keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 30 November 2011

Resepi Sambal Heh Bee

 mmm ni resepi yg cik Jah try semalam ....

Sambal Heh Bee

The Sambal Heh Bee (Dried Prawn Sambal) 


Ingredients:
- 300g dried prawns (udang kering) - di tumbuk
BLEND 

- 10 or more shallots (bawang kecik)
- 5 pips garlic (Bawang putih)
- 10 seedless dried chillies (cili kering-ikut pedas)
- 4 cm fresh young turmeric (kunyit)
- 4 stalk lemon grass (serai)
- 2 tsp shrimp paste (belacan)
- 3cm galangal (lengkuas)
- 2 tsp tamarind paste (assam jawa)
- 5 kaffir lime leaf (daun limau purut)
- 16 tbsp cooking oil


- sugar and salt to taste

Preparations:
1. Soak  dried prawns 10 to 15 minutes. Drain while keeping the water. Pound coarsely and keep a side.

Dissolve asam jawa paste in 1\2 rice bowl of the water. Discard seeds and strain. Keep aside.
2. Soak dried chillies in warm water, remove and pound with kunyit, fresh chillies, serai. Add shallots, garlic, belacan, and re-pound until fairly fine.
3. Shred daun limau purut to fine and keep a side.

Method:
1. Heat frying pan. Add oil. Then lower the heat.
2. Add pounded ingredients (Belacan, serai, chillies, kunyit, etc) and stir until fragrant and until the ingredients sinks to the bottom of the oil (pecah minyak sikit la ... )
3. Add pounded dried prawns and asam jawa juice. Stir until moist to your taste, or until dry.
4. When ready, mix daun limau purut when heh bee is cool.

Tips:
*You can also use a food processor to replace the pounding.
*If you are going to serve the sambal heh bee with rice, it's nicer if you fry until it is dry. But if you are using it as filling (for buns, springrolls and etc) a moist version of the sambal heh bee is more suitable.
*Store extras or leftovers in the fridge/freezer up to 3 months. If you are planning to freeze the extras, freeze the moist version of the Sambal Heh Bee. Re-fry them when you want to eat for more fragrance.




~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sambal Heh Bee

 semalam aku cuba resepi baru ... asalnya nak buat hari isnin .. alih alih air lak takde ... haduhhh ... rosak program ....
soo semalam balik awal ... bahan bahan semua dah complete .. soo blend ... terus masuk kuali .... 2 jam selepasnya .... tadaaaaaaaaaaaa ......

 tapi malangnya ... pagi ni aku lupe nak bawak kat opis ... huuuuuuuuu .. sori kengkawan ... cik jah luperrr ... dah 2/3 perjalanan baru teringat ... tak dapek nak patah balik ...

anyway ... ni 1st try aku masak sambal ni ... resepi nyonya peranakan ... sambal Heh Bee atau lepas di translate >> sambal udang kering ... aku ambik resepi dari internet je ... tapi lepas compare 2-3 resepi yang ada ... ini hasilnya ...

esok aaa aku bawak kat opis .... sambal ni katanya leh tahan sampai 3 bulan ... agaknye kalo buat popia mini mesti best kan??? ... heeeeeeee tengok kerajinan lah ... sementara kelas belum bermula ...

pas ni nak try resepi lain lak ... hehehe

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 29 November 2011

lempeng moden ...

 cuti cuti Awal Muharam  ... selain dari dapat rilek tengok TV ... asyik nak makan je la ...
aduhh ni letis kalo time cuti ... sib baik nasik sekali sehari je ... yg lebihnye ... hahaha ikut tekak ...
teringat masa g Miri ... makan menda alah ni .. sedap la pulakkk .... ape nama ekk .. lupe lak ... HOT n Roll ... yg ni dia pakai roti prata ... lembut n sedap je ... tapi masin gilakkkkkk ....banyak cheese sangat !!!

soo bila ingat balik .. aku buat la versi aku ... kebetulan ada cheese topping yg baru abis tarikh ... hahaha .. tadaaaaaaaaaaaaaa .....

 bukan roti prata tu ... tapi adunan lempeng biasa .. tapi aku buat cair sikit supaya senang nak spread ...
alaaa .. tekak aku je kann ... dalam dia sama laa dengan bahan dalam roll kat atas tu ... cheese .. bawang .. lada hitam ... perghhhhhh ... makan pepanas ... sedappppppppp ...hahaha puji diri nampakkkkkkkk ...




~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 28 November 2011

my bad ...

my bad ... seriously aku cakap ... dah lama aku tak sempat nak ejas ejas aku nye blog ni ... semenjak  dua menjak aku bz ngan projek aku kesana kemari ... (well orang kata best sbb aku dapat jenjalan merata-rata) ... memang best walau penat ... dulu maybe lah aku masih kuat dan lasak .. sebulan sekali sakit pun payah .. skang ni ... asal aku keje 2 minggu straight je .. siap laaaaaaaa ...

biasa kalo memalam ... aku sempat menjenguk blog korang ... atau waktu siang .. pepagi buta masa aku sampai opis jam, 7.15 pagi ... sementara aku tunggu jiran lama sampai ... sempat aku terjah .. atau ber-go-blog .. ikut tahap kerajinan ... (kalo nengok statistik entry pun tau aku kureng goblock skang ni) ... merepek meraban tah ape citer je aku ni  ... tapi skang ni .. banyak missing lah .. sampai pagi .. terus aku buat apa patut ... (well .. kerja kena utamakan) ...

aku rasa .. ada yg aku belum follow ... ada yg lama aku tak terjah ... sori ye ... kekadang ke-B-Z-an tahap dewa dewa menyerang ... jgn kata blog ... soru pun aku miss kekadang tu ... thats y aku pastikan aku akan sarapan yg berat pepagi ... so that kalo aku miss lunch pun ... aku masih bertenaga utk keje ...
ape pun .. aku happy sangat .. sbb esok cuti lagi ... cuti means .. relax .. leisure .. and sleep .. hahah itu yg jadi keutamaan aku sekarang ... semua tu susah utk aku nikmati sejak aku keje kat sini terutamanya ...
soo ... selamat bercuti kawan-kawan ... nikmati cuti anda dengan kerja yg berfaedah .. santai yg berkualiti dan luangkan masa anda utk orang tersayang ....
cik jah dah ngantuk laa ... skang ni dah 2.15 pagi ... selamat pagi ... moga hari ini korang akan lebih hebat dan gembira ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 25 November 2011

baju ... baju ...

 Malam ni aku ada dinner utk anugerah dekan yang aku dapat aritu ... xcited gak ...  tapi tu lah ... ingat nak pakai baju baru ... takde harapan lagi nampak gayanya ... dah 2-3 kali aku suh dia siapkan ... hampess ..

aku rasa macam nak suh dia pulangkan balik je kain aku tu ... kemain lama dah ni .. nak masuk raya posa sekali lagi kot baru dapat .... agaknye la kannn ...

nyesal ada ... bengang pun ada gak rasa ... tapi takpe laaa .. len kali aku jahit je sendiri ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 24 November 2011

yeeeyy .. yeeyy .. lawak

 aku g makan makan ngan geng cikaro malam kelmarin ... soo makan makan ... minum minum (teh jer) ... dok sembang sembang ... alih alih terbukak citer lawak ...
ada sorang kawan kami di office ni ... kuar laa makan makan kat restoran .. then kawan aku ni nak cuba laa online guna wifi kat situ ... soo ada lak password ... dia pun panggil salah sorang staff yang kebetulan lalu kat situ ...

Kawan : Ada wifi ka ?
A-bang-lah : Adaaa...
Kawan : Apa Pasword ???
A-bang-lah : Yeeeeyy ... yeeeyyy ...
Kawan : (penin jap...) macam mana mau eja ???
A-bang-lah : Yeeeyyy ... yeeeyyy.. (kuat lagi dari tadi)
Kawan : tergelak bagai nak rak >> sbb baru perasan ... huruf AA (yeeeyy .. yeeeeyy)
.....
haduuuu ini macam punya orang pun ada kaaa .....




~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 21 November 2011

Biawak nye orang :P ... sentapp ....

 aduhh ... harini asyik sentap jer ngan orang laen ... takde ong kot arini ?? ...

sentap pertama : 
arini aku ditugaskan untuk menghadiri Program Anugerah Ilham Desa ... soo memang laa ramai manusia .. tiap tiap kerusi tu dorang dah letak satu bungkusan @ doorgift... dalam tu ada laa roti sebungkus .. muffin sebijik n air kotak satu ... soo.. aku dah makan awal awal lagi sebelum menteri datang ... well lepas dah abis makan .. aku letak dulu kat belakang kerusi aku @ means kat montot aku laaa :-P  ... bukan aku nak buang kat situ pun ..aku letak je .. sementara nak jumpe tong sampah ...

sooo bila abis program .. orang semua dah gerak bangun .. kami ni diantara yg lambat keluar baris laaa ... soo bila bangun .. aku bebetulkan dulu kain n baju aku .. alih alih makcik belakang aku tu dia sound aku ...

mAKCIK : HAAA TU YANG BEKAS KENA DUDUK TU TAK BUANG KE ???? ......
 aKU : (senyum yang tak berapa nak manis) MEMANG NAK AMBIK BUANG PUN ..

haduuuu ... tak menyempat nyempat ... dia salah sound orang lah ... dia tak tau ke aku ni pecinta alam ... hahahah cewahhhhhhhhhh .... serius .. aku memang tak suka buang sampah merata rata ...

bila aku tengok tempat makcik tu .. melambak-lambak kiri kanan dia ada sampah ... huh ... ngape dia tak suruh kutip lakk ??? .....

huh ... biar lah .. agaknye dia ni jenis takleh tengok sampah kot ... atau dia ingat aku ni duduk atas makanan ??? hmmm ada kemungkinan gak kan?? sbb elok je sampah tu aku lipat n leperkan kotak dia tu ... ahh lantak dia laa .. 

 sentap kedua : 

yang kedua ni memang aku sentap .... kat cafe tadi ...
kami sampai depan office tepat tepat jam 1 tgh .. soo terus la pegi makan ... aku dah siap bayar nasik .. soo pusing pulak nak beli air ... ada laa sorang dua mamat ni dok berdiri  sambil sembang je depan kaunter air tu .. menyempitkan jalan ...
soo .. aku menyelit laa tempat yang boleh lalu .. .. alih alih yg lelaki tua tu undur kebelakang satu langkah .. kena la handBag aku ... aku wat derk je la sbb terkena sipi jerr ... bukannye aku sengaja langgar dia ... alih alih dia ngan kawan dia leh cakap ...

tua 1 : Huishhhhhhhhh .... bahayaaaaaaaaaa ... (nada tak puas ati)
cakap punya la kuat ... aku boleh dengar tauuuuuuuu ....

muda 1 : itu lah ... nasib baik tak melantun ....
haaaaaaaaaa yang ni buat aku sentap tahap dewa-dewa ... mulut macam lahanattttttttttt .... aku sumpah korang berdua sentap 44 kali ...

aku : dalam hati ( kurang ajar ... mulut macam longkang ... ) ... aku tengok je la muka orang tu berdua ..
 fuuuuuuuuuuuuhhhh .... sentap bangattttt siot.... sib baik aku sabar .. dah la tengah lapar ...  kalo aku sound dorang tadi .. memang takde ong 369 hari la dorang tu ...
kalo yer pun .. cakap la kat tempat lain ... bukan tepi aku .. bukan belakang aku ... aku leh dengar tau korang mengata aku ... ... kalau aku kecik ati ... berdosa korang ...tau takk ??memang aku kecik ati pun ........ :-( ..

hish ... kalo dah tua nak mampos pun perangai macam lahanat  .. tak tau laa ape nak jadi  ...
takpe .. aku doakan biar dorang kena gak macam ni ... biar dia rasa .. sakit ati tak kalo orang buat dorang macam tu ...

well ... sabar ada gak hadnye ... lawak .. kena jugak tengok masa n orang nye .. kalo dah macam tu .. bukan lawak namanya .. tapi >>>>>> BIAWAK!!!

~ It'S OnLy Me ~
weeee

pagi ni ...

 pepagi lagi aku ada program kat kementerian ... harapnya takde laaa lama sangat ... bukan ape ... ada banyak nak kena settle ni ... harapkan bebudak tu je ... hmmm .. takleh gak ... walau ape pun .. hari Selasa penamatnya ... soo tak lama lagi dah ... harap semuanya ok untuk hari ini dan esok ... amin ...

doakan kami dapat bertahan dan menangkis semua serangan esok ... aminn ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 17 November 2011

bila mimpi best .....

 Jika ada satu ...
aku pun mahu ...
kalo tak kecik ... besar pun takpe ...
lebih pada sikit ... banyak pun ok je ..

janji sama rasa ...
asal sama suka ...
susah sama kena ...
 senang sama sama ...

mungkin ada di mana mana ...
atau tak perasan lak hadirnya ...
mainan tidur di alam sana ...
apakah akan jadi nyata ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 16 November 2011

projek ...

harini projek semua tak jalan ... ni baru ada masa nak tarik nafas n lega ... dok buat keje orang je ni ... dah last minute nak suh orang ejas ... cemana ?? nak kena rangka bebetul dulu  .. hish .... kata biasa buat kerja hebat ....

keje aku melambak lagi lom settle ni .... aduhhhhhhh haruuuu


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 15 November 2011

Cincau ....


 huuu .. aku ni kekadang jenis fanatik .... kalo aku suka sangat sesuatu tu .. aku akan layan sampai aku puas ..
time aku suka ikan keli masak sambal ngan sayur taugeh .. aku layan jugak sampai puas ...
skang ni aku melayan cincau .... hari hari cincau ...
air cincau ...
bandung cincau ...
tak cukup kat office .. kat umah pun aku readykan cincau ...

cemana datangnye cincau ?? ... baca ni >>> http://www.jendela-alam.com/cincau-minuman-tradisional-yang-penuh-khasiat.html

atau ini >> http://kulinerkita.multiply.com/reviews/item/958

yang penting ... kena sejuukk sejukkkk .... hehehe .. maklum laa .. baru je baik demam n batuk ... layannnnnnnn ... hehehe ...

gheeeee gambo pinjam jerrr ....

~ It'S OnLy Me ~


weeee

Isnin, 14 November 2011

kena tinggal .. padan muka

 keh keh keh ... punye la speedy
 ingatkan sempat nak kejar bas ... elok aku masuk parking opis ... alih alih aku naik ... bas dah gerak ... aduhhhhh .... welll ape yg kita fikirkan .. memang la jadi macam doa .. hahaha ... aku fikir .. janganlah bas gerak lagi .. kang tak sempat ... haaaaaaaa ambik kooo ... bas dah gerak ...
takpe lah ... aku pun banyak keje kat opis .. sooo bio lah ... leh abiskan keje kat opis .. lalala .... arini baju mak merahhh ...
baik staff aku sorang ni ... ari sabtu baju aku sampai kat opis ... dia siap call kata takyah ambik laa .. dia bawakkan nanti ... siap iron lagik .. wangiiiiiiiiiiiii ....... mekacih Kak Nik ... I love u ... hehe ... (ni yg best kalo ada staff yg macam mak mak kite nih ... caring lebih ... )

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Ahad, 13 November 2011

engkau & dia ..kenapa aku??

 benda ni dah pun terjadi lama dulu ... dah bertahun pun aku simpan rahsia ni ...
mungkin sbb aku belum bersedia ... atau aku belum cukup berani untuk menghadapi ...
tapi malam tadi aku mimpi ... dah jadi mimpi ngeri la pulak ......
bila aku tahu hal ni ... aku leh sabar lagi sbb aku tak nampak depan mata ..
tapiiii...  mimpi malam tadi ... sungguh real ... ahhh sakit hati jadinya ...
aku bangun dengan air mata merembes rembes keluar ...
jantung aku berdegup kencang (maklum laa lari lari macam dalam filem hindustan ..)
aku jadi benci sangat .... benci ngan ape yg dorang buat ...
benci ngan janji palsu dorang ...
benci sangat dengan lakonan dorang ....
benci ahhhhhhhhh ... semua aku tak sukerrr ....

terus aku sms kedua dua mereka ... huh ... saja nak tau reaksi ...
yang sorang tu alih alih feeling lebih dari aku lak .emosiiii .. macam la dia di posisi aku skang ni ..
yang sorang tu .. macam biasa laa .. nak lari topik lak ... konon tak bersalah ...
last last dia kata aku lak feeling terlebih ...
ehhhhhhhh heloooooooooooo ... kenyataan okeh ...
dari kenyataan membawa ke mimpi ngeri ... engkau jugak pelakonnya ...
jijik aku bila ingat balik semua ....

rasa macam tak kuasa lagik ahhh ... nak layan kedua dua orang manusia nih ... memasing memacam karenah ... malas nak jadik baik n tunjuk baik ... kalo boleh .. aku nak laszer kan jerkkk ... bio padan muke ko berdua ...

aduhh ... aku tak paham lagi lah .. apasal aku kena lalui semua ni ekk >?? ehhh boleh berlakon jejauh dari aku tak ??? tak kuasa makk ....


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 11 November 2011

bila orang tua bergaduh ...

 hee buruk betul kalo orang tua bergaduh ... bertegang urat .. memasing nak tegakkan benang yang basah .... memasing takmo kalah ....tambah malu lagi kalo semua orang dah tau n depan depan .. dah tu merajuk .... tetap gak takmo accept salah sendiri ....

. iskk ... mintak dijauhkanlah aku dari keadaan macam tu .... well .. memasing ada kesalahan memasing ... terima dengan hati terbuka ... tak semua orang suka kita dan tak semua kita suka orang nye perangai ... soo kena ada gift and take ... kena sentiasa dengar pendapat orang ... jgn lak rasa kita je semua yg betul ...

tapi aku pelik satu jer ... takkan la kite leh tak perasan bila orang keliling dah jadik semacam ngan kite ??

takmo lah sampai jadi cenggini ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 10 November 2011

Berdoa tapi tk mengharap?...

 Berdoa tapi tk mengharap?
isk .. ada ke patut macam ni ?? patutnya bila berdoa .. kena dengan sesungguh hati la kann ?? bila aku baca ayat ni pada status seseorang ... aku rasa semacam lak ... aku PM gak la dia ... tanya apasal ... 
isk ... dah macam 50/50 lak .... contoh macam posa .. tapi tak baca niat kot ... dapat lapar dahaga je la kann .. 
ape pun baca lah ... 


doa yang di makbulkan allah  
>>> https://www.facebook.com/notes/ikhlas-sabar-redha/doa-yang-dimakbulkan-allah/179588885436215

 doa >>> http://nasyid.com.my/doa/

 well .. pesan ustaz aku dulu kalau tak tau ... belajar ... tapi jgn belajar membuta tuli ..kena tanya ustaz juga ..

 ~ It'S OnLy Me ~
 
weeee

Rabu, 9 November 2011

Perkara paling cuak bila .....

 Aku paling cuak bila .....


1. Tetiba kete mati tengah/tepi jalan .... heeeeee tak tau nak buat ape ... mesti terus call adik aku .. mintak bantuan ....

2. Masuk bilik air .. tetiba ....
    a. Air takde ... alamak .. dah selamat dah semua  ... abis tu cemana nak buat ???
    b. dah selesai .. masa nak bukak paip .. tetiba baru pahsan ...kepala paip takde lak ... (baru semalam kena.. sib baik leh pulasss .. kalo idak .. nahas)

3. tengah naik lif .. tetiba berenti ... huuuuuuuuu ... ngeriii .... takleh nak bayangkan

4. Smart Tag Lane ... atau touch n go .... swap / scan .... toooott .... takleh bukak palang .... KAD ANDA TAMAT TEMPOH ... aduhhh .... malu lak rasa ... padahal baki ada lagi ... memang aaa geremm je rasa ... dah la nak cepat ...

5. pegi pasaraya/kedai ... masa nak bayar dah beratur pepanjang tu .. alih alih ... baru pahsan beg duit takde .. atau duit tak cukup .... haduuuuuuuuu .... haruuu ... (penah la jugak kena .. tapi aku buat derk je .. terus cakap tak jadik n pulangkan balik barang walau tau cashier tu buat muka tak cukup tepung)

6. time terdesak nak guna fon ... tapi bateri dah nak kong... tinggal nyawa ikan je ... masakkkkkkk ....

haaaa tu antara perkara yg mencuakkan aku laaa ... boleh katakan semua aku dah kena ... termasuk lif tu ... tapi dia berenti kejap je ... kira nasib masih baik lagi ...

bukan ape .. kekadang kita ni ralit sangat ... lupa nak check menda-menda penting ni ... atau kalo dah nasib tak baik .. jadi jugak ... haaaaaaaa .... gasak la jugak .... nak buat cemana lagik kann ...

macam semalam laa ... aku dah sampai hiway Max .. soo dah tak tahan nak jumpe Dr Tan sesangat .. soo aku singgah di rehat rawat ... terus pi bilik air ... jenguk dalam nengok getah paip ada .. soo terus laa masuk ... alih alih .... mak aiiiiiiiii ... kepala paip dia dah ilangggggg??????? .. haduuuuuuuuu cemana nak buat ni ?? ..

sib baik laaa leh pulas agi ... tak dapat nak bayangkan cemana nak buat kalo takleh bukak tu ... kalo ada tangki flush tu .. leh la jugak usaha cari air ... tapi skang ni banyak tangki flush tu dalam dinding ... mano nak di korek ...   heeeeeee bahaya gak ekk ... careless tull cik jah ni ... bila aku citer ngan adik ipar aku ... upenye dia pun dah terkena gak dalam tandas yang samaaa .... mueheheheh ... padan muka kami .....

korang lak ?? apa yg korang paling cuak ?????? ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 7 November 2011

nak balik kl dah :(

Alahai ... esok dah nak balik kl ... sadisnye rasa .... 
siang tadi aku tak pasti aku makan ape ... tetiba lak tonsil aku ni bengkak balik .... frust nye rasa .. ubat ubatan aku semua dah habis ...
nampak gayanya kena jumpe Dr Rose balik lah .... tak larat aku nak tanggung lelama ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sabtu, 5 November 2011

raya kali ni .....

raya ni takde ape yg special .... asal aku telan ubat je .. aku pensan ... lemah satu badan jadinya ... harini suppose aku kena gi pasar ... udahnye tak jadi sbb aku padamm lepas makan ubat tadi ... this hari raya .. aku nak rest je lah ... makan je la ape yg ada nanti.

huuu tadi adik ipar aku cakap tayar kete terbelah lak ... aduhhhhhhhhh .. apasal la dia tak isi angin selalu ... dah half way drive ... baru adik aku call suh isi angin ... aduhhhhhhhhhh .. hancussss ...

kopak poket aku ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 4 November 2011

Balik Kampung ....

 Balik kampung .... ooooo ... balik kampung ....

heheheh ... bye kl .. aku nak balik kampung ..... lalalala ...
tunggu aku bersiaran dari Bachok, Kelantan lak keh .... daaaaaaaaa

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 3 November 2011

MC Sakit? ... MC Hammer ? ....


 secara sah nye ... hari ni cik Jah dapat MC ...

sejarah sakit cik jah ....
bermula hari Jumaat masa gi Cameron ... dah mula demam dan selsema ... then secara automatik Tonsil bengkak ... this time tak tau apa punca ... biasanya kalo makan cuka lebih .. atau jeruk .. tapi cik jah tak makan pun jeruk atau benda yg ada cuka ... kecuali Strawberry Shake ...

then Hari Isnin ... cik Jah dah terbang ke Sibu ... untuk ke Mukah ... this time belum baik lagi ... tambah teruk ada lah .. dua dua tonsil dah bengkak .. susah nak makan ....

Balik dari mukah .. terus ada program Ikhtifal ... bertugas .. sepanjang hujung minggu dan penutup hari Isnin ... this time dah ok sikit .. tapi masih selsema dan batuk .... keje masih macam biasa .. takde rehat lagi ....

Sambung lak Program Potensi Isnin Drive ke Ledang ... Berhujan panas di tengah padang .... sooo ... Panchet jadinya ... semua virus menyerang dan penyakit aritu menjadi jadi balik ....

soo semalam drive dari ledang ke Banting .. sampai di tesco lama .. aku berenti terus kat klinik ... time tu mata dah panas membahang .. batuk pun rasa tak lepas .. kahak terasa dalam dada ...

soo ... dr Rose kasik MC .... dengan ubat untuk ....

1. Demam
2. Batuk
3. Selsema
4. Tonsil

semua ada 6 jenis ubat aku kena makan  .... 4 pill ..1 cecair .... 1 hisap ..

cik jahhh ..cik jahh ... dah parah baru nak g jumpe Dr. ... ape daaa ...

soo apa kaitan MC Sakit ngan MC Hammer ... dua dua best .. satu dengar lagu  ..dapat relax minda .. satu lagi MC .. dapat laa jugak aku berihat sikit kat umah ....


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 1 November 2011

Roundes .. masa kekecik ...

 Hari ni aku bertugas di KKTM Ledang ... well .. this time pun aku kena jaga perlawanan roundes .. kiranya baru kali kedua la sejak aku keje kat sini .....

wehhh roundes tu permainan fav aku masa kekecik dulu .. selain badminton, baling slipar dll la ...

time tu pakai bola tenis je .... dah tu pemukul dia carik kayu biasa je .. yang penting best ... n bola melantun jauh ...

masa tu aku duk kat kuates FRIM .. kalo korang dari Kepong menuju ke Selayang ... tak tetepi jalan tu ada umah kayu coklat .. ahhh kat depan tu ada padang kecik .. kat situ aa kami dok main ... seingat aku .. tiap kali lepas orang mesen rumput ... petang tu jugak kami layan main roundes ...

soo satu ari tu ...lalang yang kena tebas tu ... kami kumpul buat macam ular ... then bila dah kering petang tu ... kami bakar .... hahaha main api .. biasa aaa bebudak .... abis .. nengok api dah takde ... upenye ..saki baki rumput yang kat bawah tu dah tebal .. soo kira macam api dalam sekam aaa .. diam diam makan dalam ....

udahnye esok pagi ... nah kooooooo ... padang depan umah tu .. itam legam ... semua hangus terbakar ... lepas tu takde dah lalang tumbuh kat depan umah aku tu .. sooo memang syiok la kami main roundes ...

esok aku paste gambar roundes ... aku jaga hakim je ... bukan kena jaga bebudak main roundes tu ... seronok layan je la .. tapi mak bapak bebudak ni ... agresif sehhhh ... tak bley memain kalo bab bertanding ni ... thn lepas pengadil pompuan aku kena maki ngan mak bapak budak ... kuwang ajo betul .... cakap aaa sopan sikit ... thn ni terus takde dah pengadil pompuan  ... ada pengadil lelaki jer 8 orang


~ It'S OnLy Me ~
weeee

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky