keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Selasa, 26 Mac 2013

abg nak OYIKKKKK .....

 satu malam dalam bilik tidur aku .....
anak -anak buah aku semua dah siap baring kat tempat masing-masing n dah abis baca doa tidur ... tak sampai 2 minit ....tetiba abg faris bangun n berdiri ....


faris : hmmmmmm abang nak oyik laaa
aku : abg nak ape ??? nak gi mana tu ???
faris : abang nak oyikkkkk ...
aku : oyikk ???? ape tu abg ... cik mie tak paham ...
syatrah : adik nak oyik la cik mie ...
aku : aduhhh .. cik mie tak paham la abg ....

(tengah aku dok pikiaq .. tetiba teringat .. bebudak ni tido tak bawak botol susu pun .... baru teringat air HORLICK ... aduuuuuuuhhhh )

aku : abg pi ambik kat bawah la  ...  pi mintak ngan ibu ...

faris ... terus turun ke bawah dengan kakaknya ...
tak sampai 3 minit .... dua dua naik bawak botol .... tapi dalam tu ada air masak jer ...
hahahahahaha ... kesiannnnnnnn ... esok la minum air horlick yer abang ...


 gambar : abg faris n uncle

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Selasa, 12 Mac 2013

gathering la sangat ...

aku ada satu penyakit malas ... paling malas bila ada reunion .. tak kira la ape jenis sekali pun .... bukan apa ... sbbnya boleh di katakan kebanyakannya dah ada family sendiri ... jarang jarang yg masih solo molo macam aku ni ...

aku dah pernah join small gath ... semua dah kawen ... aku sorang yg solo .. aduhhhhhh ... blurrrrr ... yg dah kawen .. citer pasal laki .. pasal anak .... takkan aku nak citer pasal boprenn lak ?? atau citer pasal anak kucin ?? hehehe

memasing bz ngan urusan memasing .... udahnye aku layan FB ..layan HP ... layan la sangat walau takde ape ape yg menarik dalam henpon tu ... hua hua huaa .... 

soo bila dah jadi macam tu ... aku jadi takde feeling ...  serbasalah jugak kekadang bila orang ajak gathering ... tak join .. nampak sangat macam tak beramah tamah .. bila join lak ... cenggitu lak aku rasa ...

korang ada rasa macam tu tak ?? atau aku je yg tak berapa nak ok ?? heheheh

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Khamis, 7 Mac 2013

sekolah orang tua ...

pagi ni kami adakan sesi bergambar ... hehehe kasik chance pada cikgu murni bergaya .. tapi aku pun terbabit sama .... cumanya aku tukang ambik gambo je la ...





~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Rabu, 6 Mac 2013

TOT Sarawak 2013

sakit weh tulang belakang aku .... tambah parah kalo dok mengangkat kotak yang berat ... tambah lagik dengan standby n mengurus kursus training of trainers kat kompleks belia sukan @ kompleks renang Kuching ...kalo dah nama kursus.. takdenye dapat balik awal kul 5 ... takde maknanya jugak dapat relax waktu malam ...

adu wehhh ... time kursus macam ni.. mula la teringatkan tilam bantal kat rumah .. kalo boleh nak bangun lambat .. golek golek atas katil ... hehehe... gamaknye ..Sabtu minggu satu lagi la baru dapat peluang ...kursus ni habis hari Isnin ...






khusyuk lagi depa ni ....

.


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Isnin, 4 Mac 2013

Penangan tempoyak crepe??

mesti korang heran ngape aku buat tajuk macam tu kann ??? ni gara gara menikmati tempoyak crepe malam tadi ler ... sib baik tak memulas prot aku arini ...

al kesahhhh ... tersebutlah kesah ... masa aku g Sabah last week ... hari Jumaat (22/2/2013)  tu.. rupanya ada supplier tetap durian crepe datang kat opis ... soo aku dengan happynya order 2 bekas ... harga macam biasa laa .. RM10 untuk 8 crepe durian yg comel ...  tapi disebabkan aku masih di Sabah .. maka durian crepe tu disimpan kat peti ais opis aje la ..

sooo hari Isnin (25/2) berikutnya ... lepas dah bayo utang (ye la .. takkan nak makan sebelum bayar?? ye dak?).. semangat laa aku bawak balik .. zup zap..zup zappppppp ... hari Selasa (26/2)..  langsai satu bekas ... yg satu bekas ni ...

Rabu ... makan satu ... sedapppp sangat ..sampai terpejam pejam mata menikmati rasanya
Khamis .. Makan Dua ... sedap lagik ....
Jumaat .... makan satu ... OK lagikk ...
Sabtu .... tak ingat nak makan ... ada dua lagik (tak berusik pun)
Ahad (malam tadi) .... bukak peti ais .. perghhh ... nampak sedap jerrr ... aku pun sebelum tido ... ambik la satu ... terus ngap masuk mulut sebijik crepe yang comel lote tu .... kunyah kunyah ....

MAKKKKKKKKKKKK ... MASAMMMMMMMMMM .....

 tapi disebabkan dah sampai ke tekak ... aku pejam mata n telan je terosss ... tapi otak dok pikiaq ... orang makan tempoyak ok je kann ? kan ??? hahahah anggap je la crepe tempoyak .... tapi baki satu lagi tu ... aku pejam mata terus masuk lam plastik sampah je la ...

maaf lah ye crepe .. ko memang nampak mengiurkan ... tapi untuk menelan crepe tempoyak .. aku tak sanggup lagik ....


time aku dok type ni pun .. aku dapat rasakan kemasamannya dalam usus aku ni haaa .... hambik kooo cik Jahhhh ....

sori ... gambar sape tah aku ambik ni ... tak ingat nak copy link ... ambil lam intenet jer ...

ooo yeah ... crepe yang aku makan lagik kecik comel dari gambar ni okeh .... sbb tu leh ngap sebijik terus .... hehehehe ...alasannnnnnnnnnnnn ... ngheeeeeee :D ..peace ... peacee ...APE PUN ..semuanya silap aku sendiri ... sape suh simpan tempat biasa ... orang len simpan tempat beku ... baru tahan ... apa daaa cik Jah ...


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky