keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 26 November 2014

lollypop lerr

Semalam kat office ...
ada orang bagi lollypop bawah pokok krismas ateh meja dia ... soo aku ambik 2 yg kecik comel ...

Kat rumah .. balik daripada makan malam ...
si faris dah kekenyangan dan mula laa nak tido dalam kereta ... mula la dia mengamuk tak tentu pasal .. membebel tah ape ape segala yg dia terfikir la ... tambah lagi aku ngan bapak dia kacau dia tido... sbb nanti kalau dah lelap dalam kereta .. nak kejut masuk dalam rumah ... memang tambah ngamuk le ... 

Masuk dalam rumah .. dia dah mula peluk 2 bijik bantal dia tu .. aku teringat gegula yg aku ambik tadi .. soo aku pun genggam kiri kanan tangan n hulur satu pada abang .. satu pada kakak ...
tapi nak tau punya pasal .. dia bangun jugak la ...  bila aku bukak tangan

hehehe terus dia sambung lagi membebel sambil nangis ngengada ....

Abang tak mau gula gulaaaaaa ... nanti rosak la gigiiiiiiiiiiiii ....

huiyoooo .... betol ke ape aku dengar ni .. hahahah


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Selasa, 11 November 2014

balik kampung ohoiii ...

Kelik kapung memang best ...
tapi sayangnya ... bertugas aje ...
tak tau la sempat nak balik rumah ke tak ni ...

semalam call puan seri ...
cakap nak balik kampung ..
tapi bila cakap tau tau la sempat ke tidak nak balik rumah
terus ibu gelak ..
alamak .... alamakkkk .....
alapakkkkk .....
tunggu sekolah dah peksa nanti baru la free ...
sabar untuk 2 tahun lagi ye ...
sabo ye cik jahhh .. sabooo .... 


aiyohhh ... kalo ada kete sedap gak pegi balik keje ari ari naik kete sendiri
ni kalo balik naik kapal udara ... kim salam aje la ...
gi keje balik keje la gamaknye

takpe la ibu ...
nanti cuti lelama duk kat umah ...
cuti ada separuh lagi ni ...
insyaallah ....


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Isnin, 10 November 2014

mengapa satu hari ada 24 jam saja?



selalu sangat dalam keadaan selesa ...
sesekali keadaan mendesak ..
mula lah rasa sesak dan stuck ...
mana satu nak mula ...
mana satu yg paling penting? ...
kekadang tak terkejar semua ...
tapi gagahkan juga lah ...
lambat.. cepat ... kalau di usahakan ..
insyaallah siap jugak ...

now .. kejarrr ... kejar ,... dan kejar ... 
ehh .. ngape satu hari ada 24 jam je??
supaya kita ingat dan sedar ..
utk menghargai masa ...
andai kata masa sama je setiap waktu ..
leka laaa kita dengan kerja ..
tak kira yg baik atau yg lagho ...
tak ingat nak rehat ape semua la agaknye kot..

ape pun ... aku suka bila bz ..
tandanya kita ada kerja dan ada benda nak buat ..
guna peluang yang ada utk cari nafkah yg berkat insyaallah..
guna masa yang ada untuk buat benda yang baik
bersyukur sbb kita ada kerja yg tetap dan ada pendapatan tiap bulan ..
syukur alhamdulillah ...

teringat aku sembang ngan anak buah ..si faris ..
malam nak tido dengan lampu terpasang ...
aku tanya dia ... kenapa Allah jadikan malam?
diamm je dia ... kenapa malam gelap acik mie?? 
Allah jadikan malam supaya semua makhluk ciptaan Allah boleh berehat ..
Manusia .. haiwan .. pokok ... semua boleh berehat dan tidur ...
aku suruh dia tutup mata ... aku tanya ... gelap ke cerah??
gelap katanya ... haa .. sama la macam malam .. gelap ..
kalau dah tutup mata jadi gelap .. nak buat ape pasang lampu bagi cerah lagi? ...
nanti bilik jadi panas .. cerah .. nak tidur pun tak best nanti ...
alhamdulillah ...
sampai hari ni dia dah tak mintak pasang lampu masa nak tidur ..
senang je nak pujuk .. asal kena dengan caranya..

k ah .. ke-bz-an melanda diriku ...
salam untuk semua ...
have a great day allz ...



~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Selasa, 4 November 2014

Sambal telo jer laaa ...

Sejak kenaikan minyak ni .. barang arang atau ape saja lah semua dah naik mendadak-dadak .. entah bila lah pulak nak menurunnye pulak ... kalo dah naik tu gamaknye takde yg turun dah kot ..

kat opis aku ni .. makan udah le serupa itu je hari hari .. ni dah naik mendadak giler ... ayam seketul jadik rm5.. nasik penuh rm2 .. lom campur sayur n so on .. paling kurang pun.. sarapan pagi dah cecah 8 - 10 hengget ko ... makan tengahari x mo cakap aaa ... leh ilang selera

hmmm time ni teringat laa kat ibu ...  masa sekolah dulu .. pepagi ada je ibu sediakan sblm g sekolah .. x kira la nasik goreng ke .. mee ke ... bihun ke .. kodok pun ado ... tiap pagi mesti ada sedia dah kat meja .. siap air pepanas lagi ...

kul bape la ibu bangun agaknye .. aku cuba ... bangun kul 5 .. siap masak mau dekat kul 6.30 .. adesss ... parah gak ... nak ke opis aku aje drive 45 minit - 1 jam ... kuar lambat .. lagi lambat sampai opis ... hehehe takmo lambat .. mandi cecepat laa ... smua pun nak kena cepat gituuu ...

tapi pagi aku x sedar .. tak tau berapa kali jam aku berkokok ... sesedo je kul 5.25 ... adesss ... otak terus ligat .. ape nak masak? ape yg ada ?? apa nak buat ??

1st mesti masak nasik ...
2nd. ngintai lauk ... erkk ... bekuuu ... sejukkk .. kerazzz ...
pusing 360 darjah ... ahhhh ... sambal telo sudeyy ... goreng ikan masin .. timun jepun ... jadik le ...

sambal telo ni memang menggamit kenangan ... ingat lagi 1st masakan yg aku belajar buat sendiri .. ni la dia ... sambal telo .. belajar semata-mata sbb nanti ada camping kat sekolah ... tiap kumpulan kena masak .. soo aku belajar ngan ibu cemana nak buat sambal telo ni ... sempoii .. siap ada orang puji sedap time camping tu ... mana tak nye ... udah penat bercamping .. hari lak ujan ... lapo lee ...

sempoi je resepi sambal telo aku ni ...

bawang merah .. bawang putih ..halia ... lada hitam ... (tumbuk halus)
telo - goreng telo mata .. kalo aku suka yg garing bawah .. gedik atas .. heheheh
sos cili botol .. cili giling .. asam jawa

tumis bahan tumbuk .. naik bau .. masuk cili giling n cili sos n asam jawa.. masak sampai cili garing @ bebetul masak n naik minyak .. perasakan ..masuk telo mata tadi .. masuk bawang besar ..biar layu sikit .. siappp ...

masak sempoi pun ... 6.30 gak siap ... parah cik jah ni ... heran gak cemana orang leh siap masak cecepat nih ... cer kasik tips sikit ...

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Jumaat, 31 Oktober 2014

Muka hensem.. tapi ....


pepagi anak bujang ni bangun lambat ... 6.30 pagi baru nak mandi ...

Acik Mie : abang ... cepat le mandi ... cik mie nak mandi pulak ...
Faris : Ye laa ... sabar laaa ... orang baru nak mandi le ni ...
Acik Mie : iskkk ape ni mandi lama lama ..
Faris : Orang baru nak mandi je ni ..

Ibu : Faris ... gosok gigi ....
Faris : alaa macam mana nak gosok gigi ?/ ubat gigi dah habisss ...
Acik Mie : ehhh ye ke? ni ada ni ... haa ni lagi satu ...
Faris : ehh itu lainn ....
Acik Mie : aaa ye la tuuu ... alasan ... apa la abang ni ... muka dah hensemm .. gigi tak gosokkkk ..
Faris : ehhhhhhhhhhh sape cakap ??? (sambil cekak pinggang depan pintu toilet)
Acik Mie : laaaa acik mie la cakappp ..... (sambil serkup kepala dia dengan towel)
Faris : emmmmmm ..... (budak tak puas hati)


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Sabtu, 25 Oktober 2014

kuih Mama

Sepagi pagi ni lepas subuh aku melayan encik google... hampa... tak jumpa apa yg aku cari...

mlm tadi aku mimpi arwah jiranku dulu masa kecik2. Emak kawan ku ini pandai buat kuih.. aku rasa aku pernah cerita pasal dia di blog 360 dulu... semer dah ilang..

soo acik ni rajin buat kuih... paling aku xleh lupa.. dia buat kerepek bawang dengan satu kuih ni... aku panggil kuih gulung.

Dalamnya inti kentang n scramble egg.. ada perasa lada hitam sikit.. kulitnya mcm kuih sardin gulung. Tapi lebih nipis..

sedapnya kuih tu kalau makan panas panas.. uiii teringat ingat ni.

Pernah aku mibtak resepi dari anaknye. Tapi malangnya.. sampai ke sudah takde. Agaknye dia sebok n terlupa aku request resepi kot.

Takpe lah. Takde rezeki nak makan kuih yg sedap sangat tu. Nak beli pun memang x pernah jumpa org buat kuih tu...

Alfatihah buat arwah mama kawanku ... moga tenang dan bahagia di sana... terima kasih juga menghadiahkan kenangan makanan yg sedap itu...

nota : feeling nak buat experiment kuih lak pagini...

Soo kalo korang tau apa nama kuih tu.. sila komen ekk... aku pun x berjaya mencari yg sama atau seangkatan dgnnya... frust aahhh...

~ It'S OnLy Me ~
  Photobucket

Jumaat, 24 Oktober 2014

Pandai dia jekk aku ekk


Sampai je kat rumah.. budak 2 org tengah makan kat dapo...

Acik mie : huiyooo makan ape tuuu
Kakak : biskut cicah milo..

Aku pun ambik kerusi duduk sebelah abang ...

Abang : cik miee... tengahari tadi makan besttt sangattt...
Acik Mie : ye ke? Makan ape yang best sangat tuuu?
Abang : makan nasik laaaaa....
Acik Mie : oo ye ke.. bapak masak ke beli?
Abang : bapak beli laaaa....

Diam seketika .....

Abang : cik miee. .. pizza hut sedap takkk???
Acik mie : sedap la... kalau nak makan .. kena simpan duit la.. nanti kita pergi makan pizza...
Abang : alaaaaaaa.... cik mie kan banyak duit...
Acik Mie : iskkk mana cik mie ada duit...
Abang : heee tak baik tipuuu ... abang tengok dalam tabung cik mie penuh duit... berat sangattttttt....
Acik Mie : Herkkkk..... ye ke?

Hadehhhh .... parahh anak buah aku sorang ni....
kejap je dah besoo bebudak ni ... rasa mcm semalam je dok pakai pampers ... heheh
 


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Jumaat, 10 Oktober 2014

Maaa Taroo Taroo ????

Isk isk iskk ...
suka noo ko tenung orang ekk ..
Tau dak .. sebenarnye aku memang tak suka bebeno kalo orang dok tenung kite ...
kang ada la pulak yang tersadung kaki laa ..
jenjalan terpeleot kaki laa ..
bawak barang .. time tu la nak tegolek lakk ...
time makan .. time tu laaa nak tumpah la pulakk
Time duduk .. rasa serba tak kena ..
Time tu la nak bebetulkan tudung (kot herot petod)
Time tu la nak check baju .. kot butang terbukak ...
iskk .. macam macam lahh
cuak weh .. cuak ..

Ada la pulak sorang ni dok tenung aku nak makan
tak selesa wehh .. ko nengok aku ambik lauk ko ke ape ?
atau ko nengok aku makan banyak mana sekali suap?
atau ko nengok aku makan cara cemana? sama je kot .. makan kot mulut ...
heee .. nengok aku baca doa ke tak ekk??
lom ada sejarah makan kot lobang idong (kecuali kalo ko sakit aaa)
oooo aku tau .. ko takde selera nak makan ekk ...
bila nengok aku makan ... jadi selera nak makan.. gituu?

takyah la tenung aku
sama je aku ngan ko pun
takde beza ape pun ..
kecuali.....
kalo ko rasa aku comel la sangat daripada ko
lebih cantik daripada ko
lebih gebu dari ko
lebih ..lebih ... lebih dari ko lah ....
hehehe

takpe la ...
tenung aje la ...
tapi ....
takyah mengata .. nanti tambah dosa ko
Takyah ikut kalo yg tak elok tu ...
tauuu ... tauuuu ....

note:

Hmmm ... paling aku perasan .. kalo time aku isik minyak kuda besi .. memang orang akan nengok je aku isi minyak tu ... kekadang sampai tak sedo aku tengok dia balik ... hehehe heran ekk apasal isi minyak moto banyak sangat ... atau .. fuuyowhhhhh .. minah rempit ... hehehhe brutal gituww?? .. heheh nengok la .. kalo kat bachok tu .. pakcik pakcik tu siap borak ngan aku lagik .. kat bando .. dia senyum je ... tak pun aku kenyit mate ... hik hik hik ....


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Isnin, 29 September 2014

sekali dia cakap arab daaahh.....

Adududuuuu... nyanyi jap...
aku risau... semalam 1st class belajar bahasa arab. Aduh mak... otak aku yg lembab kah .. atau perkara biasa kah itu kalau kita rasa janggal n mcm blur blurrr utk kali pertama??

Mdm tu ckp bahasa arab... satu apa pun ana tak pahamm... ternganga n bunyi krik.. krikk... krikk aje lam otak aku. Adehhh....

betol la.. dah tua tua ni baru nak belajar... kena banyak usaha n kena banyak latihan. .. now... siapa leh tolong bagi tips kat jijah.. cemana cara nak belajar bahasa arab nih... ada 3 lagi kelas. Mampukan aku.... please siapa yg ada pengalaman n tips .. share sikit ngan jijah...

~ It'S OnLy Me ~
  Photobucket

Khamis, 21 Ogos 2014

Permainan dunia masa kini ...

Dalam Fb dah ada macam macam group kan ... tak cukup fb sekali ngan wassap ada group gak .. nak jengah selalu memang xde masa laa ... sesekali bila lapang .. dapat la jengah n baca post dalam tu..

semalam lepak atas katil ... selak selak page fb ... nampak la ada artikel yg marah pasal jual kucing .. dalam tu mcm mcm manusia ada ...


yang pencinta kucing .. memang la mati matian n semangat nak membeli n membela ... mahal ribu riban harga seko seko ... nengok baka pulak .. entah ... (aku x master dlm bab baka nih)

ada jugak yg memang udah keje nye meniaga kot ... heheh menternak kucin ada ke? udah di bagi kawen kawen .. beranak .. jual ... hmmm ...

ada gak jenis yg membangkang .. ade je tak kena .. itu salah .. ini salah ...

tak kurang yg tayang anak anak bulu dalam tu ... lovely wehhh ... hahah bab tayang nih .. ada gak aku kena setepek .. ye le silap gak aku .. nama pun memang group jual beli kucing .. memang nak meniaga je org org dalam tu ... tak tau lak depa x suka bersosial .. aku pi tayang anak bulu aku ..nahh kena sound ... terus aku kuar group tu (udah depa x suke) .. ni udah di invite balik .. aku masuk juga ler .. layankan je ...

kes semalam .. guna helah konon nak kasik kucing .. udahnye niat sebenonye nak menjual kucin tu haa .. salah paham ke .. atau taktik menjual .. idok le teman tau ...

ada pulak yg mengomen .. cara tak betol .. ada yang back up ... cara org tu salah .. x telus .. entah ape ape lagik ..

ape pun .. bagi aku .. bio la niat tu baik sikit .. bio telus .. nak jual semua main PM .. PM .. uish ... nak demand sape yg sanggup bayo banyak ke ape? bijok manusia sekarang maen duit ekk .. takut aku ... bab kena tipu dalam group tu .. boleh tahan gak kes nya .. macam macam

soo yg tak mampu macam aku ni .. yg x berapa nak koyoo .. ambik je kucing terbiar .. kekadang x sanggup nengok kucing tu kurus keding x cukup makan .. comot .. penuh penyakit .. iskk .. kesian wehh ..



~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Selasa, 12 Ogos 2014

takpe laaa ...


ye lah ... jumpe ngan aku dia takde masa ...
kalau ada projek mega ... sanggup je ...
takpe la ... 

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Isnin, 11 Ogos 2014

Nasi Dagang wehh ..


Sabtu pagi ... tetiba jijah rasa nak makan nasik dagang sesangat ... tapi bila teringat nasik dagang yg jijah beli area banting tak berapa nak kick n x kena selera n plus nak nasik dagang gulai darat ikan tongkol tuu ... soo dengan sepenuh semangatnye jijah g pasar utk cari bahan ... disebabkan takde beras nasi dagang ... soo buat versi terengganu aje lah ... guna beras wangi n pulut

soo disebabkan tak pernah buat sebelum ni ... jijah google n terjumpa laa entry pasal nasi dagang ni ...  siap ada resepi lagi tu ... sooo sape sape yg nak try boleh follow the recipe k.

resepi-nasi-dagang-terengganu-turun-temurun (terima kasih tuan punya blog)

 cumanya gulai darat je jijah call ibu ... hehehe ... soo resepi gulai daratnye ...

gulai darat ikan tongkol ...

1 ekor ikan tongkol @ mackarel .. (rebus dengan asam keping n garam hingga rasa masam n masin sikit isinya)
santan
(asam keping )
Bahan blend
6 ulas bawang merah,
5 hiris halia,
2 hiris lengkuas,
cili kering - ikut pedas
1 sd teh ketumbar ...

masukkan bahan blend dalam periuk n santan masakkan sampai pecah minyak ... masukkan ikan rebus ...  oo yeah ... rasa dulu ikan rebus tadi .. kalo dah masin n masam sangat .. x perlu masuk garam n asam keping lagi dalam kuah tadi .. just masuk ikan n masak lagi sampai kuah pekat n nak kick lagi .. masukkan cili solok @ cili hijau ... done ...

takde la susah sangat ... cumanya sbb x pernah buat .. soo terhegeh hegeh nak siapkan satu satu tu ... n satu lagi ... bila dah lama tak masuk dapo ... skill semer dah hilang laaa ... x menjadi je masak .. lebih rasa laa ... lupe bahan laa ... adesss ....
 
Jijah pinjam gambar dari blog
http://fadzilahharon.blogspot.com/2012/01/nasi-dagang-mix.html .. tq :)
http://tgtourism-azwansalleh.blogspot.com/2010/09/chapitre57-nasi-dagang-terengganu.html


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Jumaat, 8 Ogos 2014

Salam sejahtera ke atas kamu ...

Salam n selamat pagi ....

berbeza betul kalau puasa di bulan Ramadhan dan puasa bulan2 yang lain ekk ...
semangat nak bangun sahur bulan Ramadhan lebih kuat ... kalo bulan lain .. berkokok berkali kali HP tu .. boleh lak tak dengar .. 

puasa 6 ni baru sempat buat 4 hari ... 2 hari bangun ... 2 hari miss ... tapi halamak aii ... ngantuk lebih ... drive nak g keje tu memanjang ripit je mata ... bawak macam orang mamai je .. adehhh ...

jijah sampai opis kul 7.30pg .. mesti tido dulu kejap .. uii .. nak buat kojo pun payah nak konsentret kalo mengantuk tahap dewa2.

tapi pagi ... baru nak lelap mata kat meja ... geng satu bilik masuk ... dengar dia ucap Assalamualaikum ... wahhhhh ... 1st time aku dengar dia bagi salam ... tu pun slow aje la ... agak ey dia ingat takde orang kot sbb bilik gelap ... selalunya memang dia menonong masuk gi tempat dia je .. kalau aku masuk bilik kasik salam pun .. dia wat derk je .. x jawab pun salam aku ... mmm lantak ko lah ...

kasik salam kan bagus .. mendoakan orang .. dan orang mendoakan kita balik ... takkan jatuhnye martabat kalo kita kasik salam kat orang dulu ye dak?? mmm .. 

hari ni hari ke 5 puasa ... ingatnye nak kasik abis terus ... direct seminggu ... tapi tengok la dulu cemana ... Sabtu Ahad ni takut anak anak buah ajak jenjalan ke ape ..

Insyaallah ... akan ku cuba menghabiskan semuanya .... 

 


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Khamis, 7 Ogos 2014

Negative feelings dan effectnya pada anda ..

Good Morning all ... harapnya korang semua selamat sihat n happy selalu ...

hari ni Jijah ok je ...happy dan tenang di waktu pagi ..... walau 2 3 hari lepas di landa ribut taufan tapi tu kejap je ... ye lah .. wat pe nak ribut hari hari kann... all negatives feeling should keep it deeply inside and lock it ... only for u and not others .. dan bukan untuk merosakkan mood sepanjang masa ... dan ingat ... jangan rosakkan mood orang lain juga k ...

sorang sahabat jijah pernah bercerita ... beliau baru selesai buat pembedahan untuk canser payu dara .. dan dalam masa yang sama .. ada problem and tekanan emosi .. n kata dia .. memang ada effect feeling negatif tu .. bertambah sakit jadinya ...

jijah pun pernah baca artikel mengenai topik negative feelings .. betul juga .. ada satu ketika .. waktu stress teramat dan semuanya tidak teratur .. badan jadi lemah n sakit .. mental pun sakit gak )tak tenang hidup jadinya) .. soo kalau nak tau lebih lanjut .. korang leh baca artikel tu kat link ni k ...

the-effects-of-negative-emotions-on-our-health

 Harapnya korang ok n ceria selalu .... Have a great day all ....



~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Rabu, 6 Ogos 2014

Lemang ohh lemang


Alhamdulillah dah selamat dua hari posa .. alang alang dah puasa 6 .. sekalikan lah dengan ganti .. cepat habis senang hati n xde la berat sangat nak mula posa balik .. tul dak?

Tak tau la kenapa .. tahun ni memang teringin sangat nak makan lemang ... dalam perjalanan balik dari Gua Musang ke Bachok   memang ada satu kawasan ni jual banyak lemang ... tapi tu lah .. jijah balik kampung awal sangat .. seminggu sebelum raya ... x de pulak teringin nak beli masa lalu sana ... di hari raya lak teringin nk makan lemang panas ngan rendang daging ... huuuu ... dapnyee ...

semalam balik kerja .. singgah la kat satu gerai lemang ni ... beli laa lemang sebatang n rendang 1 mangkuk ... bukak posa makan lemang ngan rendang daging ... Adehh ... tah ape ape rasa .. lemang sebatang RM14 .. rendang daging satu bekas kecik RM7 ... RM21 semuanya ... tapi frust ... kuah rendang daging cair .. rasa dia .. nak kata kari bukan .. rendang lagi la bukan .. ngape laaa dorang ni selalu ngelat macam tu ekk?? cas harga mahal .. biarlah sesedap rasa .. sesuai ngan harganya .. tul dak ?? takpe lah .. rezeki aku dapat yg tak sedap semalam ... still craving for best lemang n rendang .. rendang wat sendiri .. lemang beli je lah nanti ...

Lemang n ketupat daun kelapa memang x pernah buat sendiri untuk raya.. kat rumah jijah biasa buat ketupat daun palas je n nasik dagang kalau beraya di kl dulu laa .. skang ni .. tah menu ape ape pun tak tau la ... ikut suka hati ... semer menu lelain n ikut kerajinan ...

sehari sebelum raya .. jijah n mak takde prepare ape pun .. rumah dah siap kemas .. barang dah kuarkan ... yg lelain semer settle pagi raya ... this year jijah buat laksa sarawak ... kebetulan ada beli pes laksa sarawak aritu ... tapii yg tak bestnye ... banyak sangat perasa ... sblm masak .. jijah rasa dulu sikit sbb nak tau cemana rasa rempahnya .. mak aiii ... terasa sangat ... soo masak-masak siap semua ... tah berapa kali rasa ... ok lah kot .. hehehe ...

adik jijah makan dulu ... heheh then tengahari baru jijah makan ... adehhh ... tak tau nak kata lah ... satu hari suntuk pening kepala ... berdenyut denyut n mamai mengantuk semacam ... tapi sbb org tak berenti datang ... bertahan aje lah ... soo next time .. kena buat rencah sendiri laa .. jijah n family memang tak tahan kalo pakai perencah atau perasa ... penin ...

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Selasa, 5 Ogos 2014

Raya datang lagi

Masih belum terlambat n masih dalam mood raya lagi kan?? soo Jijah nak mengucapkan selamat Hari Raya untuk semua follower jijah n also to all blurkerr ... u r always welcome here babeh ...

this year jijah ambik cuti 2 minggu cuti raya .. satu sebabnya .. dah berbulan-bulan jijah tak balik kampung ... teruk laa jijah ni kan ... n satu lagi sbb nak elakkan jem ... heheh lutot sakit aaa .. tak larat nak henja pedal lelama ... soo dua dua perjalanan balik kampung sangat best dan lancar ... tahun ni rasa macam tak jem sangat je jalan ...

This year raya sangat special .. sebabnya .. tahun ni best friend jijah balik beraya sekali ngan family jijah ...
Dulu masa jijah stay di Kepong ... every year dia datang beraya kat rumah ... then bila jijah dah berhijrah ke Kelantan ... jarang jarang dapat peluang beraya ... tapi ni dah kali ke 2 dia beraya di Kelantan ..

Sempat la bawak dia jenjalan di Bachok .. KB .. nak jenjalan jejauh .. sebab masa tak mengizinkan .. lain masa ada lagi kann ... heheh leh jadi alasan tu untuk dia datang berkali-kali lagi ke Kelantan .. heheheh

Sambutan raya macam biasa je .. tapi happy ...

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Rabu, 9 Julai 2014

CHEE POP??

Situasi di pagi hari ...

Pak lah : woit ... pakai suar renang .. pagi pagi dah nak g kolam ke?
Aku : mana ada suar renang laa.. ni suar koreaaaa...
Pak lah : cettt koreaa.....
Syatrah : aaahahahahha ... Acik mie "CHEE POPPP"
Pak lah : aaahahahahaha ... K-pop la kakak...
Aku : aaahahahahah cheee pop dia kata kat aku ...
Faris .... aaahahaha acik mie ch33 pop... sambil cicah biskut lam air soya ...

Adehhhhh ... mcm mcm aaa anak buah aku ni ...


~ It'S OnLy Me ~
  Photobucket

Khamis, 3 Julai 2014

tak cukup ilmu di dada

semalam aku rasa sangat teruk ... tak pernah lagi dalam sejarah hidup aku selama ni kuar exxam cepat ... huuuu bukan aku sorang ... ramai gak class mate aku kuar awal ... aku kuar lahi 5 minit nak sampai masa yg di larang keluar (30 minit akhir) ... tunggu pun tak guna kalau aku tergaru garu nak menjawab soalan .... stress tetiba ... aku rasa aku dah baca banyak n hafal benda yg penting ... sekali keluar yg aku tak jangka langsung .... aduuuuuu ....

ambik ... nak sangat teruskan study dalam bidang yg bukan line aku ... hahaha .. ape daaa ..

tapi semalam aku rasa mamat yg duduk belah kanan aku tu lagi gabra kot ... start exam je dia dah balik balik kertas ... jawab kejap ... then balik balik kertas agi .. menggelisah abis je dia sepanjang exam .. menjawab tak jugak .... owhh .. aku takmo jadi cenggitu ....

esok satu paper lagi ... study jahhhhhhhhhh .. study .... masih ada masa ...


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Rabu, 2 Julai 2014

kerazzzz cik Jahhhh

Alamakkkkk... apa suda jadeyy???  Kemain lagi kunci alarm kul 3 pagi... ingat nak study.... hampeshhhh langsung tak sedoooo sampai ke suboh...
elok je alarm bunyi sekali teros bangkit... ingat kul 3... sekali kul 5 daaa... rasa senak otak kejap...
tah ape aku nak goreng petang karang ... cargas cik jahhhhh cargaaaaaassss..... time to sedut segala info yg ada.... wish me luck ...
k. Bye...


~ It'S OnLy Me ~
  Photobucket

Selasa, 1 Julai 2014

1st day puasa Kakak

Aku : Kakak puasa tak hari ni? ...
Syatrah : kakak puasa sampai kul 5 je ... 
Aku : laaaa kenapa sampai pukul 5 je? dah sikittt je lagi nak maghrib ...
Syatrah : Sikit je ke lagi????
Aku : Ye la ... pukul 5 dengan pukul 7 .. kan dah dekat ...
Syatrah : alaaaaaa .... kakak haus sangat ...
Aku : kakak main lari lari kat sekolah ekk ??
Syatrah : tak ..
Aku : Kawan kakak puasa tak ??
Syatrah : Kat sekolah tadi kawan kakak bawak keropok ... ustazah bagi ..
Aku : abis kakak makan ke?
Syatrah : Tak .... tapi kan cik miee ... 3 kali perut kakak bunyi bunyii ...
Aku : memang la ... sbb kita puasa .. kakak cuba bayangkan kalau orang yang langsung takde makanan .. hari hari dia tak dapat makan ... sbb tu kita kena bersyukur sebab Allah bagi kita makanan ... Esok kakak cuba lagi ok ...
 Syatrah : takpe .. takpe .. esok kakak cuba lagi ...
Aku : Kalau kakak rasa kakak tak tahan sangat .... kakak tido ek ...
Syatrah : Ok ....



Hehehe ... teringat masa aku kekecik ... pegi balik sekolah jalan kaki 30 minit ... haus koooo ... tambah bulan posa... panas lak tuuu  ... perghhhhhhhh .... bila pepetang aku cakap kat ibu aku tak tahan nak berbuka ... ibu mesti akan suruh aku tidur .... katanya ... sayang puasa ... dah dekat nak berbuka ... sikit je lagi ....

tak pun bila dah sejuk badan bila balik sekolah ... aku pasti akan mandi lelama .... takde la aku minum air paip tu .... tapi....  dapat basah lidah pun jadi lerrr ... tambah lak air paip kat umah aku dulu memang sejuk bedi 24 jammm .... fuuuhhh ... banyak syiok woooooooooo .... 



~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Isnin, 30 Jun 2014

Ada saja akalnya

Syatrah : acik mie ... kakak tak tau nak baca doa tidur .
Faris : bismillah aje lah ...
Syatrah : alaaa acik mie tolong ajarkann.. boleh la cik mieeeeee....
(Sah nak suh teman masuk bilik.. borak..cerita ceritu...sesi soal jawab... baca doa.. baru tido)
Aku : ye lah ...
Masuk bilik... baca doa round pertama .. semua diam... tetiba ...
Syatrah : cik mieeee... cik mie ngaji dah quran berapa?
Aku : dah habis dah ngaji.. tapi cik mie baca lagi ... Allah suka org yg mengaji.. kalau kita mengaji... rumah kita terang mcm bintang di langit ...
Faris : macam mana dia berkelip cik mie?
Aku : sbb kita mengaji la ..
Syatrah : cik mieee.. macam mana baca surah yasin?
Aku : (start baca yasin setakat aku hafal)
Syatrah : kenapa yasin panjang sangat?
Aku : memang laa... surah dia panjang ...
(SILENCE SEKEJAP)
Syatrah : Acik mieee... siapa pegang kunci kaabah?
Aku : ahli keluarga Nabi Muhammad ... Cucu cicit keturunan dia la ...
Syatrah : Siapa nama dia cik mie????
Aku : acik mie tak ingat nama dia...
Dah la... baca doa ... tido.. esok nak bangun sahur kann....
(Aduhh... soalan anak anak sekarang memang mencabar minda wehh)


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Ahad, 29 Jun 2014

bila kakak n adik bersahur

Syatrah : Acik mie ... esok boleh minum vitegen?
A.mie : Kan puasa... mana boleh makan dan minum... Ä·ejap lagi minum la terus...
Syatrah : tido?
A.mie : boleh...
Syatrah : korek hidung??
A.mie : ape daah korek hidung kena siang siang hari ... korek je la kejap lagi...
Syatrah n faris : gelak sakan...

Habis juga memasing sepinggan nasi ... tak tau la sekuat mana....

~ It'S OnLy Me ~
  Photobucket

Sabtu, 10 Mei 2014

Nasi Kerabu

Nasik kerabu ni memang nostalgia yg tak boleh lupa lah ... masa kekecik selalu ikut apak atau ibu gi cari daun kayu untuk ulam ulaman dia ... paling best kalo dapat daun serai kayu ... mm mano nak carik tengah bandar ni ... tadi kat pasar tani pun takde ulam ulam sangat ...

soo ni 1st time aku buat nasik kerabu ..kesnya sbb makan nasik kerabu beli yg tak berapa nak best .. tak puas la.. .. ni resepi dari Ibu .. main hentam je ..
ni tadi siang punya cerita ....


Untuk nasi .. biasa orang pakai bunga yg warna biru kat pagar tu .. bunga telang ke ape nama.. kalo tak pun .. cari pewarna biru .. suggestion aku ... plain rice pun ok ... kenyang gak ..

SERUNDING KELAPA
4-5 ekor ikan kembung (ikan lain pun boleh -mcm yg org buat kuah laksa tu)
1 biji kelapa parut putih
6 ulas bawang kecik india (yg merah)
1 cm halia
sedikit lada hitam biji (1/2 sudu teh)
garam, gula, asam keping
 CARA-CARA
1. Ikan yg dah dibersihkan - masuk dalam periuk yg dah alas dasarnya dengan lidi satay (utk elak melekat) .. susun ikan .. masuk garam kasar satu genggam .. asam keping 4-5 keping. tujuannya nak suruh ikan ni masam n masin .. masuk air sama paras dengan ikan..tutup periuk .. n rebus sampai ikan ni masak (ni jugak caranya untuk buat ikan rebus.. kalo makan ngan pulut pagi .. mak aii sedap weh .. lagi lama rebus lagi sedap.. tapi korang kena panaskan selalu waktu pagi n petang .. kalau ikan ni dah lembut sampai ke tulang .. boleh tos n simpan lam freezer. nak guna .. keluar n goreng ..tapi awas .. masa goreng ..confirm meletop.. soo takyah la beli ikan masam@kukus kat pasar-pasar yg cina selalu jual tu.. buat sendiri lagi mantop)
ok .. ikan dah masak .. keluarkan dan sejukkan sebelum korang "perisi" atau buang tulang temulang ..

2. Kelapa parut tu ... sangai@goreng tanpa minyak  sampai kekuningan sikit .. bila dah sejuk ..ramas ramaskan sikit kasik dia halus..( jgn kuning sangat macam nak buat kerisik tu pulak)

3. Bawang, halia n lada hitam.. tumbuk sampai halus (sila rajinkan diri anda utk menumbuk yer) bila halus .. masukkan isi ikan n tumbuk sikit kasik isi ikan pecah pecah sikit ..

4. bahan tumbuk, masuk dalam kelapa n gaul rata. perasakan dengan garam n sedikit gula . serunding ni boleh tahan 2-3 hari .. simpan lam peti sejuk ...

TUMIS BUDU
5-6 biji bawang merah
3 ulas bawang putih
2 hiris halia
5-6 tangkai cili kering (potong n rendam)
2 btg serai .. titikkan
 5-6 sudu budu@sos bilis
2 keping asam keping
sedikit manisan atau gula melaka
santan kelapa fresh @ kotak (1 biji/kotak)
minyak utk menumis

Caranya
 1. Bawang merah, putih, halia, cili - blend halus
2. Panaskan minyak masak 3 sudu makan n masukkan serai yg dah titik tadi sampai naik bau .. masukkan bahan blend n tumis sampai pecah minyak sikit.
3. bila dah pecah minyak.. masukkan santan, budu,asam keping,  gula melaka@ manisan (sikit jer beso ibu jari gitu) .. masak hingga pekat sedikit .. garam tak payah letak dah sbb budu tu memang dah masin.
tumis ni memang tak rasa budu sangat .. nak letak banyak pun boleh .. tapi masin melampau pulak .. soo agak agak la ek ..

 Ibu pernah juga buat versi lain ... bezanya ... serai tadi jgn titikkan ... tapi hiris halus halus dalam 4-5 batang serai besar.. kalau kecik .. tambah bilangan serai... halia pun nak extra... jgn ambik halia yg blen tadi .. nanti tak sedap lak .. halia tu hiris halus halus  mcm org nak tumis @ juliet ekk? senang cakap macam batang mancis la ... soo masa masak tu .. masukkan serai n halia tu sekali ... umis budu ni kalo orang tak lalu makan nasik .. ni je ubat dia .. kalo ngan nasik panas-panas berwap wap tu .. huu best (tangkap leles dah aku ni) .. haaa yg ni pun tahan lama juga .. simpan lam peti ais .. berapa lama?? heheh selagi tak abis .. kalo rasa nak simpan tempat sejuk beku pun boleh .. nak makan baru panaskan balik..

soo ulam ulamannya terpulang ... harini aku cuma ada ... kobis, petai, bunga kantan, kacang panjang, taugeh (mesti ada utk kerangupan yg sangat feeling) hehehe yg lelain pun boleh tambah .. apa saja ulaman yg ada .. hiris halus halus ... masa nak makan .. gaul sendiri lam pinggan ikut selera memasing ...

lauk pauk nya ... memacam.. paling best kalo ada ayam bakar, daging bakar, tak pun layan je ngan telur masin, keropok ikan ... atau kalo rajin .. buat ICT @ ikan celop tepong ...

hehehe ok .. itu saja ..selamat mencuba ...



~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Rabu, 26 Mac 2014

buat hal sendiri aaa

cuba untuk berfikiran positif ...
masa tengah hot pun dia dah bikin hot ...
suam suam kuku pun .. sama gak bikin hot ....
bila dah COOL ... sama gak dia bikin hot ...

soo aku buat kesimpulan laaa ....
samaada HOT, Suam atau COOOL macam dia cakap tuuu ...
aku rasa memang saja je ..
benda dah sebati dan menjadi tabiat azali dia ..
soo tak kira apa juga suhu aku ... dia tetap sama jugak ...

sooo ... aku buat hal aku ...
ko teruskan aje la HOT kau tu ...



~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Jumaat, 7 Mac 2014

ape jadi???

Bila tiada.... sunyi...
di sisi.... tak di peduli...
hilang.... tercari-cari...
Bersama... tak di hargai...
pergi... cari pengganti...
apa nak jadi???

~ It'S OnLy Me ~ Photobucket

Ahad, 2 Februari 2014

sedih raso daley hati....



Raso sedih nyoo dale hati...
Nok tingga mok ayoh esok hari...
Dok tahu bilo bulih kelik lagi...
Kumpul sekeluargo supo hari ni....

Perjalene jauh nok buleh ko sapa...
7 - 8 jey ..makey haghi...
bade letih tokleh nok kaba...
sokmo sokmo doh macey ni...

syukur lah sapo buleh kijo tempat sendiri.. duk dekat nge mok ayoh buleh kelih haghi haghi.. bilo lah ambo nok dapat peluey machey nih??

Huuuu sob... sob .. sedih wehh

~ It'S OnLy Me ~
  Photobucket

Rabu, 29 Januari 2014

MIND your language...

Salam n selamat pagi. . Entry hari ni senang n sempoi jerrr.. MIND YOUR LANGUAGE.

semalam aku pegi kelas renang... ada 2 org dlm group aku ni yg kitorang selalu berlatih sama. Disebabkan geng opis aku group lain ..soo aku takde pasangan la.. kekadang aku berlatih jugak ngan bebudak lain...

semalam masa aku masuk lam changing room.. ada sorang pompuan tengah keringkan rambut... rupanya yg 2 lagi dalam bilik air.. sama sama tukar baju la.. aku dengar dorang duk sembang. Pasal prektis..

A : ko dah ok ke untuk turun tu?
B: aku dah ok sikit la... harini nak belajar terapung la...
A: laaa kan dah ajar.. tak ok lagi ke?
B: aku dah ok sikit.. kan aku berlatih dengan sorang lagi akak yang gemok tuu...
(Aku : herkkkk... dia dok sembang pasal aku la pulak)
A: yang mana??
B: alaaaa akak yg prektis ngan kita tu laa.. yang gemok badan dia tu...
bla bla blaaa blaaa.... (aku tak ambik port dah)

Yang pasti bila aku sampai kat kolam... dua dua terkujat.... hehehehehe

ape pun.. terima kasih lah sbb bagi semangat utk aku lebih berusaha n tekad utk belajar renang... hik hik... smlm aku dah berjaya mendarat n terapung.... kau adooo??

Malaysia ni kan orgnya kaya dgn budi bahasa... adat resamnya.. dll... simple things like that ... apa salahnya guna bahasa yg lebih manis sedikit. Guna la perkataan.. akak yg chubby sikit tu... atau yg badan dia berisi sikit tu... dll..

aku takde la terasa dia gelar aku mcm tu sbb memang kenyataan.. tapi kesian kat dia lah.. buatnya ada yg dia ckp menyakitkan hati org.. tak ke berdosa tak pepasal n dapat musuh dalam diam... soo guys.. remember. . Use nice words everytime... tak kira la di mana anda berada.. kerana bahasa jiwa bangsa... bahasa melambangkan keperibadian seseorang.... cewahhhhhh..... seronok belajar renang semalam.... 

~ It'S OnLy Me ~
  Photobucket

Rabu, 22 Januari 2014

Baked Mackarel Macaroni

Salam bulan Januari ... hehehe kroniknye rasa .. tak terkejar rasanya ... ape pun ... akan ku usahakan juga ... Hari ni cik Jah nak share resepi Baked Mackarel Macaroni .. @ Makaroni Mackarel Bakar ... huhh .. belit lidah ... Sebelum ni CJ dah pernah bawak n buat yg berintikan daging ... soo saja ubah ubah sikit n kali ni buat dengan Mackarel @ sardin Mackarel dalam tin ...

Bahan-bahan ...

1 paket @ banyak mana yg korang nak masak makaroni kering (jenama apa apa pun takde hal) ... rebus dalam air yg bercampur garam .. agak agak masak tapi ada rasa kenyal sikit .. toskan

sayur campur, nenas cube, cendawan butang, capsicum dll (ikut suka) kalo tak suka makan sayur .. x letak pun takpe

bahan tumis.
bawang merah, bawang putih n 2 hiris halia .. hiris halus..
3 sdm cili giling,
3 sdm serbuk kari
1 btg serai (titik)
1sd teh asam jawa
1 tin mackarel 
cheese
garam, gula

bahan cair (bahan boleh di ubah suai ikut banyak mana makaroni yg korang guna)
2 cawan susu (full cream milk/ non fat milk atau susu cair)
3 biji telur  

cara-cara
1. tumiskan serai yg di titik ... masuk bawang merah, putih n halia .. tumis sampai naik bau
2. masuk cili boh n serbuk kari n tumis sampai naik minyak n wangi..
3. Masukkan sos tomato mackarel n tumis sampai pekat sikit n masukkan Mackarel n pecah pecahkan..
masuk bahan perasa n bila agak kering sedikit ... tutup api n ketepikan. (keluarkan serai tadi) 
4. satukan makaroni, mackarel n sayuran.. gaul sebati n tuang ke dalam baking tray@loyang n tuangkan bahan cair kedalam layang tadi. Taburkan cheese di atas sebelum di bakar. boleh juga dibuat kecil kecil didalam acuan muffin
5. masukkan kedalam oven n masak selama 20 minit @ sesuaikan ikut jenis oven ..

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Jumaat, 3 Januari 2014

Dah besar bebudak nih ...

Macam macam ragam kita boleh tengok bila anak-anak masuk sekolah ... ada yang liat nak bangun pagi .. ada yang nangis bila mandi pagi ... macam-macam ada...
Tahun ni anak buah aku yg sulung dah masuk darjah 1 ... super xcited nak pegi sekolah .. n adik pulak masuk pra kat sekolah kakaknye dulu ... sama gak si kecik ni walau banyak karenah .. 

Tapi syukur anak-anak buah aku senang untuk di uruskan ... tak susah nak kejut bangun pagi .. tak payah susah suruh mandi ... ape tah lagi pegi sekolah ... Syukur Alhamdulillah ...

Cuba sebelum tidur atau bila ada kelapangan waktu malam ... sembang n tanya dorang apa yang dorang buat di sekolah/taska ... then sebelum tamatkan sembang santai ... pesan kat anak-anak ... esok pagi bangun awal-awal ye ... mandi .. gosok gigi... pegi sekolah esok .. dengar cakap cikgu ... belajar rajin rajin ... 1 thing to remember ... cuba gunakan ayat +ve sahaja ... n gunakan nada suara yang xcited dan bersemangat dan disudahi dengan ciuman kasih sayang pada anak ... tak kira la sebesar mana anak anak tu ..

Kalo boleh jgn guna langsung ayat -ve contoh: jangan nakal-nakal kat sekolah tauuu .... benda -ve ni senang lekat kat otak.. tambah lagi kalo ada perkataan JANGAN ... benda yg di larang tu la yg dia akan ingat n buat ....

Cuba dan usaha lagi sampai lekat dan jadi tabiat ... Insyaallah boleh punya ...



~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Khamis, 2 Januari 2014

Puding Tapai Pandan

 Salam tahun baru 2014 ... harapnya semua sihat n bahagia selalu di tahun baru ni
semalam cuti tahun baru .. duk kat rumah aje la .. malas nak keluar memana.. soo tetiba rajin la pulak nak main masak masak ... sooo tercapai jugak laa hajat nak buat "puding tapai" ... ni dah masuk kali ke 2 aku beli tapai ni ... tapi pudingnya tak jadi jadi jugak ... hehehe ... semalam ber eksperimen la buat pudding
Tah ape nama nak letak ..hantam je lahh  ... "Puding Tapai Pandan" ...

senang je nak buatnya ... soo cik Jah share resepinya














BAHAN-BAHAN
75 gm agar-agar tali
1500ml air (ikut sukatan agar-agar yg korang beli)
3 cawan tapai (blend halus)
3 sdm tapai (warnakan dengan pewarna hijau, ketepikan sekejap n bilas dengan air utk buang lebihan warna)
1 tin susu cair (nak guna santan pun boleh)
gula (secukup rasa ikut kemanisan yg korang suka)
telur 4 biji
1sdt esen vanila
10 helai daun pandan
1sdt pewarna hijau apple
2 cubit garam (untuk rasa lebih lemak)

CARA-CARANYA :
 Lapisan Tapai
1. Masakkan agar-agar dengan air sehingga larut sepenuhnya (untuk wangi, masukkan sehelai daun pandan yang di carik) dan masukkan gula . Masak hingga gula larut. 
bahagikan agar-agar kepada dua bahagian.2/3 untuk adunan tapai dan 1/3 untuk pandan)
2. Masukkan 3 cawan tapai kedalam blender, masukkan 2/3 tin susu cair dan 2 biji telur (pastikan telur dibuang pusatnya supaya tak hanyir). Blend sampai tapai halus.
3. Masukkan kedalam agar-agar yang telah larut tadi (portion 2/3), masukkan secubit garam dan esen vanila  kacau sedikit n tutup api.
4. Masukkan tapai yang telah diwarnakan tadi dan kacau sampai rata dan tidak berketul. Masukkan agar-agar tapai dalam acuan dan biarkan mengeras sedikit.

Lapisan Pandan
5. Masukkan daun pandan yang telah di gunting kecil kedalam blender. Masukkan baki susu cair, 2 biji telur (yang telah dibuang pusat ). blend sampai halus dan tapiskan.
6. Masukkan adunan tadi kedalam agar-agar dan kacaukan perlahan-lahan. masukkan sedikit pewarna hijau (kalau nak cantik lagi) dan secubit garam.
7. Tuangkan ke atas agar-agar tapai yang telah keras dan di garis-gariskan tadi (pastikan keras sedikit dan gariskan dengan garfu di permukaan atas tu untuk pastikan 2 lapisan agar-agar melekat)..
 note : boleh aje kalau nak buat banyak lapis lapis... tapi cik jah ni rajin terlampau ... hehehhe ..

ok .. selamat mencuba allz... 


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky