keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 29 Ogos 2012

cas negatif

ouch ... kenapa aku?
aku tau bila aku mula membalas mesej dia .. mesti akan berlarutan ... 
oh tidak ... lepas satu.. satu ...
kalau la haritu dia tak sebut yang mak dia dah mati ... aku rasa aku masih silence sampai ke sudah ...

susah aku nak citer dari mula ...
bagi aku ... lagi tua umur seseorang ... lagi matang la orang tu ... tapi dia ni ... aku tak tau la apa jadi ...
boleh je kalo aku nak dengar masalah dia tapi buat keras macam batu ... takde effect n perasaan ...
tapi sebagai manusia normal .. aku tak dapat nak buat cenggitu ... paling tidak .. aku kena la cakap menda yang positif ..

tadi tah ape dia merepek meraban .. nak bunuh diri ..
aku tau la dia stress sbb mak dia dah takde ...
then dia kena kenching kat orang ...
barang kena curi ...
then dia cakap dia mula stress n mula take medicine again ..
dah mula minum-minum ...

kena pukul ngan orang ???
aduh ... ngape sampai gitu sekali

 semua ni cas negatif yang bisa mengharu birukan hidup ...
oh tidakk ... jgn sampai berita ko kuar paper dah la siva ...
harap dia ok ok saja n all problem solved ...

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Selasa, 28 Ogos 2012

Dimana dia ... anak kambing saya ?

Dimana dia ... anak kambing saya ?

aduh .. puas laaa aku nak ingatkan dia nye lyric ...
sampai ke sudah tak ingat ....
soo pagi ni aku search internet ... nahhhhh .. ambik .. complete lyric ada ..

chan mali chan
dimana dia anak kambing saya?
anak kambing saya yang makan daun talas
dimana dia buah hati saya?
buah hati saya bagai telur dikupas
chan mali chan, chan mali chan
chan mali chan, ketipung payung
di mana dia, anak kambing saya?
anak kambing saya main di tepi sawah
di mana dia, cinta hati saya?
cinta hati saya yang pakai baju merah
di mana dia anak kambing tuan?
anak kambing tuan di atas jambatan
yang mana dia si bunga pujaan?
si bunga tanjung dihujung dahan
kalau nak tahu anak kambing saya
anak kambing saya di dalam bilik
kalau nak tahu intan payung saya
intan payung saya yang kecil lah molek
di mana dia anak kambing tuan?
anak kambing tuan yang bulunya kuning
yang mana dia buah hati tuan?
buah hati tuan yang putih lah kuning

terima kasih pada tuan punya blog ni : http://whereinsoever.wordpress.com/2007/02/05/di-mana-dia-buah-hati-saya/

 p/s : anak kambing memang cute kann?/ tapi aku suka lagi anak gajah ... bulat n nampak happening sangat ..


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Jumaat, 24 Ogos 2012

Abang ... meh rayaaaaa ...

 Raya ke-4 ...
Faris baru je datang ke rumah nenek Gunong ... semalam dia tidur di rumah nenek Jelawat ... soo masuk je kat umah .. terus dia terkam kereta mainan dia n jentolak abang Izzudin.. then pegi masuk bilik .. ambik pulak bantal ultraman dia n bawak ke ruang tamu ...


elok je dia dok gegolek kat depan tu ... bapak dia balik ... soo ape lagi .. dua beradik tu cecepat lari ke depan .. bukak pintu n terlompat lompat excited la ... macam biasa la tu .. padahal biasa je pun .. mana ada bapak dia bawak balik ape ape ... saja dorang je suka suki melompat kanak-kanak riang ...

kebetulan la pulak ... ada laaa 2-3 orang budak lelaki ..kecik comel .. macam darjah 1-3 gitu ... kekanak riang jugak ... tengah lalu depan umah aku .. soo agaknye anak buah aku ni xcited melompat n buat bising .. bebudak 3 orang tu macam berenti la tengok ape yg jadi kat beranda umah aku tu ...

tetiba..... si faris ni ha... dengan selamba badak dia .. boleh lak panggil bebudak lelaki tu .. sambil dok lambai lambai tangan dia suh masuk .... siap dia jerit kokuat ...

ABANGGGGG ..... ABANGGGGGGGGGGG ...... AYEEEEEEEEE... siap ulang 2-3 kali ..
bebudak tu cecepat lariii ... aduhai ... sabo je laaaa....

wahhhhhhhh ... sesedap rasa je faris ni ... tah sape sape laa bebudak tu haaa... selambe dia buat macam kengkawan dia lakk .. alahai ... anak buah aku sorang nihhh ...

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Khamis, 23 Ogos 2012

Cik Jah Gedebe : Apa yg ko tahu haa budak??

adu yaii ... hilang kesabaran ku hari ni .... tadi jam 12 .. aku ngan ibu pegi pekan Jelawat .. dah abis shopping kat pasar .. aku balik Gunong n singgah kat Pantai Timur Gunung ni sbb ibu nak beli barang ...

ok ... imbas kembali sehari sebelum raya .. time tu tengah posa n di waktu waktu memang tengah mengawal napsu amarah n segala-galanya la ...

aku beli barang kelengkapan umah .. termasuk la plastik alas meja yg ada kat bahagian atas sekali .. dah la naik tangga .. dengan orang ramai la pulak ..sumbat kat atas tu ...

... satu floor aku round .. asal aku jumpe staff dia je .. ada ramai la yg dok main sms n belek HP jer .. ada yg dok bergayut kat telefon .. ada yg duduk berkumpul 2-3 orang ..dok sembang ... ok la .. paham sbb tengah mood nak raya .. n kebetulan aku mintak budak yang jaga kawasan tu kerat plastik alas meja tu .. budak tu layan baekk jer ... 

turun bawah .. lagi serabut ..penuh manusia kat dalam pasaraya kecik tu ... serabut otak aku ... aku memang tak suka sangat aa bila sesak macam tu .. rasa sesak napas n serabut otak aku ni ... soo aku cuba sedaya upaya n sepantas yg boleh utk capai n ambik semua barang yg aku dah listing ... sampai kat kaunter pembayaran .. aku kuarkan semua dari bakul beroda tu n letak atas kaunter .. soo bakul tu aku nak guna balik .. aku letakkan di depan aku supaya aku senang angkut n masuk dalam tu balik .. lagipun .. dalam bakul aku tu ada plastik alas yg aku beli kat tingkat atas tadi ...

elok jer aku letak kat depan belah kanan aku ... tetiba cashier kaunter depan aku tu cakap dengan suara kasar n lantangnye ....(orang lain semua tengok kat aku ..dah la kaunter kat situ rapat-rapat n tengah ramai orang)...aku maluu siotttttttttt ....

budak sengal 1 : KAK ... BAKUL TU JANGE LETOK DEPE TU ... PAYOH OGHE NOK LALU ....  (sambil membongkok kedepan ..mengintai bakul yg aku tolak kedepan tadi)

aku : (pandang muka budak sengal tu n cakap..) SAYA TAHUUUUUUU ... ADA LAGI BARANG SAYA KAT DALAM TUUUUUUUU ..... NANTI SAYA NAK LETAK BARANG YG SAYA BELI NI ... (huuuu panas ati guaa ... muka pun rasa panas jerrr ... tangan gigil rasa nak sepakk je muka budak kuwang ajo ni..)

budak sengal 1 : "SENYAP SUNYI"  (besar la kemaluan dia ... terus tersipu sipu n sengapp seribu bahasa..time time tu jugak buat buat sebok kemas kemas barang atas kaunter n panggil orang yg beratur kat belakang aku ....)

 aduuuuu .. aku cukup pantang kalo orang kuwang ajo ... lom usul peksa ..dah cakap kasar n kuwang ajo dengan orang  .. ape salahnye kalo dia cakap leklok n lembut dengan customer ?? orang pun tak sakit ati .... tak pepasal aritu kurang sikit pahala posa aku .... tapi tu kira aku leh sabar lagi la ....

ok ... back to today time zone pulak ....

disebabkan aku lupe yg umah ni ada satu lagi meja kat depan .. soo plastik tak cukup .. aku pegi lagi panjat kat atas Pantai timur Gunong ni .. semata nak beli plastik n galah utk sapu sawang dalam umah ... galah ni panjang dia 4 meter.. kira ok la .. takde la susah nak panjat kosi ape bagai ... maklum le .. sapu sawang ni memang dah jadi kerja rutin aku .. disebabkan aku agak kebal dengan habuk .. kalo orang lain tu .. awal lagi dah mula bersin n gatal gatal satu badan ... Alhamdulillah .. syukur sbb aku kebal lagi setakat ni ... heheheh ade keerr??

sooo .. aku pegi ambik galah penyapu sawang .. tapi pelik gak .. takkan galah jer?? mana berus atas dia tu ?? takkan takde penyapu dia sekali ?/ takpe laa ..nanti tanya kat kaunter ... soo aku pegi pulak kat tempat plastik alas tu ... jenguk sana ... jenguk sini ... seko manusia pun takde ... aikk ... bape kerat je yg keje ?? ok la .. aku paham la sbb musim cuti raya ... tapi kat kaunter bayar tu ada dua manusia ... sorang besar .. sorang kecik ... soo aku pun cakap laaa ........

aku : Dik ... akak nak plastik alas ni .... 
budak sengal 2 : mmmm budak yang jaga kawasan tu keluar rehat la kak ... 
aku : habis tu takde orang lain ke yg ganti? 
budak sengal 2 : saya tak reti nak kerat tu kak ... kalau akak nak ... pukul 2 setengah (dia sebut macam tu okeh) nanti dia masuk .... 
aku : mmmmmm macam tu ... takpe lah .. (bengang je rasa. .maknanya nanti lagi sekali aku balik kampung ler baru aku beli satu agi...)

then aku pun pegi kat kaunter tu n nak bayar ... ngan budak tadi gak ...

aku : dik .. nak tanya ... galah ni .. memang batang saja ke? atau ada sekali berus dia kat atas ni? 
budak sengal 2 : isk ..saya tak tau la kak ... hari ni ramai yang tak masuk kijo lagi ... budok ni cuti lagi ... 

aku : (mula bengang tahap dewa-dewa sambil cakap dalam hati .. budak ni .. semua tak tau .. ape je yg ko tau kat sini?? kali ni aku dah mula cakap kasar n nak marah..tapi aku guna nada perli je laa..) ..laaaa semua tak tau niii .... habis tuuu .. kalo takde budak tu ... orang lain tak tau ke ?? tak boleh ke tanya kat sesiapa yang tahuuuu??

budak sengal 2 : takde la kak ... abistu akak nak beli ke tak ni ??? (sambil buat muka tak cukup tepung)

aku : (haduuuuuuuuuu budak ni kalo lama lagi aku kat depan dia .. memang sah makan penampar free hari raya ke 4 ni...) ... Emmmmh .. kira je lahhhhhhh .... nak buat cemana kalo semua dah tak tahu ...

haduuuuuuuu .. dalam hati aku cakap ... mampos laaa pasaraya ni tak lama lagi .. boleh bankrupt kalo semua staff dia buat cenggitu .. atau orang pun takmo pegi dah kat sana ... memacam peel pekerja dia ... tu belum lagi aku sentuh bab barang n kebersihan dia lagik... 

bukan nak belagak atau cakap besar la ... aku pun pernah kerja di kedai runcit @ koperasi yg jual barang barang keperluan macam tu ... aku pun pernah jaga kaunter n cahsier kat kedai ... tapi aku takde la sengallllllll macam budak tu ... OVER sehhhhhh ... 

sekurangnya .. kalo dia sebagai manusia yg normal .. pekerja yg bagus n ada inisiatif .... BELAJAR la buat kerja ... tak tau tanya ... mementang ko jaga mesen kira .. itu je la yg ko tau ekk ?? masalahnye korang tu berdua kat mesen kira n ruang yg sempit tu .. ape salahnya sorang tolong layan n bagi apa yg customer nak ... tak boleh ke ?? kang ada gak aku buat macam kedai sendiri .. ukur n kerat sendiri ... boleh gituuuuuu?....

then yg aku perasan .. ada tempat yg aku lalu aritu .. barang dia bersepah .. ada yg jatuh kat lantai ... hari ni aku lalu kat situ lagi .. masihh jugak bersepah .. n yg jatuh tu masih lagi kat tempat aritu ... haikkkkkkkkkk?? takde orang keje ke? buat buat tak nampak n tak peduli?? bukan ke patutnya kedai kena nampak bersih n teratur ?? 

hmmmph ... dah ler .. malas nak citer panjang .. soo taukey dia tu kena la perati staff tu sama ... kasik le kursus apa yg patut sebelum terlambat ... n kita sebagai manusia ni ... kena la belajar semua perkara yg kita tak tahu .. takyah la benda yg besar besar ... benda yg simple simple n yg patut kita tahu n membantu dalam kerja kita seharian ... tu je punn dah cukup membantu .. bukan susah sangat pun ... 

p/s :  manusia ..kalo dah rasa bagusssssssss sangat ... payahhhhhhhhh...

gambar pinjam kat blog ni jerr : http://www.wenkt.com/blog/2005/07/13/

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Rabu, 22 Ogos 2012

"mimpi" malam tadi ...

4 tahun .. 9 bulan ... 3 minggu ... bukan satu jangka masa yang singkat ... tapi dah cukup untuk buat aku rasa dah cukup lama ...

semalam aku mimpikan dia .... sungguh aku tak suka dengan mimpi tu ...
aku mimpi aku di dalam sebuah restoran.. agak privacy dengan ruangan ruangan peribadi  ... ramai orang kat sana .. tempat duduk aku agak tersorok..aku menanti seseorang....

 ... dari mula aku dok perhati sorang perempuan ni... nampak cantik n ayu je ... aku sempat bertegur sapa sekali dua dengan dia ... alih alih dia datang n terus berbual dengan pompuan tadi tu ... nampak mesra sangat ... jelesssssssssss...

entah macam mana..masa aku beredar dari tempat tadi ... . dia nampak kehadiran aku kat sana .. terus tergumam ... kaku n membisu ...kerazzz..... tak macam tadi ...

bila masa memperkenalkan diri ... awek tadi kenalkan dia sebagai pakwe dia ... aduuuuuuuhhh .. sentap betul aku rasa waktu tu ...terus teringat masa aku tahu dia ada hubungan dengan seseorang... sakit hati aku ... bagai di hiris berkali kali ... sekali ni aku pulak yang terdiam .... marah ... sebab aku dah puas bersabar...

aku pun cakap .. dia pun bf aku ... sejak 4 thn lepas .. sampai skang ..
sekali ni pompuan tu pulak yang tergumam ... aku tak tau ape jadi lepas tu ... ada adegan rajuk merajuk ... ada adegan pujuk memujuk ... antara dia la ... aku dia tak peduli pun ...

 BENCIII aku melihatnya ... sakit hati aku ...
sampai satu ketika pompuan tu tetiba mintak maaf dari aku ...
aik ....???  kenapa pulak dia yg mintak maaf?? bukan salah dia pun ...
siapa lak aku utk dia mintak maaf??? 

sampai waktu mereka nak berpisah @ balik  ... dua dua nampak sangat sedih n sungguh berat untuk melepaskan satu sama lain .... siap peluk n cium perempuan tu lama sangat ....


aku rasa serba salah ... untuk aku ke semua tu harus terjadi ?? bahagia ke aku?? disebabkan aku ... mereka berpisah?? ...

ohh tidakkkkk.... aku tak sanggup melihat ... aku lebih rela melepaskan semuanya ... aku lebih rela pergi dan kehilangan semuanya daripada aku bahagia atas derita orang lain .....
apa sangatlah cinta itu kalau ia bersiram air mata dan penderitaan orang lain...
apalah sangat aku utk dia?? penting ke? aku rasa tak penting pun .. sebab dia dah pun ada orang lain selain aku .... 
aku lebih rela kehilangan dia .... NOKTAH. 

aku terjaga jam 4 pagi .. terus tak boleh tidur lepas tu .... ahhhh serabut otak aku ... macam macam perasaan dalam benak aku ni .....  parah je aku rasa ... real ke? mimpi ke? petanda ke??

drama ke ape ni??????????

kan aku dah cakap aku mimpi malam tadi .... hahahah ape daaaaaaaaaa.... tapi aku tak suka mimpi ni ... tak sukerrrrrrr ... THE END!


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Sabtu, 18 Ogos 2012

Syatrah : Bila Balik kampung

Alhamdulillah ... baru sudah bersahur ... dan baru ada peluang on lappy ... biasa laa.. bila balik kampung ... hari memula sampai tu .. mesti pensan bagai nak rak .. separuh hari memang tido tak ingat dunia.. letih woo ... sib baik jugak laaa bergilir memandu ... kalo sensorang ... lagik parah ...

Alhamdulillah jugak .. sebab kali ni .. perjalanan lancar sangat ... cuma jem di area KL n Ampang je la.. di hiway memang clear .. sampai la ke Gua Musang. Kami gerak lepas berbuka puasa .. tu pun dah lewat juga ... dalam kul 10 malam .. then sampai di Gua Musang jam 3 pagi .. mata aku masih segar bugar lagi .. tapi disebabkan adik aku dah cakap ngan abg kami balik kelantan .. then abg aku pulak suh tido n sahur..  tak dapat menolak la ... ingatkan sempat sahur ngan ibu ...

soo kami sambung perjalanan dari Gua Musang ke Bachok jam 9 pagi n sampai 12 lebih.. kalo ikutkan hati .. lepas subuh nak gerak ... tapi anak-anak buah aku belum bangun. Si kakak suka sangat kalo dapat main dengan abg Izzudin & Aniq... kalo tidak .. mau dia dok ulang benda yang sama .. kang ada lak dia cakap ...
: nanti kita pegi umah abg Izzudin ekk ibu ...
kalau tidak pun ...
: esok kita pegi umah abg Izzuddin boleh tak???
hahaha tak sanggup aku dengar permintaan dia .. soo aku tunaikan la .. biar dulu bebudak ni memain kejap .. lagipun ... raya tahun ni dia beraya di Johor ... musnah harapan nak raya sekali ngan bebudak tu...

mmm .. sampai umah .. mak aku tengah sidai kain ... yg bebudak ni pulak kemain xcited lagik ... terlompat lompat n jerit jerit dok panggil nenek... nenek ...... wahhhhhh... dia nye xcited tu kooo .. dah tak tertahan tahan lagik kott....

Since hari Jumaat lepas lagi aku dah cakap kat dia. ... lepas pada tu ... berkali kali tanya
:  bila balik kampung cik Mie?? ...
 aku cakap lagik 4 hari .. duduk kejap .. dia tanya balik ...
: esok ke balik kampung ibu?? ... Rabu (kata mak dia)...
lepas tu dia tanya aku pulak ... aku cakap ...
: lagi 4 hari ... esok (sabtu) ..cuti, cuti, sekolah, sekolah, balik kampung (sambil dok bilang ngan jari n tunjuk kat dia). ...
nahhhhhhhhhhh .. selesai masalah aku ... memang dia ingat bila cakap macam tu ... siap hari hari ulang ...
tapi bila hari selasa... dia sembang ngan mak dia ... esok ke balik ibu?? .. mak dia cakap .. malam ni balik kampung .... whoaaaaaaaaaaa naik gegar umah .... yeyyyyyy.. balik kampung .. balik kampung .... sukanye depa ....

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Selasa, 14 Ogos 2012

Selamat Hari Raya



~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Mulut ada sedikit bau lah ...

parah betul .. memang la mulut orang berpuasa berbau ...
tapi jangan laa sampai bau petai jering lebih kuat ..
aduhhhhh ... pening kepala aku ...
ape tadi pagi tak gosok gigi ke ape ... hehehe .. 
siksa gak jiwa dan raga aku kena duduk sebelah dia tadi ...
sabar je lahhh ...
dugaan .....

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Isnin, 13 Ogos 2012

balik kampung wehh ...

Tak sabar nak balik kampung rasanya ni ... kalo boleh .. dari hari jumaat lepas lagi .. tapi dua hari ni memang ada keje n program .. uhhhhhh ... kacau ...

nak balik kampung .... nak balik kampung ....  korang balik bila??

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Jumaat, 10 Ogos 2012

Kesilapan besar ...

 skang ni .. bahasa dah bercampur aduk ... kekadang terbawak bawak lak sampai ke cetakan bahan bacaan dalam pasaran ... kena teliti satu satu ... tapi kekadang ada gak terlepas ...



ini aku jumpe dalam poster .. paling tak tahan masa aku nampak cipan tu la ... siap aku ketawa sampai meleleh air mata ... aduuu geli hati rasanya ... satu lagi yg aku jumpe kat gambar betik dalam buku bahasa Malaysia ....  korang agak ape dia tulis???? ....................................



 PAPAYA !!! .... kerazzzzzzzz  .....
bila aku cakap ngan publisher tu .. dia silap leh cakap .... ehhh salah ke?? bukan papaya ke???

aduuuuuuu aku tak bley tahan nak gelak ... BETIK laaaa ....


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Khamis, 9 Ogos 2012

Bantal Love

 well .. sejak dah beli mesin ni .. macam macam benda la cik jah buat ...
teringat la zaman sekolah dedolu .. cik jah baru sweet 14 gitu ... saja belajar mengait sarung bantal dengan jiran sebelah ... then siap laa satu sarung bantal bentuk love. yang bestnye sebab dia macam buah anggur .. ada biji biji kat luar tu ... suka ... yg berbelang belang tu ... sebab tak cukup benang ... sooo pandai pandai la nak buat utk siapkan ...
disebabkan kat opis cik jah ada tauke bantal kekabu .. cik jah mintak beli kekabu saja ... sebab musababnye ... dah banyak kali g pasaraya utk cari bantal love ... tak beli punn .. hehehe ... udahnye .. khamis lepas .. cik jah ambik ukuran sarung tu ... agak agak aje la supaya muat dalam sarung tu ... dah buat base dia .. terus potong n jahit ...


bab mengisi kekabu yang tak larat tu ... bebudak ni .. lagi di larang ... lagi dia buat ... udahnye beterbangan satu umah kekabu tu ... depa suka la sangat ...

skang ni dok berebut la dua beradik tu ... kakak punya ....... adik unyeeeee ... mm lantak le depa .. nanti nak buat satu lagi ...

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Rabu, 8 Ogos 2012

Masa untuk keras kan tangan ...

Jumaat lepas adalah hari yang sangat sangat bz dan special .. bz sebab ada keje yang sangat sangat penting ... alhamdulillah dah selesai satu part ....

then hari yang sama jugak ... ada bengkel kraf .. hehehe i like ... masa memula masuk sini .. aku belajar buat aksesori .. then the next year .. belajar buat sulam riben .. this year pulak ... decorative painting ...memula nama aku takde pun dalam kelas tu ... soo aku masuk gak la dalam kelas tu sbb nak menempek ... tak dapat sijil pun takpe .. janji dapat ilmu ... ye dak?

soo aku menempek la dalam kelas ... alih alih dorang cakap ada orang tak datang ... whoaaaaaaa ... rejeki makkkkk .... i like sangat sangat x 10000 kali ...

syok sangat ... tak terasa masa berlalu pantas ... kalo boleh sepanjang hari nak buat menda alah tu jer ... tunggu la .. nanti ada RM lebih aku nak beli semua barang-barang dia ... suka sangat .... Alhamdulillah ... 

p/s : aku rasa sangat best jika aku dapat berada n kerja dalam syurga kraftangan .. hehehe means kalo macam kat gudang barang barang kraf tu ... lagi lagi kalo macam yang kat atas semua house kl tu ... huuuuuuuuu chap jempol ahhh ... 2 thumb up ...

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Selasa, 7 Ogos 2012

baju raya aku mana???

Bulan puasa ni memang penuh dengan aktiviti menarik ... aku rasa .. sejak mula puasa .. kursus n ceramah tak abis abis ... bagus jugak macam tu ... sekurangnya aku takde la mengantuk sangat ... hehhe tau tau aje la .. kalo dah mengadap pc ... dengan suasana yg sejuk bedi ... dah tentu mata pun kuyu jer ...


ape pun .. banyak projek menanti aku lepas puasa nanti ... tak tau la cemana ...

baju raya yg aku tempah tahun lepas .. dah masuk nak raya kedua ... tak tau siap atau tidak ..
tukang jahit tu langsung tak bersuara .. langsung tak cakap ape ...
cakap je la ape dah jadi ngan kain aku tu .. kalo salah gunting ke .. atau dah terbuat baju orang lain ke ape ... aku tak kesah pun ... kira sedekah aje la ...
tapi sekurang kurangnya .. aku nak dia cakap yang sebenarnya ... daripada dia menipu sepanjang masa ... nak pandang muka aku pun dia macam dah malu alah ...
ape la sangat kain yg tak sampai RM50 tu ... 

skang aku dah beli mesen ... kalo nak buat baju sampai 10 pasang pun aku boleh buat sendiri ...
manusia .. manusia ... lagi ko tau hukum hakam .. lagi ko buat gak ... ape nak jadi ... kalo dia tak cakap lagi ... minggu depan aku jumpe dia ... aku nak mintak balik kain kain aku tu ... nak tengok ape dia nak cakap ...

p/s : kalo la kain aku tu di jahit labuci ... gamaknye dah penuh satu badan labuci tu haaa ....

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Isnin, 6 Ogos 2012

projek mega

 mmmm lagu raya dah banyak berkumandang .. kuih raya pun dah banyak yg sampai ... means tak lama lagi nak raya ....

aiyargh ... aku lom sempat buat ape ape .. banyak kerja terbengkalai ... bila free .. keadaan lak tak ok ...
kalo hari hari yg aku penat sangat tu ... gamaknye tido je la ..

baju syatrah dah tinggal sikit je ... haha nanti la aku kerah mak dia sembat baju tu ...
baju aku n ibu nanti malam baru aku potong ...

malam tadi aku buat sarung bantal love ... kekabu lom sumbat lagi ... hehehe nanti petang nye projek ni ... tapi biasa orang dedolu buat pagi pagi buta atau malam hari kalo bab sumbat menyumbat n anyam menganyam ni ... tapi aku kena tunggu dua budak comel tu tido dulu la gamaknye ...

ngaji banyak lagi .. nak kena kejar lagi pantas ni ....

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky