keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Khamis, 29 Ogos 2013

Syatrah & Me ...

satu pagi ... (pagi tadi) ....

kakak : tok .. tok ... tok .... cik mieee ... bukak pintu kejap ....
aku : ngape kakak?? aiii tak pegi sekolah lagi??? .. (sambil bukak pintu)
kakak : Cik Mie .... kakak tak tau laa macam mana pensel dengan pemadam kakak boleh hilang ...
aku : laaaa baru je semalam cik mie bagi ... hari ni dah hilang ????

dalam hati .... patut ahh kengkawan aku yg ada anak ada yg bersungut hari hari nak kena kasik pensel n pemadam baru ... agaknye .. cemana cara paling berkesan untuk mengelakkan perkara ini berlaku??


Note : masa sekolah dulu selalu toreh belakang pensel n tulis nama kat belakang tu ... kekonon tak ilang la pensel tu kang ....


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Rabu, 21 Ogos 2013

sental menyentAl....

Letihnya badan.... 4 round tadi aku sental lantai dapo.... geram sbb cpt sangat jadi kotor. Padahal mop selang sehari....  hmmm satu lagi sbb jiwa tengah kacau..

Entah ekk... dah biasa kot... kalo dulu masa remaja... asal aku sedih ke... geram ke... nangis ke... suka duk lelama bawah shower yg sejuk giler tuu... duk sampai kecut laaa...

dah tu bila dah keje lak... kalo serabut.. mula laaa aku sental bilik air... sental kolah.... sampai kecut gak ler....

Dah masuk peringkat 3 series ni lak... suka wat benda lecehhh... yg rumit... cuci segala macamlaaa... masaknke hape... cuci dapo pun sama gak la.... 2 3 hari ni jiwa rasa kacauuu...

Rasa mcm nak g bercuti n jauh dari negara Malaysia yg tercinta sekejap.... hmmmmmm dapat ke?

~ It'S OnLy Me ~
  Photobucket

Isnin, 19 Ogos 2013

sebab mulut badan binasa

Alhamdulillah... siang tadi aku dah mendaftar masuk sekolah semula... walau bukan pilihan pertama... sebenarnya dah 2 kali aku dapat tawaran yang sama... teringat kata kata lecturer lama..... mungkin ada hikmahnya... soo aku tawakkal sajalah.

Alhamdulillah juga sbb urusan hari ni di permudahkan. Orang pun tak ramai... maybe belum balik dari beraya kot. Aku sampai sana tadi jam 11. Yg lain tak sampai 1 jam dah clear. Cuma jumpa dengan koordinator saja yg lama sikit. Tak sangka pulak jumpa x lecturer tn. Hj. Azman. Terharu sbb dia ingat lagi nama aku.

Tapi apa aku nk cerita ni bukan pasal pendaftaran tadi. Tapi budak lelaki yg duduk sebelah aku tadi. Memang lah macam macam ragam manusia... jamu saja lah mata n ambil yg baik jadi teladan... ini tidak ...apa saja yang di lihat... semua di komennya.

Nampak perempuan yg berpakaian cantik ... dikatanya melawa... nak daftar uitm je punnn

Nampak pulak yg stylo n sofistikated. .. di gelarnya mak datin... haaa tu dia mak datin datang ....

Ada yg panggil x lecturer dengan panggilan mama... di katanya .... wow hebat la dia sebab ada mama di universiti....



Ada saja dia tak puas hati.... malas nak ambil port... buat tak tau saja... cuma dalam hati berkata... perempuan pun tak sekecoh itu dalam bab mengata orang... anyway ... maybe dia salah sorang student dalam kelas aku nanti .. soo wait n see sehebat mana dia .... anyway ... jgn sbb mulut yg becok tu nanti ... badan ko yg binasa budakk ....

teringat masa aku masih sekolah rendah ... ada sorang classmate aku ni memang kurang asam sikit ... satu hari .. tah apa salahnya yg di tegur cikgu ... n then dia menjawab balik ... dah di warning oleh cikgu .. di jawabnya juga ... then cikgu pun warning lagi n ugut nak cilikan mulut dia .... n dia jawab balik >> Cili laaaaaaa ... haaaa kebetulan ada cik usop jual sayur datang berniaga kat kantin .... hari tu ... dapat tengok wayang free laa ... tak pepasal mulut tu dapat makan cili freeee ....

JFK : suka tengok orang .. look n learn ...dendiam sudahh

~ It'S OnLy Me ~
  Photobucket

Sabtu, 17 Ogos 2013

perlu ke nak kasik tau satu dunia???

Kekadang bila org tu rasa hebat...satu planet ni nak di khabarkan. Setiap hari dia mengingatkan kat org lain bahawa dia pemurah... dia penyayang.. dia rajin sedekah... dia pemaaf... dia tak pandai marah orang... dia pandai itu ini... bla bla bla...

Ape kess??? Rasa nak muntah pun ada daaaa... meluwattt...

Padahal... wat baik bila dia ada keperluan je punnn... jumpa ngan orang ...takde la nak senyum sangat pun...

Anyway... mak dah smackdown sebijik ataih batang idong tinggi tuhh... puas atiii... nak kutuk.. kutuk depan depan... nak marah.. depan  batang idong...

Selesai


~ It'S OnLy Me ~
  Photobucket

Khamis, 8 Ogos 2013

raya kali ini...


Tidak ada panggilan jarak jauh...
 tidak ada ucapan kiriman....
mungkin juga tidak ada kunjungan....
 tidak mengapa lah...
 tidak ada kaitan dan bukan siapa siapa.... "tidak penting" lagi bagi dia... kata dia...
Sooo... aku mementingkan apa yg lebih penting sekarang ini...

~ It'S OnLy Me ~
  Photobucket

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky