keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Khamis, 21 November 2013

KAYA VS MISKIN …



Kalau kaya tapi hati tak senang … tak bahagia
Kaya duit tapi tak kaya budi bahasa …. kurang ajar  
Kaya harta tapi tak guna untuk kebaikan … miskin
kaya harta tapi hidup tak bahagia … masih kurang
kaya harta tapi takleh nak tumpang …. sumbang
kaya harta tapi kedekut …. bakhil

biar miskin harta .. tapi kaya dengan kebahagiaan
biar miskin harta .. tapi kaya ngan sikap pemurah
biar miskin harta … tapi kaya dengan adap
biar miskin harta .. tapi kaya dengan kesenangan
biar miskin harta dunia … tapi kaya di akhirat
biar miskin harta … tapi ramai sahabat handai & sanak saudara ..
biar miskin harta … tapi kaya dengan budi pekerti

JFK@Putrajaya
20131120 ~ 2.43pm
 


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

kid

si baju putih ...
teringat kid rock ...
(sigh) ....


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Rabu, 20 November 2013

makin baik atau makin teruk ??

aku rasa ...
dalam zaman yang serba canggih ini ...
ada benda yang patut di kekalkan saja ...
yg patut ber wayar .. biarlah ber wayar ...
yang patut tak payah nak pakai bateri ...
biar je tak payah bateri ....
biar canggih kena pada tempatnya ..... 



akan datang ...
aku pasti ....
akan banyak yang hilang serba serbi ...
tikus tikus akan lari menghilangkan diri  ...
papan papan juga turut lesap ...
udah semua jadi ahli silap mata ...
adudududuuu ...
parah laaa macam ni ... 
belum masuk lagi bab ganti mengganti bateri ...
alololooo ...
takutt ....








~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Jumaat, 15 November 2013

Eksiden banyak wooo ...

kekadang .. ada masa bawak kereta macam "hape-hape ntah" ... tapi kena la beringat sikit ... time keadaan ok .. panas atau lapang .. kira ok la jugak .... tapi jangan la carik pasal time time hujan lebat atau masa jalan basah ....

pepagi ni hujan lebat sangat ... jalan dah tentu licin ... padahnya ... susur nak masuk ke PICC dari Nilai tu ... 2 kete eksiden ... satu masuk longkang belah kanan jalan ....

satu lagi hancur bahagian belakang kete tu ... aku pun tak tau macam mana ... sbb kete tu sebijik je pun ... yg lain berenti semua ok je aku tengok ...

heheheh sempat lagi tengok ... maunye tak?? dah kete semua slow mcm siput sebab nak TOLONG TENGOK jugak .... aku pun tak boleh nak tolong jugak laaa ... soo join sekaki la..jeling sesikit jee ...

Tapi yg hampeh tu ... kete yg dok sebok jugak nak menyempit kat kiri jalan tu haaa ... sampai depan sebok nak squeeze masuk ... hehhhh .. nyusahkan orang aje lahhhh .... orang pun sama gak macam ko .. nak masuk keje kul 8 gak ... tapi boleh je tunggu turn ...

yg kat area dengkel lak ... ada satu kete slide n langgar penghadang jalan ... nampak gaya macam tayar belakang tu dah terke'pak sikit ...  heee boleh repair ke kalo tayar dah pengko sebelah ???

walau ape pun ... hati hati di jalan raya ... sayangi nyawa anda ... sayangi keluarga anda .. n sayangi kenderaan anda ...

Note : Insaf sekejap cik Jah nih ...


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Selasa, 12 November 2013

taugeh oh taugeh

sape suka makan taugeh??


sayaaaaaaa.....

tapi ada yg cakap susah nak siang kepala taugeh tu .. nak buang kepala taugeh yg warna hitam tu ...
senang je lahh ...

rendam taugeh dalam besen yg besar n masuk air banyak sikit..kasik semua taugeh tenggelam ...
sediakan satu lagi besen yg agak besar ....
keluarkan taugey sedikit demi sedikit n masuk ke dalam bekas yg satu lagi tu  ..
each time keluarkan .. pilih yg hitam tu ..
biasanya banyak yg dah tenggelam ke dasar .. soo tak la jadi susah sangat ... n bila kita keluarkan sikit sikit tu ... memang senang nak asingkan ... tu jerrr ...

mood : teringin nak makan taugeh kepala besar ...sedapnya .... saya pinjam gambar ekkk .... nampak sodapp












~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Jumaat, 1 November 2013

To Err Is human ...

cakap pasal sentap ....
aku pun pernah sentap gak dalam beberapa kes ...
tapi ... pejam mata sudah
tak mo lah kasik panjang panjang ...
merajuk .. marah ... gaduh ...
huuu saya tak suka gaduhh .... 

biasa lah ... kekadang tak ingat .. tak perasan ... tak tau ...
senang kata .... To Errr Is Human ...
benda simple ... jgn kita susah-susahkan ...
benda yg senang ... kita senangkan lagi kalo boleh ...
tak gitu ...

maaf lah ye .. saya kekadang tak teringat ... tak perasan ... tak tau ... tak .. tak ...n
sori ...


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky