keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 6 Ogos 2014

Lemang ohh lemang


Alhamdulillah dah selamat dua hari posa .. alang alang dah puasa 6 .. sekalikan lah dengan ganti .. cepat habis senang hati n xde la berat sangat nak mula posa balik .. tul dak?

Tak tau la kenapa .. tahun ni memang teringin sangat nak makan lemang ... dalam perjalanan balik dari Gua Musang ke Bachok   memang ada satu kawasan ni jual banyak lemang ... tapi tu lah .. jijah balik kampung awal sangat .. seminggu sebelum raya ... x de pulak teringin nak beli masa lalu sana ... di hari raya lak teringin nk makan lemang panas ngan rendang daging ... huuuu ... dapnyee ...

semalam balik kerja .. singgah la kat satu gerai lemang ni ... beli laa lemang sebatang n rendang 1 mangkuk ... bukak posa makan lemang ngan rendang daging ... Adehh ... tah ape ape rasa .. lemang sebatang RM14 .. rendang daging satu bekas kecik RM7 ... RM21 semuanya ... tapi frust ... kuah rendang daging cair .. rasa dia .. nak kata kari bukan .. rendang lagi la bukan .. ngape laaa dorang ni selalu ngelat macam tu ekk?? cas harga mahal .. biarlah sesedap rasa .. sesuai ngan harganya .. tul dak ?? takpe lah .. rezeki aku dapat yg tak sedap semalam ... still craving for best lemang n rendang .. rendang wat sendiri .. lemang beli je lah nanti ...

Lemang n ketupat daun kelapa memang x pernah buat sendiri untuk raya.. kat rumah jijah biasa buat ketupat daun palas je n nasik dagang kalau beraya di kl dulu laa .. skang ni .. tah menu ape ape pun tak tau la ... ikut suka hati ... semer menu lelain n ikut kerajinan ...

sehari sebelum raya .. jijah n mak takde prepare ape pun .. rumah dah siap kemas .. barang dah kuarkan ... yg lelain semer settle pagi raya ... this year jijah buat laksa sarawak ... kebetulan ada beli pes laksa sarawak aritu ... tapii yg tak bestnye ... banyak sangat perasa ... sblm masak .. jijah rasa dulu sikit sbb nak tau cemana rasa rempahnya .. mak aiii ... terasa sangat ... soo masak-masak siap semua ... tah berapa kali rasa ... ok lah kot .. hehehe ...

adik jijah makan dulu ... heheh then tengahari baru jijah makan ... adehhh ... tak tau nak kata lah ... satu hari suntuk pening kepala ... berdenyut denyut n mamai mengantuk semacam ... tapi sbb org tak berenti datang ... bertahan aje lah ... soo next time .. kena buat rencah sendiri laa .. jijah n family memang tak tahan kalo pakai perencah atau perasa ... penin ...

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky