keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 10 September 2012

Pai Tee Cik Jah..

dari last week nak post .. asyik tertangguh ... macam macam projek ada n tengah berjalan .. soo tak bley nak menyelit ...

cuma nak storey last week punya jamuan raya .. hehehe i call this .. niat yang tertangguh sbb .. cik Jah niat nak buat pai tee ni since my Bday (April) dah bulan 9 baru capat tunaikan ... heeeeee ... teruk betul .. tapi nak buat cemana .. sbb ada je yang jadi penghalang ... soo kali ni buat 4 batch terus ... PAI TEE ... haaaa ... layann .. makan sampai puas ...  

satu tupperware besar aku siapkan dia nye inti .. tupperware besar tu ada prawn .. yg biru kecik tu vegetarian version utk yg tak makan ayam/udang/daging n meserba ... aku pun tak tau nak letak ape dalam tu sbg rencah .. kang takut dia tak makan pulak .. soo .. sayur je la ekk ...

sekali ni jugak .. aku buat sos cili pencicahnye sekali ... humang aii ... panehh pijoor tangan ... dok main cili memalam buta .. cili masak ngan cili api ... nak membuang bijik yg malehh n letihh ... cili api memang sah sah buang tangkai terus campak lam blender je .. cili masak tu yg kena buang biji ... tak cantik la kalo banyak bijik timbul n terapung dalam sos tu nanti ... satu periuk aku masak .. banyak tu je dapat bila dah di masak n pekatkan kuahnye ... huuuuuuuuuu ...




yang ni lak .. kulit pai tee yang dah siap di masak ...
sekerat tupperware tu aje dah ambik masa 5 jam berdiri ... fuhhhhhh .. cemana laa orang yg keje asyik berdiri tu aje ... tabik spring kat korang ...

moral of the storey ... nak kena beli dapo lain yg boleh main masak-masak sambil duduk .. takde la rasa macam nak luruh segala lelemak kat badan aku ni kann ...

kalo ikut hati .. memang nak bawak satu tub penuh ... tapi kalo nak ikut larat .. tu je aku mampu buat masa ni ...

memana tempahan yang korang dok sebut aritu .. mintak maaf .. cik jah tak larat lagi nak membuatnye ... tengok la nanti cemana .. insyaallah ...

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky