keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Selasa, 17 September 2013

Kulit Gebu??





Sape penah guna bedak bunga tanjung ni? atau nama lain ... bedak kulit rambai ... memang terbaik lah ... seingat aku ... aku guna menda alah ni sejak dari sekolah menengah lagi ... hehe kiranya sejak dah mula tumbuh jerawat lerr ... cumanya masa tu rajin lerr sikit ... ape je petua .. semua buat ... tapi yg ni jgn la pulak korang sental masa muka penuh jerawat wehhh .. mau meraung lam bilik air tu ....

well ... bedak ni aku guna seminggu sekali ... atau bila muka dah rasa macam tak best ... letak sikit sebuk tu atas tapak tangan ... basahkan sikit dengan air ... sapu kat kulit n kasik sental slow slow .....memang rasa pedih sikit .. tapi lepas tu gebu jee rasa.. selain muka .. badan pun boleh gak guna bedak ni ... sama je caranya ... terus letak serbuk tu atau korang bancuh dulu dengan air ... gosok gosok kat badan ... lepas bilas rasa best ... takdo dah daki daki di badan ..licin je rasa kulit tuuu... cuma bau dia je la ... hehehe ... kasik sabun banyak skett ... ilang la bau dia tu ....

ada gak aku cuba jenama lain .. kebetulan jumpa .. tapi tak sama ... ada yg kasar-kasar berasnya .. lagi la sakit masa nak menyental ... tapi tu bukan made in Malaysia la ... ada gak semata beras je kot .. takde bahan campuran lain ... takde bau langsung ... tak syiokk ...

Nak buat sendiri ?? aiyarkh ... tak tau resepi laa ... beli je la .. murah je .. 

hmmm ... gambar pinjam dari mr. Google je ... dari blog >> http://nabihahsejutarasa.blogspot.com/2013_01_01_archive.html ... pinjam gambar yer ..


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

2 ulasan:

My Little Diary berkata...

yee....pernah dulu2 tgk bedak ni...
mmg gebu kulit..

rihan bidin berkata...

tau tapi tak penah guna.. dulu2 guna bedak lain.. tak ingat dah apa ke nama nya.. masa sekolah dulu muka berparut jerawat..

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky