keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Selasa, 26 Jun 2012

Cikaro Gurl @ Krabi - Bond Island



 Last day jalan jalan ... huuu rasa sedih sikit .. sebab inilah penamatnya .... dah terbayang bayang malam nak kena pack barang ... esok nak balik n pegi airport ... huuuuu ... kalo laaa kaya ... leh sambung holiday lagi ... sadis je rasaaa ....

hari last ni kami ambik pakej Bond ... macam biasa ada orang ambik kat hotel n hantar kami ke lokasi yang di janjikan ... tapi kali ni kami naik kereta ... hiks .. specialll .. sekali ngan tourist guide kami ... namanya .. RUDY ... muda n peramah jugak .... suppose naik satu kenderaan .. tapi ramai lak yg nak g bond .. soo kami naik kete asing .. team satu lagi naik van ...

disebabkan rudy kena terangkan apa yg akan di lawati .. dorang janji berenti macam tempat rehat rawat la ... soo dia mintak kami tunggu .. sambil tu sempat dia cakap .. coffee shop depan tu sedap sangat ... its like ... SE-TA-BAKK ... hehehehe aku tak tahan nak ketawa bila dia cakap stabakkk tuuu ... soo kami pun serbu laa kedai kopi tu sementara dia pi buat penerangan

uhhhhhhhhhh ... tak tipu kooooo ... sememangnya terbaikkkkkk ... sadapppppppp woooo .... dah tu harga murah je .... tapi cawan dia .. tak main laaaaa cawan plastik nipis atau cawan kertas biasa tuuu .... kitorang dapat bekas macam tupperware tu ... aku n wani .. siap bawak balik malaysia bekas tuu ... (nampak??? bekas kaler ijau tuu ??) ..

yang menarik hati masa di kedai tu ialah .... benda alah yg vicky pegang tu ... itu adalah manisan mangga yang dibentukkan menjadi sekuntum bunga rose ... aduhhhhhhhhh ... aku kagum betul la dengan seni kraftangan n hasil dorang ni ... kreatifff ....

sooo sampai di lokasi naik bot ... kami turun .. kali ni naik bot terbuka laa ... Long boat ... (sib baik bukan macam boat yang auntie tu naik ... heheheh) ... tapi yg tak tahan nye ... bau air dia ... herkkkkk ... pagi ni aku terasa macam loya pulakkk .... aduuuuu .. sib baik ada asam boi 2-3 ketul ... biasa la beg kalis air aku ni ... selain dari camera .. macam macam stock kecemasan ada .... sekurang kurangnya dapat gak membantu walau tak banyak .... soo korang kalo boleh .. bawak laa stock makanan ringan mcm biskut .. kurma .. coklat ... bila dah buat aktiviti .. memang cepat rasa lapar .. then ada masa yg rasa tak tahan tuu .. dapat la bertahan sementara sampai waktu makan ....


sepanjang perjalanan .. nampak macam macam bentuk pulau ... tak semua kita singgah ... lalu n tengok je ... soo sampai la pulau BOND ... huishhhhhh ... atas tu penuh ngan kedai cenderamata je ... aku siap cakap kat makcik yg jual jual tu  .. ini je ke pulaunye ??? sekali auntie tu cakap at the back ... tapi dia sebok laaa dok suruh kitorang beli barang dia .... huuuuuuuu ... penangan air mineral sebotol ngan air coklat yang sedap tuuu ... tak tahan nak terkucil adik kakok wehhhhh .... takleh konsentret nak beli barang sekali tak melepaskan hajat .. sooo nasib baik ada tandass ... legaaaaaaa ....

kuar dari tandas .. terus bergambar berlatarbelakangkan pulau bond tu ... pulau tu asalnya nama pulau paku .. tapi sbb james bond nye filem buat kat situ ... nahhhhhhhh .... ambikkk .... PULAU BOND!! ... aiyarkhhh ... itu je ke ??? ... rudy kata dia kasik masa 45 minutes je ... nahhh kelangkabut semua ... main nak cepat jerrr ... takut kena tinggal




then kami pegi ke satu lokasi untuk kayak ... siapa yg berkayak .. turun dekat kapal @ pelantar yg ada kat tengah tengah laut tu ... kami lak duk je dalam bot tu ... heheheh .. dapat gak pusing pulau tuuu ... sekeliling tu ada banyak batu batu n pokok bakau ... heeeeeeee ... kat Malaysia pun banyak cenggitu .... siap lalu di celah celah batu batuan .... celah celah bakau .... (siap teringat citer super croc ... hahahaha) .... sooo lokasi kayak pun sama gak .. sekitar tu je ... lepas abis pusing .. kami naik ke barge tadi ...

sooo .. dalam masa terluang sementara menunggu dorang balik berkayak ... aku n wani posing sakan ... omputess tu siap dok nengok gelagat kami jerr ... hahahaha lantak lerrr ... ada aku kesahhh ??

masa kami tengah menikmati minuman oren yang sejuk sampai ke usus tuuu ... ada satu kumpulan pelancong dari negara India (kalau tak salah aku laaa ... vicky .. kalau salah tolong betulkan ok) ... memula dorang semua naik ke atas kapal ni ... then ada yg bukak jaket keselamatan .. ada yg pakai ... soo salah sorang tuuu baru teringat agaknye depa nak naik kayak kena pakai jaket ... sooo dia pun tunduk laa kat bot dorang tu ... kebetulan masa tu dia bersandar dengan perut dia kat birai bot tu ... n at the same time kaki dia menahan kat bot besar@barge tempat turun tadi .. sooo bot dia tu macam bergerak ke tengah sikit ...

nak dijadikan citer ... tukang bot tu pun memang nak parking bot dia kat tengah tengah laut tuuu .. sooo memang orang tu tersangkut n terkapai kapai kat birai bot tuuu ... hahahahha sib baik tukang bawak bot tu perasan ... kalo idak .. mau jatuh laut ... atau tersangkut laa sampai sudah kat situ sampai semua balik ... hahahaha orang yg tengok semua ketawa tngok aksi dia ... termasuk laa kami ber-3.. adoiiiii macam macam laa manusia niii ...

dalam kami ketawa tu .. ada sorang lelaki thai tu tengok aku n sambil sambil ketawa
pasal tu ..dia ada cakap sesuatu kat aku .... dalam bahasa thai ... aku macam biasa laa ... dari time sekolah agi .. kalo ada orang cakap cina ngan aku ... aku sengihhhhh ... angguk macam pahammmmmmm ... menten senyummm jerr... hahahahaha ....  bukan sikit koo dia cakap ngan aku .. banyak gak la ... 2-3 ayat gak la ... aku agak mesti dia citer pasal orang tadi ... hehehhehe

then ada sorang staff pompuan sana dia cakap sesuatu .. yg aku pahsan .. MALAY .. malay je .. tahhhhhh ... agak dia cakap aku melayu @ Malaysia ... hehehe then baru laa orang tu cakap omputes yg tak seberape
 then dia cakap pasal lelaki tu n cakap ... U Beautifulll ... wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ..... kembangs idongg makkkkkkkk .... pahsan jap ... then dia cakap u all beautiful kat kami semua ... haaaaahhhhhhh kembangs lagik n gegelak kemalu-maluan arrrr .... takde la riakkk :D ...

tak lama lepas tu .. bot kami sampai n kami gerak ke tempat makan .......


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky