keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Sabtu, 31 Disember 2011

virus

dugaan ... tahun baru ni di sambut dengan virus lak ... selsema .... semua kena ... sib baik ada ubat selsema lagi ... cepat la baik .... aminn ....

~ It'S OnLy Me ~

weeee

Jumaat, 30 Disember 2011

bila cik jah xcident ...

dok sembang ngan seseorang ... tetiba keluar cerita pasal motor ... saja lah nak share ngan korang citer kelakar masa aku xcident motor virago dulu ... oo yeah .. ni dari blog 360 aku dulu ..

AUTHOR: flying_kisses_2000
TITLE: Hazard ......
DATE: 12/17/2006 02:39:38
STATUS: publish
BODY:


Arghh ... today aku kuar gi servis kete kat KB ... masa dah dekat ngan tempat aku servis tu (dekat ngan traffic light) tetiba aje bijik mata aku ni nampak laaa sebijik motor bersama sama ngan penunggangnye terbang tergolek golek. Si penunggang terus terlentang tak gegerak. motor hancuss ... tapi aku tak pahsan lak ngan ape dia eksiden ... maybe kena masa dia nak mencilok cilok kot. pulak tu ada kete lalu seblah kiri .. nak motong aa tu ... last last sangkut kat motor mamat tu... hemphhh .. rasa nak gugur jantung aku niii .. teringat masa aku jatuh motor ... sakit bebb .... Hemm tapi tu laa kann .. dalan kita berhati hati pun .. kalo dah nak kena ... kena jugak ... menda ni bukan nye leh sengaja kita buat buat ,,, kecuali kalo kita saja sakit ati nak main langgo langgo laa ...
Aku masih lagi fobia kalo ada motor depan aku ... masuk kali ni dah 3 kali aku kena disebabkan oleh orang lain n satu silap aku sendiri ... tapi yg teruk nye 2 kali yg terakhir ni laa ... masa tu aku masih naik motor Virago 535 @ kuda besi.. (seingat aku lee .. memula aku pakai moto tu aku sorang aje yg naik moto beso kat bachok .. tapi lepas lepas tu ramai dahh .... maksud aku pompuan nye aku sorang aaa ... ulang alik gi keje .. hujan panas aku redah ..heheheh .... laju ?? tak aa laju sangat ... lagipun jalan area sini bukan nye lengang macam hi-way ... tapi kalo 100 tu biasa laa ... tapi ada gak tak best nye ... kalo dah nak brek emegency tu ... siap aaa ... mesti tayar lari kalo tak kena gaya tambah lak kalo ujann ... siappp .... tapi aku pakai full safety ... pakai boots .. pakai suar fit baju tebal kat luar .. full face helmet .. semua lengkap aa ...
Nak dijadikan cerita... ada satu petang tu ,,, seperti biasa aku balik lewat ... hujan nye pasal la nii ... sbb dah lewat ... kete kurang motor pun kurang ... sedap aje jalan nyee ...dah tiba dekat ngan kampung aku ... aku nampak laa pakcik ni bawak moto kapcai dia ... dari jauh lagik ... nampak ada budak naik beskal depan moto tu ... aku ingat dia masuk ketengah jalan nak elak budak naik beskal ... rupanya dia nak cross jalan ... aduuuhhhh .... dengan signal takdak .. ape tak kasik pun .. main masuk .. kalo laju mungkin tak kena aa ... ni plak slow motion nak seberang nye haa .... ape lagik ... aku plak memang dah standby kat lorong satu agi .. sbb nak elak pakcik mengelak budak laa konon nyee (tekaan meleset)... last last brek pun tak jadik ape dahh ... langgo aje aaa ...hampehhh ....
masa jatuh tuu terseret gak aaa ... ada laa dekat 1 meter lebih aku terbang ..macam terbang supomen tapi bezanye terbang atas jalan tar laaa ..hehehehe .... siap leh tengok dari aku nye visor kalo kalo ada kete dari arah depan ... otak siap dah pikio .. haiii kalo ada kete ni mati aaa aku kali nii ... siap pikir .. abis aaa pn sri tunggu mana anak dia tak balik balik agiii .. abis aaa tak dapek jumpe buah ati new zealand akuu (buah ati ilang dahh ) 
okk .... jauh gak aku terseret .. sib baik panjang umo lagi masa tu ... geng geng llaki lepak kat kedai kopu tu berlari-lari menuju ke tempat nahas ... semua terkam kat moto aku jekk ... aku ??? bangun sendirik aaa ...
heheheh sampai ati dorang selamatkan moto aku ajek ... last last tak reti nak naturalkan gear .. aku jugak menolak ketepi (hampehhh)..... 

bangun bangun aje nak marah laaaa niiiiiii ... ape daaa menyusahkan orang aje pakcik ni ... dalam ati tu macam macam aku sumpah dah ... aku cekak pinggang carik pakcik tu ... ilang seiiiiiiiiiiii ... aku tanya mana pakcik tu ??? nengok nengok dia nyuruk belakang lori yg parking tepi .. heheheheh ape dia ingat aku ni polis gak nye .. nyuruk aa tu nak kaber kaber tuuu ...
Aku tanya ... pakcik ok ??? << src="http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/45.gif"> .. sib baik takde ape ape .. aku pun ok gak .. cuma kuda cedera banyak gak ... baju n suar koyak .. visor .. boots .. cincin kat jari kelingking aku semua tersagat .... sib baik aku xde ape ape ... alhamdulillah ... syukur ...

 sampai kat umah .. ibu kat dapo tengah makan ... aku cakap kat dia ... xcident tadi ... erkk sepatah pun x balas ... gaknye sbb dah lewat ..  agaknye kann ... bueknye orang kata kat ibu .. aku masuk sepital pun tak caya agaknye??...

perghhh .. esoknye ada lebam beso 2 tapak tangan kat abdomen aku ... agaknye kena kat hendle motor n seret kat jalan. aku pun pi bilik ibu pagi tu .. aku tunjuk kat dia lebam beso 2 tapak tangan tu ... then ibu leh cakap ... aku ingatkan ko memain ... adehhhhhhhhhhhh ....

lama jugak laa nak baik ... lepas pada tu memang aku fobia betol kalo ada motor depan aku ... lagipun memang orang kat sini macam ni .. ikut sedap dia aje laa .. kalo rasa nak kona .. main kona aje ...
Dorang ni memang tak serik serik kee atau tak sedo ?? banyak dah kes jadik depan mata ...tak sedar jugak ... hemmm ... moral of the story ... berhati-hati di jalan raya >>> amietz <<<



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 29 Disember 2011

penutup tahun ...

 4 tahun ...1 bulan .. 4 hari .. cewahhh ... isk .. lama dah kan ?? makan tahun ... tapi takde ape ape pun ...

perjalanan masa ... tahun ni aku rasa macam cepat je masa berlalu ... cepat giler ... maybe sebab aku bz bangat ... sampai 2-3 minggu termasuk Sabtu n Ahad keje straight ....ada je keje ... kalo bukan kerja ... pasal studi ... tak sangka nak abis dah .... aku tak sabar nak abiskan ...

aku pernah cakap ngan dia ... bukan aku tak peduli pasal dia .. bukan aku takmo jumpe dia .... tapi itu periuk nasik aku ... walau cemana gaya pun .. dah jadi tanggungjawab aku ... soo aku kena laksanakan ...

tentang dia ?? macam tu lah ... ada masa terluang .. aku dapat la jumpe dia ... skang ni .. aku rasa macam lebih pada kawan lak ... dia pun dah macam biasa je aku nengok ... takde pun plan ape ape ... makin lama makin susah nak jumpe n chit chat ... hmmm ... what to do ... life must go on ... anyway .. dia pun part of my journey ... (ayat dia) ... sooo ..

this year .. segalanya superb ... pantas dan ligat .... kerja bagai separuh gilak ... study abis gempak .. rasanya .. thn ni paling hebat .. n tahun ni jugak aku dah macam nampak kesan umur dah makin tua .. hahah ... dah selalu sakit sakit ... bak kata Ahmad ... well .. u have to listen to your body ... must have balance .. life .. work .. study ...

next year ... aku tak sabar nak harungi ... umur yang aku suka ... n bermakna dah 13 thn aku kerja .. wahhh .. lama giler ... syukur alhamdulillah ...

tapi .. ada juga perkara yang selalu bermain di fikiran aku ... rasanya belum lagi lah ... susah mau cakap .. maybe thn ni kena ubah skrip jawapan .. supaya  senang hati .... hahaha ...

ada juga lagi benda n plan yg aku masih KIV ... sbb lom mampu ... takpe la kann .. 1 by 1 ... insyaallah semua pasti OK ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 28 Disember 2011

iron or busuk?... siri 2

sambungan dari siri satu

humang aii ... busuk gila bilik kitorang ... bau bangkai ... seriussssss ..... tak tahan .... lepas letak barang ... kami terus keluar n pegi dengar ceramah motivasi ... lepas habis motivasi ... terus kami ke padang bola tampar untuk sukan sukaneka ... hehehe aku main gak ... ceduk air n masuk dalam botol .... alhamdulillah ... dapat no 3 .. elok la dari tak dapat ape ape ... kann?

soo bila balik bilik semula .. sekali lagi mengadap bau busuk tu .... erghhh ... then kawan cik jah dok sebok cari streka ...
ira : alaaaa streka takde .... nak call house keeping la ....
aku : mmmm nanti mintak sekali spray ... busuk laaa 
ira pun calll ......
ira : hello ...house keeping ....
HK : YAAA (bukan orang Malaysia)
ira : hello ... do u have iron ? 
hk : yes .. we will send to your room ...
ira : another thing ... bilik ni busuk laaaa ... (akak .. busuk ape dalam BI)
aku : bad smell ....
ira : your room have bad smell ... do u have spray or something for the smell ...
hk : sooo now which one u want >???? IRON or BUSUK???
ira : i want both ....

tak lama lepas tu ... Ah_Bang_laa datang n bawak spray pewangi ... bila maasuk dalam .. sebok dia spray satu bilik ni haaa ...

ira : ok tq .... can u leave that spray here?
hk : cannot .... this one ... no good ... (siap tunjuk spray tu) ... CHEMICAL
ira : nevermind ... just leave the spray here .... alaaaaa kami tak ambik pun ... nanti karang busuk .. takkan nak panggil lagik ... 
hk: cannot ... this one .. i sign on my name ... 
aku : dont worry ... we gave u back this spray tomorrow morning ... 


Ira : IRON? 
hk : u want iron??? i gave u later ....


hiks .. hampes ... satu satu lak dia bawak ....




~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 27 Disember 2011

Iron or Busuk??? ... siri 1

 aduh ... ni lawak tahap guling guling punya kes .... kan ke cik jah g family day kat tiara ... hari Ahad pagi .. kami gerak dari opis .. > < jam 10 kami sampai

soo lepas penat dok berhempas pulas menjaga check Point kat sekitar tiara ...pegi makan tengahari then baru laaa dapat check in .. lebih kurang jam 2.30 > < baru dapat check in ... jadinya kami dapat bilik no 22 ...

aduhh tak pernah dalam mana mana hotel yg aku pegi sebelum ni lagi yg ada nombor double ... contohnya ... 1a .. 1b .. serius aku tak pernah jumpe lagik (masalahnye nombor yg 22 ni je yg ada double) ... soo kami dapat bilik no 22 .. elok je kami masuk ... terus landing macam walrus dok berjemur ... maklum le .. petang tu ada motivasi .. kena masuk la pulak ...


kata ira ... Kak ... kita jgn buang masa ... jommmmm ...

haha semangat gilakk ..sooo kami pun rapatkan katil hotel .... terus terjun ataih katil ... hahaha bahagiaaaaaaaaa... terus landing tak ingat dunia ... jam 4 kami pun pegi kelas ...


sebelum tu kami singgah dulu tempat urusetia penginapan ... kebetulan ada staff tiara.... soo kami pun cakap ...
ira : Cik .. bilik kami tu tak boleh nak kunci laaa ... 
CIk : oo ye ke ?? kejap saya check ...
dia pun pegi tanya kawan dia ... n cakap balik

Cik : cik punya bilik tu nombor berapa ? 
Ira : no 22 ... 
Cik : Cuba cik check balik ... sbb dia ada 22 dan 22A
 Cik Jah n ira : alamakkkkkkk 22A... kita salah masuk bilik ...........

kelamkabut kami naik atas semula ... sampai kat lif ... ramai dah orang ... 2 family siap ngan anak anak kecik n stroller .. sorang budak tu dok bawak i-pad yg lebih beso dari muka dia ... bila lif terbukak ... aku pun masuk .. tahan pintu kasik semua masuk ... budak yg pegang i pad tu takmo masuk lak .. siap mengamuk-ngamuk kat pintu .. time nak kuar pun sama .. soo aku n ira ada laa tolong depa sesekit ... sampai tingkat 5 ... cecepat kami pegi kat pintu 22 ... n orang tadi pegi kat bilik sebelah .... ALAMAKKKKK ... cuak jap .. sbb orang tu dah tala kat bilik 22A tu ....
(kite dah salah masuk bilik laaaaa) terus terang ira pun cakap ngan orang tadik .. ...

ira : kak ... rasanya akak bilik ni kot .... kami dah tersalah masuk bilik ni ...
akak : oo ye ke ... siap semua patah balik kat bilik 22 ni .... (gambo hiasan je katil sebelah tu ... jgn le harap bilik tu rupa cenggini... dalam mimpi leh ler)
ira : maaf laa .. kami dah siap landing tadi .. tapi tak sepah lagi ... (heheh dah guling galak bagai nak rak tadi)


kami pun cecepat ambik barang bawak kuar terus masuk bilik 22 A ... 
bukak bilik jer ... terus bau BUSUK ... menerobos ke lobang idong kami ....
adussssssssssss ....

2 B Continued .................

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sleepy Mode ...

 aduhh ... ngantuknye pagi ni ... tu la pasal .. semalam layan kungfu tak ingat dunia ... rasakan ko cik jahhh ...

arini 50/50 je datang opis .. antara nak cuti ngan kerja ... tengahari ni nak kena tido kejap ... mau ting tong lak balik keje nanti .... 

~ It'S OnLy Me ~

weeee

Isnin, 26 Disember 2011

Tiara Bach ..

 yey ... aku berjaya bawak family aku bercuti di Tiara beach resort ....

last minute abg aku datang k l sempena cuti krismas ... sooo berbelah bagi juga sbb nye .. kalo dah family datang .. aku lak takde kat umah ... uhhh ralat ... dah laaa payah nak dapat peluang bermesra dengan dua hero kesayangan aku tu ....

sooo aku pun ajak kedua dua family ikut ...
 semalam ada treasure hunt .. aku kena jaga point ... soo family jr la teruskan perjuangan ...

pagi ni ada sukaneka ...  doakan kejayaan ku ... aminnn....


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 23 Disember 2011

Bila Cik Jah Mood ke-laut ...

 aku tak tau apa yg terjadi pada diri aku semalam ... memang mood ke laut ... dari pagi sampai ke malam mamai tak abis ....


Pagi 
pepagi lagi sampai kat opis .. lepas aku park kereta kat B4 ...terus masuk dalam tunggu lif .. elok aku masuk lif .. aku pun tekan B4 (menyala) ... lif tetap naik atas ... sampai B3 ..ada sorang akak ni masuk ... dia pun tengok butang lif n tekan G ... then dia pandang aku (belah belakang) .. lama dia tenung aku .. bila aku tengok dia balik ... dia senyum .... n that time .. baru aku perasan ... aku tekan butang B4 rupanya ... mesti akak tu pelik nengok aku kan ... aku wat derk je n terus ikut dia keluar lif ...

Tengahari ...
lain menda yg aku nak buat .. lain benda yg aku ambik ... lain tempat aku nak pegi ... lain destinasi aku sampai ... udahnye ... aku kemas tempat je ... takleh nak buat kerja yg memerah otak ... (tanda awal keserabutan otak melanda) ... sama gak time lunch ... cadang nak makan nasik .. udahnye aku makan chicken chop ... udahnye sebuuuuu rasa ...

Petang .... (lagi haru) ...
suppose macam biasa kena punch sebelum balik ... ini tidak ... aku dah sampai PICC ... kena patah balik .. mana tak nye ... aku tak puch lagik ... yang buat aku tersedar pasal HP .. aku cari HP dalam beg .. rupanya ... HP .. sekali ngan wallet .. aku tinggal kat dalam lagi meja ... elok la sangat ... patah balik ... naik punchkad .. singgah level aku ambik wallet n HP ... balik semula ....

Malam .... 
aku plan nak sembat kain batik sarawak yg aku buat baju kurung tu ... turun bawah ... kat tangan aku ada HP . benang, jarum n gunting je .... Kain ??????? .... naik la semula kat tingkat atas ... elok je kain tu aku letak kat atas katil ... hmmm .... elok la sangat ....

cik Jahh .... cik Jahh .. apa nak jadik .... nak kata termakan semot ... rasanya macam takde la pulak .. nak kata bulan mengambang ?? tak juga .... walau ape pun .. semalam adalah yg paling worse ... harapnya hari ini lebih baik dari semalam .. dan esok lebih baik daripada hari ni ... Insyaallah ....


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 22 Disember 2011

pakcik kayooooo ...

 bila takde duit ...
sana sini terasa sakit ...
atas bawah terasa sempit ...
rasa nak meraung menjerit jerit ...

bila dah banyak duit ...
berkepuk kepuk ..sampai kembung poket ..
pegi joli tak main lah sikit sikit ...
awek pun ramai dok berkepit ..

mula la lupa masa sakit ...
masa semuanya kena berdikit dikit
masa serabut otak ... pikir mana nak cekup duit
bila segala galanya duit duit duit ...

 skang ni dah tak lagi macam tu ...
sbb dia dah di mercu ..
bila semua mata tertumpu ..
bila semua orang dok mengampu  ...

sejak senang .. bz tak menentu ...
siang sebok kerja .. malam sebok merambu ...
segalanya kena smart.. style baru .. 
baru sesuai dengan title mu ....
Orang Kaya Baru ...
..........................................................................................
huuuuuuuuuuu ....
entah ape aku merepek meraban ....
serabut otak hari ni weiiiiiiiiiiiii ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

bersawang

 Perghh ... rupanya dah berkurun aku tak bukak tagged .. bukak mail ... dan macam macam lagik .... jenuh laaa nak clearkan semua tuuu ... heheh semalam siap ada kata aku sombong laa .. friend toksah cakap laa .. makin surut ...

tapi bila aku online ... udah bertambah la pulak orang dok add ... jenuh pulak aku melayan semalam ... udahnye tido lewat ... arini aku rasa sleepy sikit ... padan muka akuu .... sape suh berjaga sampai lewat pagi ....



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 21 Disember 2011

Kalau la Mak kepala angin ...

 semalam cik Jah kuar soping ngan geng Cikaro ... maklum leerr ... SOGO Sale .. heheheh ... cadang nye nak beli baju  utk pompuan   n cincin Denni yg dah lama Cik Jah nak beli ... tapi ... lain lak jadinya .... banyak laaa benda yg menguji kesabaran cik Jah semalam ... dari mula nak pegi .. sampai la balik ... sib baik leee Cik Jah (C'Jah) ni bukan kepala angin kooooooo .. kalo idak .. mau aku harukkan semua ... mana taknye ...
 
Masa Pegi .... 
dari opis .. C'Jahh bawak kete .. sampai simpang opis wanita ni .. kete berjela jela beratur nak seberang .. elok satu dua C'Jah kasik lepas .. alih alih ... aikkk banyak la pulak ambik kesempatan (ini mengurangkan tahap kesabaran cik jahhh ...) ... udahnye aku la pulak lambat ... takpe le .. sabooo ... C'Jah redahhh ...ingat nak lalu jalan jauh sikit .. tapi sampai lampu ... hijau la pulak .. hehehe Cik Jah tumpang menyempit la jugak ....

sampai Park n ride ... orang suh tekan butang yg kuar tiket ... cik jah pi tekan butang Telefon ... hahaha udahnye mesen pun cakap ... "Be patient ... your call have been connected " alamakkkkkkkk .... gabra katak kejap .. cecepat tekan butang tiket n cakap .. alamak .. sori yee .. salah tekan ...
kawan cik jah lagi best .... dia cakap >>> saya nak burger satuuuuuu ..... hahahahaha
aduii .. ape laa melalut ....

sooo tunggu train dekat 20 minit ...

soo bila dah sampai sogo .... kan kena lalu atas jejambat .... ada laa pakcik sorang tu jual tisu ... memula aku dengar dia cakap 4 peket 1 ringgit rasanya .. then bila kami lalu ... aku dengar dia cakap ... 
tisu gemuk ke tisu kurus ke .. boleh campur campur ....
amboiiiiiii .... mementang lerr ... geng kami ni ada kecik beso ... sesedap rasa nampak .... wat derk jer ...

then gi beli cincin Denni dekat area Maybank Sogo tu ... heeeeeeeee ... dah lama nak beli ... akhirnya ... di jari manis makk jugakkkkkk .... sukerrrrrr sangatttttttt .... Alhamdulillah ...

then ... beli kasut .... ni satu lagi haru ... tah mana dia pegi ... lama gak aku tunggu situ .. panggil budak lelaki yg ada kat situ ... dia cakap .. kena tunggu kak .. promoter dia keluar jap ... ehh bape banyak tunggu daaaaaa ... dah tu bila dia sampai ... muka kelatttt ....

sabo la dik .. akak tau musim sale ... memang laa ko dah penat .. tambah lak dah sehari suntuk ko berdiri kat situ kannn ... akak pahammm sangat .. tapi cuba laa senyum ... muka dah cantik .. tambah cantik lagi ...good for u too ... manusia memang banyak ragam ... tapi tu dah keje ko dik ... layankan jer laaaaa  ...

selesai beli kasut ... terus balik .....
naik train ... naik erl ...
masa masuk dalam ERL tu ... banyak lagi seat kosong ... aku pun pick yg hampir dengan pintu ...kebetulan sama masuk ngan aku ... ada dua budak pompuan .... salah sorang tu tetiba letak beg kat tetengah seat yg aku nak duduk tu ... tetiba je dia cakap ...........

budak : ehhhhhhhh kakkkkkkk .... (macam tak kasik aku duduk)
aku tak jadi dudukk ..dalam hati... (apasal lak dak sengal ni .. main cop cop tempat lakkk) ..
aku pun cakaap : huh ??? mmm... nak duduk sangat ... duduk lahhh ... sambil bla cari tempat lain ... 
dalam hati bengang giler .. tapi sbb dah penat jalan .. macam tak kuasa aku nak layan kesengalan dua orang budak tak cukup umo tu ...
padahal boleh aje kan aku duduk situ .. bukan ada nama dia pun .. atau ada nombor seat tempat duduk dia ....kecuali laa dia dah letak barang dia atas seat tu .. n aku alihkan ... memang aaa aku ni jenis selfish ...

tapi untuk satisfiedkan kebengangan aku .. aku ambik gambo dua budak sengal ... untuk aku jadikan storey morey aku .... hahahahaha .... ambik kooooooo ... femes satu Malayaaaaaaa .... opsss ... tak baik buka aib orang .nanti takut allah buka aib kita lak ... sooo.. aku kasik gambaran je la ... muka dia .. aku dah pakaikan spek mata ... n budak tu memang dia tengah renung tajam kat camera hp aku ... hahaha tau maluu  ....

 well ... sesuai ngan tajuk atas tu .. kalau laa mak kepala angin ... memang laaa abis kes kes kat atas tu mak harukkan ... tapiiiiiiiiiiiii .... sabar itu lebih baik ...... sabar cik jahhh sabarrrr ...

tapi kalo mak ilang sabar.... gini jadinya >>>>> HIJAUUUuuuu



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 20 Disember 2011

duit duit duit duit ...

 aduh .. bila cakap pasal duit je .. mesti rasa pening kan ??

masa kekecik dulu takde lak rasa risau takde duit ...
padahal mak bapak kite pening kepala jugak pasal duit .... kite je tau joli ..
skang ko rasa la pulak cik jahhh ...

tapi aku double pening la ...
arini .. pepagi buta pening pasal duit opis ... cucuk sana salah .. sini salah .. dah juta juta lemon pun .. masih lagi rasa tak cukup ... masih rasa sikit sangat ... uhhhhhhh .. cemana nak bagi yang terbaik ni? pening pala otak dok putar sana putar sini ....

pening makkkk ....


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 19 Disember 2011

manusia vs mesen ... bila kemarahan melanda

reaksi bila berurusan dengan manusia dan mesen ....

bayangkan kalo anda kena beratur panjang di situasi berikut ...

1a. di kaunter bank :
Mesti anda akan membebel sendirian kalo lambat tiba turn anda kalo idak pun .. sembang ngan orang sebelah .. tajuk nye .. pasal turn no berapa? bape lama dah tunggu?? ... andai kata sampai turn anda ... sistem down ... tak pepasal laaa orang yg jaga kaunter tu kena memarah free free dengan anda .. senang kata .. kena "bahasakan" laaa..

1b. di mesen ATM :
tak kira la berapa lama dan berapa panjang anda kena beratur .... semua akan berdiri diam (pandang sana sini) n tunggu turn sampai la depan .. sambil tu .. mesti berdoa .. jangan laaa turn aku lak dia "OOS" @out of service ... haha andai kata sampai turn anda ... OOS ??? ... takde la pulak mesen tu kena maki hamun @ bebel kat anda ... paling tinggi pun .. korang akan cakap ... alamakkkkkkkkk .... out of service pulakkkkkkkk ..... then terus bla ... tak gitu ??

ada masa lak mesen kena marah bila .....

2a. Bila anda beli air kat mesen gedegang @ mesen yg jual air tu lerr ...
ok ... dah korek korek duit berbunyi kat dalam beg anda tu ... masuk satu satu ... kekadang telan semua .. tapi air tak kuar ... dah pasti anda marahhh .... then kalo yg gilak sikit .. mesti kasik flying kick satu dua das ... kot kot kuar balik duit tu ... hampesssss ....





atau dah la duit tu je ada ... tak recognize lakk .. means anda tak berjaya membeli air tu ... wahhhh ... ini mendatangkan kemarahan ... heheh ....

2b. bila beli air kat kedai ...
sah sah kite tunggu ngan sabar ... tambah tambah time beli ABC .. atau cendol yang sedap dan sejuk ... perghh .. ramai pun takpe .. sanggup tunggu ... takde lak kite memarah kann ??
atau kalo kite order lain .. dapat lain ... order teh O .. dapat teh tarik ... order nescafe .. dapat kopi O .. huh ... malas mau cakap .. kekadang kita serooop gak air tu kan .. kang kalo tukar air .. lagi lambat lak sampai .. silap aribulan sampai air koseng @ sky juice .. huh ... padan muka ...
(hissss terlioq lak cik jahh nengok cendol ni ... )


tul dakk ??? hehehe ni sape lagi gila sebenarnya???  ... bebawak laa bersabo sikit ... korang ni ... sesikit nak marah .. sesikit marah (termasuk aku le tu)... leh pendek umo tau dakk??  .... beri tekanan pada jantung lak ... stress sangat ...anyway ... perasaan marah tu sebenarnya bertahan selama 2 saat jer ... selebihnye tu .. korang la penyebabnye .. terbawak bawak perasaan lelebih lak ...


well ... len kali ... time nak marah tu ... tarik nafas ... tahan then kira 1 sampai 10 ..... hembus ... . ulang lagik kalo tak puas ati ... okeh .. nanti leh try ... hari ni sure kaunter bank@ATM panjang berjela ... jgn lak korang dok tahan napas sampai biru .... Cik Jah tak tanggung okehh ..


~ It'S OnLy Me ~
weeee

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky