keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Sabtu, 18 Ogos 2012

Syatrah : Bila Balik kampung

Alhamdulillah ... baru sudah bersahur ... dan baru ada peluang on lappy ... biasa laa.. bila balik kampung ... hari memula sampai tu .. mesti pensan bagai nak rak .. separuh hari memang tido tak ingat dunia.. letih woo ... sib baik jugak laaa bergilir memandu ... kalo sensorang ... lagik parah ...

Alhamdulillah jugak .. sebab kali ni .. perjalanan lancar sangat ... cuma jem di area KL n Ampang je la.. di hiway memang clear .. sampai la ke Gua Musang. Kami gerak lepas berbuka puasa .. tu pun dah lewat juga ... dalam kul 10 malam .. then sampai di Gua Musang jam 3 pagi .. mata aku masih segar bugar lagi .. tapi disebabkan adik aku dah cakap ngan abg kami balik kelantan .. then abg aku pulak suh tido n sahur..  tak dapat menolak la ... ingatkan sempat sahur ngan ibu ...

soo kami sambung perjalanan dari Gua Musang ke Bachok jam 9 pagi n sampai 12 lebih.. kalo ikutkan hati .. lepas subuh nak gerak ... tapi anak-anak buah aku belum bangun. Si kakak suka sangat kalo dapat main dengan abg Izzudin & Aniq... kalo tidak .. mau dia dok ulang benda yang sama .. kang ada lak dia cakap ...
: nanti kita pegi umah abg Izzudin ekk ibu ...
kalau tidak pun ...
: esok kita pegi umah abg Izzuddin boleh tak???
hahaha tak sanggup aku dengar permintaan dia .. soo aku tunaikan la .. biar dulu bebudak ni memain kejap .. lagipun ... raya tahun ni dia beraya di Johor ... musnah harapan nak raya sekali ngan bebudak tu...

mmm .. sampai umah .. mak aku tengah sidai kain ... yg bebudak ni pulak kemain xcited lagik ... terlompat lompat n jerit jerit dok panggil nenek... nenek ...... wahhhhhh... dia nye xcited tu kooo .. dah tak tertahan tahan lagik kott....

Since hari Jumaat lepas lagi aku dah cakap kat dia. ... lepas pada tu ... berkali kali tanya
:  bila balik kampung cik Mie?? ...
 aku cakap lagik 4 hari .. duduk kejap .. dia tanya balik ...
: esok ke balik kampung ibu?? ... Rabu (kata mak dia)...
lepas tu dia tanya aku pulak ... aku cakap ...
: lagi 4 hari ... esok (sabtu) ..cuti, cuti, sekolah, sekolah, balik kampung (sambil dok bilang ngan jari n tunjuk kat dia). ...
nahhhhhhhhhhh .. selesai masalah aku ... memang dia ingat bila cakap macam tu ... siap hari hari ulang ...
tapi bila hari selasa... dia sembang ngan mak dia ... esok ke balik ibu?? .. mak dia cakap .. malam ni balik kampung .... whoaaaaaaaaaaa naik gegar umah .... yeyyyyyy.. balik kampung .. balik kampung .... sukanye depa ....

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

2 ulasan:

atuk berkata...

Assalamualaikum Jijah

Selamat hari raya

Moga amalan kita diterima oleh Allah

amie tiez berkata...

Selamat hari raya atuk ...

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky