keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 5 September 2012

Cik Jah & Spedometer

gheeeze ... ini adalah gadget terbaru cik jah .. TQ to my brother yang kasik present kat adik dia walau bday dah lepas lama .... hahaha  ni bukan hadiah bday okeh .. 

 namanya :spedometer  ... maybe korang pun dah tau kot?? menda alah ni akan kira berapa steps yang kita dah jalan .. dah pakai menda alah ni .. baru la aku perasan ... aku ni banyak duduk jer .. ye la .. kalo dah keje kena mengadap komputer .. cemana nak jenjalan .. kang pelik pulak kalo tetiba orang nampak aku dok berkawat kaki depan PC ... ape dah mental ke ape cik jah tu?? hahahaha nauzubillah .. minta di jauhkan ... 
oo yeah ... setelah pakai menda ni lebih kurang sebulan lebih ... dapat di simpulkan .. satu hari aku jalan lebih kurang 3500 langkah jerrr kat opis nih ... uwaaaaaaaaa ... suppose .. satu hari kena jalan 10 ribu langkah maaaa ... soo maknanya ... tiap petang lepas kul 5 .. aku nak kena tawaf la keliling aras 5 nih ... puas pulak nak kasik cukup 10 ribu ... herkkkkk ... 
 naaah .. korang tengok ... 3682 steps yang aku jalan ... baru bakar 223.5 kalori jerr ... haduuuuu ... 

bayangkan laaa .. kalo sarapan pagi .. makan nasik lemak lauk sambal .. ikan bilis .. timun .. AYaM Goreng ...

tengahari pulak... nasik putih, sayur, ayam atau ikan goreng, kuah lemak la pulak .. air mata kucing panas ... bape juta kalori satu hari daaaaaaaa .... 

malam ??? .. kekadang malam memang cik jah miss soru jer ... malas nak masak pun yer ... lagipun kedai depan tu ada jual nasik lemak je ... isk .. takkan siang malam makan sik lemak jerr ... kerazzzz looor ...

anyway ... kalo korang nak .. leh call atau sms my big Bro Mr. Idi Ludwig ...regenye  RM 60 & free postage. boleh mesej.013-3951390. ... 

oooo yeah .. ada 4 warna .. 
aku nye biru macam kat gambar tu  ..
 then ada baby pink mix pink macam pink button tu , 
hijau apple & 
black beauty (gambar )

... semuanya cantik... soo ape tunggu lagik .. mohhhh ... tambah gadget sesambil check bape steps yg korang dah jalan n bape kalori yang dah bakar ... 

dalam tu jugak leh kira berapa laju korang jalan (aku jalan 8.98km/h)... ada jugak jam .. & ada timer .. ok la kan .. all in one .. best ... sangat best ... mekacih abg Di.. I love it ;)


P/S : Tq to my friend kat opis ni .. zila, kak nik, wani & pn saba .. hheheh nanti kita challenge ekk .. sape yg paling banyak steps ...

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky