keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Sabtu, 30 Jun 2012

Cikaro Gurl - monkey temple

 sambung citer cikaro lah.... dah nak abis ni ... dah nak sampai ke finale .. hehehe...



sooo petang tu kami singah ke monkey temple lak ... semalam rimauu .. arini monyet la pulak.. .. aku tak masuk pun ... ramai duk kat luar je .. nengok monyet yang berebut rebut pisang .. berebut kacang ... lapo bona tuuu ... besar ada .. kecik lagik laaa banyak ekor ... banyak yang kecik laa ... agaknye yg besar tu dorang pi hantaq kat utan mana pun tak tau laaa ...

aku nengok mat n minah saleh ni banyak gak yg suka mendokong monyet ni ... tak busuk ke ??? aku rasa nak muntah pun ada bila masuk kat kawasan tu... busukkk adaa .. kotor pun ye jugak ... takyah g pun takpe la kot kat situ...

then kami gerak balik ... sampai awal gak arini .. sooo lepas solat .. kami tukar uniform mandi ... ape lagi ... terjun kolammmmmmmmmm ... yahuuuuuuuuuu .... sempat lagi berangan... kalau laaa aku kayooo ... sodapnye buek kolam mandi kek sebolah umah .. pepotang jo terjun .. .bahagia rasanya ....

malam tu memasing ada program ... aku memang last minute nak shopping ngan wani ... vicky nak memanjakan diri dan pegi ke spa aritu ...

soo aku n wani memula cari tempat makan ... ada la restoran ni .. leh tahan gak la harga dia ... lepas makan baru kami cari cari souvenir ... then kami decide utk massaj kaki ... maklum la .. banyak jalan .. betis pun jadi keras ... penat tuuu .... tapi tempatnye takde la jauh sangat .. berdepan dengan hotel yg kami duduk je ...
ada perkara yang bebetul menyentap perasaan kami berdua waktu tu .... soo jgn lupa baca siri cikaro gurl ..finale okeh .... have a great weekend all ....

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Jumaat, 29 Jun 2012

lu bikin gua terkejut beruks lahh ...

 dah dua hari aku di serang kejutan masa memandu ....

kelmarin pagi .. kat hiway ke putrajaya ... biasa laaa ... ada part yg macam mendap sikit kat jalan tu .... memang la aku dah standby bawak dalam jarak selamat ... tapi still dalam kelajuan yg lebih ... elok je aku follow belakang kete tu .... alih alih sampai kat tempat jalan yg tak elok tu ... dia boleh pulak buat break mengejut ..... haduuuuuuuuu ... sib baik aku sempat break mengejut gakkk .... aduhai .. takkan laaa tempat macam tu ko nak berenti n slow slow jalan? takde effect pun aku rasa kalo kete ko laju kat situ .... kalo yer pun .. buat la slow dari jauh lagi ... ini dah sampai kat muncung kete .... aduyai ... berderau darah aku ....



tadi pagi ... kat dengkel ... jalan nak ke hiway lepas balai polis simpang 3 tu..... mmm lepas tapak pasar malam tu laaa ... kete depan aku nii ..  dah la jenis MPV yg tinggi n beso gabak sampai orang belakang tak nampak ape kat depan .... kalo kete ko tinggi cenggitu .. aku rasa ... kompom ko nampak lebih banyak view dari kete yg rendah macam kete kodok aku ni ... of coz la ko akan nampak apa yg berlaku kat depan dengan lebih jelas ....

tapiiii aku rasa pemandu ni mamai kottt?? ....

tadi pagi ada xcident kat simpang yg orang selalu buat U Turn haram tu ... adoiiiii ... dia boleh lak buat terkejut beruk n break kecemasan bagai nak gila .. siap leh swirf ke kanan ... aduuuuuuu ... takkan la ko tak nampak ada kemalangan kat depan tu ... kete kemalangan tu berenti kat belah kiri .... ada dua kereta ..sah sah besar gabak kete tu .. sah sah ada orang dok sembang kat tepi tuuu ... yg terkejut beruk sampai macam tu sekali apa kess ??? .... tu yg aku kata dia bawak kete macam orang mamai atau mengantuk .... sbb cara dia terkejut tuuuuu .. mak aiii bikin gua nervess tahap dewa dewa wooooooo ... 

... sib baik bukan dia yg xciden kat tempat xcident tuuu ... kalo tak .. sekali ngan aku aku redah ... sah sah aku masuk opis lambat lagik .... kelmarin dulu dah ke kodok aku meragam ..tak pepasal masuk lewat kat opis ... since air paip halus macam air ujan .. nak mandi pun susah n tak puas ... dah tentu kuar umah lewat .... tapi setakat ni tak pernah lewat lagi la .. kecuali kelmarin ....

sooooo bila memandu tu ... fokusssss .... fokusssssssss ... mmm ni aku nak citer ..... semalam masa balik petang  .... jem macam biasa laa kat simpang 4 nak ke dengkel tu ... sooo satu kete belah kiri aku sloow n berenti .... sekali aku nampak pompuan tu dok bergayut kat talipon baekkk punya.... elok dia ke depan sikit ... ada satu kete kat belakang dia bebetul berenti depan sikit pada kete aku..soo aku nampak laa pemandu dia ... yg aku heran tuuu  ... aikkkkkkkkk .... bergayut gak kat talipon dia ... dua dua bijik kete depan n belakang bergayut..  .... aikk ... kete depan ngan belakang ni ... bercinto ko apo?? dua dua rancak berbual ... lama giler .... sampai kete dah gerak punnn .. dorang masih sembang lagik kat tiponnn .... aduuuuuuu ... ape nak jadik ... nampak gayanya ... abis gitu je la duit kerajaan buat iklan n promosi harga ribu riban ... tapi orang masih tak ambik kesah ...

agaknye laa kann ... dorang ni ada nyawa spare kot ????

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Selasa, 26 Jun 2012

Cikaro Gurl @ Krabi - Bond Island



 Last day jalan jalan ... huuu rasa sedih sikit .. sebab inilah penamatnya .... dah terbayang bayang malam nak kena pack barang ... esok nak balik n pegi airport ... huuuuu ... kalo laaa kaya ... leh sambung holiday lagi ... sadis je rasaaa ....

hari last ni kami ambik pakej Bond ... macam biasa ada orang ambik kat hotel n hantar kami ke lokasi yang di janjikan ... tapi kali ni kami naik kereta ... hiks .. specialll .. sekali ngan tourist guide kami ... namanya .. RUDY ... muda n peramah jugak .... suppose naik satu kenderaan .. tapi ramai lak yg nak g bond .. soo kami naik kete asing .. team satu lagi naik van ...

disebabkan rudy kena terangkan apa yg akan di lawati .. dorang janji berenti macam tempat rehat rawat la ... soo dia mintak kami tunggu .. sambil tu sempat dia cakap .. coffee shop depan tu sedap sangat ... its like ... SE-TA-BAKK ... hehehehe aku tak tahan nak ketawa bila dia cakap stabakkk tuuu ... soo kami pun serbu laa kedai kopi tu sementara dia pi buat penerangan

uhhhhhhhhhh ... tak tipu kooooo ... sememangnya terbaikkkkkk ... sadapppppppp woooo .... dah tu harga murah je .... tapi cawan dia .. tak main laaaaa cawan plastik nipis atau cawan kertas biasa tuuu .... kitorang dapat bekas macam tupperware tu ... aku n wani .. siap bawak balik malaysia bekas tuu ... (nampak??? bekas kaler ijau tuu ??) ..

yang menarik hati masa di kedai tu ialah .... benda alah yg vicky pegang tu ... itu adalah manisan mangga yang dibentukkan menjadi sekuntum bunga rose ... aduhhhhhhhhh ... aku kagum betul la dengan seni kraftangan n hasil dorang ni ... kreatifff ....

sooo sampai di lokasi naik bot ... kami turun .. kali ni naik bot terbuka laa ... Long boat ... (sib baik bukan macam boat yang auntie tu naik ... heheheh) ... tapi yg tak tahan nye ... bau air dia ... herkkkkk ... pagi ni aku terasa macam loya pulakkk .... aduuuuu .. sib baik ada asam boi 2-3 ketul ... biasa la beg kalis air aku ni ... selain dari camera .. macam macam stock kecemasan ada .... sekurang kurangnya dapat gak membantu walau tak banyak .... soo korang kalo boleh .. bawak laa stock makanan ringan mcm biskut .. kurma .. coklat ... bila dah buat aktiviti .. memang cepat rasa lapar .. then ada masa yg rasa tak tahan tuu .. dapat la bertahan sementara sampai waktu makan ....


sepanjang perjalanan .. nampak macam macam bentuk pulau ... tak semua kita singgah ... lalu n tengok je ... soo sampai la pulau BOND ... huishhhhhh ... atas tu penuh ngan kedai cenderamata je ... aku siap cakap kat makcik yg jual jual tu  .. ini je ke pulaunye ??? sekali auntie tu cakap at the back ... tapi dia sebok laaa dok suruh kitorang beli barang dia .... huuuuuuuu ... penangan air mineral sebotol ngan air coklat yang sedap tuuu ... tak tahan nak terkucil adik kakok wehhhhh .... takleh konsentret nak beli barang sekali tak melepaskan hajat .. sooo nasib baik ada tandass ... legaaaaaaa ....

kuar dari tandas .. terus bergambar berlatarbelakangkan pulau bond tu ... pulau tu asalnya nama pulau paku .. tapi sbb james bond nye filem buat kat situ ... nahhhhhhhh .... ambikkk .... PULAU BOND!! ... aiyarkhhh ... itu je ke ??? ... rudy kata dia kasik masa 45 minutes je ... nahhh kelangkabut semua ... main nak cepat jerrr ... takut kena tinggal




then kami pegi ke satu lokasi untuk kayak ... siapa yg berkayak .. turun dekat kapal @ pelantar yg ada kat tengah tengah laut tu ... kami lak duk je dalam bot tu ... heheheh .. dapat gak pusing pulau tuuu ... sekeliling tu ada banyak batu batu n pokok bakau ... heeeeeeee ... kat Malaysia pun banyak cenggitu .... siap lalu di celah celah batu batuan .... celah celah bakau .... (siap teringat citer super croc ... hahahaha) .... sooo lokasi kayak pun sama gak .. sekitar tu je ... lepas abis pusing .. kami naik ke barge tadi ...

sooo .. dalam masa terluang sementara menunggu dorang balik berkayak ... aku n wani posing sakan ... omputess tu siap dok nengok gelagat kami jerr ... hahahaha lantak lerrr ... ada aku kesahhh ??

masa kami tengah menikmati minuman oren yang sejuk sampai ke usus tuuu ... ada satu kumpulan pelancong dari negara India (kalau tak salah aku laaa ... vicky .. kalau salah tolong betulkan ok) ... memula dorang semua naik ke atas kapal ni ... then ada yg bukak jaket keselamatan .. ada yg pakai ... soo salah sorang tuuu baru teringat agaknye depa nak naik kayak kena pakai jaket ... sooo dia pun tunduk laa kat bot dorang tu ... kebetulan masa tu dia bersandar dengan perut dia kat birai bot tu ... n at the same time kaki dia menahan kat bot besar@barge tempat turun tadi .. sooo bot dia tu macam bergerak ke tengah sikit ...

nak dijadikan citer ... tukang bot tu pun memang nak parking bot dia kat tengah tengah laut tuuu .. sooo memang orang tu tersangkut n terkapai kapai kat birai bot tuuu ... hahahahha sib baik tukang bawak bot tu perasan ... kalo idak .. mau jatuh laut ... atau tersangkut laa sampai sudah kat situ sampai semua balik ... hahahaha orang yg tengok semua ketawa tngok aksi dia ... termasuk laa kami ber-3.. adoiiiii macam macam laa manusia niii ...

dalam kami ketawa tu .. ada sorang lelaki thai tu tengok aku n sambil sambil ketawa
pasal tu ..dia ada cakap sesuatu kat aku .... dalam bahasa thai ... aku macam biasa laa ... dari time sekolah agi .. kalo ada orang cakap cina ngan aku ... aku sengihhhhh ... angguk macam pahammmmmmm ... menten senyummm jerr... hahahahaha ....  bukan sikit koo dia cakap ngan aku .. banyak gak la ... 2-3 ayat gak la ... aku agak mesti dia citer pasal orang tadi ... hehehhehe

then ada sorang staff pompuan sana dia cakap sesuatu .. yg aku pahsan .. MALAY .. malay je .. tahhhhhh ... agak dia cakap aku melayu @ Malaysia ... hehehe then baru laa orang tu cakap omputes yg tak seberape
 then dia cakap pasal lelaki tu n cakap ... U Beautifulll ... wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ..... kembangs idongg makkkkkkkk .... pahsan jap ... then dia cakap u all beautiful kat kami semua ... haaaaahhhhhhh kembangs lagik n gegelak kemalu-maluan arrrr .... takde la riakkk :D ...

tak lama lepas tu .. bot kami sampai n kami gerak ke tempat makan .......


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Isnin, 25 Jun 2012

Mimpi ohh Mimpi ....



2-3 hari ni .. aku mimpi yang sweet jer ...

ari sabtu ... aku mimpi kat rumah besar yg biasa aku mimpi tu ... then sebok melayan kucing kucing aku makan ... ada 3-4 ekor ... macam macam kaler n pattern kat badan kucing tu ...bila aku garu garu kat perut kucing tu ... kemain lagi dia golek golek ... terasa macam real je rasa bulu kucing yang gebu tu ...

.... bila aku kasik makan nasik yang gaul ngan ikan ... selera betul semua .. siap mengiau-ngiau n belit belit kat badan aku ....ikut je kemana aja aku jalan .... bila aku sedar .... rasa macam relax n happy je ... teringat kucing aku si zorro... macam mana laa keadaan dia skang ni?? mesti dah tua dah si encem aku tu ...


tadi pagi aku g makan ngan wani ... dia citer dia mimpi pelik n kelakar .... dia dalam perjalanan ke satu tempat ... then suddently kenderaan yang dia naik tu xcident n terus terjun kat dalam air ... yang kelakarnye ... siap dia leh snorkling dalam tu lagik ..... adoooiii ... berat kawan aku sorang ni ....

ni kes kemaruk nak snorkling la ekk??? ... tunggu ekkk ... ada rezeki nanti ... kita pegi lagi .... Insyaallah ...

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Ahad, 24 Jun 2012

Cikaro Trip - cashew nut

Hujan selebat lebatnya selepas kami selesai saja program naik gajah.... then lepas minum petang .. kami naik kenderaan lain ke destinasi seterusnya utk jemput vicky n kawan kami dari france tu....

Di tiger temple ... cuma ada harimau buatan manusia depan temple tu je ... menurut ceritanya ... dulu ada perkampungan .. di puncak bukit tu pula ada harimau ... selalu orang kampung ni kena serang dek harimau tu.. sampai la satu masa .. ada sami datang ke kampung ni .. then harimau ni dah tak serang lagi ....

mmmhhh .. musnah harapan nak pegang arimauuuuuuuuuuuu :(:(:(

ada satu insiden masa kami dalam perjalanan dari emerald pool ke kolam air panas ... masa tu TG kami berenti kejap kat kedai sbb dia nak beli majalah ... then depan kedai tu ada satu meja yg diletakkan produk macam kacang je ...

soo secara spontan ... pemandu pelancong kami cakap .... there is cashew nut ... cashew nut is local produce .. if u want to buy ... sooo ape lagi ..kami beramai ramai turun dari kenderaan tu jalan terus ke meja tu .... sekali tengokkkkkkkkkkkk ..... kacang tanah upenyeeee .... tak jadi la beli .. cuma ada pelancong dari india tu yg beli n dia kasik la kami semua dalam van tu utk rasa ...

soo sepanjang perjalanan driver tu asyik kena perli n dia cakap dia akan berenti dekat satu kedai yg jual cashew nut tu nanti .....

sooo dalam perjalanan balik sebelum sampai ke pekan ao-nang tu .. dia pun berenti laa kat satu kedai ni ....

disebabkan kedai ni macam ekslusive sikit ... harga barang dia mahalllllllllllllllllll kooooooooo.... cashew nut dia harganya lagi mahal dari yg aku beli kat rantau panajang tu ... haishhhhhhhhhh .. patutnya kalo dah pengeluar kat tempat tu .. kasik la harga murah sikit kann ??? ini tidak .. lagi mahal gilerr ... soooo tak payah le beli .. lagipun kat Malaysia melambak lagi yg murahhh ... 

soo petang tu kami sampai awal kat hotel .... soo kami rehat n relax jer ...

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Sabtu, 23 Jun 2012

apasal datang balik???

mmmhhh .... pelik juga seminggu dua ni .... tetiba muncul semula orang orang yang pernah singgah dalam hidup aku dulu .... yang banyak menguji kesabaran dan keimanan aku .... ketabahan...

Rasa kecewa itu memang sakit kan?? tapi tu cerita lama ...
zaman masa aku frust "menonggeng nyior" ...
nangesh sampai berhari hari (not more than 3 okeh .. hehehe)
zaman frust sampai aku tak makan langsung sampai 3-4 hari .... (hahaha takde maknanya... lelemak ku ini memang dah tegar.. tak jejas n susut punn.. hehe)

kalau dia hadir kembali ... dah pasti rasa sakit tu muncul kembali ... tapi tak sama seperti dulu ... cuma segala apa yg cuba di lupakan menerjah ke fikiran dan menyesakkan dada. ... dan membuatkan nafsu amarah aku membara semula .

mmm... mungkin juga aku sudah memaafkan semua apa yg dorang buat kat aku kot? ... sbb bila dorang muncul kembali ... aku tak rasa ape ape .... hahahaha.... kerazzzz.......

ngape ekk dorang datang balik?

yg sorang tu tetiba panggil aku ayg n bahasakan diri dia dengan panggilan yg aku biasa sebut dulu .... ohhhh geliiiiii okehhhhhhhhhhh .... panggilan tu utk orang yg tersayang saja ...

mmm bila dah frust baru nak cari aku balik ... baru nak buat ayat kesian macam 7-8 thn lepas ... aduhhhhhhhh .... disini bukan tempatnya ok ... soriiiiiiii ... ayat kamu sudah basi.. boleh bikin saya muntah hijauuuuu. ... anyway .. nama aku pun kamu sudah lupa ... muehehehe kesiannnnnnnnnnnnnn..... nampak sangat laaa berderet aweks yg beratur dalam listing kamu tu ... hahah wa tak kesah .... ok jerrr kalo ko lupakan aku terus......



kalau dalam diri sendiri pun ko takde keikhlasan ... takde kejujuran .... jgn harap laa ko akan dapat orang yg baik .... pasti yang sama macam perangai kamu jugak hadir dalam hidup kamu ....

walau aku masih boleh berkomunikasi n memaafkan semua yg dah berlaku ... tapi takkan mungkin aku boleh terima korang kembali ..... cukup sekali .....

mmmmm.... ada yg aku ok... tak kesah sangat laa  ...
ada gak yg aku rasa macam nak cakap .... "iskk boleh tak ko blahh dari hidop aku ..." hahahah .... mana tak nye .. asal sembang ngan aku ... mula laaa nak sakitkan ati aku jerr ... cakap pun macam dok perli-perli ... ada jerrr ... sib baik ko jauh mattt ..... kalo idak ... ada yg makan "panggggggggggggg" akuu.............

janganlah menduga ...
takut nanti aku lupa ....
aku ada dia dalam hidupku ....
walaupun bukan hanya aku dalam hidupnya...
aku tahu ....


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Rabu, 20 Jun 2012

Bday Girl & Boy.... Syatrah & Faris

 hari ni Bday Syatrah .... sebok dia ngan bapaknye buat preparation utk kasik kawan kawan gift kat sekolah dia .... aku cuma banjer Ice Cream jer utk semua .... hadiah ??? nanti gaji la ....









tapi semalam puas dia ketuk pintu aku .... baru jeee aku berangkat jumpa dewa dewa .... kena laaa bangun ... macam biasa dia nak aku citer ... then lepas dah abis .. aku pun wish Bday kat dia .. siap pesan suh belajar n dengar cakap cikgu ...

haaa yang gambar dekat kereta kuda tu masa kami pergi ke Bukit Gambang ....
.








tapi petang tu dia dah kenakan aku cukup-cukup .... aku tengok dari atas tangga sampai ke pintu bilik air .. menjejes air .... air ape kebenda lakkk ?? mencurigakan kalo nak kata itu air yg dia mandi ... sbb yg banyak tuu kat anak tangga .... grrrrrrrr ... mesti dia dah terkencing kat situ ... lagipun memang ada sikit bauuu lahhh .... haduuuuuuuuuuuuuuuuuuu ... geram jerr rasa ..... tak pepasal aku kena jirus n mop semua  .... syatrah ... syatrah ... saboo jerrrrrr .....




sempat lagi dia pi papanjat ruangan display dalam kedai n berposing sakan dalam tu ... bila aku tengok .. memang dia dah posing terbaring macam tu ...





ooo yeah ... lusa ni Bday adik Faris lak ... wah wahhhhhhhhh ....... pandai ejas ni ... bday sama bulan ... sekali sambut je ... hahaha 2 in 1 .... isk ... kejap je bebudak ni dah besoo ...

 kakak n adik ......



 Syatrah n abg Adam ... kat bawah tu .. Syatrah n abg Aniq ... semoga dorang membesar bagai johan ... menjadi anak-anak yg soleh/solehah ...dimurahkan rezeki ... kesihatan yg baik... bijak dan berjaya dunia akhirat.



~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky