keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Jumaat, 30 Mac 2012

ketupat sotong



 aduhhhhhh bos lama aku ni saja jerr menguatkan lagi alasan aku nak balik kampung .... lama giler tak makan ketupat sotong ...
terbau-bau dah aroma dia ... sedapnyeee

pinjam gambar buat ilham n ambik feel...

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Khamis, 29 Mac 2012

tak suka bila ...

 alhamdulillah ...dah selesai semua exam ... harapnya ini yang last ... malas dah nak baca buku ...

dugaan betul semalam .. tetiba aku nampak benda yang tidak sepatutnya .... urghhhhhhhh .. terus bertukar ijau .... dah lebih niii .. ilang kesabaran aku ....

sengaja nak menduga aku ke?? jangan monyet .... jgn carik pasal ngan aku ....

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Rabu, 28 Mac 2012

Bila bebudak balik lambat....

Biasa bila aku sampai umah waktu petang ... suasana memang bingit.. tambah lak dua dua dah beso. main jerr..

hari ni aku sampai .. sebijik kete pun takde agi.. bapak dia n mak dia tak tau kemana. aku masuk umah .. minum air .. on tv... isk .. rasa tak sedap lak ...



call bapak dia ... anak ko mana? siapa ambik??
HUH .. TAK AMBIK AGIIII??

waduhhhhhhhhhhhh .. cecepat aku g sana ..
sedih lak rasa .... dari jauh aku tengok ...anak buah aku yg besar tu dok gayut kat pagar sekolah tu haaa ... muka sedih .. mendung jerrr ...
adik lak .. toksah cakap aaa .. happy jer memanjang ... 

aku kuar dari kete .. si adik dok menjerit jerit n terlomnpat lompat sambil panggil nama aku ... MIEEEEEE.... MIEEEEEEEE.....

si kakak pulak .....
CIKMIEEEEEEEE ... NAK AIRRRRRRRRRRR .... sYATRAH HAUS SANGAT...
aduhhhhhhhhhh .... sedihnye rasaaaa ....
lam kete aku memang takde air minum ... kecuali air paip yg aku standby in case .... soo aku singgah kedai .. dengan syarat ... beli air je ... soo sebotol air susu strawberry ..share adik n akak ...terus abis time tu gak ... alahaiiii ..haus giler gaknye ...

dalam kereta on the way balik ....
kakak : NGAPE ARINI CIKMIE SORANG JE DATANG AMBIK??
aku : BAPAK NGAN IBU BZ .. TAK BALIK LAGI .. CIK MIE SAMPAI RUMAH DULU .. SBB TU CIK MIE AMBIK SYATRAH ...
kakak : mmmm.... NANTI HARI HARI LAH CIK MIEE AMBIK LEWAT MACAM NI ... BOLEH BELI AIR SELALU ..... (part beli air tu dia slow jerr)
aku : APA KAKAK????? (kekonon tak dengooo)
hahahah terus dia tak jawab dah lepas tu ..... aduhaiii cenggitu la pulak dah ....









~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Selasa, 27 Mac 2012

jual baju atau jual ????

 perghh ...
tau la ko nak promote baju ... dah pakai baju tuu ...
seluar atau skirt jgn lupa pakai la wehhh ...

kalo badan kurus .. memang orang panggil sexyy ...
kalo badan menggebu-gebuuu ... seksaaaaaaaaa ....
(seksa jiwa dan raga orang laen specis laaa)

baju dah la bawah sikit pada pungkoq ...
dah tu duduk atas kosi ...
sib baik tak nampak tuuuuuuuuuuuuuuuuuut kat depan tu ...
macam iklan ape jerrr ... (nak jual baju atau produk lain??)

haduuuuuuuu ... posing baekk jerr ..
siap buat muka macang ikang jebongggg ....

muehehehe .... sori le .. aku cakap yang benar ....
tolong yerrr ... jgn tunjuk sangat "kebirahan" anda ..
tak jadi aku nak beli baju koo .. hahaha saboo je lahhh


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Isnin, 26 Mac 2012

kanda .. dinda ....

satu hari bila di taman ....

sang ratu dengan putera kataknya ....
sedang berduaan
mencuci mata... melihat pemandangan ...
menghirup udara yang nyaman....

tiba tiba ....
sang ratu bertanya ....
kandaa.... sejauh mana kanda sayangkan adinda ??
 kekanda tersenyum .... memandang tepat ke anak mata ....
terdiam sang ratu ... tertanya tanya ....
mendalam sekali dalam sayangnya agaknya .....
 tak dapat diluah ....

satu jam kemudian ....

 kanda..... adinda sungguh cintakan kanda ....
kanda cintakan dinda??
sambil tersenyum ..... hmmmmm....
aduhhhhhhhh .... sayang benar dia sampai tak terkata ...

suasana sepi ......
satu jam kemudian ....

kanda .... hairan dinda ...
kenapa dari tadi kanda tak bersuara walau sepatah kata ....
bila ditanya .. senyum saja ...
ditanya lagi ...berdehem pula ....
makanan tersedia ... tak dijamah sesuap dua ...
air di tuang tak berusik juga ...

cuba kanda terangkan pada dinda ... apa sebenarnya ??

nampak kelat di wajah kekandanya ...
hmmm...adinda ... syebenarnyaa ...........
masa nak keluar rumah tadi ...
kanda lupa ...
nak pakai gigi palsu kanda ....

hmmmm patut diam jerrr....
.................................................................................................
moral of the story ....
jgn cepat perasangka ...
jgn cepat perasan
jgn cepat marah ....

mueheheh ...

 mana laaaa kekanda aku ni? sejak balik dari UK .. jarang pulak dia online ... windu nak borak macam dedolu ... 24/7 ngan HP jer ... hehehe

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

exam final

 Happy Monday ...
pepagi buta dah kecoh ... malas nak layan ...
semuanya cas negatif ... tak elok untuk diri ...

semalam dah berjaya mengharungi satu paper ...
soo tinggal satu lagi untuk penamat ...
tunggu result n bubbye allz .. heheh harap harapnya la

sampai paper ke 3 .. baru la dia wish good luck kat aku ..
dah sembang ngan dia hari Jumaat pasal exam ..
semalam dia mesej .. tanya apa aku buat sepanjang hari ..
herk .... lupe ke ?
adakah hal hal aku ni dia masuk telinga kanan kuar telinga kiri ??
hmmmm ... semakin terpinggir aku dalam hidup dia agaknya ... 

tinggal satu paper hari Khamis ni ....

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Jumaat, 23 Mac 2012

jaman sekarang nye kes ....

phewww....
balik tadi aku singgah kat kedai "what son" ... cadangnye nak beli toiletries je ....

ambik shampoo
conditioner
berus gigi
ubat gigi
wet tissue
pencuci muka
cranberries kering
kacang campuran

ok tu jerr .... total RM99.79 ....herkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ................

 sebelah aku tu ada sorang akak tu nak beli bedak ... dia siap tengok tempat harga kat mesen duit tu ... then dia pandang aku ... pas tu dia pandang balik menda alah tu .... kalo dia tak percaya .. aku lagi laaaaaaaa rasa tak percayaaa ... hahaha....

apo kobondo aku ambik ni ??? aku rasa semua barang yg aku ambik kat atas tu semua ada less ok ... wallawehhhhhhhhhh ... ini macam kaaa ?? takde pun penuh bakul aku tu haa ... 1/4 bakul jerr ... huiiii dasat tuuuuuuuu .....

ini baru toiletries tau .. belum campur barang dapo ... untuk laundy ... fuuuu .. dasat betol nilai duit skang ni ....rm 100 dah macam rm 10 jeee ... kalo yg anak ramai tu aku tak tau aa cemana kess ..

kekadang aku tak kesah pun bila ambik barang ... main ambik je pun barang yg dah biasa guna ... kalo pegi kat kedai yg jimat .. murah ... borong ..tess koo.... aku rasa sama gak ... satu troli tu kekadang sampai rm300 abis .. padahal ape benda je beli ...

kekadang aku tak kesah .... tapi ada masa... memang aku kesahhh ...


~ It'S OnLy Me ~ Photobucket

Khamis, 22 Mac 2012

bila aku dan dia ....

aku ngan dia kan pelik ...
kejap ok .. kejap tak ok ...
kekadang aku tegur hari ni ... 3 hari lagi baru dia balas ..


kekadang bila aku senyap .. dia marah pulak ...

 bila aku cakap banyak ... dia dengar je ...
tapi selalunya .. dia la yg banyak cakap ...
sbbb aku suka dengar je ...
 selalunya bila aku perlu dia .. memang dia tak ada ...
tapi ... aku selalu ada bila dia perlu ... (tapi tak tau aaa kot ada masa yg aku tak ada)

semalam dia PM aku .. jam 1 pagi ....
aku tanya kabar dia ... jawabnya ... ok ..
then aku tanya khabar sugarbaby (sugar glider) dia ...
rupanya mati dah ... 2 hari lepas ... sadisss ...
aduhh .. melepas aku nak nengok n tolong bela sehari dua  ..
baru je ingat nak pau dia utk bday aku ... heheheh ...

then dia tanya nak tengok dia tak ??
of cozz aaa aku nakkkk ... rindu wooh ..
aku dah download YM baru ... virsion 11 ...
soo .. bila dia call .. aku tak nampak button accept .. tapi ringing ok je ..
then bila dia letak .. aku call .. dia leh accept ...
tapiii...
tak boleh nampak apa aku type ... haduuu ... udahnye ..
aku kuarkan kertas ...  tulis mesej ...
Cuba abg kecikkan skrin call tu ...
dia balas balik dengan gerakkkan tangan tanda tak boleh ...
 then aku pun tulis lagi ....
nampak gayanya .. kita kena guna bahasa isyarat laaaaa ...
bila dia baca jer .. siap tergelak besar kat sana ....
hmmmmmmmmmm ..
rasa happy je bila dia happy macam tu sekali ....
dekat kul 2 gak aku sembang ngan dia ....
haduuu tak studi lagi nih ....
takpe laa .. sesekali sembang ngan dia ...
apa salahnya kann ...

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Rabu, 21 Mac 2012

tak berapa nak baru dahh ...

 Duit baru ...tapi dah tak berapa nak baru ... terkezut gak bila nengok duit ni ...

masa memula kuar .. fuhh shining .. shining bagai ...

tapi aku rasa macam baru sebulan dua je duit ni kuar kann ?? korang nengok yang paling kanan sekali ... waduhhhhh ...  kenapa buruk sekali jadinya ...siap dah macam lusuh giler .. takkan laa orang yg dapat tu ari ari pegang ... gosok gosok macam gosok lampu aladin lak kann ???

... agaknye... duit ni dah keberapa juta orang pegang sampai jadik gini sekali kann?? ... hahaha kerazzz ...

Photobucketape pun .. aku tetap suka duit 50 sen ...  maklum laa .. jaman mak sekolah dulu .. banjer sekolah rendah .. hari hari 50 sen jer ... tapi makan tengahari ... ibu bekalkan hari hari gak... time rehat orang lagi gi kantin ... aku lak lari pi hujung pagar sekolah ... ambik bekal yg mak aku sangkut kat pagar sekolah .. hehehe ... sempoiiii ...

 ~ It'S OnLy Me ~



gerammmm...

 semalam balik dari peperiksaan dengan perasaan yang kacau bilau ... aduuu geram betol ... aku tak tau ape jadi ngan paper semalam .... rasanya 60% je yg aku bebetul pasti .... soalan ada 2 bahagian je .. bahagian A pun banyak yg kena huraikan atau discuss .. menulis juga ... part B essay ... jawab 3 lak tu ... haduuuuuuuu ... tak cukup masa rasanya ... penat sangat semalam .. stresss ... ngape laa dorang tak kasik pilihan ABC ke ape .. herghhh geramss ....

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Sabtu, 17 Mac 2012

perang mula...

 Harini .. peperangan bermula ... tadi petang jam 2.15 ..sampai jam 5.15 ... phewww.. letih gak tangan nak menjawabnye .. maklum laaa.. sejak zaman dah terlebih canggih ni ... jarang menulis ... nahhh sekali menulis sampai 3 jam ... mak aiii lenguhnye lain macam daaaa...syukur gak aku dapat menjawab soalan-soalan dengan ok .. aku rasa ok jerr .. tapi tak tau la kot jawapan aku salah ke ape .. heheh jawab tetap jawab...

agaknye semalam aku tido tak sampai 4 jam .. soo sampai je kat dewan peperiksaan .. aku rasa ketar semacam lak ... kengkawan aku dah ramai berkumpul ... semua tengah mengulangkaji ... haduuu ... tambah nevesss ..  bila tengok soalan past year .. lagik la otak rasa blank tak tau ape ... dengan dorang yg dok layan sesi soal jawab ... blurr aku rasa ...

tah ape ape doa yang aku baca ... neves semacam lak nak exam kali ni ...  sib baik ingat lagi jalan nak ke tempat exam ... bahaya gak ... hp aku kan bisu .. kot nye aku sesat ke ape .. parah wooo ... dok main makan langsat jer ... kes berat ...

ape pun ... selasa ni satu lagi paper ... malam ni aku nak tido .. mata rasa kelat semacam ... pandangan pun macam tak bape nak ok ... harapnya sempat aku katam semua ..... aminn ...

ooo yeah ... hebat Mickey .. dia kuar awal arini ... pasti meletops jawapannya ....


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Jumaat, 16 Mac 2012

dugaan

 haduu .. parah ni ... makin nak exam .. makin bz .. niat nak cuti sehari dua ... tak mungkin ....
dugaan ..dugaan ... ape pun .. kena yakin dengan diri sendiri ... pasti boleh ...
wish me good luck okeh ... tak sangka tiba juga harinya .. macam tak percaya ... rasa macam semalam je baru mendaki tangga untuk daftar studi ... cepatnya masa berlalu ... pejam celik ... dah 4 thn ... wahhhhhhhh ...
harapnya ini menjadi the best 35 present ...


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Khamis, 15 Mac 2012

kekadang ...

 kekadang ... dia banyak cakap ...
 ada jugak harinya ... dia dengar je apa aku cakap ...
tapi ada gak bila masanya .... langsung tak bercakap ...
makin lama makin teruk ni ...

sibuk ngan hp jer ..
apa yg menarik kat situ ek ?
atau ada yg tertarik di sebelah situ??
haru ...

hahaha ... aku takmo tahu ...
lantak ko la labuu ...
asal ko bahagia selalu ...
hendaknya biarlah sampai ke anak cucu ...
....................................................................................

hmmm dah seminggu aku sms n mesej dia ...
bagi salam ..... tak jawab ..
bagi smiley ..... sengap ...
say hi .... jawabnye hi hi bye bye ke sudah ...
tanya kabar ..... dia jawab OK jerrrr ....
OK jerrrrrrr??? itu pun berjam jam tunggu dia balas wehh ... hohohoooooooo .... kecik ati mak tauu ... terus rasa macam menyesal jeeer aku mesej dia ... ape dia ingat aku takde keje lain ke?
kang bila aku diam je .. dia kata aku dah sombong lak .. langsung tak tegur dia ... abehhhhhhhhhh .... kalo aku tegur dia ... dia buat aku cenggitu lak ... hishhhhhhhhh .. serba salah wehhh ...

hisssssss kronik sangat ke ape dia nI?


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Rabu, 14 Mac 2012

Ombak Rindu Trip - ending

 sesuwai dengan tajuknye .... ini entry last percutian ombak rindu kami ....

soo ... petang tu kami mandi manda dengan sangat happy ... disebabkan kali ni semua orang ada ,... macam macam la kami buat ... buat putaran roda ... buat gaya renang berirama laa .. heheh gila ... mengalahkan bebudak jer kami ni ...


malam last .. kami dihidangkan dengan BBQ ... wahh bakar bakar sendiri ok! ... soo .. kami rembat ayam .. ikan .. fish ball n hot dog ... bakar .. bakar ... soo chef of the day ialah aku n wani ... hehehe



haduuu lambat masak .. lapo giler ... dah la panas membahang bawah kemah tu ... tak pepasal muks aku ngan wanipsksi blush free ... panas wooo ...



then ada dak omputes ni dok berdiri tepi kemah .. takde penyepit gak nye ?? aku pun tanya (asah lidah skett) ...



aku : u want to cook the chicken?
omputes : (angguk angguk ... sengih)
aku : ok .. put there .. i'll cook for u ...
(cewahhhhhhhh baik kunun) ... tapi memang aaaa aku tengah pegang sepit ...  takkan nak tolong golek paha ayam sesekali pun tak boleh kot??

soo malam tu kami makan makan sambil layan bola .. kenyang kebuntang memasing ... lepas abis bola kami lepak kat buai n meja kat tepi pantai tu ... sembang sembang ngan geng instructor ... lawak la dorang ni .. saket prot dok ketawa ... happening sungguh ....

udahnye kami balik ke bilik jam 2 pagi ... memang aku takleh tido sampai cerah ... 6.30 pagi aku dah lepak depan umah sensorang ... layan ketam yg dok memain kat depan tangga .. heheh ...

sayang betul nak tinggalkan tempat ni ... rasa best sangat kalo dapat layan feelings kat sini .. rasa rilax n tenang jer ... dan dan tu rasa takmo balik ... hahhaa

bot kami dari pulau ke tanah besar ambik masa 30 minit jer ... cepat la pulak ... siap dok gegelak ngan pakcik tu .. bila bot terlompat lompat di lambung ombak .. aku cakap ... langgar batu ... dia ketawa ... dia kata JKR lom petakan lagi ... pakcik tu cakap .. datang lagi bulan 4 atau 5 ... time tu musim mencandat sotong ... wallawehhhh .. serunuk abis tuuuu ....

soo korang ... kalo nak rasa pengalaman macam kami rasa ... sila lah booking cecepat kat Mutiara Redang ok ... search page dia kat FB ... Mutiara Redang .....

itulah penamat percutian kami di Pulau redang ... sungguh seronok ... sebagai pembuka tahun 2012 ...

memang aku flat 2-3 hari rasanya ... sudahnya jam 1 kami gerak dari jeti ... jam 3 pagi baru aku sampai rumah di Banting ... hua hua huaaaa ... nak pitam rasanya ... tido pun rasa di buai buai Ombaks Rindu Redang ... heheheh .... aku nak pegi lagi .... sbb tak khatam snorkling kat sana ... tak aci la kannn .....
nak gi ngan sape ekk ??


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Selasa, 13 Mac 2012

Ombak Rindu Trip - 6

 sakit lagi buku lali aku yg terantuk lam bot ni ... bengkak dah takde la .. cuma rasa sakit je kalo terkena sesuatu  ....

 sambungan ....

sooo petang tu siren berbunyi lagi .... SNORKLINGGGGGGG .. SNORKLING ...

hehhhhhhhhhhh .. dak kecik je yg dok melaung panggil kami ... siap kami macam tak percaya lak ... betul ke tipu ni ?? tapi kuar aje laa .. memang dah 2.30 ptg ...

 soo kali ni naik kat jeti ... fuuuhh legaa .. takde la kena mengharung air lagi ... n syukur juga .. kami dapat masuk ke taman laut tu ... trip pertama dia pindahkan naik bot nelayan ... ingatkan dia nak transfer yg batch kedua .. rupanya dorang naik bot laju tu haaaaaaa .... udahnye bot kami la sampai lambat ... tak kesah laa .. janji sampai ....







nani n wani awal lagi dah masuk air ...

aku n vicky ... dia bebetul memaksa aku masuk dalam air kali ni ... huuuu risau juga aku ... tapi aku suh dia janji jgn lepaskan aku walau ape pun yg terjadi ... memang betul dia kotakan janji dia ... dari mula sampai abis dia pegang tangan aku .... petang tu aku dapat snorkling dengan vicky ... yey... happy sangat ... tapi takde la masuk jauh ketengah ... bahaya lak kalo jadi ape ape kann ... aku pun tak berani nak risikokan vicky ... teringat mak dia ...

masa kami pick up dia dari rumah ... mak dia nampak risau sangat n macam tak 100% lepaskan vicky ikut kitorang .... aku serba salah gak ... siap aku janji jaga vicky elok elok ... mak dia siap cakap ... my nyawaaaaaa n hug anak dia ... wahhhhhhhhhhhh .... untungnye vicky ..

hujan renyai juga masa snorkling kat taman laut tu ... tapi orang tetap tak berganjak ... satu agi ... hujan tu .... aku rasa sepanjang masa kat pulau ni ..memang aku di basahi dengan hujan jer ... siap mandi pantai time hujan lagi kooo ... takde pun demam ke ape .. cuba kalo ujan kat bandar ni haaa ... tak sampai 5 minit dah mula seram sejuk gamaknyerr ....

sooo takde masalah nak mandi kalo hujan pun ... sudah snorkling ... kami ambik gambar kat area tu sebagai kenangan .... then waktu balik agak crowded ... group hotel lain tu banyak trip n boat jugak ...

batch pertama angkut naik kapal .... kami kasik chance kat bebudak dulu .. kesian gak basah basah ni ... yg dah beso leh sabo n kuat lagi ... sooo ... dah abis angkut ... tiba giliran kami ...

hahaha .. kali ni kami naik bot laju la pulakkkk .... yahoooooooooooo .. laju gilerrrrrrrr .... masa melintas bot nelayan group kami tu ... kami siap lambai lagik ... nampak si yennn di belakang kapal ... siap tunjuk sign macam orang dok kayuh bot panjang tu ... yg sorang lagi di pintu masuk tempat kemudi kapal tu siap buat gaya orang menolak kapal tuuu .... hahaha lawak laaa dorang ni ... kejap je dah sampai ...

macam biasa ... kami mandi laut lagi ... yahooooooooooooooo .... seronok nye kalo hari hari leh macam niiiiiiii .... rasa takmo balik .....

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky