keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Selasa, 19 Jun 2012

Cikaro Gurl - From Krabi with love - part 10 - gajah ohhh gajahhh ....

uish ... dah 10 upenye ... atau aku ada skip nombor ekk ?? hahaha ape pun ... tunggu sampai abis siri ... jeng jeng jengg ....



soo arini aku nak citer pasal Naik Gajah .... huhuu .. aku pun tak tau pasal apa aku decide utk naik gajah ... hahah kebetulan lak ngan wani .. kami berdua 1st time naik gajah ni ... saja nak cuba ...

soo lepas makan tengahari ... kami di bawa ke satu destinasi berhampiran dalam kawasan tu jugak ... dalam kebun kelapa sawit .... sampai di satu tempat .. nampak ada bangsal besar n tinggi ..... turun kereta .. kami terus di suruh naik atas bangsal @ bangunan tu ...

dari jauh .. aku nampak ada gajah besar ... dengan dua gadingnya .... besar .. sangat sangat besarrrrrr .... kawasan tu agak berlecak ... maybe baru hujan kot ... tengah aku tengok gajah tu jalan ... sekali kaki dia macam tergelincir ... alamak .... aku dah mula cuak ... sib baik dia berat n satu kaki je yg gelincir tu ... sooo elok je dia parking tepi bangsal yg kami dok tunggu tu ....




disebabkan aku pakai slipper vicky ... orang yg jaga tu suruh aku tanggalkan sliper n naik belakang gajah tu .... alamak .... aku kena naik dulu ..... heheheh gabra siottt ... siap baca ayat macam macam dalam hati .... masa nak pijak tu ... punya laaa rasa gegeli .... kulit dia kasar n ada bulu buluu ...  kasar kasar bulu dia ...

sooo kami duduk di atas bangku besi kat belakang gajah tu .... aku ngan wani siap dok gegelak geli hati .. rasa macam tak percaya pun ada ... yang aku pulak .. rasa geli kat tapak kaki nak letak kaki atas belakang gajah tu ... maklum laaa .. kaki ayam ... siap angkat je la kaki aku sampai lenguh .... last last .. letak gak .... lenguh kaki makkk ... time tu rasa gegeli macam kena geletek je bila pijak kat belakang gajah tu ....

perjalanan kami lepas tu memang berliku liku n berbukit bukit ... ada masa aku takut gak kalau dia tergelincir ... masa naik bukit lak .. rasa risau takut dia tak larat nak bawak kami berdua ... kalo wani .. kira ok sbb dia kurus je ... yg aku ni .. dah macam anak gajah beratnyerr ... hahahah ... ciannnnnn dia ... sori ekk gajah ....

sooo on the way tu .. gajah ni asyik makan jerr ... kejap dia tarik pelepah kelapa sawit ... kejap dia ambik daun daun kayu ... bila dia berenti je ... tukang bawak gajah @ tarzan tu siap cakap ... HAIHHH ... HAIHHH ... heheheheh aku dengar macam tu la ... tapi gajah tu tau arahan dalam bahasa Thailand ... tapi yg aku tak berapa gemar bila dia guna benda macam cangkuk tu ... bila gajah tu tak dengar arahan ... mula laa dia tarik tarik telinga gajah tu .... patut aaa telinga gajah tu macam ada kesan luka n macam koyak koyak tu ... cuba kalo tarzan yg bawak gajah tu kita buat macam tu gakkk .... mau jadik beso n panjang telinga dia macam tinger gajah tu jugak .... padan mukaaaa .... jahat kooo ...

sooo perjalanan kami memang kat dalam ladang kelapa sawit tu la ... ada gak lalu kat tepi lereng bukit ... berliku liku gak la .... sampai di satu bukit ....uuumang aiiiiiiiii ... aku siap cakap ngan wani ... larat ke dia nak naik ekkk ??? kami siap eeeeyahhhhhhh ... eeeeyaaaaaaaaaahhh .... dok gegelak n dok menahan napas masa gajah tu naik bukit .... kerusi yang kami duduk tuuu siap macam nak tertonggeng terbalik kebelakang gajah tu haaaaaaa .... arghhhhhhhh ..... terangkat keatas laaa kiranya kaki kami berdua .... sib baik laa kosi tu dia dah ikat kat badan gajah tu .... kalo tidak .. aku rasa ... mau tunggang terbalik dah kami kat belakang.

 iskkk ... bayangkan kalo gajah tu tetiba tergolek golek jatuh kebawah bukit nun ... siap berguling guling ... dah la kami ni terikat kat kosi belakang gajah tu ... haaaaa ... buatnye dia tergolek ke belakang ... huiiiiiiiii .... mau mak tak nervesss kooo ??? ... sendiri imagine aaa .. dah la dia tinggiii ... besooo ... bulat .... heheheh
 
kira tinggi gak laaa jalan tuuu .... dah tu sbb gajah tu dah lalu banyak kali .. memang jalan tu berlopak abis .... siap berbunyik bunyik lagi masa gajah tu pijak lopak lopak tu ... kira macam kaki korang masuk lam lumpur ... cemana bunyik dia ??? ... haaaaaaaaaa cenggitu la ... n ada satu tempat tu ... gajah tu siap macam terkentut lagik ... ehhh ... terkentut kuar angin je kann ??? ni siap kuar seketul emas hijauuu ... hahahah panas panas lagikkkkkk .... terbaik dari ladang ... muehehehe .... agaknye berat kami ni kot ... sampai tergincittt gajah tuu .... heeeeee ya ampuuunnnn ....

hmmm masa dalam perjalanan tu .. aku siap leh terfikir ... cemana laaa orang zaman dedolu naik gajah ekkk ... tak penat ke dorang ... udah macam naik motor tapi kekejap break .. kekejap break ... kiranya badan korang akan kedepan .. kekiri .. kekanan ... gerak gerak banyak arah sepanjang masa ... hehehe cemana laa gaya orang jaman dedolu .. mesti sama gak rasa macam yg kami rasa ....


sampai satu tempat lapang .... gajah tu memang berenti terus n makan rumput rumpai n pucuk kayu yg muda muda ... puas laaa tarzan tu dok bagi arahan suh jalan .... HAIIIIIHHH .... HAIIIIHHHHH .... gajah tu wat derk jerrrr .... soo that time ... tarzan tu pun guna laa cangkuk yang tajam tu ... dia kais nye belakang telinga gajah tuuuuuuuuu .... (heeeeeeeee time ni aku geram jeerrr ... rasa nak jotoss n keperuk je kepala si tarzan ni) ... gajah tu ape lagik ..... macam nak marah laaa ... terus dia berlariiiiiiiiiiii ..... humang aiiiiiiiiii .... dia lari la pulak dahhhhhhhhh ....nevesss ..... nevessssssss ....

jauh gak dia lari .... naik ke arah bukit kat ladang kelapa sawit tu .... menggelabah si tarzan tu suh gajah tu berenti .... haaaaaaaaaaa koooooooo ... laju jantung makkkkkkk ... rasa nak lurohhh .... maunyer tak gabra ... buatnye dia hayun kooo ... nahas tauuuuuuu ... tak terlawan nye kekuatan dia ... dah la tarzan tu keding jerrrr .... sekali dia henyakkk jeee ... arwah terusss .... huiiiiiii ... nauzubillahhh .... mintak dijauhkan ....

akhirnya gajah tu coooll .... tak sangka kooo .. walau beso n berat badan dia ... kalo dia lariii .... lajuuuuuu tuuuuuuuuuuu .... dah macam ada kuasa turbo lakkk ... hehehe ... aku ingat wani cakap ..... ALAMAK KAKKKK .. DIA LARI LA PULAK DAHHHH .... then kami berdua tergelak gelak .. tapi dalam hati ... Allah je tau apa kami rasa masa tu ....

sooo disebabkan gajah tu macam angin kus kus .. sooo orang tu pun berenti la kejap dalam ladang sawit tu ... kasik chance gajah tu makan daun daun kayu .... then tarzan tu pandang belakang n tanya .... 

tarzan :  U WANT TAKE PICTURE ????  ....
aku : sure .... TQ TQ .... sambil kuarkan camera dari dalam beg 

mmmmmmmm pucuk di cita ulam mendatang ... aku pun kuarkan camera n kasik dia ... nahhhhhhhhhh ... macam macam posisi ada ..... puas laa kami buat memacam gaya ... sampai ke satu ketika tu ... tetiba dia macam tunduk n fokus pada sesuatu yg lainnnnnnnnnn .... hmmmmmmmmmm ??? ape kes ??? .. aku siap cakap ngan wani ....

aku : WANIII ... DIA AMBIK GAMBAR KITA KE ??? DIA AMBIK GAMBAR GAJAH NIII ???
wani : ENTAH LA KAK ... 
aku : mmmmhhhh .. penat je kita posing ni .... heheheh 

serius .... korang pasti terkejut kalo nengok gambo gajah tuuu... haaa nampak ?? nampak ??? itu yg di fokuskan oleh tarzan tuuuu ... hampesssssssssss .. aku ngan wani siap posing tungkat dagu lagik ... sbbb dah tak tau nak buat pose ape lagik ... heheheh

 .... tapi masa tu kann ...  aku dah tak consentret ... sbb aku nampak macam pokok bunga pakma yang besar tuuuuu .... banyak la pulak .... heran lak aku rasa .... serius kat situ ada banyak bunga tuuuu .... specis apa aku tak tau aaa ... tapi kaler purple ... aku suh tarzan tu je yg ambikkan gambar bunga tu .... nampakk ??? yg ni tak kembang lagik ... kiranya macam pucuk dia la ...


sampai satu ketika ... dia cakap laa ... u want to try sit at elephant head ?? herkkkkkkkk ... mau bongkok lak kepala gajah ni takleh nak angkat kepala kalo aku duduk situ ... hahahah takut makk ... last last wani dengan berani nyer ... pegi laaa jalan ke depan n duduk kat kepala gajah tu ..... nahhhhhhhhhhhhh .... time ni gajah tu asyik kibas kibaskan telinga dia jerrrr ..... geli ke ape ?? panas ke ??? heheheh ... bukan takat duduk jer ... sekali dia cakap HAIHHHHHHHHHHHH .... HAIHHHHHHHH .... terus gajah tu jalannnnnnnnn .... alamakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk .....  jauh jugak si wani ni jadi Jane ... hahahah wani bawak gajah tuuuuuuuuuu

lepas dah posing maut .... kami pun gerak nak balik ke tempat tadi .... hujan dah mula turun ... memula rebas jerr .. sekali makin lebat la pulak .... 1st thing 1st ... cecepat pack camera masuk dalam beg kalis air tu .... tarzan tu naik balik kat belakang gajah n arahkan gajah tu jalan ...

tetiba tarzan tu hulurkan 2 urat rantai tangan .. ada bentuk gajah kecik kecik .. dia cakap itu buat dari gading gajah kecik ... aku siap cakap
tenkiuuuuuuuuuu ....  tenkiuuuuuuuuuuu ....yey ....
 dia sengih jerrrrrrr .. pandang depan n bawak gajah macam biasa ... then aku pun simpan lam beg sekali ngan camera .... sekali dia pandang belakang n cakap ....

tarzan : One .... 500 bhatttt .... 
aku : (dalam hati... humang aiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ...... 50 henggetttttttttttt ????) erkkkkkkkkk ..... wani nak ke ?? 
wani : takmo lah akak ... 


lam otak fikir ... aduhaiii ... souvenir lom beli satu pun lagik ... lagipun .. kan tak elok kalo beli barang yg terlarang ... nanti macam menggalakkan dorang jual lagik benda macam tu ... hmmm ... n satu agi ... bentuk haiwan ... tak elok kann ??  .... sooo ... dengan rasa kelat n agak sadisss ... aku pun pandang wani n tanya .. nak ke ?? n kami berdua tak beli pun gelang tu .... aku pun pulangkan balik kat tarzan tuu ....

on the way nak sampai ke bangsal tadi ... ada satu longgokkan besar pokok nenas yg dah kena kerat ... memang dorang kasik gajah makan ... atau memang fav gajah ekkk ??? satu yg pasti .. gajah tu memang takmo gerak bila dah sampai kat timbunan pokok nenas tuuu ..... aduhhh parah gajoss ni ... hujan makin lebat menyiram bumi ....

akhirnya sampai juga kami ke bangsal tu .. n time tu memang selebat lebatnya hujan mencurah curah ... sempat kami lari ke kedai makan sebelah tu ... ada 3-4 orang tengah tunggu nak naik gajah ... omputesss ..

disebabkan hujan .. kami diminta duduk n dihidangkan dengan minuman n hirisan buah nenas yg di potong dengan begitu kreatif n cantik nye ... kami duduk sekali dengan kapel omputes ... parking tempat yg tak kena rebas ujan laaa ....

sempat aku berborak dengan depa ... pelancong dari south amerika ... ramah ... dia kata manis nye buah nenas tuuu ... serius memang manis ... nampak macam muda je buah tu ... tapi memang maniss .. sedap tuuuuu .... then dia tanya malaysia ada buah ape ... aku cakap macam macam ada ... siap sebut nama buah .. sampai ke buah GUAVA ... dia pun cakap ... owhhhhhh ... i like guava ... the white one ... dia kata kat sana pun ada ... tapi banyak yg pink colour ... aku cakap malaysia got many white one and hard to find pink one ... hehehe lantak laaa ... mak rasa enggelis mak terabur abissssssss .... janji ko paham udahhhh ....



dah abis minum .. ujan lom berenti gak lagi .. tapi kami diminta naik van .. sbb geng tadi dah tunggu kat tiger temple ... hmmmm ... soo aku pun minta diri n berpayungan masuk ke dalam van ....

vicky dah menunggu kat tiger temple ... tapi kawan kami yg france tu belum keluar lagi .. soo kami tunggu sampai dia turun n gerak balik ke hotel ..... siap tertidur tidur dalam van tuuu .... penatt ...

ape pun ... syukur alhamdulillah .. dapat juga rezeki kami naik gajah hari tu ... cuaca baik ... gajah pun baik ... kami pun pulang dalam keadaan baik .... Alhamdulillah ....

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky