keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 30 Jun 2014

Ada saja akalnya

Syatrah : acik mie ... kakak tak tau nak baca doa tidur .
Faris : bismillah aje lah ...
Syatrah : alaaa acik mie tolong ajarkann.. boleh la cik mieeeeee....
(Sah nak suh teman masuk bilik.. borak..cerita ceritu...sesi soal jawab... baca doa.. baru tido)
Aku : ye lah ...
Masuk bilik... baca doa round pertama .. semua diam... tetiba ...
Syatrah : cik mieeee... cik mie ngaji dah quran berapa?
Aku : dah habis dah ngaji.. tapi cik mie baca lagi ... Allah suka org yg mengaji.. kalau kita mengaji... rumah kita terang mcm bintang di langit ...
Faris : macam mana dia berkelip cik mie?
Aku : sbb kita mengaji la ..
Syatrah : cik mieee.. macam mana baca surah yasin?
Aku : (start baca yasin setakat aku hafal)
Syatrah : kenapa yasin panjang sangat?
Aku : memang laa... surah dia panjang ...
(SILENCE SEKEJAP)
Syatrah : Acik mieee... siapa pegang kunci kaabah?
Aku : ahli keluarga Nabi Muhammad ... Cucu cicit keturunan dia la ...
Syatrah : Siapa nama dia cik mie????
Aku : acik mie tak ingat nama dia...
Dah la... baca doa ... tido.. esok nak bangun sahur kann....
(Aduhh... soalan anak anak sekarang memang mencabar minda wehh)


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky