keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 4 Jun 2012

Cikaro Gurl - From krabi With Love - part 4

 Phi Phi Island ... hmmmm no idea langsung .... aku memang tak buat persediaan untuk trip ni ... soo tak tau ape menda yg akan dibuat atau yg best utk dibuat di Krabi ... hari pertama lawatan ... kami dibawa melawat pulau pulau ... pakejnya ialah Phi Phi Island ....

pagi ni hujan renyai ... dalam hati aku berdoa agar jgn laa lebat sangat n mengganggu perjalanan program kami ... kalo tidak ... rugi laa ... sooo aku ngan vicky turun ke lobby hotel ... nozi n wani dah ada ... sempat lagi kami bergurau senda ... sepatutnya zie dapat anugerah cemerlang hari ni .. tapi sebaliknya dia bersama kami di Ao-nang .. sooo kami buat laaa celebration sikit ... hahah kekonon dapat sijil percutian ... tepat 8.30 .. datang la kami nye kenderaan yg akan bawak ke lokasi naik bot ... atas kenderaan tu ada sepasang suami isteri .. hehehe inainye masih merah ... honeymoong la tuu ... sooo tiba di lokasi utk naik bot .. dah ramai orang menunggu ... ramaiiiiiiiiii ... soo kami diberi sticker sorang satu utk dilekatkan di baju .... bot kami hari ni bot nombor 4 ...

part ni yg boring sikit ...  tunggu punya tunggu ... panassss ... soo kami lepak bawah pokok sama sekali dengan pemandu pelancong kami .... dia tegur kami dulu ... soo aku pun macam biasa la ... slamber badak sembang ... main redah tembok jer ...

aku : verry hot out there ... here is cold  (bawah pokok tempat taukey)
Tourist Guide (TG) : (laugh) .....today .. i'm not soo ok ..... 
aku : ops .. sorry i make u laugh .... i love laughing alot ... why? u not feeling well ??   
TG : no ... long time i didnt laugh .... (serius balik) ...
aku : sorry i make u laugh ...soo how do u feel now ?? i hope u are ok now ...
TG : speechless and LOL (laugh out loud) again ....

yessssss .... i did it ... i hope your day is ok today .. because if u r not ok .. then u dont have mood to take us to the site ... heheheh .... well ... ketawa kan menjadi ubat ... selepas berbual tu .. nampak dia ceria sikit .. kalo tidak ... serius jerr ... (yg dalam gambar .. pakai cap putih n baju merah adalah TG kami untuk hari itu ....

tepi kuala tu banyak bot nelayan yang di ikat kain berwarna warni ... ada juga speed boat yang besar ... ramai juga rombongan kami hari ni .... muat ke tidak lam bot ni?? .... memula pergi .. kami duk dalam boat je .. sbb kat luar dah penuh ... kat dalam tak trill sangat .. takde angin laut .... tak nampak pun pulau pulau tu ... kiranya tak sepenuhnya laa dapat menikmati .....

dalam perjalanan ... kami melalui pulau ayam atau nama saintifiknya chicken island ... sbb bentuk dia macam ayam ... bagi aku macam ayam belanda laa sesikit ... boleh laaaaa ... sekadar tengok je la ... then baru kami tiba ke bamboo island ...


Perhentian pertama ialah bamboo island??? ... hahaha biar betoll???  .. peliknye .. takde lak aku nampak pokok buluh @ bamboo ?? yang ada cuma pokok rhu ... tapi kalo sekali tengok .. nampak la macam perdu pokok buluh .. rapat rapat n daunnye pun nampak haluss jer ... nice ...

awal awal lagi masa turun bot tu ... aku dah tenggelam lam laut ... hahahah tau la pakai baju renang ... over lak ekk ... sib baik camera lam beg kalis air ...

sebenarnya awal lagi aku dah survey beg kalis air ni ... sbb nye nak letak barang n camera kat dalam tu ... kalo idak .. rosak lerr kena air laut tu haaa ... soo mahal giler harga beg dalam talian .. sampai kat sana .. banyak upenyerrr ..... maklum laa .. bila permintaan tinggi .. penawaran pun banyak ...sooo harga akan jadi stabil n tak terlalu mahal ... memana kedai .. standard je harga dia ... tapi kena ingat .. tak semua kualiti barang ok .. soo aku suggestkan korang survey n banyakkan tanya orang kedai dulu baru laaa beli okeh ... tapi ada juga jenama yg harga dia memana kedai pun sama je ... sooo beli je la kalo dah berkenan ... aku beli warna kuning .... tah kenapa aku minat kuning skang ni ...

ops ... sambung citer pulau ... kat sini kami ambik memacam gambo .. then masa untuk jadi penyu n berendammm .... pantai dia agak tinggi gak .. bila masuk dalam air ... jalan .. jalan ... cepelup ... terus dalam ... maklum laaa pulau ... anyway .. dia dah tetapkan kawasan yg boleh mandi ..soo bukan semua tempat available ok ... yg penting ... dengar arahan ...

sooo kami ber 4 mandi manda   celup air masin .... cukup 45 minit .. kami pun gerak ke pulau lain ... destinasi kedua ialah Maya Bay ... takde ape gak kat sini selain pemandangan yang cantik n dipenuhi pelancong ... then struktur batu dia yg terhakis ... nampak unik sekali ... sooo sama gak .. kami ambik gambar ....

naik balik bot ... dia bawak ke pulau berhampiran ... kat situ kami dapat tengok je dari bot ... tempat orang ambik sarang burung ... panjat pakai buluh jer ... katanya harga sarang burung tu mahal ... entah lah ... aku dah penah rasa juga ... biasa je lah .. macam jeli yg dimasak tapi belum hancur lagi ... berurat urat panjang ...

soo seterusnya kami gi makan ....

apa yg seronok adalah boat ride ... haduuuuuuuu .. rasa lari semua alignment isi perut kami ... naik dari bamboo island .. kami naik awal lagi .. soo duduk belah depan boat ... tak sangka lak ombak kuat ... kami semua dah macam naik roller coaster jer .... tergelak gelak n ada masa menahan sakit bila terhentak bila bot langgar ombak besar tuu ....  anyway .. kami enjoy ....

sooo berenti makan di satu pulau besar .... kat sini .. kawasannya tenang jer .... banyak kerusi rehat utk pelancong ... then banyak giler boat sepanjang laut dia tu .... kami enjoy makan makanan kat sini ... selera laaa sbb dah dari pagi tak makan n dah penat mandi manda .... lapooooooooo ...
apa tunggu lagi .... bedalllll laaaaaaaaa ....









hmmm ada banyak lagi gambar masa kami pegi sana .. tak daya nak masukkan dalam ni semua .. sooo sesape yg nak tengok gambar ... dipersilakan ke FB cik jah ... u r welcome to c and comment ... and add jijah sekali kalo sudi ...

soo nanti cik jah sambung lagi citer ...

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky