keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Jumaat, 3 Januari 2014

Dah besar bebudak nih ...

Macam macam ragam kita boleh tengok bila anak-anak masuk sekolah ... ada yang liat nak bangun pagi .. ada yang nangis bila mandi pagi ... macam-macam ada...
Tahun ni anak buah aku yg sulung dah masuk darjah 1 ... super xcited nak pegi sekolah .. n adik pulak masuk pra kat sekolah kakaknye dulu ... sama gak si kecik ni walau banyak karenah .. 

Tapi syukur anak-anak buah aku senang untuk di uruskan ... tak susah nak kejut bangun pagi .. tak payah susah suruh mandi ... ape tah lagi pegi sekolah ... Syukur Alhamdulillah ...

Cuba sebelum tidur atau bila ada kelapangan waktu malam ... sembang n tanya dorang apa yang dorang buat di sekolah/taska ... then sebelum tamatkan sembang santai ... pesan kat anak-anak ... esok pagi bangun awal-awal ye ... mandi .. gosok gigi... pegi sekolah esok .. dengar cakap cikgu ... belajar rajin rajin ... 1 thing to remember ... cuba gunakan ayat +ve sahaja ... n gunakan nada suara yang xcited dan bersemangat dan disudahi dengan ciuman kasih sayang pada anak ... tak kira la sebesar mana anak anak tu ..

Kalo boleh jgn guna langsung ayat -ve contoh: jangan nakal-nakal kat sekolah tauuu .... benda -ve ni senang lekat kat otak.. tambah lagi kalo ada perkataan JANGAN ... benda yg di larang tu la yg dia akan ingat n buat ....

Cuba dan usaha lagi sampai lekat dan jadi tabiat ... Insyaallah boleh punya ...



~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

3 ulasan:

atuk berkata...

Assalamualaikum Jijah

moga anak buat itu cemerlang

Arizah aris berkata...

Sy tuan tanah kedaung blog rumah kecil tiangnya seribu Nk ucap tima kasih coz follow my blog but how to follow ur blog ?... Sy x Nmpk template follower kt blog jijah..:)

Amietz JFKay berkata...

rasanya boleh click kat kengkawan jijah tu .. ada button sertai tapak ini

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky