keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Ahad, 24 Jun 2012

Cikaro Trip - cashew nut

Hujan selebat lebatnya selepas kami selesai saja program naik gajah.... then lepas minum petang .. kami naik kenderaan lain ke destinasi seterusnya utk jemput vicky n kawan kami dari france tu....

Di tiger temple ... cuma ada harimau buatan manusia depan temple tu je ... menurut ceritanya ... dulu ada perkampungan .. di puncak bukit tu pula ada harimau ... selalu orang kampung ni kena serang dek harimau tu.. sampai la satu masa .. ada sami datang ke kampung ni .. then harimau ni dah tak serang lagi ....

mmmhhh .. musnah harapan nak pegang arimauuuuuuuuuuuu :(:(:(

ada satu insiden masa kami dalam perjalanan dari emerald pool ke kolam air panas ... masa tu TG kami berenti kejap kat kedai sbb dia nak beli majalah ... then depan kedai tu ada satu meja yg diletakkan produk macam kacang je ...

soo secara spontan ... pemandu pelancong kami cakap .... there is cashew nut ... cashew nut is local produce .. if u want to buy ... sooo ape lagi ..kami beramai ramai turun dari kenderaan tu jalan terus ke meja tu .... sekali tengokkkkkkkkkkkk ..... kacang tanah upenyeeee .... tak jadi la beli .. cuma ada pelancong dari india tu yg beli n dia kasik la kami semua dalam van tu utk rasa ...

soo sepanjang perjalanan driver tu asyik kena perli n dia cakap dia akan berenti dekat satu kedai yg jual cashew nut tu nanti .....

sooo dalam perjalanan balik sebelum sampai ke pekan ao-nang tu .. dia pun berenti laa kat satu kedai ni ....

disebabkan kedai ni macam ekslusive sikit ... harga barang dia mahalllllllllllllllllll kooooooooo.... cashew nut dia harganya lagi mahal dari yg aku beli kat rantau panajang tu ... haishhhhhhhhhh .. patutnya kalo dah pengeluar kat tempat tu .. kasik la harga murah sikit kann ??? ini tidak .. lagi mahal gilerr ... soooo tak payah le beli .. lagipun kat Malaysia melambak lagi yg murahhh ... 

soo petang tu kami sampai awal kat hotel .... soo kami rehat n relax jer ...

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky