keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Sabtu, 25 Oktober 2014

kuih Mama

Sepagi pagi ni lepas subuh aku melayan encik google... hampa... tak jumpa apa yg aku cari...

mlm tadi aku mimpi arwah jiranku dulu masa kecik2. Emak kawan ku ini pandai buat kuih.. aku rasa aku pernah cerita pasal dia di blog 360 dulu... semer dah ilang..

soo acik ni rajin buat kuih... paling aku xleh lupa.. dia buat kerepek bawang dengan satu kuih ni... aku panggil kuih gulung.

Dalamnya inti kentang n scramble egg.. ada perasa lada hitam sikit.. kulitnya mcm kuih sardin gulung. Tapi lebih nipis..

sedapnya kuih tu kalau makan panas panas.. uiii teringat ingat ni.

Pernah aku mibtak resepi dari anaknye. Tapi malangnya.. sampai ke sudah takde. Agaknye dia sebok n terlupa aku request resepi kot.

Takpe lah. Takde rezeki nak makan kuih yg sedap sangat tu. Nak beli pun memang x pernah jumpa org buat kuih tu...

Alfatihah buat arwah mama kawanku ... moga tenang dan bahagia di sana... terima kasih juga menghadiahkan kenangan makanan yg sedap itu...

nota : feeling nak buat experiment kuih lak pagini...

Soo kalo korang tau apa nama kuih tu.. sila komen ekk... aku pun x berjaya mencari yg sama atau seangkatan dgnnya... frust aahhh...

~ It'S OnLy Me ~
  Photobucket

1 ulasan:

ComelComot berkata...

xsilap mmg nama kuih gulung kot, tapi inti kentang ngn telur. biasa org buat letak serunding

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky