keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 28 Mei 2012

Cikaro Gurl ~ From Krabi with love - part 1

 Morning Allz ... Lama gila cik Jahh tak buat entry kann ?? sebenarnya memang Cik Jahh nak buat entry pasal trip cikaro ke Krabi ... tapi macam macam hal nak kena settle ... soo ni baru ada masa ... 

secara keseluruhan .. trip ke Krabi memang seronok ... masih mampu dinikmati dengan sepenuhnya n dengan bajet yang terkawal. hehehe maklum lee .. percutian bajet ciputs ... risau gak takut tak cukup RM ke ape .. ehh silap ... BHATT  .. sok ada lak kena ambik upah cuci kolam renang ke ape paling tidak .. ada yg kena gadai smender roti kirai kangg  ... hehehe ... Syukur semua terkawal ... 

sooo .. seperti yang telah di booking satu tahun yang lepas ... tanggal 16 Mei 2012 ... jam 2.30 petang .. maka kami ber 4 orang pun pergi la ke LCCT n naik kapal terbang ke Krabi .. ... fuyooohhh ... rasa berdebar-debar lak masa nak pegi sana ... maklum lee ... utk cik Jah  ini laa fes-taim chop buku merah @ Passeport ... hiks .. 
macam macam hal jadik masa sebelum pegi ni .. lepas sorang sorang ambik giliran keje luar ... memula wani .. then aku ngan nozie .. vicky pun nyaris nyaris tak jadik pegi .... syukur semua dapat settle .. booking tarikh ni pun main agak-agak jer ...sbbnye .. kalo dah keje .. memang tak tau bila masa kena .. kecuali kalo program unit laa .. memang  boleh ejas ... 

Kebetulan lak Nozie dapat anugerah Khidmat cemerlang ... hmm takde rezeki dia nak salam KSU la ... ape pun .. kami dah buat majlis kecik depan otel ... sempena kecemerlangan dia .. kami hadiahkan dia pakej percutian ke Krabi .. n pakej lawatan ke pulau Phi Phi ... hehehe ...

soo masa nak pegi tu .. memang laa dah cadang ... pek barang sesikit aje dahhh .. sbb nak beli banyak lagi tuk bawak balik ... soo leh tahan la ... tapi yg tak best nye .. kena tahan lak .. sbbnye barang barang toiletries ... aduhhh ... aku rasa .. aku dah bawak sikit jerrr isi dalamnye ... rupanya ... tak kira laaa kalo ada setitis pun bahan cecair dalam tu ... tapi kalo dalam bekas yang saiz besar pun ... tak boleh lepas gak kooo.. haduu  ... soo allz ... next time .. semua bahan toiletries tu .. termasuk ubat gigi .. pastikan semuanya bawah 100 ml .. bekas kena kecik comel n "KOMPAK" .. means .. paling kecik yg korang leh bawak arr ... soo aritu .. banyak gak barang kami yg masuk ke dalam tong hijauuu ... sakitnye hatiiiiiiii ..sib baik isi dalam dah kurang dari separuh ..yg paling haru nyerr .. kami dah la lewat dah masa tu.. kelam kabut nak masuk dalam perut flight .. tak leh gak ..perut dah tutup daaa ..aduhhhhh ... pejam mata .. lempar je lah ... bye bye ... 
soo dalam flight .. pengumuman dalam bahasa thai .... hehehe ada la feeling macam pegi obersea .. hahaha ... hilang semua rasa takut n seram kes kes yg macam macam berlaku kat negara jiran tu ha ... leh cover lagik aa ..

kalo korang nak tau ... kami sendiri pun main gamble jer ... ape semua tak buat lagi ... kiranya main terjah tembok je laaa ... pegi sana baru nak carik hotel .. baru nak cari pakej ... gila kannn ??? .. tapi tak pe laa.. sbb kami pegi bukan musim percutian .. kiranya OFF season ... hehehe soo selamatttt ... anyway .. nani, wani n vicky .. semua dah survey hotel n so on .. cumanya teragak agak n rasa tak sedap nak booking awal .. at least nak gak tau kat celah mana kami duduk n kawasan ape ... and keputusan kami ber 4 tak silap ... Alhamdulillah ... 

kami naik flight jam 2.30  .. sampai sana baru jam 1.30 hhehehe ... sbbnye ... sana lambat 1 jam dari Malaysia.. sooo beratur kat imigresen dia .. kemain lama .. siap ambik gambar guna web cam lagik ... n dia nye kakitangan takde la ramah sangat ... daripada 3-4 line ... tetiba staff kat salah satu line tu .. main blaaah jer ... aduh ... leh lak macam tu ?? hisssh ... soo bad .. too bad .. 

dalam kul 2 kami keluar dari airport ... kuar je pintu depan ... nahhhhhh .. semua kena serbu ..teksi A, teksi B, C, D, ahh penin makkk .. tak tau mana nak pilih ... tak tau la sape decide pilih syarikat teksi ni ha .. di hantarnya kami naik HONDA koooooooo ... special koo ..sorang pakcik agak tua laa .. kalo kat Kelate tu .. kira teksi sapu laaa ... hehehe ..

Di sebabkan percutian kami ni percutian bajet .. takde laa sesape datang ambik kat eport dengan pegang sepanduk tertulis "CIKARO GIRL".. kanns ..  kena laa kami carik teksi sendiri ... soo dengan harga 650 Bhat .. kira kira 65 RM .. kami ambik kereta pegi ke Ao-nang ... kami decide utk stay kat area pantai Ao-nang ... kalo kat Krabi tu .. dah kira town dia ... lagipun .. kami memang nak bercuti kat tepi pantai ...soo ke Ao-nang kami tujui ... blurrr .. tak tau hotel mana n apa lagik nak kena buat ... heheheh ... jauh gak .. dalam 30-40 minit perjalanan ke Ao-nang ... 

dah hampir ke Ao-nang ... pakcik tu berenti kat satu block bangunan kedai ... siap ada taukey keluar n tanya mana kami nak stay .. aikk ... aku rasa macam dia nye partner la kot .. atau memang ada percent .. entah .. kami tak berani .. soo kami cakap kami tak mau .. n mintak pakcik teksi yg tak tau cakap BI tu pergi ke hotel KRABI RESORT ... 

yg kelakarnya .. pakcik tu sebut berulang-ulang kali ... KRABIII ... RESOOORTT... KRABIII RESOOORT ...ada la dia ulang perkataan tu sampai 5-6 kali ... udah macam cd stuck .. repeat laa menda yang sama .....  hahah dia sebut tu pun dah kelakar ... tak tau la aku nak explain kat sini ..  (geng cikaro kalo baca ni mesti ketawa bagai nak rak punya)

mak aiii ... 5 star ko resort tuu ... satu malam 1000+++ Bhat ... huishhh ... ini tidak baguss .. tapi kalo korang bajet ribu riban juta juta bhat nye bajet .. dipersilakan .. sangat cantik n private .. sesuwai laa kalo nak ber-honeymoon ... ;) ... 

soo kami mintak pakcik krabiii resorrrt patah balik n drop kat tengah tengah bandar Ao-nang tu ... hehehe this time aku tau vicky mesti rasa hampa sbb tak dapat stay kat hotel yg penuh starr--starr tuu ... sorry my friend ... 

well ... sebab musababnya ialah ... 
1) Tempat tu jauh dari pekan ... 
2) nak makan susah (halal food of coz)  
3) kalo dah jauh dari pekan .. tiap kali nak keluar atau balik ke hotel  .. kena ambik kenderaan pergi dan balik .. Bhatt lagik keluar 
 4) well .. hotel tu cuma utk kita berehat tido di malam hari je .. soo kalo mahal giler .. tapi tak dapat nikmati .. tak guna gak kan?? kecuali kalo masuk otel .. tak keluar kemana-mana .. hahaha itu memang berbaloiii ... 

sooo ... kami mintak pakcik "krabi resorrt" hantar kami semula ke town .. heheh muka macam bengang .. tapi sbb tak bley nak cakap banyak sbb dia tak reti speking london yeahhh ... ikut je la arahan kami .. takde la jauh .. dia nak balik pun .. lalu kot situ gak ...

soo dia berentikan kami di tetengah barisan kedai kedai sepanjang jalan di Ao-nang ... depan kedai motor .. pandang kiri ... pandang kanan .. memacam kedai ada ... nampak The Palace Ao-Nang ... wahhh .. tempat pertama yg ditujui ... harga bilik .. boleh tahan 700 bhat satu malam utk 2 orang ... kira ok lagi la .. terus book sampai Ahad ... 

sooo naik bilik .. letak barang ... solat .. n terus keluar jenjalan .... haha dah depan hotel semuanya tempat shopping ... apaaa tunggu lagikkk ... window shopping duluuuuuuuu ......

2 B Continued ....

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky