keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 9 April 2012

bila dugaan menjelma...

pagi ni aku dikejutkan dengan berita yang sungguh menyedihkan
salah seorang staff di kl .. suaminya meninggal akibat kemalangan di Langkawi ...
terbayang bayang dimata saat saat dia gembira
terlompat-lompat di HQ.. katanya bos besar dah sign surat permohonan untuk bertukar..
sengih sampai ke telinga...
nampaknya tak ada rezeki dia untuk duduk bersama si suami ...

lagipun sebelum ni macam macam perkara melanda hidup dia sekeluarga ..
bermula si suami bermain cinta ...
then berkahwin dengan si dia ...
anak yang dua orang pulak ... yang seorang anak bapak .. yang seorang anak ibu...
yang anak bapak .. of coz menyokong bapaknye ...
tapi at the same time dia menyakitkan hati mak nye ...
sedih .. makan hati sendiri .... dengan ayah belum selesai ..anak pulak menambah nambah

walau di caci n maki dek madu ... di buruk-buruk oleh suami ...
dia ni tetap juga berbaik-baik ...
mungkin ada silapnya masa dulu ... tapi dia usaha berubah ...
cuba rapat balik dengan suaminya ... tiap minggu fly ke langkawi ..s
semata-mata nak mengubat luka yang ada ...
3 bulan berlalu ... rupanya akhirannya begini ...

ape pun .. harap dia tabah menghadapi ujian allah.....

sooo korang korang yang di luar sana ...
yang sudah bersuami dan beristeri ...
hargai setiap detik yang ada ...
segala masalah pasti ada penyelesaian ...
kalau masa bercinta boleh harungi hujan dan ribut...
sudah pasti dapat mengharungi taufan yang melanda ...

anak-anak yang masih ada ibu dan bapa
hormatilah mereka sementara masih ada peluang ...
cuba letakkan diri di tempat mereka sesekali ...
tak semua manusia sempurna ... termasuklah kita ...
kadangkala mereka juga tersilap langkah ...
tak ada hak untuk kita menjadi kurang ajar pada ibu dan bapa...
soo sementara masih ada masa ....
mohon ampun dan maaf ... jika ada perlakuan kita yang buat mereka terasa ....
siapa yang tahu ....



~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

4 ulasan:

Hambali ® berkata...

terkesima

Panglima Muda berkata...

salam jah, hargailah kemanisan yang sedetik untuk kegembiraan seribu tahun

amie tiez berkata...

Hambali ... dugaan ... tiada sapa yang tahu .. Allah beri dugaan pada hambanya untuk menguji sekuat mana iman seseorang ... dan Allah hanya menguji hambanya .. mengikut kemampuan seseorang....

amie tiez berkata...

Panglima ... ye .. saya setuju sangat .. semoga allah memberikan kesempatan kepada saya untuk merasainya...

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky