keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Selasa, 29 Mei 2012

Bila Syatrah mula speaking English ...

semalam aku layan astro bella ... soo disebabkan tak boleh tengok citer katun ... Syatrah n adiknye main PAPA n MAMA + Baby ...
aritu kan Cik Jah ada cerita yg bapaknye beli Baby sbb Syatrah nak jadi "Dr. Beranak" 
soo semalam Syatrah jadi Mama n Adiknye jadi Papa ... elok la pulak dua beradik tu dok memain .. biasa ada jer yg nangis .. kalo tak adik buat kakak .. mesti kakak yg buat adik ... soo kekonon hari dah malam .. papa n mama nak tido ....

 kakak : Papa ... cepat laaa tido ... esok nak pegi keje .... (mama beri arahan tegas)
adik : amoooooooo .... (tak mahu .. sambil geleng-geleng kepala dia)
kakak : alaaaaaaa baby tidoo yerrrr .... (sambil kiss kat dahi baby) 

soo dia pun letakkan baby dalam toto kat belah tepi dia ... soo masa dia paling badan ke belakang ... aku pun cecepat ambik baby dia n sorok kat kerusi .....

kekonon hari dah pagi ... Syatrah pun bangun .... cari cari baby dia dalam toto ... bawak bantal ... bila dia bangun ... terus dia tarik tarik toto ... cemas laa konon sbb baby dah hilang ... then tetiba dia bersuara ....

Syatrah : babyyyyyy .... weey haaaaa yuuuuuuu babyyyyyyyy ?? ..siap ulang 2-3 kali ... 

adik : (terus ambik baby dari kerusi n kasik kakak dia)

aduuuuuuhhh ... aku ngan mak dia tak boley nak tahan gelak  .. terus kami gelak sakan .... syatrah macam biasa laaa .. lagi suka kalo orang gelakkan dia .. tersengih sengih sampai ulang ayat tu ... aku pun apa lagi ... ambik camera n mintak dia belakon lagi sekali laaa ....


ini la first time aku dengar Syatrah cakap dalam bahasa inggeris ... sungguh tak di sangka ...
maknanya dia memang faham apa dia cakap tu ... biasa aku dengar dia nyanyi lagu omputes je .. lagu bebudak tadika .... twinkle-twinkle .. ba ba black sheep .. humpty dumpty ... memacam aa .. tapi takde satu pun yg betul ... heheheh ... dah makin bijak dia ... syukur alhamdulillah .. tak sesia dia duduk kat taska tu ....nampak hasil dia belajar ...

abis sepah tarah rumah di kerjakan budak dua orang ni .. padahal tak sampai 5 minit berkemas ... dorang jugak yg sepahkan balik ... patut aaa bapaknye selalu hanginn jerrr ... sib baik laaa bapak korang tu bapak misali ... saboooo jerrrrrrrr .....


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky