keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 22 Februari 2012

Cik Jah @ LANGKAWI

 uish ... kejap je masa berlalu ....
Hari Isnin aku masih di office ..sebok ngan segala hal yang ada ...
Selasa aku fly ke Langkawi .... Kursus ...
Rabu .... harini dah Rabu ???
aku rasa macam semalam je aku baru pegi berehat di Terengganu ... kejap je masa ....
tak lama lagi dah nak last class aku .. wah wahhhh .... tak saboooooo ... tak saboooo ....


sooo di Langkawi ni aku kursus ...
8pagi -5 petang .... kursus ...



then 5petang -7.59 malam .. buat keje sendiri ...
langkawi ... dah pegi banyak kali (tak lebih sebelah tangan laaaa) ... tapi jalan nye ... tak pernah abis pun ... ye ahh .. dah abis kusus ..penat ... masa pun tak banyak kalo nak ronda ronda ... soo ada few places yang aku masih belum sempat pegi ....

insyaallah .. kalo ada rezeki .. sampai jugak nanti kann .....

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Isnin, 20 Februari 2012

tiada lagi ...

tiada lagi deruman enjin yang selalu mengujakan aku ...
di waktu pagi ... mengejutkan tidurku ...
di waktu malam ... dikala aku melelapkan mata ...

tah bila akan ada lagi ... tak mungkin lagi ...

semoga dia ditempatkan bersama roh orang beriman .. amin ...
Alfatihah ... 


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Jumaat, 17 Februari 2012

Faris oh faris .. kekecik dah minat vijay ...

 wah wahh .... kekecik lagi dah pandai ni ...
semalam bapaknye pasang lagu tamil kat lappy ... tetiba anak dia datang kacau n start bergendang lakk .. macam pandai pandai jerrr ... panjang lagi sebenarnya .. tapi ni je yg bapak dia shoot ... yg dia dok tekan tekan tu ... sbb dia ingat macam i-pad tu ... touch skrin la kunun ...

kata bapak dia .. ni terkenan la kot ... sbb masa mengandung .. maknye memang giler giler suka tengok citer tamil ... hahaha acik mie dia pun minat gak citer tamil ....  best aperrr ... tapi yg paling minat .... VIJAY laaa .. hahah ...

video

nota kaki : bila agaknye Vicky nak bawak aku jumpe Vijay ekk ... mau pitam 14 kali wooo ... hahah

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

berkat ke ?

 Assalamualaikum n good morning allz ....

hari ni aku lambat dengan jayanya .... hmmmmmmm ... lambat bangun sbb orang lambat kuar dari bilik air n wrong timing .... bila dah siap turun .. kete takde orang tolong panaskan enjin ... tapi dah tolong ngangakan pagar ... hmmm .. bijoks ...cari selipar ... upenye selipar dah kena campak luar .. aikk ... itu macam ??

jalan macam biasa lah .. kalo dah kuar lambat ... memang jem sepanjang jalan ... apatah lagi kalo ada mentadak mentadu n lori besar-besar yg burok gerak slow ... tadik ada dua-3 bijik kete yg kena sumpah jadik "oink - oink" hahah perkataan keramat ni terkeluar kalo time aku bengang atau terkejut jer ... mana aku tak marah ... main selit tetiba .. takde signal ape semua ... bijak la sangat .. naik kete beso .. dah tu siap isap okok ape bagai ... tau la ko pun dah lambat ... mula laa bawak kete macam lahanat je kann ... sabo jer laaa ...

Hari ni aku lalu ikut belah kiri Dengkel. Biasa aku lalu belah kanan, tapi jalan dia jauh sikit laa. Aku ingatkan lagi cepat ... haduuuu .... traffic light lak banyak ... emmmhhh bad decision. soo hasilnya ... 2 minit lambat ... aduhh ...

lam kete aku dengar radio .. soo ada caller ni citer laaa hidup dia haru biru .. keje tak abis abis siang n malam.. penat .. serabut sbb mem dia membebel tak abis abis ...satu perkara yang menarik perhatian aku bila dia cakap ..kat opis dia takde laa buat sangat kerja hakiki dia tu ... wohoooooooooooooooo .... no wonder laaa ... meh cik jah cakap ...

patutnya ... keje hakiki tu kena utamakan ... itu sumber utama periuk nasik ko ... yg lain lain tu buat time ko free atau time rehat atau lepas waktu keje ... yg paling penting bukan bape juta duit ko dapat ... tapi keberkatan pada setiap hasil titik peluh ko.

teringat aku masa di tempat lama ... tak pernah dia buat keje .. duk lam bilik dia .. sembang .. kuar minum ..balik awal ...  tu je keje dia ...
then dia ada laa buat side income dengan jual insuran time opis hour ..siap ajak orang buat sama ..
... aku tak pernah kesah ape dia nak buat pun ... lantak ko la .. tapi dia ni .. suka sangat perli aku .. saja nak kasik aku naik angin ... nak tunjuk dia hebat sangat ... takpe ... aku wat derk je ...

satu hari dia datang opis ... n cakap ...

dia : HAA AMIE .. SAYA DAH DAPAT DAH RM1000 .. 
aku : OHH YERRR ?? ALHAMDULILLAH .. BAGUS LAHH ... 
dia : tu laaaa .. saya ajak... amie tak mau ... 
aku : takpe lahh ... tak minat lah .... 

well ... sehari dua lepas tu ... dia tak datang opis ... upenye kete dia xcident ... well ... udahnye tak cukup gak duit 1000 dia tu utk repair ... rugi je lebih ...

2-3 kali gak menda yang sama berulang ulang ... tapi tu lah .. aku tak pernah cakap ape .. cuma aku rasa ... mungkin juga takde keberkatan pada rezeki yg dia dapat tu sbb selama aku keje ngan dia dalam tempoh 5 thn tu ... boleh bilang ngan jari bape hari dia buat keje dalam opis tu ...

well .. betulkan aku kalo apa aku cakap ni salah ... semoga apa juga rezeki yg kita perolehi hari ini diberkati Allah hendaknya ... aminn



~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Khamis, 16 Februari 2012

bila kakak bersuara ....

 pagi tadi .... Syatrah pegang pass pejabat aku ... then dia tanya ....


Kakak : acik mie .... apa nama acik mie ???
aku : (eja sambil tunjuk nama kat pass kerja ) A....M....I...E.....

 kakak : (tetiba dia nyampuk) CIK MIEE ....


hahaha .. sabo je la budak sorang ni ... lain aku eja .. lain dia sebut ... tah cemana nak ajar dia pun aku tak tau .. semua nak express .. tak suka buat kerja ulang ulang ... paling aku tak tahan bila dia kata dia dah pandai baca ... ayat dia ....


kakak : syatrah dah pandai baca lahhh ..... baca dalam hati .....


haduuuuuuuuu ............

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

bila kakak bersuara ....

 pagi tadi .... Syatrah pegang pass pejabat aku ... then dia tanya ....

Kakak : acik mie .... apa nama acik mie ???
aku : (eja sambil tunjuk nama kat pass kerja ) AMIE
 kakak : (tetiba dia nyampuk) CIK MIEE ....

hahaha .. sabo je la budak sorang ni ... lain aku eja .. lain dia sebut ... tah cemana nak ajar dia pun aku tak tau .. semua nak express .. tak suka buat kerja ulang ulang ... paling aku tak tahan bila dia kata dia dah pandai baca ... ayat dia ....

kakak : syatrah dah pandai baca lahhh ..... baca dalam hati .....

haduuuuuuuuu ............

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Rabu, 15 Februari 2012

bubur lambuk in d'a house ...

 uhh lama giler aku tak buat ape ape n tak jenguk blog ni ... haduuu .. parah ... kebizian melampau sehh ...
ni kira ringkasan apa yg dah berlaku pada aku dalam tempoh aku takde ....
bebalik aku kena masuk meeting ... discuss ngan orang ..
sebok cari barang ... kira kira duit ... mengerastangan untuk lasik hadiah kat orang ...
then last friday buat makan makan sikit .... order pulut kuning ... baca doa kesyukuran sbb menang no 3 tu ... lagipun dah lepas lama .. dorang pun dah bersungut lama ...
 then aku ada kelas on sunday ... malam tu fly ke Sabah untuk kursus ...
soo semalam aku balik semula ke kl ..
hari ni kerja ....

semalam paklah rajin lak buat bubur asyura .. lagipun bininye takde .. soo dia masak laa untuk anak anak dia yg dua orang tu ... aku tumpang sekaki .. heheh ...
tapi banyak giler dia masak ... udahnye pagi tadi aku panaskan balik ... pagi ni bawak ke office ..

bubur lambuk in the house ... sape nak turun tingkat 5 ...

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Jumaat, 3 Februari 2012

Blurker??? @ Blur_Ke??

tengah aku buat assignment .. terjumpa perkataan ni .. dah jadik aku nye entry ... lawak lak rasa ... terkena kat idong sendiri pun ada .... suka bebenoo baca orang nye blog ... tapi tak buat ape ape ..tak meninggalkan kesan ....

sooo apakah itu blurker????
 
What is meant by blurker?
Answer: 1. One who reads many blogs but leaves no evidence of themselves such as comments behind; a silent observer of blogs. 2. One who reads many blogs but has no blog of their own; a blog-watcher or blog voyeur.

ape pun ... sesape pun yg jadi blurrkerrr kat blog aku yg sengal ni ... aku ucapkan terima kasih bebanyak sbb sudi jenguk n singgah kat sini .... MEKACIHHHHH :-* muah muah muihhhh ....

~ It'S OnLy Me ~
Photobucket

Khamis, 2 Februari 2012

mata ... mata ...

 isk .. sungguh tak selesa bila mata letih ... semalam melayan movie sampai jam 12.30 ...then layan sms ngan orang tu sampai tertido ... hahah ... punya banyak mesej ... ape pun aku tak sedoo ....
pagi ni hp bunyik tah bape kali ... jam 6.20 aku sedar ... lewatttttt ....

kalo dah keluar rumah lewat .. jem sepanjang jalan lah jawabnya ... sampai kat office .. of coz parking aku dah kena rembat .. termasuklah yg kat tepi dinding .. soo dengan best nye .. aku parking kat tempat PUSTAKAWAN ... hah .. ambik kooo ... hari hari aku nak park kat situ .. nengok ahhh ... dah tau kete banyak ... parking ciput ... tah sape design nih ... banyak ruang kosong agik ... tapi takleh nak buat ape sbb every parking ada batu dua tongkol kat depan ...

aku nengok notice board ... memasing penuh ngan tarikh cuti ... kecuali ada 2-3 orang ... aduuuuuuuuuh ... parahhhhhh ... adik aku nak g kedah bininye nak ikut gak ... aku ?? cuti lama tuuu .. tapi takde plan .. dia pun senyap je ... aku online pun dia tak tegur ... sentappppppppp ...

hari ni aku nak menjejakkan kaki di library di Putrajaya ni .. tah ceruk mana pun aku tak pasti ... aku ikut je lah kata GARMIN aku .... kalo kanan .. aku kanan .. kalo kiri .. aku gi kiri ... janji sampaiii ... dengar kata ... start 2-10 HB .. sapa yg daftar .. dapat Gift .. heeeeeeee I LIKE ... aku ni tergolong dalam golongan yg mudah termakan hasutan kalo ada menda free free nih ... hhehehe ... ape pun .. tujuan asal .. nak settlekan assignment .. 4 kooo ... memasing takde buat ape ape lagik ...


~ It'S OnLy Me ~
Photobucket

bila aku ....


 isk .. sungguh tak selesa bila mata letih ... semalam melayan movie sampai jam 12.30 ...then layan sms ngan orang tu sampai tertido ... hahah ... punya banyak mesej ... ape pun aku tak sedoo ....
pagi ni hp bunyik tah bape kali ... jam 6.20 aku sedar ... lewatttttt ....


kalo dah keluar rumah lewat .. jem sepanjang jalan lah jawabnya ... sampai kat office .. of coz parking aku dah kena rembat .. termasuklah yg kat tepi dinding .. soo dengan best nye .. aku parking kat tempat PUSTAKAWAN ... hah .. ambik kooo ... hari hari aku nak park kat situ .. nengok ahhh ... dah tau kete banyak ... parking ciput ... tah sape design nih ... banyak ruang kosong agik ... tapi takleh nak buat ape sbb every parking ada batu dua tongkol kat depan ...



aku nengok notice board ... memasing penuh ngan tarikh cuti ... kecuali ada 2-3 orang ... aduuuuuuuuuh ... parahhhhhh ... adik aku nak g kedah bininye nak ikut gak ... aku ?? cuti lama tuuu .. tapi takde plan .. dia pun senyap je ... aku online pun dia tak tegur ... sentappppppppp ...


hari ni aku nak menjejakkan kaki di library di Putrajaya ni .. tah ceruk mana pun aku tak pasti ... aku ikut je lah kata GARMIN aku .... kalo kanan .. aku kanan .. kalo kiri .. aku gi kiri ... janji sampaiii ... dengar kata ... start 2-10 HB .. sapa yg daftar .. dapat Gift .. heeeeeeee I LIKE ... aku ni tergolong dalam golongan yg mudah termakan hasutan kalo ada menda free free nih ... hhehehe ... ape pun .. tujuan asal .. nak settlekan assignment .. 4 kooo ... memasing takde buat ape ape lagik ... tah ape nak jadi ....
~ It'S OnLy Me ~
Photobucket

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky