keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 18 Jun 2012

Cikaro Gurl - From Krabi With Love - Part 9

 ok .. dah lama hold ... soo ini sambungan part 8 (tah bila nak abis) ...

soo lepas kami mandi manda di kolam yang jernih sejernih air kat emerald pool tu ...kami gerak ke destinasi seterusnya .... destinasi seterusnya ni pun ambik masa lama jugak nak sampai ... kiranya sempat kami makan biskut oreo .. tido ... bangun balik .makan oreo lagi .... masih lagi dalam perjalanan ... akhirnya tiba di kolam air panas ... err ... kolam ke ??

nak kata air terjun panas .. tak lah jugak sbb dia macam sungai ... tapi anak sungai yg kecik laa .. sebelum dia terjun ke sungai yg lebih besar ... (tak berani aku kalo kena mandi kat sungai besar tu) ....

aduhhhhhhhhh .... kolam dia kecik jer koo .. dah macam jacuzi kecik la .. muat la 3-4 orang dalam tu ... yg lelain just rendam kaki kat stream aje la ... tu pun atas nasihat pemandu pelancong tu ... jangan berendam lelama .. sbb boleh buat kita terhidrasi .. letih ... soo dia cakap .. bila dah ada tanda letih tu .. kena naik atas la ... tu pun dia kasik dalam 45 minit je ... hmmmm ...

sekali ni aku dah tak tahan dah ... kaki aku dah teruk melecet dek jalan macam kerahan tenaga kat kolam emerald tu tadi ... sib baik laaa kawan kesayangan aku ada sliper flip flop sempoi tu .. sooo aku mintak jasa baik dia utk tukar sliper ... tak tahan sangat ..sib baik juga ada kolam air panas tuu .. dapat gak aku rendam kaki yg dah mula rasa nak kejang n melecet ni ... hehehe ....

korang tengok ekk gambar kolam yg ada tu ... itu aja kolam nyer ... takde la beso mana pun .. situ la jugak orang dok berkumpul ramai ramai berendam dalam air panas tu ... hahahaha ... ape daaaaa ...

 jauh jugak kena berjalan masuk ke dalam sementara nak sampai ke kolam yg kecik tu ... thats y bila dia cakap itulah kolam air panas tu .. alamakkkkkkkkkkk .... setoet tu je ke kolam dia ??? arghhh ... tak patutttttttt aku rasa ... n pemandu pelancong tu pun macam tak puas ati gak ... siap dia cakap ... dont ask me .. i dont know why ... haduuuuuu ... terkena gak sekali ni .... aku rasa kalo nak pegi sini ... kalau dah betul betul nak abiskan duit n kill time aje ...

haa .. korang tengok kat gambar kat atas tu yg macam ada asap asap kat air dia tu ... panas air tuuuuuu ... tapi still ada ikan berenang renang kat dalam tu .... hebat kan ciptaan Allah ... bak kata pemandu pelancong tu ... super fish ...  

pakej yang ini aku tak berapa gemar sangat lah ... jauh perjalanan n setiap destinasi tu kejap sangat masa yg kita boleh enjoy ...

soo selepas mandi air panas .. kami gerak lagi ke satu destinasi untuk rehat dan makan tengahari ... satu team lagi akan gerak ke tempat lain ... sbb dia ambik pakej yg lain laa ...

makan tengahari tu memang superb ... habis licin n kami siap mintak nasik tambah lagi ..padahal yg makan nyerr .. kami ber 4 jer ... mesti tukang masak tu puas hati sbb kami abis licinkan semua masakan dia ... heheheh .... memasing penat mandi manda kot .. soo memang laa bila badan dah letih .. perut pun dah rasa lapooooo .... makan leee ape lagikk ....

kawasan tempat kami makan tu ... aku rasa cantik sangat pemandangan dia ... rasa tenang n relax ... tambah lak meja makan kat tepi kolam ... hmmmmm ... nyamannn ... heheheh nampak tuuu .. siap ada gajah tuuuuuuuuuuuuuu ......

sooo selepas makan ... aku n wani naik GAJAHhhhhhh ... hehehehe .... tak sabar ada ... nerves pun ada .... aduhhh ... tuhan je tau macam mana berdebarnya jantung aku masa nak naik gajah tu .....

vicky n sorang lagi kawan kami dari france pegi melawat Tiger Cave Temple .... wahhhhhhhhhh .... (ada harimau kot kat temple tu gheeeee i like tiger)

 hehehe macam biasa .... 2 be continued .... ahaks ... ada laaa citer yang best masa naik gajah tuuu ... tunguuuuuuuuuu .... pendedahan ekslusive oleh cik jahhhhhhhhh ....


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

2 ulasan:

eMMe berkata...

bestnye... kalo dpt rendam2 kaki pun dah sukeee sgt..huhuhu....

amie tiez berkata...

heee best ... suam je air dia .. rasa relax n hilang sakit kaki

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky