keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 2 Julai 2012

Cikaro - kekadang aku lupa ...

ok ... sambung balik ....

soo malam tu lepas kami shopping ... kami decide nak pi massaj kaki ... hehehe ... decide dari awal trip ke krabi lagi ... malam akhir nak massaj n memanjakan diri ... kekononn ... hahaha percutian ribu riban la katakan ... tapi BHAT je la ...

soo kami balik ke bilik n hantar barang barang n seberang jalan terus ke tempat massaj bebetul depan hotel kami tu ... masa tu memang dah jam 10 .. kedai tu tutup jam 11 ... alamak .... sempat lagi ke ?? ... kami tengok kedai tu clear je .... tapi slipar n kasut banyak kat depan kedai tu ... soo kami masuk je la ...

dua dua pilih untuk massaj kaki ... soo ini 1st time aku kena massaj .. soo aku mintak dia buat slow slow je la ... hehehe kang ada yang kena tendang free lak ...

satu yang aku puji dorang ni ... walau kami pegi kedai tu agak lewat ... tapi dorang massaj memang best ... sama gak masa kami pegi kat SPA yang pertama tu .... Part 7  ..sooo memang la bagus n boleh di puji ...

soo aku n wani memang enjoy dorang massaj kaki .... then tak lama lepas tu ... satu ... 2 .. 3..4 group n couple kuar dari bilik massaj dia ... wahh semua nampak macam lega n seronok giler ... semua puas ati la kiranya ... taukey pompuan tu asyik senyum je ... dorang hidang minuman utk semua yg keluar tu ... aku n wani tengok je la ...

lepas semua dah balik ... tiba masanya tuk staff dia balik gak .. soo memasing pegi kat kaunter ... n taukey dia kira kira semua .... aku agak laa .. dorang nye salary bergantung kepada berapa customer yg dorang buat setiap hari ... lagi banyak customer dia ambik n buat ... makin banyak la gaji dorang kot ??

apa yg menarik perhatian aku n wani .. n yang menyentap sanubari kami adalah ....
sorang makcik ni ... dah agak berumur gak la ... soo turn dia dapat gaji .... masa dia terima duit upah dia haritu ... dia tadah dengan kedua belah tangan dia utk terima duit tu ... terus dia cium n kucup duit yang dia dapat tu ... sambil buat ritual agama dia la ... siap sembah ada patung tuhan dia kat kaunter depan kedai tu ...
maybe itu tanda dia bersyukur pada tuhan dia atas rezeki dia hari tu ....
tapiii.....  adakah kita pernah buat macam tu sekali?? memang la tak sama cara kita bersyukur dari cara yang dia buat ... tapi setiap kali kita terima gaji ... adakah kita pernah mengucapkan syukur atas rezeki yang kita perolehi bulan itu?? ... kekadang ada juga masa kita lupa .. bukan kita lah .... aku .. kekadang aku juga lupa .. 
yg kita tau ...tanya bila gaji masuk ekk ???
dalam otak dah siap fikir ape kita nak buat nanti..
apa benda yang nak kena settle ..
apa benda yang nak di beli ...
macam macam lagi ....

soo perkara tu bebetul menyentuh perasaan kami berdua ...
syukur alhamdulillah atas semua rezeki yang kami perolehi ... sekurang-kurangnya ..

a) tak perlu bersusah payah setiap hari .. perlu keluar bekerja keras untuk memastikan poket kami berisi dan cukup untuk rezeki hari esoknya ...

b) sekurang-kurangnya bila ada harinya yang kita sakit n tak pergi kerja ... gaji kita terus berjalan seperti biasa ..

c) tak perlu pening memikirkan berapakah rezeki yang akan kita terima esok hari ...

soo kawan kawan yang aku sayangi .... ucapkanlah syukur bila kita terima gaji nanti ...
berusaha dan berikan usaha dan kerja kita yang terbaik dalam apa juga kerja yang kita lakukan .. kerana ... tak semua orang mendapat nikmat rezeki seperti yang kita terima ... semoga allah memurahkan rezeki buat kita semua dan semoga rezeki yang kita perolehi diberkati oleh nya .... amin ....  


amietz : bukannya tidak pernah ... tetapi kekadang aku lupa .....


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

2 ulasan:

Romeo Laut berkata...

Kadang-kadang memang ada orang tak sedar diri dengan nikmat tuhan.. Gaji ada tapi tak nak tunduk padaNya. Anyway, nice trip!

amie tiez berkata...

thanks Romeo ...

ramai orang macam tu .. dah dapat keje .. takmo buat apa yg patut di buat ... datang keje .. balik .. cukup bulan ambik gaji ...

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky