...

 Pagi ni aku masuk opis je .. aku nengok jiran sebelah aku ni berdiri terpacak sambil pandang keluar ... tengok tasik gamaknye ... tapi tak tau la apa yang di menungkan .....
elok aku duduk je .. aku tanya dia ... dah beli sarap ke ?? dia cakap... dia buat roti bakar je kat umah tadi ... ok la tu ...(musnah harapan aku nak ajak dia gi beli teh tarik ... buat air sendiri je la hari ni..) ... elok aku letak nasik lemak atas meja ... dia pun mulaa ....


jiran : saya hari ni amieee ... frust betul ... kete saya calar ...........
aku : owh tidakkkkkkkk ..... kete baru tu ?? 
jiran : iyerr .... masa nak turun bawah tadi .. dekat selekoh tu ... 
aku : aduhaiii ... kat area tu memang laa selalu sangat kereta kena ... tu yg ramai lebih suka parking kat luar ... aritu siap pecah lagi dia nye benteng divider tu ... 
jiran : alaaaaaaa ... mesti suami saya marah .... aduhh saya ni mula laaa ... saya memang tak boleh kalo jadi macam ni .... serabut fikiran saya ... 
aku : alaaa .. takpe la puan .... dah nama benda kita pakai ... memang laa akan ada yg jadi macam tu ... kalau calar sikit je .. takde masalah .. dorang polish je nanti ... kata arwah bapak saya ... kalo sayang sangat benda tu ... bungkus dalam kelambu ... gantung kat dinding ....

mmm ok la sikit jiran aku tu .... lega la sikit bila dia dah gegelak .... tapi .... baru je aku bukak bungkusan nasik ....
 
dia sambung lagi citer pasal anak dia yg sulung ..
nak suh top up duit lagik ... baru last week bapak dia kasik 300 ... ni nak mintak lagi ... whoaaaaaaaaaa .... makan duit ke ape ?? then dia citer itu ini begitu begini pasal anak dia .. aku dengar je la ... takleh komen banyak .... tapiiii ... dalam otak aku ... dok berfikir sendiri ... alamak ... aku dulu ada dak macam tu ekk ???

kekadang .. bila kita buat ... kita tak pernah fikir apa yg mak bapak kita fikir masa tu ... ada kala benda itu yang terbaik untuk kita .. tapi ... sbb kita yg bingai sangat ... tak pernah lak fikir menda tu sebagai positif .. yg kita tau ... ikut suka suki kita aje la .. ikut perasaan ... ikut nafsu muda ... oh tidakk ....

dan dan tu aku teringat kat Ibu  ......
Ibu ... K'mie mintak maaf kalo ada salah yang buat ibu terguris ... mintak maaf sesangat buuu ....
raya haji ni nak balik gak la ... walau sensorang terpaksa meredah 10-12 jam driving pun ... takpe ...

 soo .. korang yang masih remaja .. muda belia ..yang masih ada peluang tinggal dengan mak ayah .. sentiasa lah ambil yang positif ... tak ada ibu bapak yang nak tengok anaknye susah ... hari ni mungkin kita tak faham apa sebenarnya yang dorang nak ... tapi jangan lah sampai satu hari bila kita dah sedar semua tu ... its already way too late ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 27 Oktober 2011

Trip Cameron paling Ngeri ...& Best

 last week aku tunaikan impian Vicky nak pegi Cameron ...


soo Hari Jumaat ... petang..lepas settle semua kerja kat opis ... .. aku jemput Nani n Vicky ..dari kepong tu .. memang dah mula hujan lebat ... soo dalam perjalanan .. ada la jem sikit sbb ada 2-3 lokasi yang eksident...soo kami sampai kat Tapah pun dah jam 6..singgah jap kat tol tu sbb nak top up smartTag. ... hari dah mula gelap ... elok gerak nak naik atas tu ... hujan mencurah curah ... dan-dan tu aku rasa macam salah timing lak nak pegi sana ....

jalan nak naik atas tu kan ke bengkang-bengkok macam ular kena palu ... udah lebat sangat ujannye ... satu ape tak nampak ... aku rasa macam aku ni nenek tua bawak kete lak ... kepala dekat stereng sbb tak nampak jalan ... then bawak lak 20 - 30 kms je .. hahaha ...mana tak kena hon nye ...

udah tu ... kekonon nak cepat ... aku potong laa treler yg terhenjut henjut depan aku tu ... sekali lepas aku potong ... hujan mencurah curah langsung tak nampak ape .... soo aku start slow ... lama gak la .. gabra gak .. sbb lampu treler tu kan ker tinggi ... aduuhhh .. rasa macam dia nak sondol sondol kodok jerr ... sampai satu selekoh .. aku pun slow down ...kasik signal kiri .. kasik dia potong ... kekonon dengan harapan .. nak suh dia guide aku laaahh ... hampesssssssssssssss .... dia memecut laju giler ... bayang lampu dia pun aku tak nampak kooooooo .... marah betul dia tu ... hahahah ...

2 kali nyaris aku nak sondol tebing jalan ...
sekali nyaris nak langgar pokok tumbang kat depan ...
sekali nak bertembung ngan treler yg makan jalan aku ....
sekali aku kena hon ngan kete ...
siap aku jawab balik .... EHHHH .. NAK MATI CEPAT .. PEGI LA JALAN DULUUuuu ....

yang aku heran sekali .. cemana treler yang beso gabak tu leh bawak laju giler ... ehhh mata supomen ke ape dia ??? aku yg tak pakai cermin mata ni pun bawak macam orang rabun .. takkan dia yg bawak treler leh pecut laju giler sampai aku takleh kejar ....

haduuu ... ni lah pengalaman pertama yg paling cemas dan teruk sepanjang dekat 10 thn sejak aku bawak kodok ...  heheh selain daripada pengalaman aku redah banjir laaa ...

ape pun ... selepas perjalanan yang teruk tu  .. kami banyak ONG ..... sangat seronok ....

malam masa nak carik hotel ... aku pegi kat tanah rata .. tepat hotel yg aku penah duduk ngan family masa bawa ibu g KL ... soo kat situ bilik penuh ... tapi dia kata dia leh bagi aku apartment ... RM130 jer.. ada 3 bilik air ... ada air panas & ASTRO .. wah wahhh ... heran gak aku ... aku tanya dia harga biasa berapa ?? RM250 ...

aik .. kasik aku murah lak .. RM130 ... aku pun terus tanya .... AIKKK APASAL KASIK MURAH PULAK ??? ADA HANTUU KAAA ????
hahah terus dia jawab ... ehhhhhhhhh mana adaaaaaaaaaaaa...
hahah acah mak lebohhh ... aku acah je pun ..
tapiiiii sikit sbanyak ada gak terlintas kat kepala otak gila aku ni ....

soo apartment tu memang best ... besar .. selesa sangat .... ape pun .. aku sampai umah tu je ... terus padam bila landing atas katil dia tu ha ... penat ...

soo satu lagi ong .. bila kami pegi kat Rajoo Strawberry Farm ... mak aii .. ramah betul uncle n aunty tu ... memula sbb ramai sangat orang .. kami makan n lepak dulu kat atas bangunan dia tu ... superb scenery ... stroberi dia pun sedappp ... disebabkan paklah nye kawan ada order stroberi RM50 ... terpaksa la lepas tu aku beratur balik kann .. soo lepak dulu ... manissssssssssss sangat .. vicky teringin nak makan strobeli dengan cream ... si nani lak stroberi ngan coklat ... aku ... stroberi shake ... perghhhhhhh .. superb semuaaaaaa ...

soo masa nak balik tu .. aku nampak ada sorang dua pekerja dia turun dari bukit dengan berkotak kotak stroberi .. wahhhhhhhhhh ... cepattttttttt ... stroberi fresh tuuuuuuuuuuu .... 

masa beli tu sorang manusia pun takde .. kami jer ..  ... vicky n nani memasing nak RM10 .. soo tambah ngan aku sekotak ... RM80 ... soo uncle tu cakap la ... nanti dia pack dalam kotak .. leh muat RM100 ... soo aku pikir balik .. hantam je laa .. yg lebih tu aku leh keraskan dalam ice box .. (well .. kat umah ni memang selalu buat "ice crush") .. soo tapau RM100 stroberi ..... soo masa dia nak pack tu .. dia tanya .. nak stroberi besar ke kecik ??? memasing tanya aku .. soo aku pun jawab dengan selambe nye ... MMMM ... NAK YANG BESAR LAH ... GEBU MACAM SAYA JUGAKK ... abis semua orang gelak ...termasuk laa bangla yang tukang kutip stroberi tu ... memang besooo kooooo .. siap uncle tu cakap GOOD CHOICE..   dia kata musim ni je ada yg besar.. n siap dia ajar cemana cara nak makan stroberi ... aduhhhhh tangkap leles jerrr air liur bila uncle tu citer (heheh gebu tak yg kat dalam pack tu?)


soo dia kasik lagi free stroberi n cream ... pergh .... lepas abis .. dia kasik lagi testing stroberi yang baruuuu je petik ... perghh ... maniss .... datang lak uncle tu ... hulur lagi stroberi 3 bijik besoo ... wahhhhhhhhh dah banyak freeeeee ... masa dia pack ...



to Vicky ... Happy Bday babeh ... hope this will be the best experience n best bday gift from me n friends ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 25 Oktober 2011

citer pasal "Rushing"....


 hoyeah ... i'm back ... arini keje macam biasa  ..
esok cuti .. wahhh bestnye rasa ... nak bangkit lewat sket (mesti jam 8 dah sedarnye...macam biasa la tuu)

masuk opis je .. kecoh orang dok citer pasal ada orang meninggal eksiden kat belakang opis aku ni ... wah .. aku takde je .. ada macam macam citer lak ... katanya lelaki naik motor .. exident ngan kete myvi ... pompuan bawak ... kat simpang belakang AG .. katanya belah pemandu ... soo maybe kereta tu dari simpang kiri nak ke jalan besar .. n motor tu dari jalan besar ...

well ... bagi aku .. takyah la nak rushing giler giler ala ala F1 lak... punchkad je pun .. kalo merah sekalipun .. bukan ko kena hukuman pancung ke ape ... paling tinggi pun ko dapat surat cinta dari jabatan je ... then next time kalo dah tau lambat ... ejas timing bebetul .. kuar awal sikit .. baru laaa tak rushing ... drive pun selesa n relax ....

citer pasal F1 sepang ... pun ada xcident gak ekk .. aku miss that part ... tapi yg aku nak citer ni ... masa hari lumba motor kat F1 Sepang Ahad lepas .. aku on the way ke LCCT ... jalan jem gilerrr .. semua nak g ke sepang ... wahhh ... sekali ngan aku jemmm .. sib baik sempat kejar flight ke Sibu ... kalo idak .. selamat laaah ..

sooo masa dalam perjalanan tu .. ada laa sebuah kete kat depan aku ni ... warna putih ... alih alih masa tengah stop jem jalan tu .. kuar la sorang pompuan cina ... agak seksi gak la .. ngan baju n skirt putih pendek .. ngan kasut tinggi .... kuar dari kereta putih tu .. terus berlari lari kecemasan lintas hiway tu nak masuk semak dalam ladang kelapa sawit tepi hiway tu ... humang aiii ... biasa aku perasan .. lelaki je yg selalu kuar n berenti kat tepi jalan nih ... sekali ni pompuan lak ... iskkkk sabo jerrrr .... then yang aku kelakar ... semua driver kat lane belah kiri aku .. semua dok pandang dak pompuan ni lari masuk semak ... menyengehh jerr depa nengok pompuan tu ....

hahahha ... cemana agaknye dia nak buat projek mega tu ekk ??? isk ... kalo aku ler .. mau cansel terussss ... dah la siang siang buter ... ngan tepi hiway lak tu ... hahaha oh tidakkk tak sanggup makkkkk ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Ahad, 23 Oktober 2011

dugaannn...

Now aku kat Sibu ... esok akan bergerak ke Mukah pepagi lagi ...
yang tak best nye tadi .... masa naik kapal terbang .... sakit tul telinga aku ...
dah jadi separuh pekak ... berdengung jerrr .... dah tu masa nak landing paling teruk ... sekali dia sentap urat kat leher tu .... rasa sebelah otak jemmm .... sakit dia tu macam di tarik tarik urat kat otak tu ... itu paling tak best kalo naik flight masa tengah selsema ....
nampak gayanya ... petang esok sekali lagi laa aku kena tahan sakit tu .... uhhh ... cepat la baik ...

ni aku lom dinner lagi ... nak telan pun susah ... tonsil aku .. dua dua belah bengkak ... harapnya malam ni dia surut la lepas makan ubat ni ... tah apa ubat farmasi tu bagi ... tak penah lak aku makan ubat cenggini ... biasa ubat hisap jer ... anyway .. semua aku dah beli .. cukup lengkap dah ... makan ngan tidak .. n baiknye .. cepat ngan lambat je ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 21 Oktober 2011

soo what ?? ..

things going mad ...
aku dah malas nak cakap banyak ...
malas nak pujuk ...
malas nak buat baik ..
malas nak pura pura seolah takde ape ...
malasssssssssssss ....

soo kalo dia rasa ok ... aku pun ok juga ...
kalo dia nak macam tu ...
sure aku boleh lebih daripada itu ...
insyaallah ...

CONFIRM ??? 

soo aku nak kasik dia dengar lagu ni jerr ....


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 20 Oktober 2011

i feel ...

feel soo sad ...
feel so angry ...
feel soo lazy ...
feel soo numb ....

heee memacam lak pagi ni .... yg orang seblah aku ni .. dia wat tak tau je keje dia yg tak siap ni .... takkan nak kasik orang buat lak ... keje engko ... kang aku buat tak tau je kang .... mementang orang tolong .. takkan la naik lemak dah kot ???
utamakan la keje hakiki tu dulu ... ada masa freee buat la keje ko tu .. dah la date due tak lama lagik .... aku yg serabut nihhhhhhhh ....
mencik la orang buat keje cenggini ... serabut otak ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 19 Oktober 2011

Perkara paling tak best bila memandu ....

 well ... hari ni aku nak citer pasal perkara paling tak best bila memandu ....aku rasa korang yang memandu pun pernah hadapi masalah macam ni ... maybe korang rasa biasa .. atau maybe korang rasa sangat tidak menyenangkan .... bagi aku .. perkara paling tak best bila memandu ialah .....

1. bila gatal kat tapak kaki kanan ....

waduuuuuuhhh .... stress aku kalo gatal tetiba kat tapak kaki tu ... cemana nak garu ... dah la pakai kasut ... dan dan tu tanggalkan kasut .... then garu garu kaki kat karpet kete ... sib baik laaa karpet getah kete aku tu best jugak laaa ... tapi time tu kete mula laaa tak stabil .. kekejap laju ... kekejap slowww (time slow sbb kaki dok garu garu kat karpet) ... hahaha ... siap berenti garu --garuuu .... tapi tau je lah ... kalo garu .. ilang gatal jap .. then gatal balik ..... berapa lama nak berenti daaaaaa .......

2. Bila orang depan pancut air untuk cuci cermin kete dia ... 

adehhhhhhhhh ..... mula laa air dia tu terpancut pancut kena gak tempias kat kete kita ... kalo kete kite memang dah kotor tak kesah le .. kalo cermin depan kete penuh bedak ... tambah lak air dia .. hmmmm... kena laa pancutkan jugak kasik bersih sket .... tapi kalo time kodok aku tengah hensemmmmmmmmmm wahhhhh... hehehe rasa macam nak je pegi kat depan kete dia .. then pancut pancutkan air tuuu... bio dia kena gak macam yg dia buat tadi tu .....

3. Bila orang depan campak sampah keluar ... 


 iskkkkkkkk .... tau pulak nak kasik kete dia hensem ... tapi yg tak hensemnye .. dia buang sampah suka suki je kat luar ... ape dia ingat ni kawasan umah mak pak dia ke suka suka cempak sana sini ?? simpan je la sampah tu kejap kat dalam kete .. bila dah kuar ... ko cari la tong sampah ...  buang ... tu pun takkan la nak kena ajar kot ??? tambah agik kalo aku nengok kete besooo ... bagi aku .. kete beso tu untuk orang yg edukated ... atau orang yg high standard @ kaya laaa .. soo sesuwai ngan status dia ... kena la smart .. bersih kann ?? tak gitu ???  tapi bila dah buat cenggitu ... nampak sangat ko takde standard ... akai takdak

... oo yeah ... ada gak bila aku cakap cenggitu depan kengkawan aku ... depa akan jawab .... kang orang tukang bersih tu takde keja lakkk ... hek elehhh .... yang keje nye sorang je ... kalo sejuta orang buat keje cenggitu .... sampai bebila laaa malaysia ni dok cenggitu je laa ... udah orangnye takde adab ....

4. Bila hari hujan .....

waduhhh ... yang ke 4 ni lagi parah .... sure aku akan menguap ..menguap ... lagi ..lagi n lagi ... tak tau aaa .. agaknye dah set kot mata aku ni ... time ujan je .. mula laaa mengantuk giler ... sooo kalo hujan lebat ... memang laaa lemahh betul aku rasa ....

apa lagi ekk ... ni je la dulu .. takat yg aku ingat ... korang lak ??? apa yg korang tak suka bila tengah drive tu ??

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 18 Oktober 2011

OT & CLAIM ... entry negatif

apa maksud OT? over time kan ? ..sbb tu la di adakan bayaran lebih masa kalo kita wat keje lebih masa ... kekadang aku tak paham dorang ni ... kalo dah time bekerja lebih pada hadnya .. aku nak buat cemana ??
takkan aku nak suh peserta kursus aku tu kuar on time ... atas alasan ... waktu keje aku tepat sampai jam 10 malam SAHAJA! ... huh ... tak logik ...

serius ... bab nak claim ni aku cukup menyampah .... sbbnye ... macam aku cakap kat atas tu la .. ingat aku suka suki ke nak claim lelebih ?? cess ... macam laa aku tak tau hukum hakam ... sesedap rasa nak main potong potong claim orang ... masa aku buat outcome di sarawak tu ... serius aku cakap ngan korang ... aku bangun jam 4.30 pagi .. bersiap utk tunggu feri jam 5 pagi ... then lokasi akhir aku pada hari tu bermula pada jam 9.30 malam atas permintaan orang kampung ... soo abis jam 2 pagi ... aku claim sampai jam 12 je ... sampai demam-demam la aku kes keje nye hal ... kalau aku nak buat ikut waktu office ... huhhhhhh ... alamatnye ... sampai ke sudahhh ............ tak semua keje leh buat cukup cukup masa 8 pagi sampai 5 petang laaa ...

i think .. i should bring those "monkey" along with me when i'm going out station again ... let them go tru all the hell i've been tru  ...hhaha bawak dia pi kat lubok AKIK@boyaaa tu ... biar kena ngappp dek boya sungai sarawak tu .. hehehehe ..

serius ... duit aku lapor diri kat sini pun aku tak dapat ... kes nye .. dia suh aku claim tempat lama ... ape ke bongoknye dia ... aku dapat keje baru .. bukan sambung dari tempat lama ... ngok ngek kann ?? then dia kasik lagi alasan ... suh HQ aku bayar ... dah sah sah surat dari HQ cakap .. claim perlu di tuntut kat pejabat baru ... udahnye .. aku ambik balik claim aku tu ...lepas dah 2-3 kali tendang kuar masuk .. pi mari ..pi mari ... aku campak je lam tong sampah dia ... NYAMPAHHHHHHH .... 2K hangus gitu jer ... .. aku takkan halalkan ape juga dia buat kat aku ... ko bayar la nanti kemudian ... hak orang yg patut dapat ... ko tak buat ... tanggung lahh ..

satu lagi kes last week .... aku beli barang untuk kotak 1st aid opis ni .. of coz aku kena claim .. soo aku pegi beli barang kat farmasi ... aku mintak resit ... kebetulan aku masuk dalam kedai tu ... azan tengah berkumandang ... soo aku nak cepat la balik ... soo aku kata takpe .. resit tu kasik je yg kosong ... nanti aku buat lampiran apa yg aku beli atau aku attach je resit pembelian tu ... then taukey tu siap leh perli aku lagi ... aikkkk takkan resit kosong lakkkkkkkk .. sambil tunjuk muka sinis dia tu ... fuuuuuuuuuuhhhh bangsat je aku rasa ..... macam hina sangat aku ni ... seolah olah aku nak makan duit haram .. nak claim lelebih lak ...

memang ada orang yg sikapnye cenggitu .... dia aje yg betul ... dia rasa dia je manusia paling baik di dunia ni ... serius ... dah la barang kat kedai dia tu mahallllllllllll gilaaaaaaa kalo nak banding ngan kedai india belakang umah aku tu ..  ... tapi sbb fikir kedai orang melayu .. satu satunya farmasi MELAYU kat sini .. soo apa salahnya aku beli kat situ ... hmmm hampesssssssssssss .... macam lahanat je orang nihh ... sori la .. takdenye aku nak beli kat situ agi ... baik agi aku beli kat kedai apek seblah tu haaa ...

then .. ada juga sorang dua yg aku pernah jumpe ... jenis ON TIME ... wahhh ... masuk keje on time la .. keje lom tentu .... then elok je dah jam 5 petang .... siap dia leh cakap lagi kat orang .. saya ni memang takleh keje lebih masa ... otak saya takleh nak proses .. takleh nak terima dahhh .... kul 5 tu kira dah full memory lahh .... hek eleeeeeeeeeeeehhh ... ape ke sengalll dia nih ... tu kat opis lama aku laa .. bukan kat sini .... tak tau la kalo ada orang sengal macam tu kat sini ....

tak kosa aku nak layan orang orang sengal cenggini ... takpe laa .. buat je ape ko rasa terbaik .. selebihnya tu ... moga allah gantikan dengan sesuatu yang lebih baik .. insyaallah ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 14 Oktober 2011

Keje luar ...

 arini aku keje luar ... tapi tak jauh ... area town Shah Alam jer ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 13 Oktober 2011

sabo cik jahhhhhh ....

 Dari semalam ... aku nampak dia suh budak tu buatkan charts untuk dia .... then dengan aku tadi dia cakap budak tu tak reti sangat buat carta ... tak kena dengan apa yg dia nak sampaikan ....
aku nengok dia takde gak bz ngan ape ape ?? dok sembang ngan kawan ada la ... sebok ngan benda lain ...

ni bila aku kasik pendapat .... udah aku lak yg di talanya keje tu... aduhhh .... ni yg aku nyampah nak cakap banyak ... bukan ape .... bagi aku .. kalau aku yg buat reports tu ... aku akan buat semuanya sendiri .. baru la kena dengan apa yg aku nak buat .... aku je yg tau ape yg aku plan ... n baru la dapat idea ape aku nak buat ... tak gitu ????atau ... mintak tlg orang buatkan ikut ko punye plan tu .... bukan suh orang buat 100% ....

ni dari tadi n dulu dulu sebelum ni .. dia dok tiru reports orang ... what for ??? kalau same line ok lah ... totally different tuuuuuu .... sampai dia rasa serabut sangat masa pindah tu .. sbb kotak yg dia simpan report tu missing
... hek elehhh .... tu panduan jer .. takyah la dia tiruu sebijik macam tu ....

haaaaaaa tu lerrr .... cakap besar ngan aku ....nengok .. susahkan aku gak akhirnya ... iskk ... saboooojelahhhh

~ It'S OnLy Me ~
weeee

BO-takkkkkkkkkk ....

Sedar atau tidak ... 
Ada banyak jenis botak ... 
kadang perasan jugak...
kekadang tidak.

warna hitam bulat bulat ...
banyak jalan cepat la botak ..
kalo dah teruk sangat .. tak boleh tidak ..
kalo dah tukar ... memang laaa poket sesak ...

yang ni memang perasan habis ...
dulu tebal .. smart abiss...
sekarang makin nipis ...

lelama terus habis ...

welllllllllll .... yg ke dua tu yg buat aku makin risau ... makin lama makin nipis nih .... puas dah aku tenyeh serum ... tak lebat punnnnnnnn ... : (    mahal tuuuuu .... takkan nak kena pegi Yun Nam lak ? atau Neetas?

dalam bilik air aku tu .. ada macam macam jenis shampoo ... asal tak kena je .. aku tukar ...
ada yg aku pakai .. lagi teruk dia gugur ...
ada aku pakai ... jadi banyak kelemumur...
ada gak aku pakai ... jadi banyak jerawatttttttt ....
tang ni aku tak tahan ... sakit wooo .... naik lak kat kepala ...
tergaruk garuk satu hal ... pedih tuuuuuu ....
bila aku pakai shampoo untuk rambut gugur ..udah dia naik kelumumur lakk ..
bila guna shampoo untuk kelumumur ... udah dia naik jerawat lakk  ...
sib baik takde untuk jerawat nye ekk ?? kalo dak mesti aku dah beli ... hahahah
tapi orang kata tak elok tukar-tukar shampoo ... aku takmo tukar cemana kalo makin lama makin teruk jadinya ?? .. kena la tukar gak ..

kekadang aku rasa macam nak skin head je teruss ... takde la risau sangat banyak yg gugur ... dari kecik sampai beso .. aku tak penah berambut pendek ... skang rambut aku dah pendek abissss ... panjang sikit dari sinead o connor nye rambut tauu ...

rambut aku ni dah la jenis nipis dan halus ... kalo dah selalu n banyak gugur .. memang laa nampak ketara sangat ... sib baik aku pakai tudung ... kalo idak .. agaknye pesen rambut cemana aku nak buat ekk ?? hahah berangan tak abis ....

tapi pendek pun ok gak ... macam yg kat dalam gambar tu haaa .... ok gak whatt?? .... bukan ada orang nampak pun ...

well tak elok gak kan kalo dah serupa ngan lelaki ... takpe aa .. kejap je .. sementara rambut aku jadi tebal balik ..... nanti aku akan simpan panjang balik ... sampai pinggang gituuuuu .... hahahah rambut jaman remaja dedolu laaa ....

tapi kan ... si botak yg kat sebelah ni ... aku memang minat sangat .... heheheh ... i like U Van. D..heheh baikk nye dia tenung tuuuu ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 12 Oktober 2011

comel bebudak nih ....

Lama gak aku tak storey pasal anak buah aku kan ?? ...
si kakak ... makin rajin pegi sekolah .. kalau hari cuti ... ada je dia nye soalan ....

Syatrah : .... ACIK MIE .... ESOK SEKOLAH TAK ??
Aku : Esok cuti laaa...

bila malam ... nak suruh dia tido sbb dia dok pulun tengok katun sampai tengah malam  ... aku pun cakap

Aku : kakak .. pi tidooo .. esok sekolah .....
Syatrah : elehhhhhhhhhh ... esok cuti laaaaaaaaaaa ...
Aku : (lupe lak tadi siang aku cakap esok cuti) .... haduuuuuuu .... sabo jerrr

skang ni .. apa yg di tegah .. semua dia buat derk .... makin di buat ada laaa .. sooo baik lagi laaa suruh dia buat je .... macam semalam dan hari sebelumnya ... dia suka panjat pagar depan umah tu .. puas dah larang ... tapi semalam terlepas kakinya .. tergantung kat pagar tu ... baru la dia rasa sakit .. terus turun .. masuk dalam umah..peluk bantal dia n nangis ... haaa time aku la pulak ... aku pun cuit n cakap .. alaaaaaaaaaaaaaa ... panjat la lagiiiiii .. sedap kannn sakit tuuu ???  pi panjat agiiiiii ... heheheh gitu je caranya ....

adik Faris lak ... apa kakak dia buat .. semua dia nak buat .. masalahnye tak boleh nak tolak ansur langsung ... kalo naik kuda .. takmo share share .. kakak pun ape lagik .. suka sangat laaa kalo adik dia bising bising tu ... semua dia nak sorang ... amboiiiiiiiii ... sib baik kecik agi ...
kalo kakak kaler kaler .. dia pun nak kaler gak .. akhirnya .. semua kaler tu terabur satu umahhhh ....
skang ni asal nampak camera je .. mula laa dia menyengih .... orang suh senyum .. dia sengih lagi lebar ... macam dalam gambar tu lahhh ... gerammmm wehhhh ....

kekadang dua beradik ni ... siap berguling guling lam umah tu haaa ... dah macam WWF .... si adik aaa lelebih .. kalo dia geram tu .. dia duduk atas kakak dia .... akak dia dah laaa nipis .... lawan ngan adik yg padat berisi tu ... wahhhhhhhhh ... sampai tak cukup napas kakak dia kena kejekan ngan adiknye .....
memacam laa feel bebudak ni .... kekadang geram .. kekadang nak gelak pun ada ....

gambar di cilok daripada paklah ... @ Senifoto >> https://www.facebook.com/fadhlah ... well kalo korang nak ambik potret ke ape ... contact je dia ... niceeeeeeeee ;-) 

~ It'S OnLy Me ~
weeee

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky