keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 29 Julai 2013

bila Faris Membebel ...

 semalam tengah aku dok menggulung n menggunting kulit popia ... tetiba je kakak bangun n macam mencari sesuatu .... siap dgn gunting n kulit popia dia sekali ... pelik ... aku pun sound ...

aik ... nak bawak mana gunting tu ?? letak la sini ...
dia pun datang laa balik n letak gunting ... hmmm rupanya dah luka jari dia kena gunting tu ... patut laa sesenyap bangun ...

then cecepat aku suh dia pegi basuh tangan n letak tisu ...
disebabkan sebelum tu dia ngan adik dia dok main lego n buat sepah ... soo mak dia pun cakap laa kat adiknye ....

mak : abang ... cepat kemas lego ... kakak dah luka dah tuu ...
sambil buat terkejut n mulut moncong 14 depa (mcm dalam gambar tuu) ... dia pun cakap ...


abang : itu lahhhhhhhhh ... sape suh main gunting gunting .... abang je boleh gunting .. alaaa nak kena kemas pulakkkkkkk ...

hamboiiiii ... membebel dah macam mak nenek ... kakak dia diam aje la .. terus naik atas n tido ...


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Isnin, 15 Julai 2013

Resepi ohh resepi ...

Aduhai ... stress jugak kekadang bila tengok resepi kat blog @ web nih ... bukan apa ... ada juga resepi yg kita jumpa .. memang bebetul best n menjadi  .... mekacih bebanyak laaa sbb sudi berkongsi ilmu ...  tapi ada yg cik jah jumpa ...  sebut nama bahan ... tapi .. ayat sambungan dia yg tak best ... cth :

bahan-bahan
tepung ... korang agak agak la nak buat banyak mana
gula .. agak agak la korang suka manis cemana
perencah .. ikut suka korang nak guna udang ke .. kerang ke .. ketam ke ... suka ati korang ...

aduhaiiiiiii .. penat rasa bila baca resepi macam tu ... ape la salah buat ayat leklok sikit ... kasik resepi asal n catat la sikit nota ... tak gitu ???

bak kata kawan aku ... kalo nak berkongsi n dapat pahala ... biar la bagi yg bebetul menjadik n seikhlas hati ... sekurangnya bila menjadi .. ada gak dia teringat kat blog yg kasik resepi asal tu ... n bila dia pass resepi .. orang tu jugak dapat pahala....


 Cik Jah : aku pun selalu gak cari resepi dari blog orang bila nak masak ... hehehe kes nak cepat .. cari lam buku lambat jumpa .. ahaks  ... terima kasih ...

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Rabu, 10 Julai 2013

Puasa 2013

Hari ni dah mula puasa ... cepatnya masa berlalu kan ??

well .. puasa kali ini .. aku rasa aku tak mau belanjakan duit untuk membeli kuih muih ... hehehe bukan ape ... benda yg boleh wat sendiri ... better kita buat sendiri ... kalo dulu aku tak sempat sbb banyak assignment nak kena buat ... kali ni aku dah free ... insyaallah kalo takde aral .. aku rasa aku nak buat gak 2-3 jenis biskut ...

anyway .. korang perasan kee biskut tu dah mahal harganya ... sekeping biskut tu kekadang cecah RM0.50 sen ... dah macam kuih muih yg pepagi kita makan tu ... aku rasa kalo kite buat sendiri ... mau dapat lebih pada 1 balang beso .. puas makan la senang cakap ...

well .. aku nak cari resepi tart nenas yg biskutnya ada rasa macam susu sikit ... sedap la pulak .. kalo yg kulitnya gebu tuu dah biasa jumpa lam buku resepi ... intinya aku beli je la .. tak larat nak mengacaunya ..

hmmm ... dah lama aku janji ngan syatrah nak buat biskut dengan dia ... tah berapa kali dah beli acuan .. tak jadi jadi nak buat biskut .. dia pun dah tak xcited dah kot ?? .. atau dia masih menagih janji ... tengok aa weekend ni.

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky