keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 6 Jun 2012

Cikaro Gurl - From Krabi With Love - part 6

hmmm this part of story a bit sad and also can make your rahang sengal laaa ...ingat lagi semalam aku cakap nak citer pasal uncle n auntie ni ??

well ... macam kami ber-4 jugak .. sebelum pergi ... dalam otak ni memang kalo boleh nak settlekan semua booking n program yang nak di buat .... tapi satu ape tak buat n pergi sana baru laa kami settlekan semua ... hahah bak kata "Kid Rock" ... amie ni .. main redah tembok jerrr ...


sooo ... uncle n auntie ni kenal masa pagi tadi .. masa vicky nak turun cuci muka ... auntie ni la cakap kat dia suh turun bawah .... baik dia kann ?? ... ok la sbb tak kenal pun . dia tolong orang gak .... tak pentingkan diri ...

kesahnye ... depa dari penang ... sebelum ni anak-anak depa memang bawak berjalan cuti-cuti makan angin .. memang dah biasa booking online ... pegi China... Taiwan ...Macau .. dll laaa .. aku tak ingat dia citer ..sooo sama gak dengan percutian Krabi ... semua anak dia booking from internet ... termasuk laaa ronda-ronda makan angin kat sana ... siap pakej lagi ....

sooo ... sampai je dorang kat Krabi ... carik teksi utk ke hotel yg dorang dah booking ... mmm bukan hotel la ... lebih tepat lagi resort ... dari internet ... resort dorang ni katanya .. bukak pintu je .. nampak laut ... wahhhh semua xcited aaa ... soo cari teksi .. semua tak tau resort ni .. at last ada satu teksi yg tau n hantar la depa pi resort tu ... auntie ni citer .. masuk kawasan kelapa sawit .. masuk lagi dalam ... lagii dalamm wooo .. sampai tak nampak ada rumah ... kawasan tu .. resort tu aje yg ada ... dah tu jauh dari kawasan lain ... dalam HUTAN woooooooooo .... (expressi auntie tu) ...

sampai di kaunter ... dia pun check in ... then dorang ingat kat area tu aje .. rupanya kena naik bukit .. ataaa lagi ..... kata orang yg jaga tu .... ada 5 rumah ... no 2, 3 & 4 utk depa semua ... ... haiyaaaaa ... takdak orang lain .... tempat makan jauh ... kena naik bukit lagi ...

masuk dalam bilik .... haiyaaaaaa banyak sempit wooooooo ... ada katil ... satu sinki ... tandas kat luar ... mau gerak pun banyak susah woooo .... kata auntie tu ... ada tempat makan ... tapi bila pegi sana ... takde manusia pun kat sana .... banyak takut woo ...

letak je barang .. dorang semua keluar ke bandar ... keluar ke jalan besar ... turun bukit ... lalu kat semak .. tunggu 15 minit baru ada tuk tuk .... itu pun kena tunggu lagi sbb geng dorang ramai ....

pegi ke Ao-Nang ... memasing semua rasa tak sedap hati ... keluh kesah ... nak pegi ke tidak kat resort tu ... dah la susah nak makan .... nak keluar jalan pun susah ... turun naik bukit lagi ... bak kata uncle n auntie tu ... siap boleh dengar anjing melolong .... (this time aku dah mula fikir scene citer nang nak .. hahaha)
bukan hantu saja ada  .. silap haribulan cobraaaaaa pun ada loooooooooooooooo (auntie tu cakap) haiyaaaaa ...

soo semua dah setuju nak pindah keluar time tu jugak ... dorang pun terus masuk kat hotel yg kami stay tu ... n atas jasa baik taukey hotel ... dorang kasik kereta lagik utk pindah semua barang dari resort tadi ... ke hotel tu ..for free ...

kata auntie tu .. rugi sikit pun tak apa laaa .. janji selamat ....

 uncle lak cakap ... saya aaa .. dari taun 70 an .. 80 an .. mana mana saya pegi aaa .. duduk hotel pun takdak serupa itu macam .... tauuu kaaa .. ini suda tahun 2000 baru jumpa itu macam punya hotel wooooooo ...

 selesai bab hotel ... kami sembang bab pegi jalan ... dorang pun sambung .....

haiyaaaaaaaaa .... banyak terukkkkk wooo ... kami naik macam bot nelayan tuuu ... dia berenti tengah tengah laut tuu .. lepas tu suruh kami turun jalan kaki pegi darat untuk tangkap gambar ... haiyaaaaaaa ... gilaaaaa ... saya suruh semua turun ... saya tak mau pegi .... air sampai sini woo (tunjuk kat leher dia) ... baju semua basah woooo ... banyak teruk wooo .. suruh orang tua tua buat itu macam kaaaa ?? saya takmau pigi ... 

disebabkan dorang dah ambik semua pakej ... soo dorang cuma ikut program jalan jalan je la .. tapi tak duk resort tu lagi ... esoknye dorang dah tak ikut program yg hotel tu buat .. memasing buat hal sendiri ... agaknye dorang semua dah putus angin kot ... frust ... soo buat hal sendiri aje laa ...

uncle n auntie ni pulak ... jalan jalan dua orang ... sampai kat tempat massaj ... dorang pun cuba laaa ... this time ... uncle tu pulak bercerita ....

dorang massaj banyak kuat wooooooooo .... bila dia cakap suruh slow sikit .. orang tu cakap ... takdak sakit ... tak syioookkk wooo 
gilaaa .... apa macam masaj ... orang masaj mau kasik sedap ... ini lagi sakit wooooooo .. sampai mau jalan balik pun baaaaanyaaaaaaakkk sakit wooooo .... tak boley jalannnn ooooo ....

(aku tak tahan nak gelak laaaa part uncle ni citer .. sampai leleh air mata akuuu .. sakit rahang wooo kalo dengar uncle ni citer life) .....

 aduhai ... kesian kat dorang ... macam macam hal jadik ... siap dorang kata serik mau datang sini lagi ...
ini la kot yang orang cakap ... percutian yang tak boleh lupa sampai bila bila ... miserable experience ..

harap harapnya takde la lagi perkara macam ni berlaku .... ape pun .. harap citer ni dapat jadi iktibar dan peringatan buat kita semua .... berhati hati bila tengok pakej ... check 2-3 kali ... guna agen yg betul ...

ape pun .. kami nasihatkan jugak supaya dorang buat aduan ... semoga takde lagi orang yg kena macam tu ...  minta di jauhkan laa kita semua daripada kena kes macam ni ..... amin ....

baik betul uncle n auntie ni ... si Nani di ajak sekali naik kenderaan yang memang dah masuk pakej dorang for free ... dari hotel ke airport ... (aku rasa lega sikit bila auntie ni ajak nani .. takde la aku risau dia sensorang balik ke airport tu) .... n part lagi best bila nani kata anak auntie ni hensem arrrrrrrr .... aduhai .. ngape laa ko tak mintak no tipon dia nani wehh  ... hahaha boleh la kite jenjalan kat Penang pulak lepas ni .... ahaks ...



~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

2 ulasan:

My Little Diary berkata...

wahhh...dah sampai krabi dah dia.. :)

amie tiez berkata...

alhamdulillah ... rezeki ...

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky